Liga prvakov

Pochettino: Čas je za prvi Cityjev evropski poraz v sezoni

Manchester, 03. 05. 2021 12.05 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Pariški PSG ima pred sabo zahtevno delo v boju za drugi zaporedni finale Lige prvakov. Lanskega ima v slabem spominu, saj je izgubil proti Bayernu. Letos se je serijskim francoskim prvakom zalomilo v polfinalu, saj po prvem dejanju proti Manchester Cityju zaostajajo z 1:2 in bodo morali na Otoku uprizoriti pravi podvig. A glede na zvezdniško zasedbo je povsem jasno, da imajo Parižani še vedno lepe možnosti za uvrstitev v istanbulski finale. Prenos povratne tekme polfinala bo v torek od 20.30 na Kanalu A in VOYO. Začenjamo z vsebinsko zanimivim studijskim delom.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: City do neverjetnega preobrata v Parizu
    02:20
    Iz 24UR: City do neverjetnega preobrata v Parizu
  • Vrhunci tekme PSG - Manchester City
    06:38
    Vrhunci tekme PSG - Manchester City
  • Gol Riyada Mahreza na tekmi PSG - Manchester City
    01:20
    Gol Riyada Mahreza na tekmi PSG - Manchester City
  • Gol Kevina De Bruyneja na tekmi PSG - Manchester City
    01:10
    Gol Kevina De Bruyneja na tekmi PSG - Manchester City
  • Gol Marquinhosa na tekmi PSG - Manchester City
    01:10
    Gol Marquinhosa na tekmi PSG - Manchester City
Neymar in Mauricio Pochettino
Neymar in Mauricio Pochettino FOTO: AP

PSG je bil na generalki za povratni dvoboj Lige prvakov proti Manchester Cityju v domačem prvenstvu boljši od Lensa z 2:1. Parižani, ki so drugi na lestvici, tako še naprej ostajajo v boju za novi naslov francoskih prvakov. 

Man. City bo PSG gostil v torek. Prenos tekme se na Kanalu A in VOYO s studijskim delom začne ob 20.30. Dan kasneje sledi še povratni dvoboj Chelseaja in Real Madrida v Londonu. Veliki finale, ki ga bo gostil Istanbul, boste lahko spremljali na POP TV (29. maja) od 20. ure naprej. Naša gosta bosta selektor slovenske članske reprezentance Matjaž Kek in direktor reprezentanc pri NZS ter dolgoletni reprezentant Miran Pavlin. 

Za stratega Parižanov Mauricia Pochettina pa je ob zmagi pomemben tudi podatek, da ni novih imen na seznamu poškodovanih. "Obeta se nam prava bitka na Etihadu. Mirno lahko rečem, da smo v Ligi prvakov v tej sezoni zelo prepričljivi na gostovanjih, kar nam vliva dodatno samozavest pred spopadom s Cityjem. Menim, da je čas za prvi Cityjev evropski poraz v sezoni," je za L'Equipe sporočil Argentinec na klopi Parižanov, ki ne želi pogrevati prve tekme, ko so njegovi varovanci po zelo dobri predstavi v prvem delu v nadaljevanju tekmecem dovolili preobrat, Pochettina pa je bolj kot poraz (1:2) zmotila slaba, na trenutke zelo nepovezana in brezvoljna igra. "Recimo temu, da smo v drugem polčasu padli v 'črno luknjo', potem pa nismo našli poti ven. Zgodijo se takšna obdobja, škoda je le, da smo bili za svojo nedoslednost tako grobo kaznovani," razmišlja Pochettino, ki ne pričakuje posebej drugačne tekme od tiste na Parku princev. "Ekipi sta napadalno usmerjeni. City se gotovo ne bo zaprl in čakal zgolj na naše napake ali protinapade. V svoji DNK nimajo obrambne naravnanosti, zato bo tudi v Manchestru odprta tekma," je za L'Equipe prepričan Pochettino, ki se z udarno enajsterico za tekmo proti sinjemodrim, kot sam pravi, še ne ukvarja. Vsaj vedoželjnim novinarjem je še ni želel razodeti, gotovo pa jo že ima v glavi. 

