Liga prvakov

Pioli: Za končni razplet je bilo odločilnih uvodnih 15 minut

Milano, 17. 05. 2023 08.45 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Inter, pri katerem kapetan in nekdanji slovenski reprezentančni vratar Samir Handanović znova ni dobil priložnosti za igro, se je po 13 letih spet prebil v finale najelitnejšega klubskega nogometnega tekmovanja. Na drugi strani Milana velika žalost. Rdeče-črni, glede na videno na obeh srečanjih, niso imeli realnih možnosti v boju z mestnim rivalom. V finalni tekmi, ki bo 10. junija v Istanbulu, se bodo črno-modri merili z boljšim iz dvoboja med Manchester Cityjem in Realom Madrid. Prva polfinalna tekma med tema dvema tekmecema se je končala z 1:1, povratna bo nocoj. Prenos na Kanalu A in VOYO od 20.30.

Več videovsebin
  • Vrhunci drugega polčasa povratne tekme Inter - Milan
    01:52
    Vrhunci drugega polčasa povratne tekme Inter - Milan
  • Vrhunci prvega polčasa povratne tekme Inter - Milan
    01:29
    Vrhunci prvega polčasa povratne tekme Inter - Milan
  • Vrhunci prve tekme polfinala med Milanom in Interjem
    00:36
    Vrhunci prve tekme polfinala med Milanom in Interjem

Varovanci Simoneja Inzaghija so v odločilni obračun z Milanom vstopili z dobro statistiko, saj je Inter napredoval kar iz 18 od 19 dvobojev, na katerih je zmagal na prvi tekmi. Ta statistika je zdaj še boljša, saj Milan ni našel protistrupa za mestne tekme. 

Inter bo v finalu lovil svoj četrti evropski naslov po letih 1964, 1965 in 2010, medtem ko bo Milan ostal pri sedmih (1963, 1969, 1989, 1990, 1994, 2003 in 2007).

V prvem polčasu so rdeče-črni izbranci Stefana Piolija še imeli nekaj priložnosti, v drugem pa je zmanjkalo idej. "Prvih petnajst minut je bilo odločilnih v smeri razpleta te tekme, pa tudi polfinalnega dvoboja," je kar takoj v pogovoru za Gazzetto Dello Sport izstrelil strateg Milana Pioli. "Imeli smo dober ritem in tudi terensko pobudo v prvem polčasu, kar nam je prineslo tudi nekaj lepih priložnosti. Imeli smo dve, tri situacije, ko bi lahko in ko bi tudi morali reagirati bolje. Gol v prvem polčasu bi, v to sem prepričan, močno zarezal v potek tekme in tudi končni razplet polfinalnega dvoboja," je za priznani športni časnik še dejal 57-letni strateg. 

Pioli je bil, tako kot ves tabor rdeče-črnih, močno potrt. Priložnost uvrstiti se v finale LP ne pride vsak dan. Navkljub dejstvu, da je Milan večji del možnosti izgubil že po prejšnji tekmi, ko je Inter kot gost zmagal z 2:0. 

Stefano Pioli
Stefano Pioli FOTO: AP

"Če kdo vidi preboj v polfinale kot neuspeh, mu pač nič ne morem. Tudi dejstvo, da je ta ekipa kot najmlajša v zgodovini pred dvema letoma vzela scudetto, ni zanemarljivo. A za ocene bo še dovolj časa. Sedaj moramo čim prej spet dvigniti glave, saj sezona še ni končana," je rožnatemu časniku še sporočil trener, ki prihaja iz Parme. 

Slednji ne pričakuje, da ga bo vodstvo kluba po izpadu iz polfinala odpustilo. Tudi če Milanu v prvenstvu ne cvetijo rožice in je ta hip daleč od uvrstitve v Ligo prvakov za naslednjo sezono. "Ta ekipa še vedno ima velik potencial. Ostaja mlada in visoko motivirana. Mislim, da smo se v tej sezoni veliko naučili in bomo v prihodnjo krenili še z več žara in tudi bolj konkretno izraženimi cilji," je po koncu evropske zgodbe za sezono 2022/23 še povedal Stefano Pioli. "Tudi sam sem se veliko naučil. Če pogledam nazaj, bi nekatere stvari morda naredil drugače, ko potegnem črto, pa sem lahko z narejenim zadovoljen."  

Drugi polfinalni obračuni Lige prvakov
Drugi polfinalni obračuni Lige prvakov FOTO:
  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

justed
17. 05. 2023 11.51
S to ekipo ne. Večina je imela pomisleke že kako čez skupinski del, kaj šele, da bodo prišli do finala. Kapo dol za to glede na to, da imajo povprečno ekipo, mogoče izstopata 2 ali pa 3 igralci. Zdej pa vse sile v domače prvenstvo in da se kvalificira za naslednjo sezono LP.
Setro
17. 05. 2023 11.09
+1
Večino akcij Milana po desni, trener sploh ni mejal čeprav bi moral že v 60 minuti menjat in igrat bolj napadalno. Trener glavni krivec je pa res da tudi kvaliteta moštva ni na nevem kakem nivoju
Anonymus2562
17. 05. 2023 10.55
+2
Če ne zabiješ na dveh medsebojnih tekmah v polfinalu gola nimaš kaj iskati v dmfinalu pika. Izgovarja pa se lahko kolikor hoče
ata_jez
17. 05. 2023 10.12
+4
Važno je sodelovati!
BitterTruth
17. 05. 2023 10.00
+5
Ne vem Pioli... ce gres v vsako tekmo isto in pricakujes drugacen razplet si nor ali nesposoben... res je da je milanova klop pateticna in skoraj neobstojeca ampak to ni razlog da vsaj ne probas narediti menjav ko zaostajas s 3... slabse ne bi moglo biti pa ce bil kdorkoli drug na igriscu...pobega, cdk, rebic niso v neki hudi formi ampak naredis in si reces na koncu da smo vsaj probal... tko je bila pa cela tekma ista kot zadnjic
igyyp
17. 05. 2023 10.15
+2
Se popolnoma, strinjam s tabo. 2 tekmi totalna 0. Celo na prvi so imeli več priložnosti. To pa včeraj prvi polčas vsaj nekaj. Drugi pa polomija.