Liga prvakov

Pirlo o zvezdniški primerjavi: Bila bi napaka, če bi rekel, da je eden boljši od drugega

Barcelona, 08. 12. 2020 14.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Zasedbo Juventusa čaka derbi za zaključek skupinskega dela Lige prvakov, na stadionu Camp Nou se bo v 6. krogu merila z Barcelono. Glede na rezultate španskega prvenstva bi lahko rekli, da je Barca v krizi, a se trener "stare dame" Andrea Pirlo s tem ne strinja, predvsem pa izjemno ceni zvezdnika v obeh moštvih, Lea Messija in Cristiana Ronalda.

"Nikakor ne verjamem, da so v krizi. Imajo vzpone in padce, tako kot ostale ekipe, imajo dobre igralce in trenerja, ki želi, da zaživijo njegove ideje in potrebuje čas tako kot mi. Čudno jih je videti, ko imajo težave v La Ligi, vendar to ni nič neobičajnega. Imeli so sezono z dvema različnima trenerjema, sedaj je tukaj tretji. Normalno je, da iščejo boljše rešitve in da bi igralci dobili prave vloge na igrišču. Mislim, da se bodo kmalu dvignili tudi v prvenstvu," je prepričan nekdanji igralec, sedaj pa trener Juventusa Andrea Pirlo

Tako Barcelona kot Juventus sta mirna pred zadnjo tekmo, saj sta si obe moštvi zagotovili napredovanje v izločilne boje. Gre za prestiž in prvo mesto v skupini, v boljšem položaju pa so katalonski gostitelji, imajo namreč tri točke prednosti pred tekmecem, poleg tega so zmagali na prvi medsebojni tekmi v Torinu. Barca je zmagala na vseh petih tekmah, Juve pa je zbral štiri zmage in enkrat izgubil (že omenjeno prvo medsebojno tekmo v Torinu).  

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Nekdanji italijanski reprezentant Pirlo se zaveda izziva, ki čaka njega in igralce na gostovanju: "Imajo zelo dobro ekipo in morali bomo pokazati zelo dobro predstavo, a priigrali si bomo svoje priložnosti in morali jih bomo izkoristiti. V primerjavi s prvo tekmo moramo biti boljši, kar se tiče posesti žoge in biti bližje njihovim igralcem na sredini igrišča in v obrambnih vrstah."

Dobra novica za torinsko moštvo je dejstvo, da se v polni formi vrača Cristiano Ronaldo, ki je izpustil prvo medsebojno tekmo obeh tekmecev v Italiji. Portugalec je za "staro damo" dosegel deset golov na devetih odigranih tekmah v tej sezoni. "Če je Cristiano v dobri formi, pomeni, da je na pravem mestu v pravem trenutku in mi smo dobri v tem, da dobi žogo takrat, ko je to potrebno." 

Pirlo se ni mogel izogniti tudi primerjavam med obema zvezdnikoma, Leom Messijem in Ronaldom. "Messi je v posebnem trenutku v svojem življenju, ker je imel težavno poletje. Bilo je vprašanje, ali bo ostal pri Barceloni ali ne. Vendar na tekmah vedno pokaže svoje kvalitete. Bolj kot nogometne ima verjetno psihološke težave, vendar ne želim razpredati o tem, ker se to nas prav nič ne tiče. Messi je fenomen in to tudi pokaže," je prepričan italijanski trener, ki ne želi dati prednosti enemu ali drugemu nogometašu: "Bila bi napaka, če bi rekel, da je eden boljši od drugega. Oba kažeta svoj talent in to že zadnjih 15 let, delila sta si nagrade zlata žoga v tem obdobju in in oba poskrbita za zadovoljstvo milijonov navijačev. Ogromno sta storila za nogomet."

Primerjava Barce in Juveta v tej sezoni Lige prvakov
Primerjava Barce in Juveta v tej sezoni Lige prvakov FOTO: Sofascore.com

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.