Liga prvakov

Razkrit razlog za Mbappejevo nezadovoljstvo v Parizu?

Pariz, 15. 11. 2022 15.09 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pariški L'Equipe poroča, da je znan razlog za nezadovoljstvo prvega zvezdnika PSG-ja Kyliana Mbappeja, ki je pred kratkim spet izražal pomisleke glede nadaljevanja kariere v klubu iz francoske prestolnice. Če je verjeti pisanju priznanega pariškega športnega časnika, je razlog bržkone finančne narave. "Gre za nedoslednost pri izplačilih, ki so zamujala, tabor Mbappeja pa je glede tega vselej nestrpen in neomajen," trdi L'Equipe.

Kylian Mbappe, Lionel Messi in Neymar
Kylian Mbappe, Lionel Messi in Neymar FOTO: AP

Eden od razlogov za nezadovoljstvo Kyliana Mbappeja v Parizu in posledično za morebitni odhod so neizplačane finančne obveznosti do igralca. Francoski L'Equipe o tem piše prav v torkovi izdaji, ko sporoča, da je za igralčevo nezadovoljstvo v Parizu javnost izvedela na dan tekme Lige prvakov proti Benfici. "Mbappe je lani podpisal novo pogodbo s Parižani, močno pa ga je presenetilo dejstvo, da septembrska plača 'ni sedla na račun' v roku. Denarja tudi ni bilo na računu 11. oktobra, ko je javnost izvedela za igralčeve pomisleke glede prihodnost v PSG-ju," sporoča priznani L'Equipe, ki dodaja, da je čez dva dni plača le prišla, a še to ne celotni znesek. 

"Prav to dejstvo je še posebej zmotilo tabor Kyliana Mbappeja in ne samo igralca samega. Sploh ker ljudje okoli njega, ki skrbijo zanj, niso bili zadovoljni z odgovori, ki jih je ponujalo pariško vodstvo. Eni so se sklicevali na težave z bančnimi računi, drugi so govorili o težavah finančnega fair-playa." Na pisanje uglednega časnika je, kakopak, hitro reagiralo pariško vodstvo, ki je časniku takoj posredovalo podatke, da so bile vse plače pravočasno na Mbappejevem računu, prav tako tudi vsi bonusi. "Tako kot vsem v klubu so tudi Mbappeju plače in bonusi poravnani v skladu z zapisanimi roki. Tu in tam pride kakšen dan zamika, a to so stvari, ki se dogajajo vsem v klubu in nihče ni izvzet."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Spomnimo, Mbappejeva bruto plača znaša 70 milijonov evrov in je v neto znesku izenačena s plačama, ki ju letno prejemata Lionel Messi in Neymar. "A omenjena nikoli nista imela težav z roki izplačil. Če nič drugega, o tem nikoli nista javno govorila, torej so izplačila v roku," špekulira L'Equipe. Medtem so se strasti pomirile, težave so rešene, Mbappejev tabor pa za zdaj ne želi komentirati ...

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Šumsko voče
17. 11. 2022 12.14
+2
RR7
17. 11. 2022 10.45
+1
Zna bit kr zoprno, če ti konc mesca zmanjka za bencin, čike pa babe.
David Rak
16. 11. 2022 13.32
+2
Bogi,a mu posodim za malco?
ValeBeni46
15. 11. 2022 20.43
+1
Naj se na delovno inspekcijo obrne, tak se zacne, pol stecaj in bo revez na socialki na borzi
TITO 50
15. 11. 2022 19.22
+2
Pošljejo naj ga tja od koder je prišel, saj itak nikoli ne bodo Eu. prvaki.
HALAcR7
15. 11. 2022 19.21
-2
ko pride messi v neki klub,tudi šejki tonejo v bankrot,zlata žoga ni poceni,,ko sami kupujejo svoje drese milijonske tudi to ni poceni,kaj šele plača,ki jo seveda zasluži za v 6ligo,stadioni in napolnjenost kot v stožicah
blazter
15. 11. 2022 15.36
+2
A ne sme imet partnerja po želji?
brodarko
15. 11. 2022 15.34
+8
Ni sedla na račun ! Joj,joj...