Liga prvakov

VIDEO: Angleži žalostni, Katalonci zadovoljni, Fabregas pa svari: Braniti se na Camp Nouu je samomor

London, 21. 02. 2018 06.18 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 6 min

Chelseajev trener Antonio Conte je po remiju z Barcelono na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov (1:1) obžaloval eno samo napako, kot se je izrazil Italijan, ki je njegovo moštvo stala zmage nad Katalonci v Londonu. Njegov trenerski kolega Ernesto Valverde je moral odgovarjati na neprijetna vprašanja o Ousmanu Dembeleju.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Chelsea - Barcelona
    04:51
    Vrhunci tekme Chelsea - Barcelona
  • Izenačujoči gol Lionela Messija na stadionu Stamford Bridge
    01:09
    Izenačujoči gol Lionela Messija na stadionu Stamford Bridge
  • Težko pričakovan gol Williana
    01:26
    Težko pričakovan gol Williana
  • Nogometaš Chelseaja Willian zadel dve vratnici
    01:01
    Nogometaš Chelseaja Willian zadel dve vratnici

Stamford Bridge je lahko v torek spet užival v dvoboju največjega kalibra. Chelsea je brez nastopanja v evropskih tekmovanjih minulo sezono osvojil državni naslov, ekipa Antonia Conteja pa se je v izločilne boje Lige prvakov vrnila na eni najtežje pričakovanih tekem. Žreb osmine finala je modrim namenil staro znanko Barcelono, tudi zaradi preteklosti med obema ekipama pa so privrženci nogometa po vsem svetu toliko bolj čakali na začetni žvižg turškega sodnika Cuneyta Cakirja.

Chelsea je bil večkrat blizu zadetku, ki ga je nato iznajdljivo sredi drugega polčasa dosegel Willian.
Chelsea je bil večkrat blizu zadetku, ki ga je nato iznajdljivo sredi drugega polčasa dosegel Willian. FOTO: AP

Razplet tekme je bolj razveselil katalonski tabor, medtem ko je Antonio Conte po remiju z 1:1 obžaloval napako mladega branilca Andreas Christsensena. To je bila edina napaka njegovih varovancev, je opozoril Italijan, ki je bil lahko sicer navdušen predvsem nad predstavo v obrambi, kjer modri Lionelu Messiju in soigralcem niso dovolili več kot metra prostora. Vseeno je po zadetku Williana, ki je dvakrat zatresel tudi vratnico gostov, Messi po podaji Andresa Inieste prekinil sušo na dvobojih s Chelseajem in Barci zagotovil lepo popotnico pred povratnim obračunom na Camp Nouu.

Če narediš napako, potem jo plačaš
"Zelo blizu smo bili perfektno odigrani tekmi," je po tekmi izjavil Conte, ki je pred snidenjem s Katalonci napovedal, da se bo samo s perfektno predstavo angleški prvak lahko veselil. "Mislim, da smo drago plačali za eno napako. Proti temu nasprotniku, temu tipu igralca, kakršni so Messi, Iniesta, (Luis) Suarez ... Če narediš napako, potem plačaš. Škoda, ker mislim, da smo nocoj po koncu tekme razočarani s končnim rezultatom. V isti sapi pa nam mora ta tekma vliti veliko samozavesti, da bomo upali, da bo na povratni tekmi napredovanje še mogoče," je nadaljeval Conte.

Iniesta in Messi se veselita zadetka, ki je Barci prinesel lep kapital.
Iniesta in Messi se veselita zadetka, ki je Barci prinesel lep kapital. FOTO: AP

"Ne bo lahko, moramo biti realisti, ker govorimo o Barceloni, pokazali pa so, da so fantastična, močna ekipa. A tudi mi smo pokazali, da če smo pripravljeni zelo trdo skupaj delati v obrambi, ob istem času pa če imamo pravi občutek, ko osvojimo žogo, jo imamo v posesti ter si ustvarjamo priložnosti za gol, lahko na Camp Nouu storimo nekaj neverjetnega."

