Liga prvakov

Iličić bo moral paziti, pri Valencii kopica poškodovanih

Milano, 19. 02. 2020 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Atalante na čelu z našim Josipom Iličićem so pred zgodovinskim izzivom. Prvič v klubski zgodovini jih namreč čaka preizkušnja v izločilnih bojih Lige prvakov, na prvi tekmi osmine finala bodo na milanskem San Siru gostili Valencio. Srečanje boste lahko od 20.40 dalje v živo spremljali na Kanalu A in VOYO.

Carlos Soler bo ena od največjih nevarnosti za obrambo Atalante.
Carlos Soler bo ena od največjih nevarnosti za obrambo Atalante. FOTO: AP

Netopirji imajo pred prvim srečanjem osmine finala Lige prvakov številne težave s poškodbami. V Milano ni dopotoval nekdanji kapetan Rome Alessandro Florenzi, odsotni pa bodo tudi Ezequiel Garay, Gabriel Paulista, Francis Coquelin, Rodrigo, Manu Vallejo in Cristiano Piccini, medtem ko nastop vratarja Jasperja Cilessena ostaja vprašljiv. Nizozemec v tem koledarskem letu sploh še ni branil, nadomestil ga je Španec Jaume Domenech. Na drugi strani bo lahko Gian Piero Gasperini računal na vse najboljše nogometaše, nekateri od teh pa bodo morali biti še posebej previdni. Slovenski as Josip Iličić, Marten de Roon in Berat Djimsiti bodo v primeru prejetega rumenega kartona na povratni tekmi počivali.

‘Imajo Zapate, Iličiće, Muriele, a najboljši je Gomez’ 
Skupna vrednost prvega moštva Valencie po podatkih Transfermarkta znaša slabih 530 milijonov. Če se osredotočimo samo na posameznike, pa si prvo mesto delijo kar trije. Rodrigo, Jose Gaya in Carlos Soler so ocenjeni na 50 milijonov. Slednji, 23-letni vezist, je za italijanski Sky razkril, kje po njegovem mnenju tiči največja nevarnost za špansko obrambo. "Atalanta je najbolj učinkovito moštvo v Serie A, zato moramo biti zelo previdni. Njihov prvi napadalec Duvan Zapata sicer še okreva po poškodbi, a tu so še Iličić, Luis Muriel in Robin Gosens. Kljub vsemu pa mislim, da največjo nevarnost za nas predstavlja Alejandro ‘Papu’ Gomez, je najboljši posameznik Atalante," je povedal Soler. 

PREBERITE ŠE: Kaj pred prvo tekmo pravi Josip Iličić?

"Številni so govorili, da se nam je pri žrebu nasmehnila sreča, a temu ni ravno tako. Kot sem že dejal, v napadu imajo številna orožja, zato moraš biti vedno pripravljen na vse," še opozarja nekdanji mladi španski reprezentant, ki še čaka na prvo priložnost v članskem dresu furije. 

‘Odločalo se bo na Mestalli’
Atalanta zaradi neustreznosti svojega stadiona tekme v Ligi prvakov igra na milanskem San Siru. Čeprav je Bergamo od kultnega nogometnega prizorišča oddaljen približno 55 kilometrov, pa bodo imeli črno-modri nedvomno tudi tokrat izjemno podporo zvestega občinstva. Tega se zaveda tudi Soler, ki pa poudarja, da se bo potnik v četrtino finala vseeno odločal na povratni tekmi: "Florenzi je tu že igral, izkušnje s San Sirom ima tudi Napolijev Fabian Ruiz, s katerim sva pred tekmo govorila. Povedal je, da je Atalanta zahtevno moštvo, a mislim, da smo jih dobro preučili. Zagotovo nas čaka pravi pekel, a imamo prednost, saj se bo dvoboj odločal na povratni tekmi na Mestalli."

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Maxx365
19. 02. 2020 09.59
+6
Čeprav je napovedovanje izidov na izločilnih tekmah izredno nehvaležno, bi na tem srečanju stavil na Atalanto, ker je ekipa v zadnjem času v izredni formi in še raste iz tekme v tekmo.
ehjaehja
19. 02. 2020 10.25
+4
iz tvojih ust v božja ušesa.jaz tudi mislim tako,sem stavil da bo Atalanta zmagala z hendicepom:)
ehjaehja
19. 02. 2020 08.44
+7
danes bo zabil enega iz prostega drugega iz penala tretjega iz igre:)
jugatneme
19. 02. 2020 08.37
+7
Atalanta - Iličič - goooooooooooool :)))
Malo_sutra
19. 02. 2020 07.55
+9