Priznanje sodnika buri duhove: 'Atletico bi imel z VAR več kot en naslov'

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
AVTOR
J.K. /
KOMENTARJI
65
Po tem, ko je angleški sodnik Mark Clattenburg priznal, da je v finalu Lige prvakov leta 2016 skupaj s pomočnikom storil napako, ko ni razveljavil gola Realovega kapetana Sergia Ramosa, se je usul plaz pomenljivih objav na družbenih omrežjih. Eno takšnih je sestavil tudi uradni račun Atletico Madrida.

VEČ VIDEOVSEBIN

03:10

Pogovor z Janom Oblakom po finalu Lige prvakov

24:22

Vrhunci tekme Real Madrid - Atletico Madrid

Klub slovenskega reprezentanta Jana Oblakaje bil seveda tisti, ki je bil leta 2016 v Milanu oškodovan, ko je Sergio Ramosiz prepovedanega položaja ušel za hrbet obrambi Atletico Madrida in zadel za 1:0. "Kraljevi klub" je nato slavil šele po izvajanju najstrožjih kazni, ko je kot edini zgrešil Juanfran Torres, odločilni peti strel pa je mimo Oblaka, ki je tako kot Keylor Navasostal brez obrambe, poslal Cristiano Ronaldo.

Glavni sodnik je bil tisti večer Anglež Mark Clattenburg, ki je v pogovoru za Daily Mail priznal, da je njegov pomočnik storil napako, ko ni signaliziral prepovedanega položaja. Dodal je, da je šlo za "težko" odločitev, za svojo napako pa je sodniška ekipa izvedela med polčasom.

Ramos (na fotografiji) med proslavljanjem gola v Milanu.
Ramos (na fotografiji) med proslavljanjem gola v Milanu.FOTO: AP

'Moj pomočnik je storil napako'
"V tistem finalu je Real Madrid v prvem polčasu povedel z 1:0, a gol je bil dosežen iz ne najbolj očitnega prepovedanega položaja. Za to smo izvedeli ob polčasu. Bila je težka situacija in moj pomočnik je storil napako,"je dejal Clattenburg, čeprav je bilo že v TV-prenosu s prostim očesom razvidno, da bi morali otoški delivci pravice zadetek razveljaviti.

A ga niso, je pa situacija prišla prav Clattenburgu v nadaljevanju, ko je dosodil najstrožjo kazen v korist Atletica, ki jo je sicer zapravil Antoine Griezmann. Clattenburg je namreč moral miriti srboritega Brazilca Pepeja, potem ko je slednji zrušil napadalca rdeče-belih Fernanda Torresa.

"Pepe je storil prekršek nad Torresom. Bil je razjarjen in mi v perfektni angleščini dejal: 'To nikoli ni enajstmetrovka, Mark!' Odvrnil sem mu: 'Vaš prvi gol ne bi smel veljati!' In utihnil je,"se je spominjal Clattenburg."Ljudem se bo to zdelo čudno, saj dve napaki še ne pomenita, da se vse izenači (tako imenovana kompenzacija, op. a.). Sodniki ne razmišljamo tako, a nogometaši pač. Vedel sem, da bo, če mu bom to rekel, vse skupaj sprejel. Niti slučajno pa mu ni bilo zabavno soditi, ves čas si moral biti na preži."

Za prikaz vsebine je potrebno omogočite piškotke družbenih omrežij. Omogoči piškotke

Futre: Katera ekipa z VAR še ni napredovala dlje kot do osmine finala?
Clattenburgove besede so v četrtek poskrbele za številne odzive v španskih medijih in na družbenih omrežjih. Uradni račun Atletica je celo objavil kolaž s fotografijami Clattenburgovega intervjuja v medijih in vsemu skupaj dodal zamišljeni čustveni simbol, ki ga je španski športni časnik ASna svoji spletni strani opisal kot "ironičen odziv". Še bolj neposreden je bil nekdanji napadalec Atletica Paulo Futre, ki je na družbenih omrežjih zbodel mestne tekmece.

"Atleti bi imeli več kot en naslov v Ligi prvakov, če bi VAR obstajal prej. To sem rekel lani v tem videoposnetku, Clattenburg pa je zdaj to potrdil pred celim svetom. Sprašujem se: od trenutka veljave VAR, katera ekipa še ni napredovala dlje kot do osmine finala?'" je bil oster Futre in tako "kraljevi klub" spomnil na lanski neuspeh proti Ajaxu v osmini finala, tudi v aktualni in trenutno prekinjeni sezoni pa je Real v škripcih po porazu na prvi tekmi pred domačimi navijači proti Manchester Cityju (1:2).

Kliknite na zgornjo fotografijo in pošljite vprašanje našemu komentatorju Tomažu Lukaču.
Kliknite na zgornjo fotografijo in pošljite vprašanje našemu komentatorju Tomažu Lukaču.FOTO: 24ur.com