Po zadetku Lionela Messija, ki je na deveti tekmi le uspel zatresti mrežo Chelseaja, je bil svetovni splet poln spominov na leta 2009. Takrat je za napredovanje Barcelone v finale na stadionu Stamford Bridge zadel Andres Iniesta, podal pa mu je Messi. Iniesta je soigralcu slabih devet let kasneje vrnil uslugo s praktično identičnega mesta pred južno tribuno.

Na Camp Nouu bo slika podobna
Conte je tudi stopil v bran mlademu danskemu branilcu Christensenu, ki je imel v prvi Chelseajevi postavi najmanj izkušenj. Šele 21-letni nogometaš je nekdanjega trenerja Siene in Juventusa navdušil s serijo zanesljivih predstav v tej sezoni, tudi torkova napaka pa tega vtisa ni pokvarila. Italijanski trener je pred marčevskim povratnim dvobojem še namignil, da Barcelono najverjetneje čaka podoben Chelsea.

"Christensenova predstava je bila izvrstna, neverjetna. Govorimo o igralcu, ki ima šele 21 let. Izvrstno je, da je lahko odigral to tekmo z zrelostjo in osebnostjo. Christensen je bil, vsaj zame, nocoj eden najboljših igralcev. Zelo sem zadovoljen z njegovo predstavo," je pristavil Conte, čigar moštvo si je kljub 27-odstotni posesti žoge pripravilo več priložnosti za zadetek:

"Mislim, da moramo spoštovati nasprotnika. V tem primeru, ko igraš proti Barceloni, zelo dobro veš, da si nor, če se želiš z njimi meriti v igri od enega do drugega kazenskega prostora. To pomeni, da greš tja izgubit, ne le z 0:1 ali 0:2, a kot se v Španiji dogaja ... Z 0:4, 0:5, 0:6. Moraš uporabiti inteligenco. Poskušamo zgraditi nekaj pomembnega z veliko mladimi igralci. Ko imaš veliko mladih, potem moraš nekaj plačati z izkušnjami. Zato moraš odigrati inteligentno tekmo. Nismo neumni."

Kdo ve, kako bi se razpletla tekma, če bi še kakšen od Willianovih projektilov zletel v vrata nemočnega Marca-Andreja ter Stegna.
Kdo ve, kako bi se razpletla tekma, če bi še kakšen od Willianovih projektilov zletel v vrata nemočnega Marca-Andreja ter Stegna. FOTO: AP
Vesel sem zaradi gola, a malce sem žalosten zaradi rezultata. Menim, da smo si zaslužili zmage. Seveda so imeli večjo posest, a ustvarili smo si veliko nevarnih priložnosti za zadetek. Mislim, da je vse še odprto. Moramo tja in odigrati enako tekmo, kompaktno, boriti se za vsako žogo in mislim, da to lahko storimo. Imel sem nekaj smole, toda moramo še naprej delati in gledati proti naslednji tekmi. Willian, strelec edinega gola za Chelsea

Valverde: To ni bila tekma za eksperimente
Barcin trener Ernesto Valverde je moral po tekmi odgovarjati tudi na vprašanja o Ousmaneju Dembeleju, nogometašu, za katerega je katalonski klub poleti namenil drugo najvišjo odškodnino v svoji zgodovini (105 milijonov evrov), a je francoski reprezentant vseh 93 minut presedel na klopi. Priložnost sta dobila najprej Paulinho, nato pa še Aleix Vidal, ki je v igro vstopil nemudoma po vodilnem zadetku Williana.

"Na tekmi takšnega kalibra, po vsem tem, kar smo dali skozi v tej sezoni, se osredotočam na to, kaj nam je uspelo do sedaj," je svoj izbor prve postave in kasnejše menjave pojasnil Valverde. "Za odločitvijo, da je začel Paulinho, stoji dejstvo, da to ni bila tekma, na kateri bi lahko eksperimentirali, to je bila tekma, v kateri smo si morali zaupati. Moral sem spoštovati to, kar nam je uspelo do sedaj. Paulinho je tretji najboljši strelec ekipe, z Aleixem Vidalom pa smo iskali več širine. Dembele je bil veliko časa poškodovan in za tekmo takšnih karakteristik trenerji stavijo na reči, ki jih poznajo in ki so jih videli. Ne pa na pričakovanja."