Kylian Mbappe je preventivno počival na zadnji tekmi francoskega prvenstva. Proti Cityju bo eno največjih orožij Parižanov.
Kylian Mbappe je preventivno počival na zadnji tekmi francoskega prvenstva. Proti Cityju bo eno največjih orožij Parižanov. FOTO: AP

Finale pred finalom, kot so mnogi poimenovali polfinalni dvoboj lanskih finalistov iz Pariza in gostov iz Manchestra, ki so drugič v zgodovini v četverici, je na prvi tekmi več veselja prinesel Cityju (2:1). Ta je v drugem polčasu poskrbel za preobrat in lepo popotnico za povratni obračun. Obenem je angleška zasedba še naprej edina, ki v tej sezoni Lige prvakov ne pozna poraza – ima deset zmag in remi. "Čas je, da Cityju zadamo prvi poraz. Spoštujemo jih, a se jih seveda ne bojimo. So v prednosti, a njihova prednost ni takšna, da ne bi imeli možnosti. Smo ekipa, ki lahko na katerem koli igrišču zabije več golov. Zavedamo se, da bomo na Etihadu potrebovali najmanj dva," je za pariški L'Equipe razpredal Mbappe. Naveza Neymar-Mbappe bo v središču pozornosti na Otoku. Na prvi tekmi je strateg Cityja Pep Guardiola s primerno taktiko njun učinek močno omejil in gotovo se je trenerski štab Manchester Cityja podobno pripravil tudi na povratno tekmo. "Ne bi rad, da bi zvenelo kot opravičilo, a moram poudariti, da so bili na prvi tekmi zelo ostri in agresivni. Morda nismo pričakovali takšne ostrine in bomo na povratni tekmi pripravljeni tudi na to." Mbappe se zaveda, da je gostitelj v lepi prednosti in da mu ne bo treba napadati brezglavo. Kljub temu pa ... "Ne pričakujem mirne tekme z obrambno taktiko z obeh strani. Gotovo bodo previdnejši, a tudi mi ne bomo brezglavo napadali. Potrudili se bomo mrežo ohraniti nedotaknjeno. Če nam to uspe v prvem delu in ob tem dosežemo gol, bodo nasprotniki v nadaljevanju brez dvoma precej bolj nemirni," je z novinarjem L'Equipa taktiko za Etihad koval 22-letni francoski napadalec.

Kljub zaprtju države finale ostaja v Istanbulu

Uefa je potrdila, da bo Istanbul 29. maja gostil finale LP, pa čeprav se je v Turčiji močno poslabšala slika v povezavi s pandemijo covida-19. Od četrtka naprej zaradi novega vala bolezni v državi velja že tretje zaprtje vseh nenujnih dejavnosti. "Finale bo 29. maja v Istanbulu, a z zmanjšanim številom gledalcev. Dobili smo zagotovilo, da je zaprtje v Turčiji le začasno, do 17. maja, in da ne bo vplivalo na finalno tekmo," so zapisali pri Uefi. Pri Uefi dodajajo, da tesno sodelujejo s turško zvezo, pa tudi s tamkajšnjimi lokalnimi in državnimi oblastmi, da bodo tekmo lahko izpeljali v varnih okvirih.

Istanbul bi moral finale na stadionu Atatürk gostiti že lani. Zaradi pandemije covida-19 pa je bila Uefa prisiljena spremeniti format tekmovanja in finale najboljše osmerice klubov je avgusta gostila Lizbona.

