Liga prvakov

Brez zmagovalca v Parizu

Pariz, 11. 10. 2022 22.52 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Marko Juvan, Milan Doknić
Komentarji
12

Francoski Paris Saint-Germain in portugalska Benfica sta se v četrtem krogu skupinskega dela nogometne Lige prvakov pomerila na pariškem stadionu Park princev. Oba zadetka na tekmi sta bila dosežena iz najstrožje kazni (1:1). Parižane je v vodstvo v zaključku prvega polčasa povedel Kylian Mbappe, za izenačenje pa je v nadaljevanju poskrbel Joao Mario.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem 4. kroga Lige prvakov, 2. del
    13:40
    Vrhunci torkovih tekem 4. kroga Lige prvakov, 2. del
  • Vrhunci torkovih tekem 4. kroga Lige prvakov, 1. del
    10:45
    Vrhunci torkovih tekem 4. kroga Lige prvakov, 1. del
  • Joao Mario poskrbel za izenačenje v Parizu (1:1)
    01:55
    Joao Mario poskrbel za izenačenje v Parizu (1:1)
  • Kylian Mbappe uspešno izvedel enajstmetrovko (1:0)
    02:51
    Kylian Mbappe uspešno izvedel enajstmetrovko (1:0)

Lionel Messi je izpustil tekmo Lige prvakov proti Benfici, tako kot je Argentinec izpustil zadnji dvoboj v francoskem prvenstvu na gostovanju v Reimsu. Omenjeno tekmo je Brazilec Neymar začel na klopi, Paris Saint-Germain pa v soboto ni uspel zmagati, tekma se je končala z delitvijo točk in brez golov. Messi ima poškodovano mečno mišico, poškodba ni hudo resna, datira še v čas tekme Lige prvakov iz gostovanja na Portugalskem. V klubu so se odločili, da je bolje, da dobi še nekaj dni počitka za izboljšanje stanja, kot da ga prehitro vključijo v igro in se zadeva zaplete.

PSG vs Benfica
PSG vs Benfica FOTO: Sofascore.com

Messi je eden ključnih igralcev pariškega moštva in je letos v izvrstni formi, pravzaprav je to trenutno njegova najboljša sezona pri PSG. Petim golom in sedmim podajam v Ligue 1 je dodal še dva gola in podajo v Ligi prvakov. Prav na zadnji tekmi v Lizboni je bil edini strelec Parižanov, ko so iztržili remi proti Benfici (1:1). Že šest dni po tekmi v Lizboni sta se vodilni ekipo skupine H udarili vnovič. Po nepričakovanem porazu Juventusa v Haifi (0:2) je tekma v Parizu naenkrat postal tudi dvoboj ekip, ki si ob morebitni zmagi že dva kroga pred koncem lahko zagotovita preboj v osmino finala. Obe moštvi sta v zelo dobri formi, zasedba trenerja Rogerja Schmidta je zabeležila 15. tekmo zapored brez poraza (13 zmag, dva remija), Christophe Galtier pa je pri 13 tekmah brez poraza (11 zmag, dva remija).

Kyllian Mbappe je z uspešno izvedeno enajstmetrovko Parižane tik pred odmorom povedel v vodstvo.
Kyllian Mbappe je z uspešno izvedeno enajstmetrovko Parižane tik pred odmorom povedel v vodstvo. FOTO: AP