Daleč od odločenega
Nekaj težav naj bi imel med tekmo s poškodbo Gerard Pique, a je zdržal do konca, sicer pa Valverdeja dejstvo, da si njegovo moštvo ni pripravilo ravno veliko priložnosti, ne skrbi preveč. Katalonci so v domačem prvenstvu še vedno nepremagani, čaka jih tudi finale kraljevega pokala, po izjemno napornem urniku pa bodo v povratni dvoboj na Camp Nouu morda vstopili malce bolj spočiti. Vsekakor pa Valverde od Chelseaja ne pričakuje pretiranih sprememb v igri.

"Vse skupaj vidim zelo pozitivno. To je bila tekma dveh slogov. Želeli smo si imeti nadzor nad žogo, oni so nas po nekaj prvih minutah želeli presenetiti prek protinapadov," je dodal debitant na klopi Kataloncev. "Manjkalo nam je nekaj zadnjih potez v zadnji tretjini, toda dobro so se branili in blizu njihovega kazenskega prostora je bilo veliko prometa, zato nam je bilo težko. Na koncu je naš gol prišel po njihovi napaki in izkoristili smo to," je pristavil.

Cesc Fabregas (desno) lovi Lionela Messija.
Cesc Fabregas (desno) lovi Lionela Messija. FOTO: AP

"Rezultat je dober, glede na to, da smo zaostajali in jasno je, da bo o vsem odločala druga tekma. Zelo pomembno je, da smo zadeli tukaj in prepričan sem, da bosta obe ekipi spoštovali svoj slog tudi na povratnem dvoboju. Imajo napadalne zmožnosti, lahko nam povzročajo težave. Je pa pomembno, da bomo v tisto tekmo (v Barceloni) vstopili s prednostjo gola v gosteh, a ta par je daleč od odločenega."

Fabregas svari pred preveč obrambnim pristopom
Z zanimivo oceno je po vnovičnem snidenju z nekdanjimi delodajalci postregel produkt Barcine šole Cesc Fabregas, ki je nekako v nasprotju s trenerjem Contejem svojemu moštvu svetoval napad na povratni tekmi. Igrati obrambno je na Camp Nouu po mnenju Fabregasa "samomorilsko", modri pa po remiju z 1:1 seveda potrebujejo vsaj en zadetek za napredovanje, če seveda nobenega ne prejmejo.

"Res škoda. Mislim, da smo bili zelo dobri in v tekmo smo šli z jasnim načrtom, ki smo ga res, res dobro izvršili. Imeli so nekaj priložnosti, gre le za eno najboljših ekip na svetu," je za BT Sport izjavil Fabregas.

"A bili smo kompaktni, čvrsti, igrali smo kot ekipa in si ustvarili veliko priložnosti. Willian bi lahko danes zlahka zabil hat-trick. Lahko smo ponosni, a ob istem času odhajamo domov žalostni. Rezultat je nepravičen. Par je še vedno odprt, a vemo, da moramo biti spet odlični, če se želimo meriti z njimi. Braniti se tam (v Barceloni) 90 minut ... Teh 90 minut je lahko zelo dolgih. V bistvu je to samomorilsko. Moramo imeti občutek, da jim lahko škodujemo."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (242)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

