Liga prvakov

Katalonci analizirajo boleč poraz: Branili smo se kot mladinci

Liverpool, 08. 05. 2019 08.21 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Zgodovinski kolaps Barcelone na povratni tekmi polfinala Lige prvakov v Liverpoolu je zatresel temelje Camp Noua. Predsednik Josep Maria Bartomeu je še na Anfieldu po visokem porazu z 0 : 4 napovedal, da bo s sodelavci "temeljito razmislil" o torkovih dogodkih, tudi trener Ernesto Valverde je skoraj točno eno leto po podobno bolečem slovesu od izločilnih bojev proti Romi zaman iskal pojasnila.

Več videovsebin
  • Vrhunci tekme Liverpool - Barcelona (4:0)
    22:49
    Vrhunci tekme Liverpool - Barcelona (4:0)
  • Slavje nogometašev Liverpoola, ki so po zmagi nad Barcelono z navijači zapeli pesem You'll Never Walk Alone
    04:44
    Slavje nogometašev Liverpoola, ki so po zmagi nad Barcelono z navijači zapeli pesem You'll Never Walk Alone
  • Zadetek Origija za veliko zmagoslavje na Anfieldu (4:0)
    01:42
    Zadetek Origija za veliko zmagoslavje na Anfieldu (4:0)
  • Zadetek Georginia Wijnalduma za trojno vodstvo na Anfieldu (3:0)
    01:27
    Zadetek Georginia Wijnalduma za trojno vodstvo na Anfieldu (3:0)
  • Zadetek Georginia Wijnalduma za povišanje vodstva na Anfieldu (2:0)
    01:04
    Zadetek Georginia Wijnalduma za povišanje vodstva na Anfieldu (2:0)
  • Zadetek Divocka Origija za vodstvo Liverpoola na Anfieldu (1:0)
    00:55
    Zadetek Divocka Origija za vodstvo Liverpoola na Anfieldu (1:0)

Napadalec Barcelone Luis Suarez je bil med najostrejšimi po porazu na povratnem obračunu polfinala Lige prvakov na nekoč domačem Anfieldu, kjer je Liverpool ponižal katalonski ponos in ga ustavil na pragu velikega finala. Suarez, ki so ga navijači, čeprav je nekdanji član redsov, pričakali z žvižgi in zmerljivkami, je po visokem porazu igro svojega trenutnega moštva primerjal z "mladinci", navijače pa je prosil odpuščanja.

TEKMA

Liverpoolčani so z dvema goloma Divocka Origija in Georginia Wijnalduma uprizorili redko viden preobrat po zaostanku z 0 : 3 s Camp Noua in na koncu slavili s kar 4 : 0 ter se s skupnih 4 : 3 drugič zaporedoma prebili v veliki finale najelitnejšega evropskega tekmovanja.

Suarez: Branili smo se kot mladinci

"Nepojmljivo je, da mi, Barcelona, prejmemo dva gola v vsega minuti. Pri četrtem golu smo se branili kot mladinci," je dejal Suarez, ki je bil pri oceni gola, ki ga je po podaji Trenta Alexandra-Arnolda zabil Origi, verjetno še preveč zadržan, glede na to, da se tovrstne napake redkokdaj primerijo tudi ekipam nižje po starostni lestvici.

Pozabljeni Origi zadeva mimo nemočnega Marca-Andreja ter Stegna.
Pozabljeni Origi zadeva mimo nemočnega Marca-Andreja ter Stegna. FOTO: AP

Za Katalonce je tokratni neuspeh še toliko bolj boleč zaradi dejstva, da se jim je nekaj podobnega primerilo v lanskem četrtfinalu proti Romi, ko so vodstvo s 4 : 1 zapravili na povratni tekmi v Rimu in izpadli s porazom 0 : 3.

"Res moramo biti samokritični glede tega, kar se je zgodilo. To se je zgodilo že drugič. Ne moremo narediti enakih napak dve leti zaporedoma. Veliko reči je treba oceniti in o njih razmisliti. Opravičiti se moramo za naš odnos in se zavedati, da bodo zdaj na nas deževale kritike. Res smo jezni, močno nas boli. Smo ljudje in čutimo to bolečino," je še dodal Suarez.

Valverdeju se je spet zamajal stolček
Navijačem se je opravičil tudi trener Ernesto Valverde, polnemu gostujočemu sektorju privržencev "blaugrane" sta po poročanju radia RAC1 zaploskala le vratar Marc-Andre ter Stegen, eden najboljših posameznikov letošnjega polfinala, in vezist Sergio Busquets. Prvi zvezdnik Barce Lionel Messi se je z resnim izrazom na obrazu podal direktno v slačilnice.

