Liga prvakov

Pochettino: Kane bo najverjetneje odsoten do konca sezone

London, 10. 04. 2019 10.59 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Varovanci Mauricia Pochettina so z 1 : 0 premagali Manchester City in si pred povratnim dvobojem zagotovili zares lepo popotnico. Kljub temu pa je bil 47-letni strateg po tekmi vse prej kot prešerne volje. Skrbi ga namreč poškodba prvega zvezdnika Harryja Kana.

Tottenhamu se bo odsotnost najboljšega strelca zagotovo poznala.
Tottenhamu se bo odsotnost najboljšega strelca zagotovo poznala. FOTO: AP

Spomnimo, Harry Kane je igrišče zapustil v 55. minuti, ko je v borbi za žogo utrpel udarec v levi gleženj s strani Fabiana Delpha. Da je poškodba resna, je bilo moč videti kaj kmalu, saj je angleški reprezentant igrišče v bolečinah hitro zapustil. Dodatna težava za Tottenhama je, da je Kane v tej sezoni že počival dober mesec dni prav zaradi poškodbe istega gležnja.

Mauricio Pochettino se je moral ob prihodu na novinarsko konferenco po tekmi takoj soočiti z vprašanji glede resnosti omenjene poškodbe. "Pogrešali ga bomo, morda tudi do konca sezone. Le upamo lahko, da ne gre za nič resnega, a trenutno celotne situacije še ne moremo natančneje oceniti. Harry si je zvil isti gleženj kot januarja, kar celotno situacijo še nekoliko oteži," je s svojo izjavo navijače Tottenhama še dodatno zaskrbel Pochettino.

V nadaljevanju se je priljubljeni Argentinec zazrl tudi v prihodnost. Z varovanci ga namreč že prihodnji teden čaka povratni obračun na Etihadu: "Še vedno menim, da je Manchester City favorit za naslov v Ligi prvakov. Čaka nas izjemno težko srečanje, ki bo popolnoma drugačno, kot je bilo današnje, a zmaga nam vliva upanje. Videli smo, da smo lahko konkurenčni tudi na tej ravni. Pred nami je še vsaj 90 minut prave bitke."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Veliko polemik je požela tudi dosojena enajstmetrovka v korist meščanov, za katero se je sodnik Björn Kuipers odločil s pomočjo sistema VAR. Odločitev je komentiral tudi strateg Spursov: "Situacije si po tekmi nisem želel takoj ogledati, saj sem mnenja, da je pred sistemom VAR še dolga pot. Po svojih najboljših močeh bom skušal pomagati sodnikom, da vzpostavijo protokol, ki jim bo dejansko v pomoč. Današnja odločitev je pokazala, da je pred sodniškim pomočnikom še dolga pot. Še vedno se v marsikateri situaciji ne ve, ali bo sodnik uporabil VAR ali ne. Zato upam, da bodo naslednjo sezono navodila glede uporabe video sodnika bolj jasna."

Pred Tottenhamom je sedaj ključen del sezone, saj so Spursi še vedno aktivni na dveh frontah. V Ligi prvakov si bodo skušali zagotoviti zgodovinsko uvrstitev v polfinale, kjer niso zaigrali vse od sezone 1961/1962. V domačem prvenstvu pa jih čaka srdit boj za mesta, ki najelitnejše evropsko tekmovanje zagotavljajo tudi v prihodnji sezoni. Spursi se bodo najverjetneje v zaključku morali znajti brez svojega najboljšega strelca, ki je letos z golom ali asistenco sodeloval pri kar 30 zadetkih svoje ekipe.

tekma

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.