JbmTiMt
22. 02. 2018 20.20
+0
Leta 2012 je bil chelsea se slabsi kot letos. Barca pa je bila mocnejsa pa jih je chelsea z igralcem manj izlocil.
Opazovalec2020
22. 02. 2018 20.27
+2
Pa s tremi sodniki vec..gol milita iz offsidea...razveljavljen gol krkica...pssstt...
grozjak
23. 02. 2018 08.36
+2
ehjaehja
21. 02. 2018 22.05
-12
res je barca dobila včeraj dobro zaušnico,chelsea je sam sebe premagal škoda bojo pa popravli na nou campu:))
7zigolino7
21. 02. 2018 22.35
+11
StarDeluxe
22. 02. 2018 08.02
+9
grozjak
22. 02. 2018 08.18
+12
vse najboljše, zapiraćić, zaušnica Messija, boga nogometa v obliki gola čelsiju, pa je darilo tudi od vseh nas, ki z veseljem spremljamo tvoje komične in iskrive zapiske.....pa lep dan in lepe želje ti pošiljam v LUZERIJO... :)))
beerch
22. 02. 2018 14.19
+4
Dajte pustit fantu, da vsaj z nekom komunicira. Doma mu morajo starši klobaso navezat okrog vratu, da se vsaj peš z njim igra. Psu pa je slučajno ime Ronaldo, od tod izvira navezanost ...
beerch
22. 02. 2018 14.20
+1
grozjak
21. 02. 2018 21.30
+7
zapirač je imel včeraj rojstni dan, pa mu ga je pokvaril velemojster nogometa Messi, ki je zabil gol še eni od velikih svetovnih ekip...seznam se tako krajša in krajša.......kmalu se bomo pogovarjali, kolikim še ni dal dveh.....
ehjaehja
21. 02. 2018 22.04
-11
messi ni mogel prdniti haahha dobro so ga šolali tako da nevem kaj se slepiš:)
grozjak
22. 02. 2018 08.12
+10
Messi je Bog nogometa, ki ga bo zgodovina pomnila, tudi ko nas ne bo več. To je dejstvo!!
Drago Kugler
22. 02. 2018 10.23
+9
prosim zapirač,da ne pišeš take neumnosti.
Symbolic
22. 02. 2018 15.26
Kako ne, grezničar... V 75. min prdnil ti je točno v nos! A nisi nič zavohal? Nič hudega, počakaj na kakšno drugo priložnost...
Symbolic
21. 02. 2018 20.59
+1
Ok, posvetimo se Sevilli...
Dany75
21. 02. 2018 19.38
+6
Barca sploh ni igrala na polno ..Doma bodo pohrustali tale Chlesea ...konec zgodbe!
ehjaehja
21. 02. 2018 18.56
-12
včeraj smo bili priča kako je messi nemočen ko gre za velike tekme razen une napake ki jo je izkoristil je bil neviden ni mogel "carati" to je bla prava zaušnica barci in opozorilo da je nekaj narobe z njihovo igro:)
šumar
21. 02. 2018 19.00
+8
7strel
21. 02. 2018 19.24
+8
narobe z barcino igro'?? si gledal sploh tekmo??
7strel
21. 02. 2018 19.24
+2
nikajzadodat
21. 02. 2018 20.46
+5
Spet gol Messija. Drugace se pa z Iniesto dobro izmenjujeta. Zdaj je na vrsti da zabije Iniesta.
dark horse
21. 02. 2018 22.10
+4
ehjaehja
21. 02. 2018 18.39
-8
meni? hahaah messi je vam zapru usta Hahaha človek je bil neviden prdnit ni mogu dobro so jih držali obrambni chelsea ta remi je zgolj slaba luč za vas ne zame jaz sem zadovoljen saj ste bili nadigrani kar ste imeli je bla posest pa sreča nevarni pa niste bili kot chelsea tu še he lepo pokazalo da chelsea ima še kako velike možnosti messi suarez bli čisto odrezani(razen tiste napake chelsea)
aXXo
21. 02. 2018 18.50
+6
Pazi se leganesa danes zapirač... Pa mal donata si nabavi verjetno te bo mal odprlo in ti bo lažje
ehjaehja
21. 02. 2018 18.51
-9
Dobro zaušnico vam je dal včeraj chelsea! haahah podaja si žogo 90 minut v prazno pa tudi ni lih uspeh Ane? Messi ni mogel nič zasenči so ga vsi in to je tisto kar vas boli :D
