Liga prvakov

VAR 'pomagal' Portu v četrtfinale

Porto, 06. 03. 2019 21.34 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Na povratni tekmi osmine finala nogometne Lige prvakov sta se pomerila domači Porto in Roma. Italijani so s prvega dvoboja nesli minimalno prednost (1:2), ki pa so jo neuspešno branili na vročem gostovanju na Portugalskem. Po rednem delu se je tekma končala z istim izidom kot v Rimu, v podaljšku pa je enajstmetrovko izkoristil Alex Telles in Porto odpeljal v četrtfinale (3:1).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Daniele De Rossi je s strelom z bele točke izenačil, a ni bilo dovolj ...
Daniele De Rossi je s strelom z bele točke izenačil, a ni bilo dovolj ... FOTO: AP
Nezbranost obrambe in malo smole sta Romi preprečili, da bi si že na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov v večnem mestu zagotovila lepo prednost.
Po Ajaxu in Tottenhamu sta si preboj v četrtfinale LP zagotovila še Manchester United in Porto. United je na povratni tekmi osmine finala v gosteh premagal Paris St. Germain s 3:1, Porto pa po podaljšku s 3:1 Romo.
Porto je namreč le nekaj minut pred koncem po zaostanku z 0:2, oba gola za Romo je zabil 19-letni Nicolo Zaniolo, dosegel zelo pomemben gostujoči gol. Portugalci so po zadetku na povratni tekmi, v polno je po lepi kombinaciji in podaji Mousse Marege iz bližine zadel Francisco Soares, že "vohali" napredovanje. Porto je bil namreč ob tem rezultatu že med osem, a roma je imela drugačne načrte. Gostje so hitro prišli do izenačenja, enajstmetrovko je zanesljivo zadel kapetan Rome Daniele De Rossi , najstrožjo kazen je zakrivil Eder Militao in tekmeca sta na odmor odšla brez odločitve (1:1). Portugalci so vnovič udarili na začetku drugega polčasa, ko je iz bližine, odlično je asistiral Jesus Manuel Corona, zadel malijski napadalec Marega To je bil njegov že šesti zadetek v osmih tekmah letošnje sezone v Ligi prvakov

Alex Telles je spravil v delirij navijače Porta.
Alex Telles je spravil v delirij navijače Porta. FOTO: AP

Dobrih deset minut pred koncem rednega dela tekme so bili Portugalci blizu tako zadetka za napredovanje, a je švedski vratar na golu Rome Robin Olsen ubranil strel Yacina Brahimija iz bližine, nekaj minut kasneje pa je gostujoči čuvaj mreže ustavil še nevaren poskus Otavia. Sledil je podaljšek, v katerem je imel pri gostiteljih lepo priložnost izjemno razpoloženi Marega, pri Romi, ta je bila v podaljšku precej bolj podjetna kot v rednem delu tekme, pa dve njihov prvi napadalec Edin Džeko, ki pa nikakor ni bil pri strelu. Tri minute pred koncem podaljška pa so po pregledu z VAR sodniki dosodili prekršek Alessandra Florenzija, šlo je za vlečenje za dres, v gostujočem kazenskem prostoru. Alex Telles je bil zanesljiv izvajalec enajstmetrovke (3:1). V izdihljajih podaljška je imel glavni sodnik Turek Cuney Cakir še enkrat na zvezi kontrolno sobo VAR, a se nato ni(so) odločil(i) za ogled posnetka po domnevnem prekršku nad Čehom Patrikom Schickom v domačem kazenskem prostoru. Roma je nato zaman iskala rešilni gol za napredovanje, Porto je "preživel" tudi izdatni sodniški podaljšek in se po petih letih veselil uvrstitve med osem najboljših v Ligi prvakov.

Izid:
Porto - Roma  3:1 (1:1)   /*1:2
Soares 26., Marega 53. Telles 117./11-m; De Rossi 37./11-m

Postavi:
Porto: Casillas, Eder Militao (104./Pereira), Felipe, Pepe, Alex Telles, Herrera, Danilo Pereira (80./Chong), J. Corona (69./Brahimi), Otavio (96./Hernani), Marega, Soares (77./Fernando).

Roma: Olsen, Marcano (77./Cristante), Manolas, Juan Jesus, Karsdorp (55./Florenzi), De Rossi (45./Pellegrini; 97./Schick), Kolarov, N'Zonzi, Zaniolo, Džeko, Perotti.

*- izid prve tekme

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
07. 03. 2019 11.21
+7
Bravo Porto! Roma včeraj ni mela za burek.... Đeko neučinkovit. VAR je res sijajna stvar. Adijo Roma....
cripstoned
07. 03. 2019 12.05
-7
koncno je roma izpadla...kajne? hahahahaah
Kollerik
07. 03. 2019 11.19
+3
Halo prva pomoč....spodaj neki obupan realovc pod nickom cripstoned popolnoma skrenil... halo, halo....
cripstoned
07. 03. 2019 09.51
-7
kaj je hejteri reala ki se imate za navijace barce...a tukaj ne boste komentirali sojenja? hahahahaha...kako vas boli real..ahahaha
cripstoned
07. 03. 2019 09.30
-11
dokler ni real ni pomembno...kar se tice pa vara pa porto ni edini...tudi barca bo dobila pomoc da pride v cetrtfinale ...kot vedno..
Kollerik
07. 03. 2019 11.23
+5
Cripsi prijatelj stari, .....v samo nekaj dneh si doživel kar tri zelo hude šoke.... 2 x Barcitis + 1 X Ajaxitis... to bi strlo še Chucka Norrisa.... daj umiri se, podvoji si količino pomirjeval ....in izogibaj se dreves in njihovih vabečih vej ...vsaj še nekaj časa....
mikson1402
07. 03. 2019 13.12
+5