Liga prvakov

Ponovitev finala: Ne gre za maščevanje, a lanski poraz Parižane zelo peče

München, 07. 04. 2021 06.19 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Dan za nov nogometni spektakel v Ligi prvakov. Gre za ponovitev lanskega finala tega eminentnega klubskega nogometnega tekmovanja med Bayernom in PSG-jem. Bavarci so bili v finalu boljši in osvojili laskavo lovoriko, Parižani pa imajo sedaj priložnost, da se tekmecem maščujejo za boleč poraz. Prenos dvoboja nemških in francoskih serijskih prvakov od 20.30 na Kanalu A in VOYO. Z uvodnim studijskim delom.

Več videovsebin
  • Vrhunci drugega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund
    08:34
    Vrhunci drugega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund
  • Vrhunci tekme Real Madrid - Liverpool (3:1)
    09:51
    Vrhunci tekme Real Madrid - Liverpool (3:1)
  • Vrhunci prvega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund
    10:14
    Vrhunci prvega polčasa tekme Manchester City - Borussia Dortmund
  • Iz 24UR: Ponovitev lanskega finala LP že v četrtfinalu
    01:57
    Iz 24UR: Ponovitev lanskega finala LP že v četrtfinalu
  • Iz 24UR: Zmagal Bayern
    02:12
    Iz 24UR: Zmagal Bayern
  • Iz 24UR: Neymar zacelil poškodbo
    02:12
    Iz 24UR: Neymar zacelil poškodbo
  • Iz 24UR: Mbappe pred obračunom z Bayernom samozavesten
    02:05
    Iz 24UR: Mbappe pred obračunom z Bayernom samozavesten
Neymar in Mauricio Pochettino
Neymar in Mauricio Pochettino FOTO: AP

V bavarski prestolnici se bosta že v četrtfinalu pomerila lanska finalista Lige prvakov, Bayern in Paris Saint-Germain. Lepše spomine na finalno tekmo avgusta lani imajo v taboru münchenskega Bayerna, saj so bili boljši od pariške zasedbe z 1:0. 

Za polfinalno vstopnico se bosta pomerila finalista lanske različice tega tekmovanja Bayern in PSG. Lani je na Portugalskem slavil Bayern z golom Kingsleyja Comana in Parižane obsodil še na eno leto čakanja na prvo lovoriko med evropsko klubsko elito.

Spomnimo, odločilni gol v "mehurčku" v Lizboni je takrat dosegel francoski nogometaš v dresu bavarskega moštva Kingsley Coman in Bayern se je veselil naslova prvaka. Vmes se je marsikaj spremenilo v obeh taborih, večje kadrovske spremembe so se zgodile v francoskem taboru, saj je vmes trenerja Thomas Tuchla zamenjal Argentinec Mauricio Pochettino, ki pa se ni povsem vnesel, saj v domačem prvenstvu celo izgublja dvoboj z Lillom. Tako bo izziv v Ligi prvakov za argentinskega strokovnjaka in njegove varovance ključen za pozitivno oceno sezone ... "Za takšne tekme seveda ne rabim imeti pripravljenega motivacijskega govora. Fantje bodo, v to sem prepričan, leteli po travniku. Seveda pa to ne bo dovolj, saj nam nasproti stoji fantastična ekipa, ki me drugim celo brani lovoriko," je za L'Equipe razlagal Pochettino, ki ni želel komentirati dejstva, da v bavarskem napadu ne bo "nenadkriljivega" strelca Roberta Lewndowskega. "Nogomet se igra 11:11. Gre za ekipni šport in izostanek enega se lahko nadomesti. Prepričan sem, da bodo tisti, ki ga bodo skušali zamenjati zelo motivirani in še kako nevarni. Bayern ni le Lewandowski in Lewandowski ni Bayern," je bil slikovit Argentinec na klopi Parižanov, ki je v zadnjem času v francoskem prvenstvu z ekipo doživel nekaj neprijetnih presenečenj. Največje razočaranje pred nekaj dnevi po domačem porazu proti Lillu (0:1). ki sedem krogov pred koncem tako vodi na lestvici. "Prepričan sem, da se ta spodrsljaj ne bo poznal v naši predstavi v Ligi prvakov. Še več, verjamem, da bo za naše fante to le še dodatni motiv." Francoski nogometni velikan Paris St. Germain bo ob Marcu Verrattiju zaradi pozitivnega testa na novi koronavirus na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov v Münchnu proti branilcu naslova Bayernu pogrešal tudi bočnega branilca Alessandra Florenzija. Ob obeh omenjenih igralcih PSG ob ponovitvi lanskega finala, ki ga je Bayern dobil z 1:0, ne bo mogel računati niti na kaznovanega Leandra Paredesa. Florenzija, ki ni igral v soboto ob domačem prvenstvenem porazu proti Lillu, bosta na desni strani obrambe zamenjala ali Thilo Kehrer ali Colin Dagba. Pochettino, ki ves čas ponavlja, da dvoboja ne bodo vzeli "kot priložnost za maščevanje po porazu v lanskem finalu", bo lahko imel na voljo brazilskega velemojstra Neymarja, ob nekaj poškodbah pa bo manjkal še kaznovani Leandro Paredes. "Veselim se tekme in ponovnega srečanja. To je izjemna zgodba," se snidenja s Parižani veseli Bayernov Eric Maxim Choupo-Moting, ki je v finalu Lige prvakov 2020 igral za francosko stran.

