Liga prvakov

Borussia Dortmund in PSG do remija in napredovanja v izločilne boje

Dortmund, 13. 12. 2023 22.55 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Ž.K., A.V.
Komentarji
7

Znanih je vseh 16 udeležencev izločilnih bojev Lige prvakov. Za eno izmed zadnjih so se nocoj potegovali nogometaši Paris Saint-Germaina, ki so gostovali pri že uvrščeni Borussii iz Dortmunda in remizirali z 1:1, ker pa je na drugi tekmi Milan z 2:1 premagal Newcastle United, so si Parižani tako zagotovili mesto v osmini finala elitnega evropskega klubskega tekmovanja.

Več videovsebin
  • Adeyemi v 51. minuti popeljal Borussio v vodstvo z 1:0
    01:47
    Adeyemi v 51. minuti popeljal Borussio v vodstvo z 1:0
  • Zaire-Emery v 56. minuti izenačil izid na 1:1
    01:04
    Zaire-Emery v 56. minuti izenačil izid na 1:1

Začetna enajsterica Borussie Dortmund: Gregor Kobel med vratnicama, Ramy Bensebaini, Matts Hummels, Niklas Süle in Marius Wolf v obrambi, Salih Özcan v vlogi obrambnega vezista, Julian Brandt in Marco Reus pred njim, Jamie Binoe-Gittens in Karim Adeyemi na krilih, Niclas Füllkrug pa v konici napada.

 

Prvih enajst PSG-ja: Gianluigi Donnarruma v vratih, Lucas Hernandez, Milan Škriniar, Marquinhos in Achraf Hakimi v obrambi, Vitinha, Warren Zaïre-Emery in Kang-in Lee na sredini igrišča, Bradley Barcola, Randal Kolo Muani in Kylian Mbappe pa v napadu.

S sredine so prvi krenili gostje, a prvi so že v drugi minuti zapretili domačini, ki so izvedli hiter protinapad, a je na koncu Jamie Binoe-Gittens preslabo podal v sredino kazenskega prostora PSG-ja proti Niclasu Füllkrugu. Potem pa so pričakovano pritisnili Parižani, ki so po levi strani sestavili dobro akcijo, a se je na koncu v kazenskem prostoru Nemcev zapletel Bradley Barcola. Do prvega strela na tekmi so v deseti minuti prišli domačini, za katere je poskusil Marco Reus, ki je z levico sprožil z roba kazenskega prostora, a je bil na pravem mestu Gianluigi Donnarruma, ki je žogo potisnil v kot. Črno-rumeni ga niso izkoristili in takoj zatem je na drugi strani kot gostom priigral Kylian Mbappe. Žoga se je odbila na približno 25 metrov, do nje pa je prvi pritekel Vitinha, ki je močno sprožil z razdalje, a je njegov poskus Gregor Kobel obranil. Le minuto kasneje je bila na drugi strani znova nevarna Borussia, tokrat pa je do strela prišel Marius Wolf, ki je z desnico meril nekoliko mimo leve vratnice Italijana v vratih PSG-ja.

Poskus Mariusa Wolfa
Poskus Mariusa Wolfa FOTO: AP

V 17. minutu pa je prvič na sceno stopil Mbappe, ki je po natančni podaji lepo preigral Kobela in dobro nameril v gol Borussie, a kaj ko je pravočasno vdrsal Niklas Süle, ki je s konico kopačke žogo zbil v kot in tako gostom preprečil zgodnje vodstvo. Po kotu, ki je sledil, je do strela prišel še Milan Škriniar, a znova je bila na mestu obramba Borussie. PSG je še naprej pritiskal in že v naslednji akciji je zapretil Barcola, ki je sprožil z desnico, veselje pa mu je na koncu preprečila vratnica. Pritisk Parižanov se je le stopnjeval in naslednji je veliko priložnost zapravil Randal Kolo Muani, ki je prejel lepo podajo Mbappeja, stekel proti vratom Borussie in s strelom po tleh že premagal Kobela, a za las zgrešil okvir gola domače ekipe.

Mbappe je že premagal Kobela, a je bil na pravem mestu Süle
Mbappe je že premagal Kobela, a je bil na pravem mestu Süle FOTO: AP

Nato pa je znova do priložnosti prišel Reus, ki je tako kot 15 minut pred tem sprožil z levico, a tudi tokrat mu je veselje preprečil Donnarruma, ki je močan poskus Nemca preusmeril prek gola. Za nekaj časa so pobudo prevzeli Nemci, ki so prek Reusa in Wolfa znova zapretili, a do zaključka niso prišli. Tekma se je po intenzivnem uvodu nekoliko umirila, v zadnji minuti rednega dela pa si je novo priložnost priigral Kolo Muani, ki je lepo vtekel na podajo Mbappeja in sprožil z desnico, a je bil dobro postavljen Kobel. Za konec prvega polčasa si je po prostem strelu z leve strani priložnost priigrala še Borussia. Z glavo je poskusil Matts Hummels, a meril mimo desne vratnice pariškega moštva.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Med polčasom ekipi nista opravili menjav, do prve priložnosti pa so tudi tokrat prišli domačini. Julian Brandt je z razdalje poskusil z desnico, a meril preveč po sredini in Donnarruma je vknjižil novo obrambo. Na drugi strani je prvi zapretil Achraf Hakimi, a se mu je v blok nastavil Hummels.

