Liga prvakov

Pochettinu žal za Neymarja: Škoda, res je želel odigrati to tekmo

Pariz, 09. 03. 2021 17.56 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Paris Saint-Germain bo visoko prednost s prve tekme osmine finala Lige prvakov proti Barceloni (4:1) branil brez brazilskega zvezdnika Neymarja. Ta je izpustil že prvi obračun z nekdanjimi delodajalci na Camp Nouu, pred povratnim dvobojem v Parizu pa je postalo jasno, da nanj trener Mauricio Pochettino spet ne bo mogel računati.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Navijači Barcelone pričakujejo nov čudež
    02:06
    Iz 24UR: Navijači Barcelone pričakujejo nov čudež
  • Trening Paris Saint-Germaina pred povratno tekmo osmine finala LP z Barcelono
    01:36
    Trening Paris Saint-Germaina pred povratno tekmo osmine finala LP z Barcelono
  • Trening Barcelone pred povratno tekmo osmine finala LP s Paris Saint-Germainom
    01:30
    Trening Barcelone pred povratno tekmo osmine finala LP s Paris Saint-Germainom
  • Trening Liverpoola pred povratno tekmo osmine finala LP z Leipzigom
    01:22
    Trening Liverpoola pred povratno tekmo osmine finala LP z Leipzigom
Liga prvakov se na Kanal A in VOYO vrača s torkovo tekmo Juventusa in Porta. Studijski del prenosa se 9. marca začne ob 20.30, tako pa bo tudi dan kasneje, v sredo, 10. marca, ko bo v Parizu gostovala Barcelona. Ne zamudite!

Tudi brez Neymarja je Paris Saint-Germain visoko slavil na prvi tekmi v Barceloni, kjer so varovanci Mauricia Pochettina po mnenju mnogih že bolj kot ne odločili zmagovalca letošnjega para osmine finala. Toda Pochettino je ob tem, ko je obžaloval, da tudi tokrat za igro ne bo nared njegov brazilski zvezdnik, hitel poudarjati, da se mora z varovanci na tekmo pripraviti tako, kot da bi bil izid 0:0.

Kylian Mbappe je februarja na Camp Nouu zablestel s hat-trickom, med strelce pa se je vpisal še Moise Kean, ki je zaradi poškodbe prav tako "odpadel". Edini gol za Barco, ki je na tekmi sicer povedla, je z enajstih metrov dosegel kapetan Lionel Messi. Pochettino naj bi po tem, ko sta izpustila gostovanje v njegovi nekoč domači Kataloniji, spet lahko računal na Angela Di Mario in Alessandra Florenzija.

Neymar in Pochettino (na fotografiji) med tekmo francoskega superpokala v Lensu.
Neymar in Pochettino (na fotografiji) med tekmo francoskega superpokala v Lensu. FOTO: AP

'Pričakoval je, da bo okreval'
"Zdravstvena ekipa in kondicijski trenerji so se močno trudili, da bi se (Neymar, op. a.) vrnil, ne le za to tekmo. Škoda, saj je bil zelo navdušen in si je res želel odigrati to tekmo," je na torkovi novinarski konferenci povedal Pochettino, nekdanji trener in nogometaš Barcinega mestnega tekmeca Espanyola.

"Ne želi si igrati le v Ligi prvakov želi biti nared in nam pomagati pri doseganju ciljev tudi v pokalu in prvenstvu. Zanj je to težak trenutek, saj je pričakoval, da bo okreval, a potrebuje še nekaj dni, upamo pa, da se bo čim prej vrnil in pomagal ekipi," je nadaljeval Pochettino.

Prenosi povratnih tekem osmine finala Lige prvakov.

Kot da bi bil izid 0:0
Spet ni šlo brez obujanja spominov na poraz Parižanov z 1:6 na povratni tekmi osmine finala leta 2017 v Barceloni, potem ko so prvo tekmo na stadionu Parc des Princes dobili s 4:0. 

"Ne skrbi me to, kar se je zgodilo v preteklosti, niti do tega ne gojim kakšnih čustev. Moramo poskusiti dobiti to tekmo in priti v naslednji krog, to bomo poskušali narediti od prve minute. Način, kako bomo oboji začeli tekmo, je ključen. Še vedno je treba odigrati 90 minut. Vso tekmo moramo biti stanovitni in razmišljati tako, kot da par začenjamo z izidom 0:0," si je zaželel Pochettino, poraženi finalist Lige prvakov leta 2019 s Tottenhamom.

Po tem, ko je Pochettino prvič do velikega finala popeljal Londončane, se je na klopi PSG tovrstnega podviga leto kasneje razveselil njegov predhodnik Thomas Tuchel, ki zdaj vodi Chelsea. V vratih Parižanov bo tudi tokrat stal izvrstni Keylor Navas, ki se je v pogon vrnil tik pred prvo medsebojno tekmo z Barco v tej sezoni in bo spet velika ovira za Katalonce v lovu na nov zgodovinski preobrat.

Navas: Če igralec za jutrišnjo tekmo ne čuti motivacije, potem imamo težavo
"Vedno si želimo, da bi bila naša ekipa v celoti nared in da bi bili vsi igralci stoodstotni. A velikokrat ni tako," je na novinarski konferenci dejal nekdanji trener Real Madrida in trikratni (zaporedni) osvajalec Lige prvakov s španskimi rekorderji. 

"Moramo se spoprijeti s to situacijo. Zdaj je za vse najboljše, da si (Neymar, op. a.) stoodstotno opomore, tega si želimo vsi. Verjamemo v vse igralce, ki jih imamo, vsi trdo delajo, da bi si zagotovili priložnost, zato upamo, da bo tako tudi jutri," je dodal Navas. 

"Prednost po prvi tekmi? Za nas se ni spremenilo nič, naše spoštovanje do Barcelone je vedno enako in tudi vedno bo. Nikoli nismo čutili, da smo superiorni, vemo, da moramo odigrati vseh 90 minut tekme oziroma še malce več. Naša miselnost se ne sme spremeniti – svojim nasprotnikom moramo izkazati spoštovanje kot običajno. Mislim, da je to edina stvar, ki nam omogoča, da od sebe damo sto odstotkov v vsakem trenutku in da zmagujemo na tekmah. Če igralec za jutrišnjo tekmo ne čuti motivacije, potem imamo težavo. Vsi radi igrajo takšne tekme, oni bodo poskušali igrati svojo igro, a tudi mi imamo zelo motivirane igralce. Za nas bo najpomembnejše, da na zelenico pridemo s ciljem, da jim preprečimo ustvarjanje priložnosti," je še povedal legendarni Kostaričan.

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (9)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

User416781
20. 03. 2021 08.26
A ne bi bil že čas, da se ta članek umakne iz glavnih novic?
BOBI2008
20. 03. 2021 08.47
jodr
10. 03. 2021 08.17
Za Barco bi bilo lažje, če bi Neymar igral.
andrejak28
09. 03. 2021 20.47
+0
Pa jaz ga kot ljubitel nogometa ga sploh niti sekunde ne pogresam ker uničuje nogomet
Kollerik
09. 03. 2021 19.48
+0
Ja in? Proti tako slabi obrambi Barce ga niti ne rabijo.
User416781
09. 03. 2021 19.06
+2
Upam samo, da se bo Barca poslovila od LP na dostojen način.
Bugs_Bunny
09. 03. 2021 18.51
+2
bogdajmir
09. 03. 2021 18.27
+4
on je želel biti na rojstnem dnevu
User416781
09. 03. 2021 19.07
+3