Liga prvakov

Pri Barci kljub poškodbam jasni: To ni izgovor, naša igra ni odvisna od enega ali dveh nogometašev

Pariz, 10. 03. 2021 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nocoj bodo vse oči uprte v Pariz, kjer bo PSG branil prednost 4:1 s prve tekme v Barceloni. Čeprav je jasno, da nogometaši Blaugrane za napredovanje v četrtino finala potrebujejo pravi čudež, v taboru Kataloncev vlada dobro vzdušje, za kar so poskrbeli nedavni rezultati na domači sceni in vrnitev Joana Laporte na predsedniški stolček. Prenos povratnega obračuna PSG – Barcelona boste lahko od 20.30 dalje spremljali na Kanalu A in VOYO.

Sezona Barcelone se je pred tedni in visokem porazu z 1:4 na prvi tekmi osmine finala Lige prvakov proti PSG-ju že zdela izgubljena, a se je vzdušje na Camp Nouu v zadnjih dneh bistveno izboljšalo. Zmaga na povratni tekmi osmine finala španskega pokala proti Sevilli s 3:0 je poskrbela za napredovanje v finale, po treh zaporednih zmagah v domačem prvenstvu in remiju med madridskima rivaloma pa so Katalonci zopet živi tudi v igri za naslov prvaka. 

Pri domačih bodo tokrat manjkali Neymar, Juan Bernat in strelec zadetka na prvi tekmi Moise Kean. Pri gostih so poleg Piqueja in Arauja "out" še Sergi Roberto, Philippe Coutinho in Ansu Fati. 

Ronald Koman je tudi zato na torkovi novinarski konferenci poudaril, da v Pariz nikakor ni prišel z belo zastavo, pa čeprav ima zopet veliko težav s poškodovanimi nogometaši. Česar pa je, po svojih besedah, že vajen. "V tej sezoni niti za eno tekmo nisem imel na razpolago celotne ekipe. Imeli smo veliko smole z osrednjimi branilci, to drži, a ne želim iskati izgovor, saj naša igra nikakor ni odvisna zgolj od enega ali dveh nogometašev. Imamo močno ekipo, kar bomo skušali ponovno dokazati. V glavi imam sestavljeno začetno enajsterico, sreča pa je, da lahko s trenutnimi nogometaši rotiram in igram praktično vsako postavitev," je bil odločen nizozemski strateg. 

Navijači Barcelone so sicer upali, da bo za povratni obračun pripravljen Ronald Araujo (tudi zato, ker se je zopet poškodoval prvi branilec Gerard Pique, op. a.), ki pa na koncu ni odpotoval v Pariz. "Govoril sem z Araujom. Pritiskali smo, da bi bil pripravljen igrati, a pomembno je, da nanj ne pritiskamo preveč. Najprej mora trenirati z ekipo, če bo šlo vse po sreči, bo nared za ponedeljkovo tekmo," je dodal nizozemski strateg. Blaugrano na začetku prihodnjega tedna sicer čaka domači obračun s Huesco v španskem prvenstvu. 

Da je vzdušje v taboru Kataloncev pred povratnim srečanjem s Parižani boljše kot v večini letošnje sezone, je poskrbela tudi izvolitev novega-starega predsednika Joana Laporte, ki je zapolnil nekajmesečno praznino, potem ko se je s tega mesta poslovil sila nepriljubljeni Josep Maria Bartomeu. "Laporta je slavil z veliko razliko. Pomembno je imeti predsednika, kot je on, ki bo trdo garal, da bo izboljšal stanje v klubu. Odlično ga poznam, mandat je začel dobro, ob njegovem govoru igralcem in drugemu osebju je vladalo prijetno vzdušje. Zato moramo nadaljevati, kot smo začeli," je optimističen Koeman. 

Koeman na novinarski konferenci ni mogel mimo Lionela Messija, čigar prihodnost na Camp Nouu je še naprej ovita v tančico skrivnosti: "Laporta ima zgodovino z Messijem in ostalimi nogometaši, kar je zagotovo dobro. A na koncu bo od njega (Messija, op. a.) odvisno, ali bo ostal tukaj. Upam, da bo."