Povratni tekmi polfinala LP
Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (72)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

edenhazard
05. 05. 2021 08.36
Kje si zdaj pocchie hahaha
Dr15f
04. 05. 2021 10.06
+2
Mogoče bi pol leta nazaj še verjel.. a kombinacija dias&stones je prijetno presenetila v drugi polovici sezone in je granitna, neprehodna. Dias je nazadnje Mbapeja pospravil v žep. Če danes ne začne Mbape na krilu so pa sploh pečeni, ker Dias bo ponovil vajo izpred tedna dni če bo spet v špici osamljen.
-MARIBOR-
04. 05. 2021 09.13
+2
Tudi poraz Cityja nebo usoden. Pochetino, 0-1 bo premalo za nadaljevanje.
Vladimir.Krutov
04. 05. 2021 08.23
+1
City je tudi prvi polčas igral kar solidno...ni bil toliko podrejen kot psg v drugem polčasu...
55bojan
03. 05. 2021 19.53
+9
Za kaj več bo moral PSG odlično odigrati oba polčasa.(na prvi tekmi samo prvi polčas)
bekson74
03. 05. 2021 20.42
+3
jim jermen dol pade okol 65 minute..lahk sam še pomaranče žonglirajo
matrix12
03. 05. 2021 17.07
+5
Najbolj strašno je to, da je city prvo tekmo odigral za njihove standarde zelo slabo. Če bo to tisti City iz premier lige in finala pokala proti Spursom, potem se PSG ne piše dobro, saj granitne obrambe ravno nimajo in so oni tisti, ki bodo morali izvati nasprotnika.
samomojemnenje
03. 05. 2021 17.46
+3
Slabo so igrali prvi polčas, v drugem pa so popolnoma spremenili igro in močno pritisnili. Ne vem pa, zakaj Pep ne igra tudi z kakšnim napadalcem.
Lucky
04. 05. 2021 16.09
+3
Pomoje, ker skoraj vsi obrambni igralci znajo igrati naprej, nevarne podaje letijo od obeh zadnjih bočnih in slej ko prej najdejo luknjo. Igrajo izjemen pressing, tudi ko zgubijo žogo. Skoraj vsi znajo udarit tudi od daleč. Kombinacija vsega prinaša rezultate. Mora biti res črn dan da izgubijo.
samomojemnenje
03. 05. 2021 16.48
+3
Mislim, da bosta oba 1/2 finala zanimiva. Jutri mislim, da bo City napredoval, v sredo pa Real. Dvomim, da lahko PSG doseže dva gola, pa da nobenega ne prejme. Tudi Mbappe je izpustil tekmo domačega prvenstva zaradi lažje poškodbe in bo vprašanje, če bo 100% pripravljen. V sredo pa mislim, da je Real v prednosti zaradi svojih izkušenj. Če bo zvezna linija Casemiro, Modrić in Kroos na svojem nivoju, je to velik plus za Real. Prav tako ima Real granitno obrambo. Sploh se jim ne pozna odsotnost Ramosa, saj se je izkazalo, da je Militao postal vrhunski branilec. Sicer pa bomo videli, žoga je okrogla.
bekson74
03. 05. 2021 16.17
-1
prejšnjo tekmo še na polno niso igrali.. psg pa vsi na škrgah od 65 minute dalje...
HALAcR7
03. 05. 2021 16.02
-5
Iz cityevih igralcev narediš 3 dobra kluba,,,poškodovan nihče,,,klub poln denarja no limit,,,,2.5 milijard pepček porabil,še slovenska vojska nima toliko orožja obrambe,,,in potem si vzame zaslugo trener,,nehite biti smešni,,tak klub lahko Cimerotič trenira in bojo pri vrhu
Sky85
03. 05. 2021 19.32
+3
3 dobra kluba in 3 vejice na konc.slovenščina moj doma haha
stoj?kov
03. 05. 2021 21.20
+3
