Liga prvakov

Portov trener o Guardioli: O naši državi je govoril z grdimi besedami, je podel karakter

Manchester, 23. 10. 2020 18.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Manchester City Pepa Guardiole je na zmagovit način otvoril novo sezone Lige prvakov. Na domačem Etihadu so meščani s 3:1 premagali Porto. Po mnenju Portugalcev pa je za poraz kriva predvsem sodniška zasedba. Gostujoči strateg Sergio Conceicao pa je po tekmi celo bolj kot delivce pravice kritiziral domačega trenerja.

Sergio Conceicao in Pep Guardiola na tekmi City – Porto.
Sergio Conceicao in Pep Guardiola na tekmi City – Porto. FOTO: AP

Porto je na Etihadu začel sanjsko. Solo prodor jev 14. minuti mojstrsko dokončal Luis Duiz, a sta nato sledili dve sporni sodniški odločitvi. Ob prvi je City dobil najstrožjo kazen, ki jo je realiziral Sergio Kun Aguero. Po drugi pa je s prostega strela na 2:1 povišal Ilkay Gündogan. V 73. minuti je rezervist Ferran Torres poskrbel, da dvomov o zmagovalcu na koncu ni bilo, a je Sergio Conceicao kljub temu presodil, da so razplet odločile prav sodniške odločitve. 

"Sodniki so pomembno vplivali na rezultat. Agustin Marchesin (Portov vratar, op. a.) je poškodovan, ker sodniška ekipa ni videla čistega prekrška pred enajstmetrovko. City je na ta način izenačil in si povrnil moralo. Do tistega trenutka niso bili nevarni, nato pa se je vse spremenilo," je bentil Cocneicao. 

"Pred koncem prvega dela je bil Pepe porinjen v kazenskem prostoru, morala bi biti najstrožja kazen za nas, a je sodniška piščalka ostala nema. Tudi prekrška za prosti strel pred zadetkom za 2:1 po mojem mnenju ni bilo. Opravičiti se moram sodnikom na Portugalskem. Večkrat se pritožujem, ko presodim, da so storili napako. A sem sedaj ugotovil, da se imajo mednarodni sodniki od naših še marsikaj za naučiti."

Po sodnikih na udaru Guardiola
Malo pred koncem tekme sta se ob stranski liniji sporekla oba trenerja, ki sta si namenila kar nekaj ostrih besed. Portov strokovnjak pa jih je nekaj prihranil tudi za novinarsko konferenco: "Veliko bi se lahko naučil od Pepa Guardiole. Kako pritiskati na sodnike, kako govoriti z nasprotnikovimi nogometaši, kako se obnašati med polčasom. Danes smo bili pravi angelčki v primerjavi s Cityjem."

"Eno je tekma, drugo pa je Portugalska kot država. O njej je govoril z zares grdimi besedami. Pokazal je, da je podel karakter. Pa ne samo on, celotna domača klop. Če se je kdo imel za pritoževati, smo to bili mi, saj so nas okradli. Namesto nas pa so to počeli oni," je zaključil 45-letni Portugalec. 

Guardiolo proti portugalskim trenerjem letos sicer čaka še precej dela. Tudi Olympiakos in Marseille, ostala kluba v skupini C, namreč vodita stratega s konca Iberskega polotoka. Pedro Martins se je v prvem krogu z Atenčani veselil domače zmage nad rojakom Andreom Villas-Boasom na klopi Marseilla. City in Olympiakos tako zasedata prvi mesti v skupini s tremi točkami, francoski in portugalski predstavnik pa imata ničli. 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Samuelson
24. 10. 2020 12.37
+0
Res je podlasica ta pepcek...
Robi68
24. 10. 2020 12.06
+0
Grde besede je govoru a dej dej bogi. Takoj usta umit z milom. Bolano kakšne nebuloze. Eni so pa res mal bogi.
samomojemnenje
24. 10. 2020 12.00
+0
Ne trdim, da to vse ni res, je pa vedno treba slišati obe strani. Je pa zanimivo, da se ob vsakem članku o Pepu takoj oglasita spodaj prisotna največja hejterja Barce in vsega, kar je povezano z Barco.
stoj?kov
24. 10. 2020 11.22
+0
vsak nepomemben trenerček ima rad svojih 5 min slave...mal poguglajte,model je pljuval igralce in napadel sodnika,pohvalno...kripsi in halar pa zvesta navijača Pepa in Barce...
cripstoned
24. 10. 2020 12.47
-1
pa ravno tvoj messi je tisti ki je pljuval igralce nasprotne ekipe, mouju pod noge, nabijal zoge v gledalce, imel rasisticne opazke in se za povrh vsega ima najboljsega prijatelja ki je 2x ugriznil cloveka in pravtako imel rasisticne opazke...smesni ste kako vidite vse ostalo samo glavnega dejstva ne...pred svoj prag hejter...
cripstoned
24. 10. 2020 09.59
-1
saj je jasno vsem da je blefercek pep pokvarjen do amena... tudi sejk isce zamenjavo za cloveka zaradi katerega je zapravil milijardo zaradi lige prvakov... do finala pa ne gre in ne gre...
HALAcR7
23. 10. 2020 19.32
+1
Pepček najbolj umazan trener vseh časov,ljigo
Harmo1980
23. 10. 2020 20.18
-2
Muriju,ko je bil v Realu ne seže niti do gležnjev...
cripstoned
24. 10. 2020 10.35
-2
ne mores primerjati pepa z moujem...mou je gospod za slednjega...kar se celotnega pojma trenerstva tice..
stoj?kov
24. 10. 2020 12.04
+0
poriniti prst v oko nasprotnega trenerjevega pomočnika,to je Mou,ko je bil pr ta belih...pohvalno za gospoda...nehj se smešit krips...bomo raje okoli 18.00 kkšno rekli
Harmo1980
24. 10. 2020 12.30
+2
Muri je Pepa,Ramosa in Coentraa vedno naščuval na Messija kot podivjane pse...potem se pa na klopi nasmihal ob prekrških kot klovn...pa si malo poglej na youtubu o čem pišem...
cripstoned
24. 10. 2020 12.45
-3
pep je pa ucil celotno ekipo kako simulirati da bodo sodniki nasedali...mou je pac storil kar je da niso fantje simulirali...