nikajzadodat
21. 02. 2018 20.40
+5
šumar
21. 02. 2018 17.35
+13
messi zapru usta zapiralcu ust haha neprecenljivo
Kromst
21. 02. 2018 16.33
-9
Takšno tekmo lahko gledajo le najbolj goreči navijači ... za ljubitelje nogometa pa žal neprebavljivo :(
šumar
21. 02. 2018 16.50
+3
sportko47
21. 02. 2018 16.17
+4
Matr mate dela ... a ni dost rečt , tekma na żalost pod pričakovanji, aktivn rezultat upajmo da bo povratna bolj zanimiva ... in da se slučajno dons ne ponovi !! Kva pa VI spet vse pišete ... katastrofa ! Trend k potuje ne piše ... razn včeraj !!! Putuj srečo moja , kar se mene tiče upam da je šel okol sveta in da bo imel še smolo z wi-fi jem !! Če verjameš ..
Opazovalec2020
21. 02. 2018 20.51
+5
saturnsky23 saturnsky23
21. 02. 2018 16.00
+3
V zadnjih nekaj letihsmo priča enemu najslabših kadrovanj v zgodovini Barcelone. Ne glede na ceno, je edina deviza, upanje Coutinho, ki gre verjeti, da v perspektivi bo oddelal svoje.
šumar
21. 02. 2018 15.02
+6
Kollerik
21. 02. 2018 15.03
+2
+4
Danes igrajo zaostalo tekmo...koncno..da ne bo potrebno poslusati izgovorov v stilu...sej imajo tekmo manj...hehe...igrajo pa proti leganesu...klubu kateri jih je izlocil iz pokala...
šumar
21. 02. 2018 16.23
+3
ma lahko vse tekme do konca prvenstva zmagajo s 5-0 jim nic ne koristi haha
Iniesta
21. 02. 2018 18.08
-2
Real bo dons razbil ta vas Leganes ali kako se ze imenuje ... CR ga bo spet uvalil ...
User513426
21. 02. 2018 20.49
tako ste govoril tud kakšen teden nazaj pa vsi vemo kako se je končalo
Symbolic
21. 02. 2018 14.24
+7
Kako pa tolmačite par slabih (zaporednih) predstav Paulinha? Igra kot, da je dosego svoj cilj (stalni član prve postave) in se je rahlo "opustil"? Mogoče se motim, ne vem, ampak zdi se mi, da ni tako agilen kot prej...
grozjak
21. 02. 2018 14.43
+6
Včeraj ga je kar malo pozno zamenjal. Upam, da se spravi v red, saj je na začetku sezone res trgal. Sicer po zaskrbljeni faci, ko ga je valverde parkiral na klop, nisem najbolj optimističen...se zna zgoditi, da bo tako potiho, kot je prišel, tudi odšel.
apodgra
21. 02. 2018 14.59
+9
Tudi name je Paulinho napravil slav vtis. Počasen in preveč okorne. Ne vem zakaj je trdno zasidran v prvi postavi Barce.
BBarca
21. 02. 2018 15.01
+6
Tak je že kar nekaj tekem. Razen občasnih golov ne ponudi praktično nič. Pa še zadnji gol je bil kar nekaj časa nazaj.
sportko47
21. 02. 2018 17.56
+3
Symbolic bom ti jest probal odgovort na vprašanje ... gre za padec samozavesti !! Barca je klub legend , Messi, Inniesta , Bousqets , Suarez itd in on pride iz Kitajske lige, na začetku mu uspe par dobrih tekm te omenjeni ga trepljajo in ko se malo zadeva podre pade samozavest , dvomiš vase in napake so vse bolj pogoste .. to je to pomoje tukaj se nardijo razlike na tem nivoju, podobno je tut z ostalimi prišleki ki so zdaj neprepoznavni, obratno se je zgodilo po moje Der Stegnu , gol iz sredine po tem 2 sezoni kiksov, letos pa prerojen, v vrhunskem športu je važn moment , včasih sreča in ko se poklopi pridobiš samozavest in uspehi se vrstijo ! Teźko razložljivo a tko to laufa ..me je pa včeraj spet strah ratal k sm zagledu Gomesa ... brez besed , njemu pa nč od tega naštetga ne pomaga !!
Drago Kugler