kolk mi je najboljš k s takimi izjavami delaš sam iz sebe dvornega norčka...neprecenljivo...to je samo fuzbal,naj ti ne pride do živega ;)
smiblik
03. 05. 2021 15.55
+4
Nevem, danes biti nerealen, je normalno, človek hoče zmagati v gosteh, a domo so imeli 20% posesti žoge, nevem, kako bi lahko zmagal?
Realni
03. 05. 2021 15.07
+11
Težko bo, znajo navdušiti oboji. Sicer se nagibam, da bi navijal za psg, po drugi strani pa ne vem zakaj ne za city. Najlepše je, ko se ne rabim sekirat, kdo bo zmagal, ker mi je ze Maribor skljuval jetre.
kameltrajbar
03. 05. 2021 15.14
+5
tudi sam sem nevtralen.... upam na gole.... 😎
edenhazard
03. 05. 2021 15.03
+5
Pocettino ce mislis da se vas bodo zaradi taksnega govora bali potem si res padel zelo nizko
Fakeprofil
03. 05. 2021 14.26
+4
Pochettino pač ni na nivoju Guardiole. Dobro naj gleda, da se bo kaj naučil.
HALAcR7
03. 05. 2021 16.02
-5
Normalno je na višjem,,,Pepćek je na dnu
Menih
03. 05. 2021 16.03
+5
Tottenham : Man City - 2019. Sam tolk kdo ni na nivoju. Enkrat ga je že pelu scat.
stoj?kov
03. 05. 2021 21.23
+1
jokam...kako je pa teb uniču življenje Pep,to se pa sploh ne da opisat...
prizla
03. 05. 2021 14.21
+7
Vidim da slabo spremljaš nogomet! Koliko tekem je letos igral Aguero?
prizla
03. 05. 2021 14.21
+6
Sanje so dovoljene.... Realnost pa je nekaj povsem drugega
TvojPrijatelj
03. 05. 2021 14.20
-20
Podarjen zadetek De Bruyna na prvi tekmi, ki bi moral biti gladko razveljavljen. Iz neba se je videlo, da je bila to podaja in ne strel. Kako je možno da so na VAR to spregledali...
LojzekBojzek
03. 05. 2021 15.05
+5
LojzekBojzek
03. 05. 2021 15.06
+9
prepovedanega položaja ni bilo ali oviranja golmana in kaj zdaj
HALAcR7
03. 05. 2021 16.03
-4
stoj?kov
03. 05. 2021 21.26
+1
tudi real je nenormalno vlagal ko je Pep začel svoje pustošenje v španiji in evropi pa je bilo vseeno sredi madrida 2-6!!!!!!!otroček,to je samo fuzbal,get a life ;)
tekač
03. 05. 2021 14.13
+6
Pochettino, najprej skoči potem reci hop. Guardiola je eden od trenerjev, ki ne igra šablone. PSG se bo moral odpreti. Igra protinapadov tu zdaj odpade. Da jih vidimo na fronti. Z Bayernom so imeli srečo. Dvakrat se ne obnese. Jaz pravim 2:0 za City.
Debely
03. 05. 2021 14.10
+1
Briga me za Shitty, ampak, da se ne bo Pochettino razpočil.
DaDo77
03. 05. 2021 13.54
-6
Tkole je, sem navijač Reala in mi je letos čisto vseeno kdo zmaga. Real po tej sezoni pripelje Mbappeja/Halanda in pol bo naslednjih 10 let Real nepremagljiv v LP oz. bo prišel vsaj do finala... Že letos bojo z lahkoto v finalu pa majo samo enga tapravga napadalca, pol nogometašev poškodovanih, druga polovica je pa komej prišla nazaj ker so bli poškodovani, niso kupovali zadnje prestope nič, itd.
tekač
03. 05. 2021 14.16
+5
Dado s čim bo Real pripeljal Mbappeja in Halanda. S traktorjem...
HALAcR7
03. 05. 2021 16.04
-2
Komentator16381
03. 05. 2021 13.50
-9
Pepa guardiolo občudujem.. samo tale city pa ni nič vreden.. Psg ima vsaj brutalno špico (neymar in mbappe), brez aguera pa city nima za burek.. Nazalodt