Liga prvakov

Pogba: Dogajajo se nam reči, ki si jih ne znamo razložiti

Manchester, 20. 10. 2021 13.25 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Manchester United bo v 3. krogu skupinskega dela Lige prvakov gostil Atalanto (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.30). Rdeči vragi so, kot kaže, v manjši rezultatski in igralni krizi, v skupini F jih čaka sila pomembna tekma proti italijanskemu tekmecu, ki pa v zadnjem obdobju igra izvrstno. Paul Pogba se zaveda, da jim ne gre po načrtih, a dobro ve, da morajo hitro poiskati prave rešitve.

Manchester United je na zadnjih treh tekmah angleškega prvenstva doživel dva poraz in enkrat remiziral, zadnjo zmago so zabeležili 19. septembra na gostovanju pri West Hamu. Na zadnjih dveh domačih tekmah so remizirali z Evertonom in izgubili proti Aston Villi. Precej kritik na račun njihove igre je bilo po zadnjem ligaškem porazu proti Leicesterju (4:2).  

Paul Pogba
Paul Pogba FOTO: AP

V Ligi prvakov varovance trenerja Oleja Gunnarja Solskjaerja čaka "nabrušena" Atalanta, ki je v skupini F na prvem mestu s štirimi točkami po dveh tekmah (zmaga in remi), United ima točko manj (zmaga, poraz). Trener Uniteda je brez dvoma pod pritiskom, eden od zvezdnikov moštva Paul Pogba pa pravi, da niti ne ve, od kod izvirajo njihove težave. Francoz verjame, da bodo krizo prebrodili, prva priložnost je že tekma v skupini F Lige prvakov, ko na Old Trafford prihaja italijanska zasedba z Josipom Iličićem

Pogba ve, da imajo težave, vendar mu ni jasno, kaj naj naredijo, da se vrnejo na zmagovalne tirnice. "Iskreno povedano, tako igramo že kar dolgo časa in nismo še ugotovili, kaj je težava ... Moramo igrati z več odločnosti, arogance, a na pozitiven način. Moramo vzeti žogo in igrati našo igro. Naprej pa moramo ugotoviti, kaj je bilo narobe na teh tekmah, ki jih nismo dobili. Nekaj moramo spremeniti. Morda tudi miselnost nas igralcev, preden se začne tekma, ni prava. Res ne vem," je razočaran Pogba.

"Je pa težko za vse, pravzaprav kar frustrirajoče, saj se nam dogajajo reči, ki si jih ne znamo razložiti. Če želimo tekmovati in zmagovati, še posebej na tekmah, ki jih moramo dobiti, moramo hitro poiskati rešitev. Stopiti moramo skupaj, le tako nam bo uspelo,"  je v izjavi za časnik Marca prepričan pred tekmo z Atalanto, saj za samozavest in dobro nadaljevanje v Ligi prvakov potrebujejo zmago.  

"Poiskati pravo miselnost in borbenost ter izbrati pravo taktiko, to je moje mišljenje, kar se tiče poti do uspeha," je prepričan francoski reprezentant, ki je tako posredno tudi malce pokritiziral trenerja. Solskjarer je imel, kot kaže, tudi manjše težave s Cristianom Ronaldom pred zadnjo tekmo v Premier League, saj mu je Portugalec sporočil, da želi igrati vse tekme. Zadnjo je odigral v celoti, a ostal brez gola in nekateri angleški strokovnjaki so prepričani, da bi moral Ronaldo tekmo z Atalanto začeti na klopi, v napad pa bi moral trener postaviti trio: Marcus Rashford, Edinson Cavani, Jadon Sancho.

Solskjaer je pod velikim pritiskom, če ne bo rezultatov, bo težko obdržal službo. Za njegovo mesto je veliko kandidatov, ki jih ponujajo otoški mediji, med najbolj izstopajočimi so tudi nekdanji Realov trener Zinedine Zidane, pa Antonio Conte in tudi Erik ten Hag.

3. krog Lige prvakov
3. krog Lige prvakov FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (19)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Matrax
20. 10. 2021 19.28
+0
Problem št. 1 pri Unitedu je vsekakor OGS potem pa kadrovalci politike kupovanja igralcev. Ole pač ni kaliber trenerja za United, ker nima znanja. Kadrovanje pa je bilo poleti obupno. Super, da so pripeljali Varana. Ampak zakaj se ni ojačala sredina. Vsaj 2 cdm/cm potrebujejo in to kvalitetna. Fred in podobni niso niti za Olimpijo ali Maribor. Ronalda, pa je potrebno znat izkoristit. Človek je star 36 in pričakovat čudeže ni mogoče. Je pa res, da v tak slabi ekipi še ni igral.
Iniesta
20. 10. 2021 19.15
+1
Gunar premalo izkorisca igralca kot je Ronaldo …
LOS - T
20. 10. 2021 18.54
+1
Glih gledam Barco Dinamo, zakaj Messi ne igra?
seloveroni
20. 10. 2021 18.37
T5t
20. 10. 2021 17.52
Bo že bolje.
drimtim
20. 10. 2021 17.11
+4
MU se je ustrelil v koleno z nakupom odsluženega Ronalda.To ni niti d od derbija.
Konan
20. 10. 2021 16.16
+5
Ronaldo je problem, tak je če pride penzionist, narcisoid, egoist
Alpha23
20. 10. 2021 16.04
+5
Srce je problem...v nogometu so ljudje pustili svojo dušo neglede na zaslužek...tega ni 👌😊
fedr?k
20. 10. 2021 15.46
+3
Ronaldo je super nogometaš in eden najboljših vseh časov. Samo zadnje sezone se klubi prilagajajo njegovemu načinu igranja s tem da igra nima niti repa niti glave, ampak samo nabijajo žogo v kazenski prostor in to je vsa taktika. Podobno je bilo tudi pri Juventusu.
1muvwndr
20. 10. 2021 15.25
+0
Zakaj novinarji vztrajno napačno uporabljate "derbi"????? Derbi je dvoboj dveh ekip iz istega območja/mesta, ne pa kr neki nedefiniranega (ajde, recimo najbolj napeta tekma kola), kot se uporablja v naših medijih! Če je nek slab športni novinar na RTV to uporabljal narobe leta in leta še ne pomeni, da je prav!
265004
20. 10. 2021 14.47
+4
Pogba -ti jaz povem kaj je narobe.....PRVIČ,poiskusite s kakšnim drugim okusom pudinga,DRUGIČ, jejte druga živila,kot jih predlaga Ronaldo,TRETJIČ, preprečite komunikacijo med trenerjem in Ronaldom-tako ga boste spravili na klop,ČETRTIČ, če je že v vsakem primeru v igri-ne mu podajat.PETIČ,pomirite Ronalda in mu povejte,da bo letos zlato žogo dobil Messi....Prej se sprijazni bolje za njega in vas.....Ker ste ga pa vzeli v svoje vrste vam pa borba za ligo Europa ne uide...To je pa dejstvo...
Vladimir.Krutov
20. 10. 2021 15.15
+4
Rade 74
20. 10. 2021 15.38
+2
Ja glih Pohba se bo javljal,eden najbolj precenjenih nogometašev,Ronaldu niti do gležnjev ne seže!