Liga prvakov

Pirlo optimističen pred Portom: Prvič sem imel vse fante na treningu

Torino, 08. 03. 2021 19.20 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Vrača se Liga prvakov. Prvi povratni obračun osmine finala, ki si ga boste lahko ogledali na Kanalu A in VOYO, je Juventus – Porto (torek ob 20.30). Stara dama bo na domačem igrišču v Torinu skušala nadoknaditi rezultatski zaostanek (1:2) s prve tekme, na kateri so bili varovanci Andree Pirla videti zelo bledi.

A prav Andrea Pirlo je bil na novinarski konferenci pred povratno tekmo v Torinu zelo optimističen. Dejal je, da ima Juventus odprt rezultat (za napredovanje bi Italijanom zadoščal že izid 1:0), obenem pa je poudaril, da bo šlo ta tehnično tekmo. "Spopadli se bomo namreč z zelo kompaktno ekipo, z dvema zelo ozkima linijama, z malo prostora in malo časa za razmišljanje. To bo od nas zahtevalo dobro tehniko in potrpljenje," je izpostavil Pirlo.

Andrea Pirlo in Cristiano Ronaldo.
Andrea Pirlo in Cristiano Ronaldo. FOTO: AP

Mladi italijanski strateg, nekdaj odličen vezist, se je v preteklih tednih spopadal s številnimi poškodbami med Juventusovimi nogometaši, tudi zaradi vrnitve velike večine poškodovanih pa v obračun s Portugalci vstopa precej bolje razpoložen. "Danes so fantje, ki se vračajo v kader, trenirali z nami, prvič sem imel vse v skupini z izjemo Matthijsa de Ligta, ki je sodeloval le pri ogrevanju. Ostali so tukaj, čeprav morda niso stoodstotni," je poudaril Pirlo. "Imamo odprt rezultat, morali bomo biti pametni pri tem, kako se lotiti tekme, da si zagotovimo napredovanje. Jutri je za nas odločilna tekma te sezone v Ligi prvakov," je zaključil Pirlo. 

Sergio Conceicao
Sergio Conceicao FOTO: AP

Conceicao verjame v zmago in napredovanje
Svojo računico imajo seveda tudi Portugalci, ki znajo z nekdanjim igralcem, zdaj pa trenerjem Sergiem Conceicaom na čelu, igrati tudi na rezultat. Conceicao je vrsto let namreč igral v Italiji, kjer se je naučil dodelanih taktičnih rešitev. "Pripravili smo se na to tekmo, da iztržimo pozitiven rezultat, in za klub, kot je Porto, je to le zmaga," se vlogi favoritov ni nič kaj odrekel samozavestni Conceicao. "Gre za tekmo 11 igralcev proti 11 igralcem. Naši nogometaši bodo naredili vse, da počastijo grb na svojih prsih. Porto ima bogato, izjemno zgodovino v tem tekmovanju," je še spomnil portugalski trener. 

Prenosi povratnih tekem osmine finala Lige prvakov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

265004
09. 03. 2021 09.07
+6
Res težko je verjeti kako Juventus tone odkar je prišel Ronaldo...Od serijskih prvakov do borbe za LP za naslednjo sezono...Danes bo težka...Če Porto zadane prvi,bo Ronaldo zelo utrujen,ker bodo vse žoge letele nanj...Kot vedno.Težko je ko postaneš ujetnik statistike enega igralca.
messibog
09. 03. 2021 15.07
+1
cripstoned
08. 03. 2021 20.50
-4
dokler je v ekipi glavni kralj tega tekmovanja (liga prvakov) nimas kaj za skrbeti...juve je premocen za porto in ne verjamem da lahko izpadejo...
HALAcR7
08. 03. 2021 20.39
-7
Upamo zopet na comeback CRja
Konan
08. 03. 2021 20.51
+0
Spet se bo valjal, brcal v travo in zahteval penal, mahal z rokami, izsiljeval prekrške, prej se bo šel pa v solarij in depilacijo
LojzekBojzek
08. 03. 2021 21.13
+0
LojzekBojzek
08. 03. 2021 21.58
+1