V 51. minuti pa smo dočakali prvi zadetek. Hakimi je izgubil žogo v nevarnem območju in požrtvovalni Ramy Bensebaini jo je spravil do Füllkruga, ta pa najprej lepo iz igre vrgel Zaïre-Emeryja in zaposlil Karima Adeyemija, ki je z levico natančno sprožil in žogo ob desni vratnici spravil v mrežo PSG-ja.

Karim Adeyemi je zadel za 1:0
Karim Adeyemi je zadel za 1:0 FOTO: AP

A le pet minut kasneje so Parižani izenačili. Po prodiranju Mbappeja po levi strani in podaji v sredino, je žoga prišla do Zaïre-Emeryja, ki je močno sprožil z desnico in tudi po rahlem odbitku premagala kapetana Borussie Kobela.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Po izenačenju je Edin Terzić opravil prvo menjavo na tekmi. Namesto Bynoe-Gittensa je v igro poslal Donyella Malena, ki je takoj po vstopu prišel do prve priložnosti, a se je z obrambo znova izkazal Donnarruma. Nogometaši domače ekipe so po prejemu zadetka poskusili umiriti igro, a PSG je v želji po še drugem zadetku pritiskal. Namesto Kang-in Leeja je Luis Enrique v igro poslal Manuela Ugarteja, Terzić pa je odgovoril z dvojno menjavo v kateri sta namesto nekoliko poškodovanega Wolfa in Saliha Özcana vstopila Nico Schlotterbeck in Marcel Sabitzer.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

V 77. minuti pa so se Parižani razveselili preobrata. Hiter protinapad je kronal Mbappe, a je bilo njegovo veselje kratkotrajno, saj je posnetek pokazal, da je bil francoski napadalec za las prehiter in njegov zadetek je bil zaradi prepovedanega položaja razveljavljen. Nogometaši PSG-ja so tako še naprej lovili zadetek za zmago, čeprav jim je v tem času nevede delo olajšal Milan, ki je proti Newcastlu uprizoril preobrat. Mreži sta do konca tekme na Westfalenstadionu mirovali in obe moštvi bomo spremljali v izločilnih bojih elitne Lige prvakov.

Končna statistika tekme: Borussia Dortmund - PSG
Končna statistika tekme: Borussia Dortmund - PSG FOTO: Sofascore.com
MVP tekme: Kylian Mbappe
MVP tekme: Kylian Mbappe FOTO: Sofascore.com

Napredovanje v izločilne boje so si zagotovili:
Skupina A: Bayern München, Koebenhavn
Skupina B: Arsenal, PSV
Skupina C: Real Madrid, Napoli
Skupina D: Real Sociedad, Inter
Skupina E: Atletico Madrid, Lazio
Skupina F: Borussia Dortmund, PSG
Skupina G: Manchester City, Leipzig
Skupina H: Barcelona, Porto

Vsi klubi osmine finala Lige prvakov v sezoni 2023/2024
Vsi klubi osmine finala Lige prvakov v sezoni 2023/2024 FOTO: Sofascore.com

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.12

Hvala za vašo pozornost in lahko noč!

Upam, da ste uživali v vrhunskem nogometnem večeru, ki sta ga z odlično predstavo obogatila udeleženca osmine finala iz predtekmovalne skupine F Borussia Dortmund in PSG. Hvala za vašo pozornost in na snidenje do naslednjih nogometnih prenosov.

23.12

Udeleženci osmine finala Lige prvakov

23.11

MVP tekme: Kylian Mbappe

23.11

Končna statistika tekme

23.11

Iz skupine F v osmino finala Borussia (D) in PSG

Po zmagi Milana v Newcastlu (1:2) in remiju v Dortmundu se uvrstitve med 16 najboljših nogometnih moštev v Evropi v skupini F veselita nocojšnja tekmeca na Borussia in PSG.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sencina
14. 12. 2023 08.51
+2
Dobra tekma z malo golov
Orange_cat
13. 12. 2023 20.53
-1
Edina dobra stran tega fuzbala je garaza Jay Lena pred fuzbalom.....in ne razumem zakaj je drug del na vrsti po fuzbalu?
Malo_sutra
13. 12. 2023 20.41
+0
Je kaj spet jokcal da je mala placa?
zapiramvamustaaa
13. 12. 2023 20.27
-6
AJDE DORTMUND!!Pošljite domov barca fene ki so navijali še pred kratkim za psg;))
mojcd
13. 12. 2023 20.06
+0
Ta klub nikoli ni mel kemije....
sencina
13. 12. 2023 18.32
+2
Remi in gremo doma
inp
13. 12. 2023 19.20
+2