"Res nam je žal navijačev," je na novinarski konferenci po tekmi dejal Valverde. "Igramo, da bi bili ponosni na nas. Vsi pričakujejo, da bomo ves čas zmagovali, a izgubili smo ... In to zelo boleče. To je prva tekma, ki smo jo v tej sezoni izgubili v Ligi prvakov, tudi v pretekli sezoni smo izgubili le eno in prav tako izpadli. Igralci so tisti, ki igrajo na igrišču, njih pa boli bolj kot kogarkoli. Najbolj boleče je, da se nam je ponovilo. Preteklo sezono se je zgodilo in zdaj spet. A ko izgubiš z 0 : 3, ne moreš imeti izgovorov. Bili so boljši od nas, in to moramo sprejeti," je dodal.

"Četrti gol me je presenetil, ne vem, ali je bil kot direkten ali ne. Vsi goli so napaka nekoga. Če bomo gledali gole, ki smo jih prejeli, bomo našli napake, tako kot jih bomo našli pri tistih, ki smo jih mi zabili njim. Akcije nisem videl povsem, predvidevam pa, da nismo spremljali, oni so bili pripravljeni in zadeli. Ko te premagajo oziroma uprizorijo preobrat, nimaš preveč izgovorov. Če bi uspeli s katero od naših akcij, bi bili uvrščeni naprej. Oni so vse skupaj obrnili, mi pa nismo naši odgovora, ki smo si ga želeli."

POSEST

Bartomeu: Sledi temeljit razmislek
Valverde je še dejal, da "ne ve", ali ta poraz vpliva na njegovo prihodnost na vedno vroči klopi Barce. Predsednik Josep Maria Bartomeu je s sodelavci sicer sredi te sezone podaljšal sodelovanje s španskim strategom do leta 2020, po tokratnem polomu pa je ob malce dvoumnih izjavah pozval k enotnosti in osredotočenosti pred finalno tekmo španskega pokala, ki bo na sporedu konec maja v Sevilli.

"Po porazu imamo še vroče glave. Zdaj se moramo pobrati in vrniti na prava pota, ker nas čaka še pokalni finale," je o prihodnosti Valverdeja povedal Bartomeu. "Nekaj težkih dni nas čaka, a moramo začeti znova. Bomo pa z upravnim odborom temeljito razmislili o nocojšnjih dogodkih. Enako se je zgodilo lani v Rimu. Težko je pojasniti, to pa bomo storili interno," je še dodal Barcelonin predsednik.

