Liga prvakov

Pochettino: Tudi lani ni nihče verjel v nas, pa smo igrali v finalu LP

London, 01. 10. 2019 10.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Pred derbijem skupine B Lige prvakov v Londonu med Tottenhamom in Bayernom je, zanimivo, v prednosti na stavnicah bavarsko moštvo, predvsem zaradi slabših izidov spursov v zadnjem obdobju. A trener Mauricio Pochettino opozarja na preteklo sezono in pravi, da so na prvih treh tekmah Lige prvakov osvojili le točko. Prenos tekme na Kanalu A in VOYO ob 20.40.

Trener Mauricio Pochettino
Trener Mauricio Pochettino FOTO: Uefa

Na novem stadionu spursov, imenovanem Tottenham Hotspur Stadium, bo v 2. krogu gostoval münchenski Bayern, to je derbi skupine B v skupinskem delu Lige prvakov. Po porazih proti Leicesterju in Colchesterju v Premier League ter zgolj remiju proti Olympiacosu v Ligi prvakov je Tottenham v prvenstvu nazadnje premagal Southampton in tako le dvignil razpoloženje navijačev. Na lestvici Premier League so spursi sicer na šestem mestu, a po sedmih krogih zaostajajo za vodilnim Liverpoolom že kar 11 točk (redsi so brez poraza na vrhu lestvice z 21 točkami), zmagali so le na dveh od zadnjih osmih tekem. Bayern je spoštovanja vreden tekmec, ki je na papirju sicer trenutno v boljši formi, zato tudi ni presenetljivo, da je v prednosti (43:31 v odstotkih za zmago Bavarcev).

odstot

Trener domače zasedbe Mauricio Pochettino ne bo mogel računati na Giovanija Lo Celsa in Ryana Sessegnona, Argentinec pa se ne obremenjuje preveč s preteklimi tekmami: "Moramo biti mirni in mentalno močni. Najpomembnejši stvari sta zaupanje in moštveni duh. Če analiziramo zadnjih štiri ali pet mesecev, je jasno, da moramo napredovati, in to nam lahko uspe le skozi nove ideje, potrebna pa je tudi nova motivacija pri igralcih, kar se tiče naše, trenerske strani. Zato je vsaka sezona nekaj posebnega in izziv, to poizkušamo vsakokrat na novo. Pregledamo, kako smo delali v prejšnji sezoni, v tej sezoni uporabljamo drugačen sistem in imamo dobro zasedbo."

Tottenham - Bayern, Barcelona - Inter

Pochettino je spomnil tudi na začetek v Ligi prvakov v prejšnji sezoni: "Na prvih treh tekmah smo imeli le eno točko. Nihče ni verjel v nas, pa smo šli do finala. Zato v nogometu ni prav pomembno, kako začneš. V dolgi sezoni moraš biti miren in moraš verjeti." Spursi so, da spomnimo, v finalu Lige prvakov izgubili proti Liverpoolu, pred tem pa v skupinskem delu zasedli drugo mesto, a zbrali osem točk (dve zmagi, dva poraza, dva remija), prav toliko kot milanski Inter. V izločilnih bojih pa so premagali Borussio (D), Manchester City in Ajax.

Predvideni enajsterici (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.40):
Tottenham:
Lloris, Aurier, Alderweireld, Vertonghen, Davies, Sissoko, Winks, Ndombele, Eriksen, Son, Kane;
Bayern: Neuer, Alaba, Boateng, Süle, Pavard, Thiago, Kimmich, Coman, Coutinho, Gnabry, Lewandowski;

lestvica

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
01. 10. 2019 15.34
+3
Ce jim v zimskem prestopnem roku odide Eriksen, se jim ne pise dobro. Se govori, da bi naj imel ze predpogodbo z Realom podpisano!?