Liga prvakov

Predsednik Atletica: Liga prvakov? To bi lahko bilo naše leto

Madrid, 08. 06. 2020 13.39 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Po seriji razočaranj na zadnjih stopničkah Lige prvakov bo madridski Atletico tudi letos v igri za glavno nagrado. Predsednik Enrique Cerezo pravi, da je ekipa Diega Simeoneja "zelo posebna" in da ji lahko uspe tudi brez podpore navijačev.

Cerezo (na fotografiji desno) ob trenerju članskega moštva Diegu Simeoneju.
Cerezo (na fotografiji desno) ob trenerju članskega moštva Diegu Simeoneju. FOTO: AP

Atletico Madrid se je v četrtfinale prebil mimo branilca naslova Liverpoola, ki je po podaljšku klonil pred Janom Oblakom in soigralci na domačem Anfieldu (2:3). Kmalu po zadnjem sodnikovem žvižgu v Liverpoolu je Svetovna zdravstvena organizacija razglasila pandemijo novega koronavirusa in ustavila so se skoraj vsa državna in mednarodna tekmovanja. Čeprav jim v prvenstvu ne kaže najbolje, trenutno zasedajo šele šesto mesto s 13 točkami zaostanka za vodilno Barcelono, so madridski rdeče-beli samozavestni pred nadaljevanjem najelitnejšega evropskega tekmovanja.

"Zelo smo posebni, lahko osvojimo Ligo prvakov tudi brez občinstva. To bi lahko bilo naše leto," je za Movistar+ povedal predsednik Atletica Enrique Cerezo, ki je s trenerjem Diegom Simeonejem na klopi proslavljal dve uvrstitvi v veliki finale (2014 in 2016), a nato objokoval tudi dva boleča poraza z mestnim tekmecem Real Madridom.

'V Ligi prvakov smo v zelo dobrem položaju'
"V prvenstvu smo v težkem položaju, v Ligi prvakov pa v zelo dobrem. Nekaj tekem nas loči od uvrstitve v finale, kjer si želimo biti. On (Simeone, op. a.) je miren in zaupa v svoje delo," je pred nadaljevanjem prvenstva, do konca je sicer še enajst krogov, še dodal Cerezo.

"Los colchoneros" najprej čaka gostovanje v Bilbau, kjer se bo nadaljeval lov za Real Sociedadom in Getafejem, ki sta na lestvici trenutno pred prvaki iz leta 2014. Četrto mesto na lestvici seveda kot zadnje prinaša neposredno vozovnico za skupinski del Lige prvakov v sezoni 2020/21, neposredno vozovnico pa dobi tudi zmagovalec najelitnejšega mednarodnega tekmovanja stare celine.

"Usmeril nas bo med prve štiri," je o Simeoneju še povedal Cerezo, ki je s sodelavci poleti močno prevetril igralski kader. Po slovesu francoskega asa Antoina Griezmanna, ki ga je kupila Barcelona, so rdeče-beli podrli klubski rekord z nakupom Benficinega bisera Joaa Felixa, prišli pa so tudi Marcos Llorente, Hector Herrera, Felipe, Renan Lodi, Mario Hermoso in Kieran Trippier.

"Možno je, da (poleti, op. a.) ne bo prišel nihče, a moramo počakati na razplet sezone. Bodo pa prestopi za vse zelo oteženi," je dodal Cerezo.

