Liga prvakov

Odštevanje do spektakla Bayern - PSG se je začelo

Pariz, 07. 02. 2023 20.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 1 min
Avtor
N. G., M.J.
Komentarji
3

Čez nekaj dni, natančneje prihodnji torek, 14. februarja, se z veličastno nogometno poslastico Paris Saint-Germain - Bayern vrača elitna Liga prvakov. V boju za napredovanje med osem najboljših v Evropi so Münchenčani izraziti favoriti. Do cilja jim bo pomagal tudi Eric Maxim Choupo-Moting. 33-letni Kamerunec, ki se je v München preselil prav iz Pariza, je v tej sezoni v izjemni strelski formi. Še je živ spomin na avgust 2020, ko je Bayern z zmago z 1:0 Parižanom preprečil veselje v njihovem prvem finalu Lige prvakov v zgodovini kluba. Prenos spektakla na Kanalu A in VOYO, tudi z bogatim studijskim delom pred tekmo.

Takrat je Eric Maxim Choupo-Moting nosil še dres PSG-ja, nato pa prestopil na Bavarsko. "Veselim se te tekme osmine finala. Pričakujem izjemen spopad, dali bomo vse od sebe, smo pozitivno razpoloženi, a osredotočeni nase." Spomnimo, Kylian Mbappe, član pariškega Paris Saint-Germaina, zaradi poškodbe in podkožne krvavitve ne bo igral proti Bayernu v Parizu, bo pa (najverjetneje) v kadru za povratno tekmo. Mbappe se je poškodoval v 21. krogu domačega prvenstva, ko je sinoči igral v gosteh in z 1:3 premagal Montpellier. Igro je zapustil v 21. minuti, današnji podrobnejši pregled pa je potrdil, da vsaj tri tedne ne bo mogel igrati.

Eric Maxim Choupo-Moting je pred prihodom v bavarsko prestolnico igral za PSG.
Eric Maxim Choupo-Moting je pred prihodom v bavarsko prestolnico igral za PSG. FOTO: AP

Stavnice v vlogo favorita za napredovanje postavljajo Münchenčane, ki so se pretekli konec tedna po štirih zaporednih remijih v nemškem prvenstvu z zmago nad Wolfsburgom vrnili na vrh ligaške lestvice. Oba tekmeca sta sicer to sezono Lige prvakov še neporažena, Bayern je skupinski del končal celo s 100-odstotnim izkupičkom: šest tekem in šest zmag.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

RUBEŽ
12. 02. 2023 19.52
HAHAHAHAHA, vsi govorijo da ne bo Messija, Mbapeya..... Na koncu pa vsi v prvi postavi.
RUBEŽ
09. 02. 2023 13.04
Kako vrnili na prvo mesto? Pa saj so po popolnem odigranem kolu že nekaj časa prvi. Če pa ima klub z tekmo več točko, dve več, je normalno pred njimi. To bi bilo res edino, če bi kakšno kolo po vseh odigranih tekmah bili drugi. Tako da....
osancta simplicitas
08. 02. 2023 08.19
+1