Liga prvakov

Pred Tuchlom ključna tekma? V nizkem startu Pochettino in Allegri

Pariz, 18. 12. 2020 14.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Kot poroča priznana športna televizijska hiša ESPN, naj bi bila pred trenerjem PSG-ja Thomasom Tuchlom izjemno pomembna tekma – obračun z Lillom. Če bo izgubil, naj bi izgubil službo pri pariškem velikanu. Glavna kandidata za zamenjavo pa sta preverjeni trenerski imeni, Massimiliano Allegri in Mauricio Pochettino.

Thomasu Tuchlu (levo) v tej sezoni ne gre vse po načrtih.
Thomasu Tuchlu (levo) v tej sezoni ne gre vse po načrtih. FOTO: AP
Tekmo osmine finala Lige prvakov med PSG-jem in Barcelono (prva tekma bo na Camp Nouu) si boste lahko ogledali na VOYO in Kanalu A, in sicer v torek, 16. februarja 2021, ob 20.30.

Nemški strateg  Thomas Tuchel bo v nedeljo na sila težki preizkušnji, saj njegova zasedba gostuje pri vodilnem Lillu, ki ima točko prednosti pred Parižani v Ligue 1. PSG je v tej sezoni Ligue 1 v uvodnih 15 krogih zbral kar štiri poraze, kar je več kot v vsej pretekli sezoni, ko so se Parižani zaustavili pri vsega treh porazih. PSG je v skupini H Lige prvakov sicer osvojil prvo mesto, a z enakim točkovnim izkupičkom kot RB Leipzig. Sezono Lige prvakov, v kateri uvodoma niso blesteli (poraza z Man Unitedom in Leipzigom), so Parižani rešili s tremi zaporednimi zmagami v zadnjih treh krogih. 

Proti Tuchlu govorijo tudi slab odnos z Leonardom (ta pa ima odličen odnos z Allegrijem) in dvomi, ki krožijo okoli ekipe. Vprašanje je, ali bo pri tuhtanju pomagala sploh prva uvrstitev Parižanov v finale Lige prvakov, pod katero se je letos podpisal Tuchel. Finale so sicer nogometaši PSG-ja izgubili z 0:1, a bili so edina ekipa, ki se je v postkoronskem nadaljevanju sezone enakovredno zoperstavila Bayernu. Časa za pripravo na novo sezono ni bilo veliko, kar se pozna v aktualni sezoni, v kateri Parižani ne blestijo: na svojem kontu imajo po 15 krogih 31 točk, vpisali so 10 zmag, 2 remija in 3 poraze.

Se bo Massimiliano Allegri vrnil v trenerski posel?
Se bo Massimiliano Allegri vrnil v trenerski posel? FOTO: AP

Glavna kandidata za trenersko mesto ob morebitnem odhodu Tuchla naj bi bila uveljavljena trenerja Massimiliano Allegri in Mauricio Pochettino, ki dobro vesta, kako je igrati v finalu Lige prvakov. Pochettino je lani popeljal zasedbo Tottenhama, Allegri pa kar dvakrat (2015 in 2017) zasedbo Juventusa. Oba sta sicer že dalj časa brez službe, čeprav so ju v zadnjem letu povezovali že z marsikaterim velikim evropskim klubom. A za zdaj je ostalo le pri govoricah. Kako pa bo tokrat? 

Žreb 1/8 finala Lige prvakov
Žreb 1/8 finala Lige prvakov FOTO: Sofascore.com
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

madridista07
18. 12. 2020 18.30
Če pa gre mauricio v psg pa znajo biti na vrhu.
265004
18. 12. 2020 16.25
+1
zdržal bo do Barcelone....po porazu in izpadu pa bo moral iti...