Statistika Bayerna in PSG-ja
Statistika Bayerna in PSG-ja FOTO: Sofascore.com

Lewandowski (ni) pol ekipe Bayerna

Če je PSG izgubil derbi domačega prvenstva v direktnem dvoboju v boju za naslov prvaka proti Lillu, pa je Bayern podoben test končal z odliko. V derbiju proti drugouvrščenemu Leipzigu je slavil in se utrdil na prvem mestu Bundeslige. Edini gol je dosegel Leon Goretzka, ki bo skupaj s soigralci skušal nadomestiti učinek odsotnega Lewandowskega. 

Spektakel si bo v živo ogledal tudi šef Uefe Aleksander Čeferin.

Poljski nogometni zvezdnik, ki se je poškodoval na reprezentančni tekmi, bo moral zaradi poškodbe kolena počivati štiri tedne. Lewandowski se je poškodoval na tekmi z Andoro, na kateri je za Poljsko dosegel dva gola. Bayern je sporočil, da je zdravniški pregled v Münchnu pokazal natrgane vezi desnega kolena, okrevanje pa bo trajalo približno štiri tedne. Obenem pa bi lahko poškodba preprečila možnost, da bi Poljak izboljšal strelski rekord Bundeslige iz sedemdesetih let: Gerd Müller je takrat dosegel 40 golov, Lewandowski jih je do zdaj 35. Po predvideni vrnitvi pa bo imel na voljo samo še tri tekme za lov na ta rekord. Že zdaj pa je izkušeni Poljak, ki je bil nazadnje resneje poškodovan februarja lani, ko je moral izpustiti tri tekme, ostal brez še enega rekorda. V tej sezoni je namreč zadel že proti 16 tekmecem v nemški ligi, le proti Leipzigu ne. Vsaj v tej sezoni tako še ne bo mogel postati prvi igralec z zadetki proti vsem ekipam Bundeslige. 

Hans-Dieter Flick na rokah varovancev po zmagoslavju v Lizboni.
Hans-Dieter Flick na rokah varovancev po zmagoslavju v Lizboni. FOTO: AP

"Vemo, kaj in kdo je Lewa. Vemo, kaj nam pomeni in kako se odsotnost takšnega igralca lahko pozna tudi največjim ekipam. A on je le eden izmed članov enajsterice, zato se ne smemo preveč zanašati na enega nogometaša. Imamo odličen kader, ki bo znal narediti vse, da se izostanek Poljaka ne bo preveč poznal," je za Bild trdil strateg aktualnih nemških prvakov Hans-Dieter Flick, ki je prepričan, da bodo vsi v ekipi zelo motivirani, tudi zaradi odsotnostim prvega igralca in strelca. "Mnogi bi nas radi dekoncentrirali in nas spravili na stran pota. A mi se zavedamo, da smo odlična ekipa, ki ni odvisna od posameznikov. Robert Lewandowski ni pol Bayerna," je bil neposreden strateg bavarskega ponosa, ki tudi verjamem, da bodo Parižani, ob porazu v lanskem finalu, dodatno motivirani. "A to ne bo odločilni faktor, zaradi motiva prav gotovo ne bodo zmagali. Namreč, tudi naš motiv je (bo) na najvišji ravni," opozarja Hans-Dieter Flick, ki bo pogrešal tudi Sergea Gnabryja, ki je bil pozitiven na novi koronavirus.

Prenosi prvih tekem četrtine finala Lige prvakov
Koronavirus pasica nova
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (6)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

AS1983
07. 04. 2021 21.32
Se kako si zeli psg mascevanja
Mother Russia
07. 04. 2021 18.19
+1
Lanski poraz Parižane zelo peče.... Kako je šele Kantaloncem....
Hellsrael
07. 04. 2021 09.44
+1
Go bayern. Vedno visoko z zdravo pametjo, brez zvezd.
Bigbadjohn
07. 04. 2021 08.08
-1
Kaj pomeni "stran pota"? Da se ne bodo spotili?
motorist_mb
07. 04. 2021 08.00
-3
Ajde PSG brez Lewe špilajo tak da zdaj ali nikoli!