Liga prvakov

Haaland: Mbappejev hat-trick mi je vlil dodatno motivacijo

Sevilla, 18. 02. 2021 10.40 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Ali ste vedeli, da je Erling Haaland v Ligi prvakov dosegel enako število zadetkov kot Ronaldinho? Da je ujel legendarnega Brazilca, je potreboval zgolj 13 tekem. Nazadnje je na sredinem obračunu osmine finala z dvema potopil še Sevillo. Zato ne čudi, da je dan po tekmi norveški čudežni deček v soju medijskih žarometov, ki ga primerjajo predvsem s Kylianom Mbappejem in se sprašujejo, kdo od omenjene dvojice bo naslednja velika okrepitev madridskega Reala.

Samo Kylian Mbappe je pred dopolnjenim 21. rojstnim dnem dosegel več zadetkov v Ligi prvakov (19) kot Erling Haaland (18). A Norvežan bo 21. svečk upihnil 21. julija letos, tako da bo imel vsaj še eno tekmo, da ta dosežek izenači ali izboljša.

V španskih medijih so se takoj po tekmi začele ustvarjati povezave, ki Norvežana selijo na Santiago Bernabeu, ki po odhodu Cristiana Ronalda obupno išče novega superzvezdnika. Nanje pa je kmalu po veliki zmagi v Sevilli odgovarjal tudi Haaland sam: "Real si me želi? Vedno je lepo, ko si te nekdo želi! Rad bi se zahvalil Mbappeju, ko sem videl njegov hat-trick, sem dobil dodatno motivacijo. To je bila zame posebna spodbuda."

'Dejal mi je, da bom že dočakal svoje priložnosti'
"Ne vem, od česa so odvisne takšne predstave, morda od motivacije oziroma vneme. Za nami je dobra tekma. Sicer ni dobro, da v osmini finala prejmeš dva zadetka, je pa vsekakor zelo dobro, da jih na gostovanju dosežeš tri. Pred tekmo smo imeli odličen načrt. Edin Terzić mi je dejal, da bo to moj večer, da bom dobil svoje priložnosti. In na koncu sem jih res. A najpomembneje je, da smo zmagali," je še dodal čudežni norveški deček, rojen leta 2000.

Dvomov o igralcu tekme na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan seveda ni bilo. "Oba zadetka je tempiral do popolnosti. Njegova vtekanja so bila bliskovita in so vselej povzročala nevarnost za vrata Seville. Haalandova predstava v prvem polčasu je Dortmundu zagotovila zmago. Ni samo dvakrat meril v polno, garal je v obrambi, ko so imeli domači pobudo. Do takšnega rezultata ne bi prišlo, če ga ne bi bilo na igrišču," je za Uefino spletno stran zapisal nekdanji španski nogometaš Gines Melendez, ki sedaj opravlja vlogo tehničnega opazovalca na evropski nogometni zvezi. 

"Evropski Pichichi s čudežnim večerom v Sevilli," se je glasil zapis na sredini naslovnici Marce. Pichichi je sicer nagrada, ki jo vsako leto prejme najboljši strelec španskega prvenstva. Podeljuje jo prav športni dnevnik Marca.

Galaktična dilema: Mbappe ali Haaland?
Madridski športni dnevnik As je v sredo zvečer objavil anketo, v kateri je bralce spraševal, koga bi raje videli v dresu Reala – Mbappeja ali Haalanda. Kar 65 odstotkov bralcev je odgovorilo, da bi raje videlo Francoza, ki je v torek s hat-trickom potopil Barcelono. Pri Asu so tako svojo sredino izdajo naslovili z jasnim sporočilom. "Florentino (Perez, op. a.), podpiši ga," je z velikimi tiskanimi črkami pisalo ob fotografiji Mbappeja s torkove tekme. So pa pri Asu dodali, da je skoraj nemogoče, da bi francoski zvezdnik že to poletje prišel v špansko prestolnico, saj imajo pri Realu zaradi pandemije covida-19 velike finančne težave. Bistveno verjetneje je, kot dodajo, da se bo megalomanski prestop zgodil v letu 2022. 

Fantastični Erling Haaland je sodeloval pri vseh treh zadetkih gostov.
Fantastični Erling Haaland je sodeloval pri vseh treh zadetkih gostov. FOTO: Sofascore.com

'Vse je še odprto'
Če so bili v taboru Borussie pričakovano prešerno razpoloženi, so bili povsem drugačne volje nogometaši Seville, ki so po odličnih predstavah na domačih zelenicah v zadnjih tednih pričakovali bistveno več. "Razočarani smo, seveda. Prejeli smo zadetke, ker nismo bili dovolj zbrani po izgubljenih žogah. V napadu imajo odlične posameznike, ki izkoristijo vsako napako. In tudi tokrat so jih znali izkoristiti. A če obstaja ekipa, ki se lahko vrne in preseneti, potem smo to mi. Analizirali bomo, kje smo grešili, in se pripravili na povratni obračun," je za Diario de Sevilla razlagala izkušeni Jesus Navas

Dolgo je sicer domačim kazalo še slabše, saj so praktično celoten drugi polčas zaostajali z dvema zadetkoma. V 84. minuti pa je končni izid postavil rezervist Luuk de Jong, ki je izkoristil zaspanost gostujoče obrambe po podaji s prostega strela. "Nismo bili pravi, sploh v prvem polčasu. Na tem nivoju veš, da bo nasprotnik zadel, če boš delal napake. V drugem polčasu smo zaigrali bistveno bolje, imeli smo pravi ritem in jih ogrožali predvsem s podajami s strani. Pomembno je, da smo dosegli drugi zadetek. Žal mi je, da nismo še tretjega, ampak kljub temu mislim, da je na povratnem obračunu mogoče še prav vse," je po tekmi razlagal nizozemski napadalec, ki je na igrišče kot del trojne zamenjave vstopil v 60. minuti.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Johnny_J
18. 02. 2021 21.57
+1
Messi ven, haaland not. Skupaj z mlado perspektivo barce, bi se hitro vrnili na vrh Evrope.
Vladimir.Krutov
19. 02. 2021 19.46
J.....malo potrpi sej bo poletje kmalu....kaj ti je takega storil messi da pišeš...messi ven...
brodarko
18. 02. 2021 13.38
+4
IZENAČIL RONALDINHA To pa je slovenščina !
edenhazard
18. 02. 2021 13.34
+0
Mene zanima ena stvar zakaj bi nekdo sel v real ali pa barco? Naj mi nekdo pove en pravi razlog :D poglejte kje sta tedva kluba trenutno
ehjaehja
18. 02. 2021 15.18
+6
Predstavljaj si da si star12 let pa si močno zatreskan v 20letno lepotico toda veš da si še premlad za njo in ostane tvoja fantazija. Kar naenkrat zrasteš pa imaš 20 let pa se ta lepotica začne spogledovati s teboj. V življenju ti gre dobro nič ti ne manjka denarja imaš ko dreka.Kaj bi naredil?
edenhazard
18. 02. 2021 18.59
+1
trenutno je ta lepotica bolj podobna 60 letni starki
Johnny_J
18. 02. 2021 21.56
Hazard ni ikona nogometa, medtem, ko barca in real nekaj pomenita v nogometu. Nevem kje delaš, oziroma za kaj si se odločil v mladosti, da boš in kje bi si želel delati s svojim znanjem... Po tem kar pišeš je tvoj vrh zavod za zaposlovanje.
edenhazard
20. 02. 2021 16.02
dejga srat barca in real sta mimo, poleg tega pa se poglej kako ravnajo s svojimi "legendami"