Liga prvakov

Pri Valencii okuženih 35 odstotkov nogometašev

Valencia, 17. 03. 2020 11.30 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Znano je bilo, da so trije nogometaši španske Valencie, Argentinec Ezequiel Garay, Francoz Eliaquim Mangala in Španec Jose Gaya, po gostovanju Lige prvakov pred mesecem dni v Milanu pri Atalanti Josipa Iličića okuženi z novim koronavirusom. Sedaj so iz Valencie sporočili, da je z virusom covid-19 okuženih 35 odstotkov ekipe.

V Valencii sta kluba tekmo odigrala pred praznimi tribunami.
V Valencii sta kluba tekmo odigrala pred praznimi tribunami. FOTO: AP

Povratna tekma osmine finala Lige prvakov je bila odigrana v Valencii, pred praznimi tribunami, napredovala je Atalanta. A kot se je izkazalo, je prišlo kljub previdnosti in varnostnim ukrepom pri španski zasedbi do hitrega širjenja koronavirusa, okuženi niso bili le igralci, temveč tudi del tehnične ekipe kluba. "Imamo nove pozitivne primere na covid-19 tako med nogometaši kot tehničnim osebjem. Za zdaj nobeden od njih ne kaže simptomov, vsi so doma in sledijo navodilom zdravnikov. V samoizolaciji tudi normalno trenirajo po programu dela," so sporočili iz ta čas sedmouvrščene ekipe španskega prvenstva la liga.

Minuli vikend so bili pozitivni Garay, Mangala in Gaya ter klubski delegat in zdravnik. "Kljub najstrožjim ukrepom, ki jih je upošteval naš klub po 19. februarju, ko smo gostovali v Milanu in igrali z Atalanto, so zadnji testi pokazali, da je okužena več kot tretjina nogometašev naše ekipe," so sporočili iz Valencie, pri čemer niso razkrili imen okuženih. Valencia je po gostovanju v Milanu pred mesecem dni, ko se je na prvi tekmi Lige prvakov pomerila z Atalanto slovenskega kapetana Iličića, za zdaj najbolj prizadet klub španske lige. Po prvi tekmi v Milanu se je z novim koronavirusom okužil tudi eden od novinarjev, ki je poročal s tega dvoboja.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Minuli teden je Atalanta sicer na povratni tekmi gostovala pri Valencii, blestel je Josip Iličić, ki je dosegel vse štiri gole na tekmi. Pozneje je bolnišnici papeža Janeza XXIII. v Bergamu podaril žogo, s katero je dosegel te zgodovinske štiri gole za svojo Atalanto in jo popeljal v četrtfinale. Špansko nogometno prvenstvo so minuli četrtek prekinili za dva tedna, a bržkone ga bodo morali predčasno končati. Do konca je sicer še enajst krogov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HalaCr77
17. 03. 2020 12.13
-3
Dokler amerika in israel ne sprostijo cepivo,bo obolelih in mrtvih veliko
samomojemnenje
17. 03. 2020 13.26
+4
Teorija zarote? A ne bi Amerikanci že cepili svoje ljudi, če bi imeli cepivo?
Netajkun
17. 03. 2020 12.06
+5
Verjetno so igrali že bolni . . in niso kihali ter kašljali v rokav , po " naši " doktrini izpred dobrega tedna .
Rožice cvetijo
17. 03. 2020 12.01
+7
Na zadnjo tekmo je prišlo polno Italijanov. Rezultat je tu.
mojcd
17. 03. 2020 11.46
+8
Virus v Italiji mutira, se prilagaj, ni dovolj le kontakt! Verjetno je dovolj da je oseba v istem prezračevalnem prostoru kot ostali....to je vedno huje.