Liga prvakov

Tuchel: Vedno je zelo zelo težko igrati proti Guardiolovim ekipam

Porto, 28. 05. 2021 08.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Londonski Chelsea bo v svojem tretjem finalu lovil svoj drugi naslov v laskavi nogometni Ligi prvakov. Vodi ga nemški strokovnjak Thomas Tuchel, ki je prvi trener z zaporednima uvrstitvama v finale LP z različnima kluboma. Lani je tja popeljal Paris Saint-Germain, a izgubil proti Bayernu. Prenos nogometnega mega spektakla na stadionu Dragao v Portu v soboto od 20. ure naprej na POP TV. Začenjamo z vsebinsko zanimivim studijskim delom.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Priprave na finale Lige prvakov
    03:38
    Iz 24UR: Priprave na finale Lige prvakov
  • Iz 24UR: Priprave na stadionu za sobotni finale Lige prvakov
    03:19
    Iz 24UR: Priprave na stadionu za sobotni finale Lige prvakov
  • Iz 24UR: Vzdušje v Portu
    02:28
    Iz 24UR: Vzdušje v Portu
  • Iz SVETA: Pred sobotnim finalom Lige prvakov
    02:23
    Iz SVETA: Pred sobotnim finalom Lige prvakov
  • Iz 24UR: Kekove napovedi pred finalom Lige prvakov
    02:21
    Iz 24UR: Kekove napovedi pred finalom Lige prvakov
  • Iz 24UR: Guardiola pred finalom samozavesten
    02:22
    Iz 24UR: Guardiola pred finalom samozavesten
  • Iz 24UR: Aleksander Čeferin o novem evropskem klubskem tekmovanju
    01:04
    Iz 24UR: Aleksander Čeferin o novem evropskem klubskem tekmovanju
  • Iz 24UR: Napetost pred sobotnim nogometnim finalon se stopnjuje
    02:17
    Iz 24UR: Napetost pred sobotnim nogometnim finalon se stopnjuje

Nemec Thomas Tuchel je kmalu po prevzemu londonskega kluba začel puščati globoke sledi svojega dela.

Španec Pep Guardiola je z Manchester Cityjem osvojil tri naslove državnega prvaka in se v Evropi uveljavil kot eden izmed velikih.

"Takoj ko je prišel v klub, smo igralci začutili veliko povezanost z njim," je dejal vezist Chelseaja Mateo Kovačić. "Opravil je dobro delo in za nami je odlična sezona, saj smo se nenazadnje prebili v finale Lige prvakov, v finale pokala FA, bili med štirimi najboljšimi v prvenstvu ... Torej vse to pomeni dobro sezono. Ne pa popolno, saj moramo osvojiti lovoriko," je dodal Hrvat. Chelsea je v tej sezoni dvakrat premagal City in ga izločil v polfinalu pokala FA. Toda Tuchel se zaveda, da bo ta finale povsem drugačna zgodba. "Vedno je zelo zelo težko igrati proti Guardiolovim ekipam. Trudimo se zmanjšati razkorak in dobra stvar je, da v nogometu lahko ta razkorak zapreš v 90 minutah. To je popolnoma mogoče in to je tisto, k čemur stremimo v finalu," je malce "filozofsko" pojasnil Tuchel, ki je postal sploh prvi nemški strokovnjak na klopi londonske ekipe. Ena od ključnih nalog Tuchela po njegovem prihodu v zahodni London je bilo izvleči več iz Tima Wernerja in še enega Nemca v vrstah Chelseaja Kaija Havertza. "Ko se nam je pridružil, smo bili deveti v ligi, zdaj igramo za vse. Smo med najboljšimi štirimi v angleški ligi, lahko zmagamo v Ligi prvakov," je izpostavil nemški napadalec Werner. Londonski klub je po številnih nakupih v lanskem poletnem prestopnem roku iskal zamenjavo za Franka Lamparda, ki na zelenici ni uspel unovčiti več kot 250 milijonov evrov vlaganj v igralski kader. Odločitev ruskega lastnika Romana Abramoviča, da se odpove klubski legendi Lampardu in ga zamenja s 47-letnim Nemcem, se je, kot piše STA, že poplačala. Z uspehom Chelseaja, ki bo v finalu LP igral prvič po zmagi leta 2012, je Tuchel le štiri mesece po menjavi delodajalcev potrdil status enega najboljših trenerjev v Evropi. Pod njegovim vodstvom so modri izgubil le štirikrat na 29 tekmah. Tuchel je v Nemčiji deloval pri Mainzu in Borussii Dortmund. Znova je trener Christiana Pulisica in Thiaga Silve, ki ju je vodil pri Dortmundu oziroma PSG.

N'Golo Kante in Thomas Tuchel
N'Golo Kante in Thomas Tuchel FOTO: AP

Tako kot lani je tudi letos na finale vplival novi koronavirus, Uefa je namreč zaradi omejitev potovanj vrhunec sezone iz Istanbula prestavila v Porto. Turčija se je namreč zaradi visokega števila okužb z novim koronavirusom znašla na rdečem seznamu držav v Veliki Britaniji, kar bi pomenilo obvezno 10-dnevno karanteno.

Za razliko od lanskega finala pa bodo letos na stadionu lahko tudi navijači, na tribunah si bo tretji vseangleški finale bo lahko 16.500 gledalcev.

Tekmo bodo sodili Španci Antonio Mateu Lahoz, Pau Cebrian Devis in Roberto del Palomar.

UEFA: Manchester City - Chelsea
Koronavirus pasica nova
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

El pi5tolero
28. 05. 2021 14.14
Mihacito
28. 05. 2021 09.30
+2
Lepo si povedal...vsi velestrokovnjaki a pri nas sole nogometa se vedno delajo po sistemu 100 let pred zelvami.
rocky6
28. 05. 2021 09.49
+2
normalno ce sole nogometa vodijo ljudje, ki so zafrustrirani, ker jim ni nikol nic uspelo v zivljenju, svoje frustracije, za tem pa se vse svoje neznanje, nestrokovnost prelivajo na naso mladino.. da se niti ne cudim ce je ze kaksen "slovenski biser" kje, ni "vzgojen" pri nas..
rocky6
28. 05. 2021 09.51
+4
sej isto je s kosarko.. vsi vodilni klubi brez domacih produktov.. krka, olimpija vse brez nekega strokovnega kadra kar je sole kosarke.. prakticno isto pri nogometu.. neznajo brusit talentov.. potem pa izpademo kot drzava totalno netalentirani sportniki na teh podrocjih.. ceprou ze sam sem v svojem zivljenju vidu talenta ogromno, pa so prakticno odnehal.. eni na poskodbah zaradi strokovnosti kadra, eni pa iz obupa iz istega razloga pa sklenili, da iz sporta nebo kruha.. ironija slovenskega sporta..
TEDOxy50pMEDO
28. 05. 2021 08.40
+11
Tekma se začne ob devetih, boljše, da preskočite govor nogometnih "genijev" v studiu.