21. 02. 2018 18.19
+5
paulinho , dembele po moje slab nakup.kdo je nabavil gomeza,pa katastrofa. Barco držijo messi, stegen, umtiti, terobčasno inesta in .suarez. Kar se pa coutihna tiče upamo, da se bo privadil barcinem stilu igre.
Symbolic
21. 02. 2018 18.28
Ravno sem mislil, da smo dobili enega ofenzivca... Škoda bi bila, da tako hitro "ugasne"
beerch
21. 02. 2018 13.47
+13
Trda tekma , barca ni in ni mogla prebiti njihove obrambe. Na srečo se je to zgodilo v pravem trenutku. Willian je včeraj prikazal res dobro igro, fant je postal pravi golgeter. razvija se tako , kot je prav. Step by step . Paulinio je padel v formi, Iniesta pa doživlja drugo pomlad. Druga tekma bo paša za oči...
idiu3krasne
21. 02. 2018 13.37
-7
Igrati bunker je res višek nogometnega znanja ...to je murinjo že pokazal....hahahaha vic leta...Barca je spet pokazala zakaj je najboljša...prišla po gol in ga dala...doma pa ratatatata...pa tiste bučke o sreči pa 100x če in te fore so pravljice za lahko noč...2x vratnica je isto kot 15m mimo gola...gola še vedno ni...barca je igrala na napako nasprotnika in to je tudi dobila...in jo izkoristila...na drugi strani so Chelsea imeli kup priložnost pač jalovi zaključki...tu ni če-jev pa ču-jev in mogoče...gol šteje vse ostalo je čebula.
nikajzadodat
21. 02. 2018 13.51
+8
So ekipe, ki jih bunker res lezi, tipicno za Chelsea, MU, Inter,...in teh je se kar nekaj. Si pa ne predstavljam, da bi igrali bunker Arsenal, MC, Bayern,... Lahko igrajo bolj obrambno ne pa klasicni bunker. Vsak si izbere svojo taktiko glede na sposobnosti svoje ekipe in nasprotnika, se pa ve kdo kam pase.
kor22
21. 02. 2018 13.58
-7
hahah barcelona sploh nič ni pokazala, branilci so včeraj malo podcenjevali pa prejeli gol, barcelona nima šans, pojedli jih bojo po krilih.
grozjak
21. 02. 2018 14.13
+10
kor22, prosim te, daj to napiši Conteju, ki se še danes trese, ker ve, da je šla priložnost leta zaradi ene napake po vodi....sedaj si niti pol napake ne more več privoščiti...lahko si pa od sedaj naprej čisto tiho in raje počakaš, kaj bo.... ;)
ummax
21. 02. 2018 13.27
+13
Barca včeraj zame, kot navijača žal ni odigrala dobre tekme. Žogo imeti toliko časa v posesti, pa niti enkrat poizkušati s strelom izven 16 m, je zame brezvezno podajanje za trening. Pa nima veze ali je nasprotnik bunker igral. Levo, desno, levo, nazaj, levo, desno, pa to obrambnemu igralcu še pošteno teč ni treba, ko pa ve, da ne bo strela od daleč. Zapre kazenski prostor in je uspeh. In to je včeraj Conte dobro namozgal, a je imel smolo, da so branilci potem naredili tisto napako. Barca sicer še tri dni ne bi zadela...Kaj je nevarno, je pa Willian pokazal. Korak dva več od branilca pa (morda tudi posiljen) strel, prvič, drugič...ampak v tretje je pa šlo ane? Barca je pa včeraj silila s podajami v gol, ali pa igrala na predložek iz strani...koliko golov so pa že dali z glavo, povrh vsega pa so igrali proti Angleškemu tipu nogometa, ki so doma v skoku in igri z glavo. Žal sem razočaran nad tem kar sem videl, čeprav se je izšlo, a bo treba v bodoče več pokazat, da slučajno na koncu sezone ne ostanemo brez vsega...
idiu3krasne
21. 02. 2018 13.39
-3
