Liga prvakov

Pochettino: Zaradi tega, kar se je dogajalo na Etihadu, imam rad nogomet

London, 18. 04. 2019 11.08 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Tottenham je na povratni četrtfinalni tekmi s 3:4 izgubil proti Manchester Cityju, a je napredoval, potem ko je prvo tekmo v angleški prestolnici dobil z 1:0. "Moji igralci so pravi junaki, zaradi načina, kako so si zagotovili napredovanje, dokazali so, da jih krasi pravi karakter," je ponosen na svoje varovance trener Londončanov Mauricio Pochettino. Spursi so se med štiri v Evropi uvrstili po letu 1962.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Nogometaši Tottenhama prišli do polfinala Lige prvakov
    02:56
    Iz 24UR: Nogometaši Tottenhama prišli do polfinala Lige prvakov
  • Vrhunci tekme Manchester City - Tottenham
    19:10
    Vrhunci tekme Manchester City - Tottenham
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mauricio Pochettino in Hugo Lloris
Mauricio Pochettino in Hugo Lloris FOTO: AP
Tekma preobratov in šokov je bila na angleškem četrtfinalnem derbiju, ki ga nogometni navdušenci označujejo za tekmo sezono.
Znani so termini polfinalnih obračunov v LP. Nogometaši Tottenhama se bodo z Ajaxom na prvi tekmi polfinala pomerili v torek, 30. aprila, ob 21. uri, prva polfinalna tekma v obračunu med Barcelono in Liverpoolom pa bo v sredo, 1. maja, prav tako ob 21. uri. Povratni tekmi bosta 7. in 8. maja. Finale pa 1. junija v Madridu. Vse tekme bodo na Kanalu A in VOYO.
Največ pripomb na sojenje turškega delivca pravica Cüneyta Cakirja so imeli po drami na Etihadu pričakovano v vrstah Manchester Cityja, češ da videotehnologija VAR ni brez napak. V šahovski igri je bil uspešnejši argentinski strateg Londončanov Mauricio Pochettino, ki je kljub manj zvenečim imenom izločil favorizirane bogataše iz Cityja. "To je bila neverjetna tekma, zlasti razplet. Res sem srečen in ponosen. Moji igralci so pravi junaki, zaradi načina, kako so si tukaj zagotovili napredovanje, dokazali so, da jih krasi pravi karakter," je vrelo iz ust trenerja Tottenhama Pochettina, potem ko so se Spurs prvič uvrstili v polfinale Lige prvakov po letu 1962, takrat je to tekmovanje nosilo še ime evropski pokal.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Veliko veselje Londončanov sredi Etihada. Polfinale Lige prvakov po letu 1962 ...
Veliko veselje Londončanov sredi Etihada. Polfinale Lige prvakov po letu 1962 ... FOTO: AP

"Toliko stvari se mi je podilo po glavi, iz ogromnega razočaranja v neverjetno veselje, ko so sodniki spremenili odločitev. Zaradi tega imam rad nogomet," je še dodal Pochettino, ki pa ga čaka že takoj težko delo, kako se letošnje senzacije Lige prvakov Ajaxa lotiti brez poškodovanega Harryja Kana in suspendiranega junaka četrtfinala LP Heunga-mina Sona. Korejec je namreč na Etihadu zabil prva gola za Londončane.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

TvojPrijatelj
19. 04. 2019 21.29
+1
Zanimivo kar se Pochettina tiče: kljub temu da je očitno da so izgubili tekmo, vseeno gleda na svoje delo in svojo ekipo iz pozitivne strani in vseeno verjame vase ter v igralce. Moč pozitivnega mišljenja, svaka čast! Lepo je to za prebrat. Nekateri ob prvem neuspehu v kot pa v jok.
idiu3krasne
19. 04. 2019 18.28
Ja ...lepa tekma..super komentator...ki naredi dramo podobno grozljivki.
Viejo cabron
18. 04. 2019 17.44
+4
Kaj bi le rekel če bi izpadli?
krneki_123
18. 04. 2019 19.13
+3
Hitro je pozabil na svojo reakcijo ob zadnjem golu.., ki je bil potem razveljavljen.