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

ehjaehja
08. 06. 2020 20.54
+2
nekako mislim da bo Psg letos prišel vsaj do finala.
igyyp
08. 06. 2020 21.20
+2
Zapiram: vse odvisno kdo je kako pripravljen po tem virusu. Jaz še vedno verjamem da RM lahko premaga City, sicer moja želja, kdo pa do finala pa bog si ga vedi. Ko mal pogledam Bayern lomi vse pred sabo vsaj v Bundes Ligi.No sam mnenje.
RdecaZvezda
05. 07. 2020 09.05
+0
samomojemnenje
08. 06. 2020 19.31
-1
Slej ko prej Atletico mora osvojiti ligo prvakov. Dva finala zapored, pa ni bilo sreče oz. tiste pike na i. Oblaku so pri penalih zamerili, da je samo stal na črti, kot da ne bi branil. To pa je počel zaradi tega, ker je čakal strele po sreddini ali panenko. Tako se je pač odločil, pa se mu ni izteklo. Pa oni gol iz off-sida, ki bi v primeru VAR-a ne veljal. In še nesrečni gol v zadnjih minutah, potem pa razpad v podaljških. Ampak, mislim, da je tudi v tem primeru Atletico dozorel in je to za njih izkušnja. Če letos proti vsem nasprotnikom pokažejo igro kot proti Liverpoolu, jih bo težko kdo premagal. In če bo Oblak v taki formi, se lahko vse zgodi. Jaz osebno bom v nadaljevanju CL navijal za Barco, kar je normalno, če pa Barca izpade, pa definitivno za Atletico. Mnogi zmerjajo Simeoneja za opico, ki skače ob igrišču, ne pomislijo pa na to, da je Simeone takrat 100% z ekipo, da diha z njimi in je v bistvu 12 igralec.
AtleticoSLO
08. 06. 2020 19.48
-1
Se strinjam...kar se tiče penalov..moraš pa vedeti...gol v Lizboni ni bila katastrofa...takrat je bil finale uspeh...v Milanu pa je bilo vse drugače....je pa res...Atleti so obak finala izgubili nesrečno...V Lizboni so dejansko igrali z 8 igralci..2 sta bila fuč...a za tem...so postali fizično in psihično bistveno močnejša ekipa...in ja Letos je res leto ko gredo lahko do konca....
cripstoned
08. 06. 2020 17.59
+5
zakaj pa ne ...atletiko ima vse da gre do konca...simeone je ze dolgo v klubu in ce kdo pozna ekipo in obratno je to atletiko...pravtako so pred leti poleg reala bili v samem vrhu evropskega nogometa torej imajo tudi izkusnje in prav te so odlocile proti liverpoolu...atletom povsem privoscim in v kolikor real izpade ne bom rekel da bom navijal za njih ampak ce osvojijo bom vesel zaradi simeoneja in ostalih ki si po vseh teh letih zasluzijo naslov lige prvakov..srecno atletom..
AtleticoSLO
08. 06. 2020 18.16
-2
Hvala Crips..pa roko na srce..če bi Atleti imeli kanček sreče bi bilo lahko obratno...gol v zadnji minuti ter penali...kaj lahko bi vi bili še pri Undecimi mi pa pri drugem..a car je to da imaš vedno priložnost osvojiti...Hvala za srečo
gullit
08. 06. 2020 18.24
-1
Ne samo kanček sreče ampak normalnen sodnik je manjkal u finalu da bi bil Atletico prvak. Tako je pa tisti anglež gulfal in uničil sanje Atleticu. Videno že to itak v času generala Franca
AtleticoSLO
08. 06. 2020 19.50
+4
Nebi o sodnikih...dejstvo je da so Atleti majhen klub proti Realu...in tako se bo obravnavalo še dogo...kljub temu da so tam v LP vsi veliki klubi....a gledamo naprej kar je bilo je bilo.
cripstoned
08. 06. 2020 19.51
+9
v tistih casih ne bi noben sodnik piskal ofsajd za real ker ga noben ne bi videl...tu je slo za centimeter ali dva, sodnik nima moznega posnetka in to je dejstvo zakaj je gol reala obveljal...seveda danes bi ob varu videli da je slo za ofsajd ampak bi tudi ob varu videli da penala za atlete ni bilo....vem pa kako se tolazijo vsi ki sovrazijo real in ronalda...''vse kar so osvojili je kupljeno in podarjeno''...edina lovorika od 4 v 5sezonah je sporna ravno ta proti atletom vse ostale so ciste...
cripstoned
08. 06. 2020 19.52
+8
atleticoslo vem da ne sovrazis ronalda in real ampak to sem napisal za tiste ki so vsak dan tukaj ze 6 sezon zapored pa se vedno jokajo...gullit si zivel v casih franca da si vse to videl?
AtleticoSLO
08. 06. 2020 20.10
+2
Pa tako bom rekel ljubi mi niso (Real mislim) ampak od sovraštva pa tudi nič nimam...tako da je brez veze se neki bunit..je kar je...jb.g... Sem Atlet...in ponosen sem na to...kakor vrjetno tudi ti...edin stvar ki me moti pri navijačih belih je pretirana samohvala za 13-ico...a kaj čmo tudi sam bi se...priznam...Najbolj me moti to da se sešteva od leta 56...ko se pokal sploh ni imenoval LP...to mi ne gre skupaj...potem takem bi Real imel naslove po letu 90 oz. tam enkrat ko se je pričel novi format....a kakor koli...
Roglič šampion
08. 06. 2020 20.24
+3
Potem bi imel real se vedno najvec naslovov in sicer 7. Barca takoj za njim s 4 naslovi
AtleticoSLO
08. 06. 2020 20.26
+2
gullit
08. 06. 2020 14.44
+14
Če izločiš prvaka si zaslužis naslov prvaka. Privoščil bi takim klubom ki še nikoli niso osvojili ligo prvakov.
igyyp
08. 06. 2020 14.15
+12
Oj 24 če že govorite o ATM pol saj umaknite naslovno sliko Valverdeja in Pereza, kaj ima članek veze z RM. ?
AtleticoSLO
08. 06. 2020 14.39
+10
Ne zdržijo..hehe...upajmo da bo to leto pravo leto za naslov...zaslužili bi si ga
poserjemsenavas
08. 06. 2020 17.03
+2