Moriba Koemanov X faktor?
Ob zaostanku z 1:4 je jasno, da bo Koeman s svojimi varovanci potreboval pravi mali čudež, če se želi prebiti med osem najboljših. Na prvi tekmi se je zdelo, da Barca v obrambi nima odgovora na hitronoge Parižane, v napadu pa je bil izrazit manko pravih idej, saj so si Katalonci na domačem Camp Nouu – predvsem v drugem polčasu – priigrali le malo pravih priložnosti. Da bi bilo v Parizu drugače, bi lahko poskrbel tudi Ilaix Moriba, odkritje zadnjih Barcinih tekem. 

Moriba je v soboto proti Osasuni vstopil v 67. minuti, v 83. pa dosegel zadetek za končni izid 0:2. Pred tem je v polno meril še Jordi Alba, kot asistent pa se je pri obeh zadetkih izkazal Messi. Moriba je sicer postal peti najmlajši strelec v zgodovini kluba. 

17-letnik je za prvo ekipo odigral zgolj pet tekem, pred dnevi pa je proti Osasuni dosegel tudi prvenec v majici katalonskega ponosa. 18-letnik, rojen leta 2003, še čaka na krstni nastop v Ligi prvakov, Koeman pa ga je pričakovano uvrstil med dvaindvajseterico, ki je pripotovala v francosko prestolnico. Kot poroča Mundo Deportivo, je ena glavnih nalog novopečenega predsednika Laporte prav ta, da z Moribo sklene nov dogovor. Trenutni ga namreč na klub veže le do konca prihodnje sezone, zato zanj na prestopni tržnici vlada kar nekaj zanimanja. 

Prenosi povratnih tekem osmine finala Lige prvakov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (13)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

kebbab
10. 03. 2021 17.24
-1
Od sodnika so odvisni
User416781
10. 03. 2021 09.48
+3
Razen če je to Messi...
rolicapapirja
10. 03. 2021 09.02
+4
Barca zna zmagat, ampak naprej se ne bo uvrstila. Žal je to odraz slabega kadrovanja zadnjih let. Povsem nesmiselni nakupi. Recimo kupijo starinaca Pjaniča in ga zamenjajo za Arturja. Igralce silijo igrati na njim ne naravnih mestih. Recimo Coutinhio, Griezmann, zakaj na krilih če sta vezist in napadalec... Barca bo morala okrepiti obrambo in iskati uspeh v LP v naslednji sezoni.
User416781
10. 03. 2021 09.50
+8
No, jaz upam predvsem na dostojno slovo od LP. Pa naj letos usmerijo energijo v LaLigo, ki je še dosegljiva in pokal. Sicer pa glede na to kako je kazalo vmes, sezona sploh ni tako slaba. Vmes me je že skrbelo, da Barce drugo leto v LP sploh ne bomo gledali.
Kollerik
10. 03. 2021 10.21
+6
petro, se strinjam. Glede na vse te preterese v moštvu, odhod Suareza, nove mlade člane, ki se morejo še uigrat, na trenerja, ki more ločiti zrno od plevela, na vse pretrese in škandale v samem vrhu inštitucije... je več kot dovolj že to, da vzdignejo kanto v Copa. Če pa bi slučano padla še la liga.... huh!
tekač
10. 03. 2021 08.48
-6
Še en velik poraz Barce in Messija ne bo več...PSG igra brez Neymarja najboljši nogomet v Evropi. Vsaj do sedaj kar sem gledal.
Kollerik
10. 03. 2021 08.45
+5
Po moje bodo francozi danes lagano,... kakšen zadetek ali dva in to bo to. Barca na nasprotni strani do zadetka, morda dveh. Važno bo, da ne bo kakšne poškodbe po neumnem. Da pa bi uspeli premagat PSG s tako velikim zaostankom in v tako klavrnim trenutnem stanju obrambe nasproti Mbappeju in druščini.... bi prej lahko verjel v leteče slone.
Johnny_J
10. 03. 2021 08.10
+2
Danes barca zmaga, če bo z razliko za napredovanje, bo pa odločala fortuna. Lahko bi se po nekaj letih smole obrnilo v drugo smer.
rolica
10. 03. 2021 08.26
+2
Johnny_J
10. 03. 2021 08.37
+5
Nimasmisla
10. 03. 2021 08.09
-3
pač mora biti dobro vzdušje če prvo tekmo doma zgubiš in to visoko messi pridružil se boš tvojemu prijatelju ronaldu barca aut
motorist_mb
10. 03. 2021 08.08
+0
PSG gremo jih prizemljit?
Uporabnik756220
10. 03. 2021 08.00
+3
Nee pri barci pa res niste odvisni od enega oz celo od dveh.....🤣