bunker in kontre ,to je igra???......barca je to kaznovala in to ne prvič in ne zadnjič...če Chelsea druga ne zna pol je res sramota od kluba....so res zasluženo v ang. ligi kjer so...conte pa na izhodnih vratih
ummax
21. 02. 2018 14.16
+6
se strinjam, da Chelsea ni igral lepega nogometa, ampak prepričan sem, da to kar je pokazala Barca pa tudi ni ravno gledljivo. 800 podaj od tega brez prave hude šanse iz "svoje" igre. Angleži 200, pa gol in dve štangi. Centimetri so ločili od hude kaše. Bo treba nekaj spremeniti, saj podaje še ne prinašajo lovorik, to hočem reči.
nikajzadodat
21. 02. 2018 14.51
-1
...max: Barca je igrala to kar je lahko igrala ob takem bunkerju na kubik. Take tekme res niso lepe in se tudi zgubljajo...je pac tako. Kakorkoli dobili so tocko. Mogoce pa napisi Valverdeju bozickovo pismo naj začne tudi on z bunkerjem?! Verjetno to vodi do uspeha in bos zadovoljen.
saturnsky23 saturnsky23
21. 02. 2018 13.22
+1
Prav na ktratko in znova. Barcelona nima ojstrine, skozi vso tekmo, nima strelcev od daleč kar se prakticira celo v nižjih rangih. Res je da so skoraj nenadkriljivi v posestvu žoge, se pa to iskazuje kot neproduktivno, negledljivo, pase igra. Zagotovo imajo določeni igralci tudi te sposobnosti, izgleda pa, vse tako kaže, da je to doktrina kluba, da se pač ne sme, da je treba pripeljati žogo na golovo črto in potem, če..... Resnično nesimpatično.
apodgra
21. 02. 2018 15.07
+3
Nesmiselno je streljati v zid, ker dobro veš , da se žoga ne bo prebila skozi to gosto oviro in tresla nasprotnikovo mrežo. Real pa ima preveč visokih podaj v kazenski prostor in veliko strelov od daleč. Tudi ta taktika ni vedno uspešna .
janezdollar
21. 02. 2018 13.00
-13
S takšno igro Barca ne bo nikoli prvak v LP...kar nekaj je moštev, ki so močnejša od Chelsea in bodo z lahkoto kaznovala to mučenje žoge do nezavesti...
Campeones34
21. 02. 2018 13.11
+7
To ne pomeni da lahko premagajo barcelono. Nekaterim moštvom pač ne leži določen stil igre, Chealse je skoraj do perfekcije odigral včerajšnjo tekmo. Praktično so storili eno samo napako oz dve napaki v isti akciji iz katere so dobili gol.
Kollerik
21. 02. 2018 13.23
+9
Veliko razočaranje Conteja in njegovega moštva po tekmi samo potrjuje, da so dali vse od sebe, v zameno pa niso dobili pričakovanega rezultata. Tako je pač, če je žoga okrogla. Na Camp Nou jim bo seveda težje. Kakorkoli, še enkrat čestitke Messiju in druščini, da so zdržali ves ta velik pritisk tam v Angliji. Razni janezdolarji pa nikar preveč hitro ne odpisujte Barcelone!
grozjak
21. 02. 2018 13.24
+10
Janez, prav s takšno igro, je bila barca že prvak LP. In to ne samo enkrat......Se pa strinjam, da en slab dan lahko vse spremeni....
idiu3krasne
21. 02. 2018 13.26
-1
to je totalno mimo...barca je narekovala igro...bunker conteja se ni obnesel...če imaš polne gate se to zgodi...povratna bo druga pesem Chelsea se bo moral odpret prek ko slej in pol ...booooom
grozjak
21. 02. 2018 13.35
+5
Mino, čelsi je včerajsnjo tekmo odigral daleč od perfekcije. Razen, če je strahopetnost za koga perfekcija. Dali so en gol, a Barcelona je odšla iz Londona točno s tistim, po kar je prišla....
borut30
21. 02. 2018 14.18
-5