POSTAVI

PARI

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (248)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Nimasmisla
08. 05. 2019 21.32
+2
tudi suarez nima kaj iskati v barci
FAUSTOS1
08. 05. 2019 19.50
+2
ŽE zdavnaj bi morali menjati trenerja ki se lahko zahvali le messiju in še nekatwerim igralcem ,da barca sploh zmaguje kajti trenerjeve taktike in menjave mejijo na bolanega človeka ,ki ne ve kaj se mu dogaja.
saturnsky23 saturnsky23
08. 05. 2019 18.09
+6
Pravim navijačem Barcelone je bilo po tistem prve tekme 3 : 0, potihem strah. Točno vedo stanje trenutne Barce. Poleg Messija bi se reklo, da je samo Ter Stegen še upravičeno član prve ekipe. Vse ostalo je za Segundo. Je pa zagotovo Messi glavni "krivec" stanja, ki trenutno je. Namreč samo on je zaslužen zaradi njegove vrhunske odlične igre, da popolnoma nekvalificirani trenerji, so ostajali:Tata Martino, Luis Enriqe, sedaj Valverde. Enako velja za igralski kader, ki ga zopet zaradi odličnega Messija ni pravočasno popolnjevalo. Lahko rečemo zagotovo: Razen Lionela, pa Ter Stegna, ki pa ta s trmastousodnimi podajami pred svojimi vrati enako škodi kot koristi klubu, Jirgen v svoj Liverpool zagotovo nobenega drugega ne bi sprejel.
lovetheworld
08. 05. 2019 17.36
-3
problem je v tem ker je barcelona igrala brez salaha in zahovica... ce bi igral real proti taksni benfici bi dobili 10 golov ... se olimpija bi boljse igrala ker pac vejo da je nutela najbolsi nazaj ceprav radi pomivajo posodo ker imajo krate lase... da ne govorim da je racunalnik bolj napreden kot ribja palica ki je umetna iz debla ustverjena za hokej igrat ampak tam vsaj znajo zogico v gol zabit medtem ko ronaldo ne zna enega koša zadet ...še arašide bi bilo boljše spremljat pod luno če bi bil prenos...
NisteResni
08. 05. 2019 17.24
+3
velverde se en v mozaiku tega pokvatjenega vodstva Barcelone.... zihr so povezani te Barcini maficij na polozajih.... pa da se ne bote usajal razni Kolleriki pa berglandrji...... sam sm za Barco, sam z vodstvom je neki hudo narobe..... ti Kripl pa se mn, k je Perez doktor za te amaterske lopove iz Katalonije.... njega nikol ne dobijo in taki maficij so najboljsi.....
lovetheworld
08. 05. 2019 17.02
+1
glede na to da maste baletkarji še vedno kar precej hudo zimo za te cajte vam prodam drva... če kdo rabi naj napise spodaj majl
bus303
08. 05. 2019 15.53
+2
Ko se enkrat zatresejo kolena, jih je težko umiriti.
apodgra
08. 05. 2019 15.38
+6
Če bi igrali kot mladinci končni rezultat ne bi bil nikoli 4:0 .Igrali so kot stanovalci kakšnega doma za ostarele ljudi. Zanej je samo domina , šah ali kartanje .
Chaparral M
08. 05. 2019 15.31
+1
"mesek" raztura, hehe
Trembalajek
08. 05. 2019 15.31
+5
Napaka je bila, da niso igrali s postavo, ki je v Vigu iztržila ugoden rezultat 0:2. Tisti so se vsaj malo znali braniti.
Homer.Simpson
08. 05. 2019 15.11
-1
Edina rešitev je da odprejo mošnjiček in pripeljejo Ronalda, ki bi dal ekipi zmagovalno miselnost in bi v naslednjih dveh sezonah lahko osvoji li VSE !!! Sicer pa je ta ekipa stara in iztrošena in bo z njo že letos KONEC !!! To je to.
bigdick19
08. 05. 2019 15.09
+9
krivec je samo in izključno trener, igralci niso čez noč pozabil igrat ampak imaš Ferrarija in voznika-igralce ki so se cel life učil ofenzivni nogomet in pol jim daš da vozjo bicikl... da se branijo in držijo rezultat...ne gre, že lansko leto je enako naredu... se ni nič naučil Valverde, če bi bil pep ali pa od ajxa trener bi st ekipo vsakmu 5 golov nabil razlike vsako tekmo, ne pa to mučenje žoge nazaj in pimplanje na mestu, par igralcev v barci nima kej delat-Busqet,coutinho,suarez
LockheedMartin
08. 05. 2019 15.52
+2
kar tolaži se, pogrnili so na celi črti.. poskušali so napadat, ampak jim nasprotniki niso pustili. Enostavno. Ni kriv Valverde, Liverpool je bil pač boljši, bolj konkreten in imel še izjemno podporo s tribun.
poserjemsenavas
08. 05. 2019 17.35
-2
mali pim pek do letos za trenerja ajaxa še slišal nisi
igyyp
08. 05. 2019 15.04
+24
Preveč stvari leti po Messiju. Izvrsten nogometaš je. Sam včeraj cela ekipa poden. Ne vem če so bili 5x v napadu da bi nekaj konkretnega ustvarili. Messi pa tudi sam ne more vsega. Vceraj bolje da so stebre postavli, pa bi on brcal v njih da bi se mu žoga odbijala. Več možnosti bi imel kot pa z hlodim okoli sebe. Liverpool zasluženo!
Frel
08. 05. 2019 15.20
+9
Madridista1902
08. 05. 2019 14.24
+13
Ne, niste se branili kot mladinci ampak kot predzadnja ekipa 5. nigerijske lige.Bravo liverpool
Madridista1902
08. 05. 2019 14.53
+11
