Liga prvakov

Predzadnji krog skupinskega dela Lige prvakov v številkah

Ljubljana, 28. 11. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Liga prvakov se po reprezentančnem odmoru vrača na Kanal A in VOYO. Za vas smo izbrali dvoboja španskih velikanov. V torek se bo Barcelona doma spopadla s Portom. Katalonci bi si v primeru zmage že zagotovili prvo mesto in napredovanje iz skupinskega dela prvič po dveh sušnih letih. V sredo sledi spektakel na Santiago Bernabeuu, kjer se bosta soočila Real Madrid in Napoli. Za vas smo s pomočjo statističnih gurujev spletne strani Sofascore pripravili statistično napoved obeh obračunov. S prenosom obeh tekem začnemo ob istem času (20.40) na Kanalu A in VOYO.

Začnimo s tekmo v Barceloni. Trener Kataloncev Xavi Hernanez se je po težavah v domačem prvenstvu in porazu v četrtem krogu Lige prvakov proti Šahtarju znašel pod pritiskom. A zmaga proti Portu, ki je klonil tudi na njunem prvem obračunu na Portugalskem (1:0), bi v Barceloni občutno popravila vzdušje po dveh slabih letih v Evropi. Moštvi v tekmo vstopata z devetimi točkami, tudi po številu doseženih in prejetih zadetkov sta si zelo blizu. Izstopa skoraj devet odstotkov večje povprečje posesti žoge v prid Barcelone. Tudi na omenjeni tekmi je Barcelona prevladovala v tej statistični prvini (60/40). Katalonci so na dosedanjih tekmah večkrat streljali na gol.

Statistična napoved obračuna med Barcelono in Portom.
Statistična napoved obračuna med Barcelono in Portom. FOTO: Sofascore.com

Najboljša igralca Barcelone in Porta

Prvo tekmo med tema moštvoma je z edinim zadetkom odločil napadalec Ferran Torres, a statistično je bil najučinkovitejši nogometaš Barcelone na dosedanjih tekmah branilec Jules Kounde. Prav on je najbolj zaslužen za to, da so Katalonci na štirih tekmah prejeli zgolj dva zadetka.

Statistični pregled iger Barceloninega Julesa Koundeja v tej sezoni Lige prvakov.
Statistični pregled iger Barceloninega Julesa Koundeja v tej sezoni Lige prvakov. FOTO: Sofascore.com

Pri Portu je do zdaj najbolj izstopal brazilski napadalec Evanilson. Dosegel je štiri zadetke na treh tekmah. Vse proti Royal Antwerpu. Zanimivo je, da je vse zadetke dosegel v zgolj 155 minutah igre, kar pomeni, da je belgijske navijače v povprečju razočaral vsakih 39 minut.

Statistični pregled iger Portovega Evanilsona v tej sezoni Lige prvakov.
Statistični pregled iger Portovega Evanilsona v tej sezoni Lige prvakov. FOTO: Sofascore.com

Real bo poskušal nadaljevati popoln začetek

14-kratni zmagovalci najprestižnejšega klubskega tekmovanja na svetu so v tej sezoni zmagali na vseh tekmah v Ligi prvakov. To pomeni, da je na stadionu Diega Armanda Maradone klonil tudi aktualni italijanski prvak Napoli. Moštvo iz Madrida v primerjavi z nasprotniki iz Italije razumljivo "vodi" v skoraj vsaki statistični prvini. Napoli je za las boljši le v povprečni posesti žoge, kjer so v povprečju boljši za zgolj en odstotek.

Statistična napoved spopada med Real Madridom in Napolijem.
Statistična napoved spopada med Real Madridom in Napolijem. FOTO: Sofascore.com

Kdo drug kot Bellingham

Jude Bellingham letos naravnost blesti. Kljub svoji mladosti in odgovornosti v enem največjih klubov na svetu se Anglež lahko pohvali z najboljšo povprečno oceno (8,47) v dosedanjem delu Lige prvakov. Izstopa predvsem njegova učinkovitost pred golom. Na prvi tekmi med tema dvema moštvoma je s čudovitim zadetkom svoje moštvo popeljal v vodstvo. Branilci Napolija ob misli na soočenje z njim verjetno trepetajo od strahu.

Statistični pregled iger Realovega Juda Bellinghama v tej sezoni Lige prvakov.
Statistični pregled iger Realovega Juda Bellinghama v tej sezoni Lige prvakov. FOTO: Sofascore.com

Še dobro torej, da je statistično najbolj učinkovit nogometaš Napolija prav branilec Natan. Brazilec je na dosedanjih štirih tekmah v kar 81 odstotkih dvobojev z nasprotnimi napadalci akcijo zaključil z žogo v svoji posesti.

Statistični pregled iger Napolijevega Natana v tej sezoni Lige prvakov.
Statistični pregled iger Napolijevega Natana v tej sezoni Lige prvakov. FOTO: Sofascore.com
Liga prvakov na Kanalu A in VOYO
Liga prvakov na Kanalu A in VOYO FOTO: Kanal A
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

denis pohoric
28. 11. 2023 13.49
+1
sami navijaci barce spodaj haha
zapiramvamustaaa
28. 11. 2023 13.37
-2
Bellingham☝️😎👑🤝
Pikcajk
28. 11. 2023 12.51
+2
Navijači mad rit-a so kar jih poznam manj izobraženi z visokim egom....
cripstoned
28. 11. 2023 10.11
+2
prvo tekmo na portugalskem bi morala Koruptilona izgubiti...napišite v tubo porto:Koruptilona in videli boste krajo...komentar trenerja po tekmi " igrali smo več kot pa samo proti Koruptiloni"...to pove vse...6 tock bi morala imeti Koruptilona v ligi prvakov in v kolikor bi 2.tekmo izgubila ali remizirala bi padla tam kjer ji je mesto se 3.sezono zapored...ampak jasno, novi vlagatelji, večerje ter kosila laporte z ceferinom so poskrbeli da bodo letos sli v izločilne boje...kar se pa reala tiče pa tako ali tako verjamem da v svojem ne bo razočaral čeprav jih ne vidim da lahko pridejo do polfinala..
HALAcR7
28. 11. 2023 10.40
+2
koliko je negreira denarja vložila v tekme,se čudim kako se ne sprehodijo do pokala lige prvakov tko kot se je palček na WC,,očitno so toliko slabi da jim tudi pomoč ne pomaga