Liga prvakov

Ponedeljkov žreb play-offa Lige prvakov v živo na naši spletni strani

Ljubljana, 02. 08. 2019 12.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Nogometaši Maribora bodo v ponedeljek nekaj po 12. uri izvedeli, kdo bo njihov tekmec na morebitnih tekmah play-offa Lige prvakov. Slovenske prvake sicer v tretjem krogu čaka norveški Rosenborg, na zadnji stopnički pa bi se lahko srečali z nekaj velikani in tudi starimi znanci. Žreb bomo od 12. ure prenašali na naši spletni strani.

Maribor je po podaljšku na Švedskem izločil AIK kljub porazu z 2:3.
Maribor je po podaljšku na Švedskem izločil AIK kljub porazu z 2:3. FOTO: Damjan Žibert

Ajax, Celtic, Crvena zvezda in zagrebški Dinamo so najodmevnejša imena, ki bi lahko prekrižala pot nogometašem Maribora na žrebu play-offa Lige prvakov, ki si ga boste lahko v ponedeljek, 5. avgusta, ogledali na naši spletni strani. Že zdaj je jasno, da se Mariborčani, če bodo seveda v tretjem krogu po islandskem Valurju in švedskem AIK preskočili še norveški Rosenborg, ne morejo pomeriti s švicarskimi Young Boysi, češko Slavio Prago in zmagovalcem obračuna med ciprskim Apoelom in azerbajdžanskim Qarabagom.

MARIBOR

Vijoličasta kroglica se je namreč znašla v bobnu nenosilcev, med nosilci pa na Maribor (morebiti) čaka tudi nizozemski velikan Ajax, ki je blestel v minuli sezoni Lige prvakov in ga je v polfinalu šele z golom v enem zadnjih napadov na povratnem obračunu ustavil londonski Tottenham. Nizozemci so po odhodih največjih zvezdnikov Frenkieja de Jonga in Matthijsa de Ligta precej oslabljeni in morajo za uvrstitev v play-off še izločiti grški PAOK.

Neporavnani računi z Dinamom, lepi spomini na Celtic
Nekaj zelo pozitivnih izkušenj z glasgowskim ponosom Celticom Mariborčani že imajo, saj so Škote na zadnji stopnički kvalifikacij odmevno preskočili leta 2014, ko so se drugič v zgodovini kluba uvrstili v skupinski del najelitnejšega evropskega tekmovanja. Tudi Škoti morajo najprej še premagati romunski Cluj, medtem ko imajo Mariborčani kar nekaj neporavnanih računov s tretjim možnim nasprotnikom, zagrebškim Dinamom, ki jih je na zadnji stopnički ustavil leta 2012. Zagrebčane sicer še čaka sosedski dvoboj s Ferencvarošem, medtem ko bi lahko v Ljudski vrt prišla tudi beograjska Crvena zvezda.

Ta je v minuli sezoni prekinila urok Lige prvakov in s prebojem v skupinski del razveselila svojo armado navijačev, ki so lahko proslavljali tudi odmevno zmago nad kasnejšim prvakom Liverpoolom. Beograjski rdeče-beli se bodo v play-off sicer prebili šele z morebitno zmago nad danskim Copenhagnom. Poraženec play-offa Lige prvakov se neposredno uvrsti v Ligo Evropa, zmagovalec pa seveda v skupinski del Lige prvakov. Razplet žreba si v ponedeljek, 5. avgusta, oglejte na naši spletni strani!

PARI

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (2)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

apodgra
04. 08. 2019 09.30
Pravi profesionalci igrajo samo za denar. Tudi igralci Maribora "amaterji " niso nobene izjema .Za denar, bi se metali tudi 90 minut po igrišču in to lahko vidimo na mednarodni sceni . Koliko časa, jim bo to uspevalo ? Prepričan sem ,da se bo ta njihova specialnost "srečna loterija" vijoličastih bojevnikov prekinila po tretjem krogu. Nekaj denarja pa bo le prišlo v njihovo blagajno in dodatno napolnilo žepe tem že sedaj preveč plačanih srečnežev.
podmeninc
03. 08. 2019 18.08
Srečno; predvsem pa borbeno do zadnje sekunde👍😜.....