Valverde pa nima pojma od fuzbala ko messi daje gole je dobro ko pa messi ni razpolozen pa nima ideje
Frel
08. 05. 2019 14.11
+16
čestitke Liverpoolu. včeraj so demonstrirali kako se igra nogomet do zadnjega sodnikovega žvižga. dokler ni konec ni konec. če pride danes še Ajax naprej bo naslov odšel k klubu z dolgoletno tradicijo. težko se bo odločiti za koga navijati, ma naj zmaga nogomet, to bo najbojše. kar se pa Barce tiče potrebne so spremembe ker letos je to bilo ponovno več sreče kot pameti. Messi je imel en slabši večer in totalen razpad sistema, fašejo 4 gole. nevem no. Valverde, hvala za vse ampak tvoj čas je, kar močno upam končno prišel. dvakrat jim je uspelo zapraviti velikansko prednost. kar se Messija tiče, on je včeraj edini, ponavljam edini poleg seveda dobrega Marca, brez katerega bi bilo že na prvi tekmi verjetno 3:3 igral na Barcini strani. pač ne moreš vsega postoriti sam, enostavno se ne da. če ti pa še žoga ne gre v gol potem pa sploh ne. sedaj so potrebne temeljite spremembe. Valverde out, z njim pa lahko grejo kar Couthino, Suarez, Dembele, Rafhina, Vermalen, Boateng in še kdo. pod nujno bo potrebno pripeljati novega napadlca, kateri bi znal v primeru, da ni Messija ali ima le ta slab večer prevzeti vajeti igre v svoje noge ter zadeti kakšen gol. brez tega Barca ne more nič.
Homer.Simpson
08. 05. 2019 15.10
-10
Edina rešitev je da odprejo mošnjiček in pripeljejo Ronalda, ki bi dal ekipi zmagovalno miselnost in bi v naslednjih dveh sezonah lahko osvoji li VSE !!! Sicer pa je ta ekipa stara in iztrošena in bo z njo že letos KONEC !!!
gogi vunka
08. 05. 2019 15.21
+9
Popravek....Arturo Vidal je bil s srcem...ostali so spali! Jordi Alba razocaral! Coutinho najslabsi nakup ever, Suarez igra kot utrip srca...gor dol gor dol...Dembele je ok, samo te njegove poskodbe in obcasna raztresenost:/ manjka minutaza Malcoma in definitivno, boljsa in hitrejsa obramba....zadaj se prepocasni:( cestitke Liverpoolu!!!!
Frel
08. 05. 2019 16.42
+2
hvala za tole. ja še edina svetlejša točka je bil Arturo Vidal. vsaj boril se je kot je potrebno. Jordi Alba je razočaral, mu ne gre v zadnjem času, ampak je še prehitro, da bi ga kamorkoli prodajali. Suarez škoda besed, po mojem mnenju in verjetno tudi mnenju drugih ob prvi pravi priliki prodat. Dembele je tudi razočaral. mu ne manjka neka minutaža, to kar je na prvi tekmi 2x zgrešil igralec vreden 100 milijonov se ne sme dogajati + da ne omenjamo koliko je poškodovan. tako da naj gre, se bo že dobila kakšna dobra ponudba zanj.
Johnny_J
08. 05. 2019 14.07
+4
Kripsteljn glavni komentator na 24ur...bolnik je do vceraj samo bral 24ur komentarje, danes pa rekorde podira v pisanju. Naj te pes pelje na sprehod, ti njega tako ne zmores.
resnicaosvobaja
08. 05. 2019 13.33
+6
Barcelona bo osvojila najverjetneje španski trojček . Klub temu bo sezona ocenjena . kot manj uspešna
grozjak
08. 05. 2019 13.46
+5
resnicaosvobaja
08. 05. 2019 13.55
+1
Cilj so vedno vse lovorike, a poudarek je bil na ligi prvakov, zato pa pravim...
uporabnica1
08. 05. 2019 13.31
+7
Vem, da se to ne da nikakor primerjati: Vendar ko je bila nekaj let nazaj tekma med Barco in Bayernom, se je takoj videlo kako so v Bayernu povezani, pa čeprav jim ni uspelo uvrstiti, ampak niso pa obupali, na povratni tekmi so sicer zmagal in ni velik manjkalo, ampak premalo za napredovanje. Takrat je Müller kot drugi kapetan pokazal borbo, spodbujal igalce, verjel v njih, tako se trudil, bil motiviran, včeraj pa se je pri Barci videlo, kako nimajo volje in nobene kemije. Messi kot kapetan ni pokazal neke borbe, ni jih spodbujal, ni se glasno drl, to pogrešam pri njemu, je pa res da je lahko pametovati nam s kavča.
resnicaosvobaja
08. 05. 2019 13.44
+8
Težava je bila zmeraj , če je Messi tako pokrit z branilci od ostalih pa ni ničesar, ki so prosti. Dokler bo Messi edini,ki naredi višek bo pač večina tekem odvisnih od njegovih prebliskov.
uporabnica1
08. 05. 2019 14.05
+5
To si pa prav povedal. Me je že strah kaj bo z Barco, ko bo Messi šel. Žalostno pa je, da se nihče drug ne trudi in ne doda svoje. Na Messija je to samo še večji pritisk
resnicaosvobaja
08. 05. 2019 13.30
+13
Krivca je že imenoval Suarez , ko je rekel, da so se branili. V ligi prvakov moraš vsako tekmo igrati na zmago, če ne je to zamujena priložnost. Danes je vprašanje ali je 5 golov razlike dovolj in ne 3 ali celo 4 gole. Kdor se ne uči iz zgodovine , je obsojen na ponavljanje
resnicaosvobaja
08. 05. 2019 13.27
+10
Naprej čestitke Liverpoolu. Boleč poraz, ki ima to pozitivno lastnost za nogomet, da o sodnikih ni kaj debatirati. To pa je bil cilj VARa.