berglander. Včasih res ne razumem, kako nekateri ne razumete, da nekdo ne more proti Barci drugače igrati. Sej v nogometu ni umetniškega vtisa, da bodo s tem dobivali točke. Ni to drsanje, madona. Čelsi že vso zgodovino igra na podoben način proti napadalno usmerjenim ekipam. Drugače ne znajo, če pa bodo igrali drugače, se odprli..bodo pa fasali ducat golov. Pač vsak trener naredi taktiko, ki temelji na nasprotniku in kakovosti svoje ekipe. In Čelsi ima le tako možnosti, da gre čez Barco, da igra nogomet, kot smo ga gledali včeraj. Res ne razumem, kako to ne morete nekateri prebaviti. Tako pač je v današnjem športu. Barca pa tudi ni bila superiorna in si v resnici ni nič ustvarila. Gol je bil pač čista sreča, to moramo priznati.
grozjak
21. 02. 2018 14.34
+6
borut, popolnoma isto si povedal kot jaz, samo s to razliko, da praviš, da je bil gol barce po sreči..Jaz pravim, da je barca dala točno toliko golov, kot jim trenutno v tem napornem ritmu zadošča....
Kollerik
21. 02. 2018 15.10
+5
Brorči ima probleme z realnostjo... Gol Barse ni gol po sreči, pač pa plod perfektno izvedene akcije dveh vrhunskih asov nogometa, Inieste in Messija... po napaki Chelsee v obrambi.
Symbolic
21. 02. 2018 20.31
Jaz tudi ne razumem, kako ti ne razumeš... LOL
poserjemsenavas
21. 02. 2018 12.51
-6
Barca se mi smili. Ko Messi zaključi kariero , jim ostanejo samo še podaje do nezavesti.
šumar
21. 02. 2018 15.01
+4
pred messijem je bla dobra in po messiju bo dobra
apodgra
21. 02. 2018 15.13
+3
Druga stran, pa si bo opomogla in zaživela , ko bo Ronaldo zapustil ekipo Reala.
selecao
21. 02. 2018 12.47
-4
Vele predstava Williana, bravo Braziliana, samo tako naprej do 6. zvezdice. Škoda, da vsaj še ena štanga ni bil gol. Ni kar tako zasenčiti Messija in Hazarda, Willianu je to včeraj uspelo.
RageAgainstTheMachine
21. 02. 2018 12.56
-3
grozjak
21. 02. 2018 13.39
+4
Willian nikakor ni zasenčil Messija. Za kaj takega bo moral še veliko zaseke pojesti...Razen, če imaš s tem v mislih razbit nos. Tam je bil res glavni..
selecao
21. 02. 2018 14.47
-2
Boš pač moral pogledat nevtralne komentarje o včerajšni predstavi. Mogoče bi bil pa zate šport za spremljat balinanje, tam se več ali manj, kar iz daleč vidi katera kugla je bližje balinčku. Fuzbal definitivno ni zate !!!
grozjak
21. 02. 2018 15.19
+4
nevtralni komentarji govorijo o bunkerju, zapravljeni priložnosti za dobre šanse v napredovanju čelsija In genialnosti messija ter innieste. Zdaj pa, o čem bi se rad prepiral?
CURVANORD Zanetti
21. 02. 2018 15.30
+4
selecao pretirava, Neymarja je pred tekmo z Realom povzdvigoval v oblake in pisal o Ronaldu kot da je amater ki igra za sendvic pri NK Dupleku, po tekmi pa ga ni bilo je imel cmok v grlu ker je starina Ronaldo junak na tej tekmi,
CURVANORD Zanetti
21. 02. 2018 15.33
+3
Junaka tekme sta pa vceraj kar dva Iniesta in Messi
Opazovalec2020
21. 02. 2018 20.26
Curvanord junak na oni tekmi je bil sodnik...verjetno ne ves ampak je bil kroos v offsideu za 1m ob podaji ki se je pretvorla v penal..lahko z lahkoto najdes na netu...ce si tudi ts offside spregledal...pri drugem golu cisti faul ronalda( z lahkoto rumen karton) sodnik se spet nardi francoze... zdej pa ti men povej kot skriti navijac reala kdo tocno je ze bil "junak"??? No ce zmores korektn odgovor ti vsa cast...