Parižani so sicer pričakovano od prve minute prevzeli pobudo na travniku, a gostje iz portugalske prestolnice niso "predčasno slekli hlač" in so se favoritom pogumno zoperstavili in od prve minute dali vedeti, da so v Pariz prišli igrati in se ne zgolj braniti. PSG je bil prvič nevaren ob poskusu Kyliana Mbappeja, a je bil prvi zvezdnik Parižanov v hitrem prodoru celo "prehiter" in gostujoča obramba je uspela preprečiti hujšo nevarnost. Portugalci so prvič resneje ogrožali vrata gostiteljev v 17. minuti, ko so kombinirali na robu kazenskega prostora, nato pa je iz prve udaril Rafa Silva, toda preko gola. Prva resnejša situacija pred pariškimi vrati je očitno dodatno okrepila samozavest gostov iz Lizbone, ki so še konkretneje pogledovali proti tekmečevim vratom, a ob tem tudi puščali več prostora za nasprotnikove napade. Zanimivo, da je PSG, ki je imel ves čas konkretno pobudo, prvi strel v okvir tekmečevih vrat zabeležil šele po dobre pol ure igre, kar je kazalo na odlično taktično pripravljenost Portugalcev na igro zvezdniške pariške zasedbe. Nato pa 38. minuta in najstrožja kazen za Parižane. 

PSG vs Benfica
PSG vs Benfica FOTO: Sofascore.com

Juan Bernat je bil pri žogi pred Antóniom Silvo in svoji ekipi priigral strel z bele pike. Zanesljivi izvajalec je bil Mbappe (1:0). V nadaljevanje so nogometaši Benfice vstopili še bolj pogumno, saj so lovili gol za izenačenje, ki bi jim še bolj odprl vrata osmine finala. Maccabi je namreč še pred začetkom tekme v Parizu razveselili tekmece z zmago proti Juventuse. Poraz Torinčanov je bil nepričakovan, a toliko bolj toplo sprejet med francoske in portugalske navijače. Do konca tekme je bilo še nekaj obetavnih situacij z obeh strani, še posebej vroče je bilo pred portugalskimi vrati, toda izid se ni spremenil in Benfica in PSG po štirih odigranih tekmah ostajata pri istem točkovnem izkupičku.

Izid, skupina D:
PSG - Benfica 1:1 (1:0)
Mbappe 39./11m; Joao Mario 62./11m

Postavi:
PSG: Donnarumma; Ramos, Marquinhos, Danilo; Hakimi, Verratti, Vitinha, Bernat; Sarabia, Mbappe, Neymar
Benfica: Vlachodimos; Bah, Otamendi, Antonio Silva, Grimaldo; Florentino, Fernandez; Diogo Goncalves, Rafa Silva, Joao Mario; Goncalo Ramos

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
Četrti krog Lige prvakov

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.57

Najlepša hvala za vašo pozornost

Pridružite se nam tudi jutri, ob istem času. Zabavala nas bosta Barcelona in Inter.

95'

Konec tekme

Benfica in PSG sta se že drugi teden zapored razšla z izidom 1:1. Tekma z malo priložnostmi nam ni ponudila odgovora kdo bo skupino H zapustil kot prvi na lestvici. PSG in Benfica imata po štirih odigranih tekmah oba po osem točk. Juventus in Maccabi Haifa s tremi točkami na tretjem in četrtem mestu nimata veliko možnosti za napredovanje.

86'

(Skoraj) vodilni zadetek PSG-ja

Po zmedi v kazenskem prostoru domačih je žoga prišla do Mbappeja, ki jo je pospremil v gol. A kmalu je sledil žvižg sodnika, ki je potrdil, da se je Francoz znašel v kazenskem prostoru.

75'

Parižani se trudijo, a resno še niso zagrozili

Benfica uspešno brani rezultat, Parižani trkajo na vrata, za zdaj neuspešno

22.25

Oglejte si gol, ki je izenačil izid na 1:1

KOMENTARJI (12)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
12. 10. 2022 11.15
+2
Nauk zgodbe, kot že toliko krat... ni Messija, ni zadetka iz igre...🤔😁
Mr famulistic
11. 10. 2022 20.54
+0
banancuSLO
11. 10. 2022 20.50
-8
Pa ker kmet ali kmetica gleda to bedarijo sploh pa ta zogo brc adijo pamet
mackon08
11. 10. 2022 21.04
+1
banancuSLO mi nogomet ti pa kmetijo ha ha.
banancuSLO
11. 10. 2022 21.29
-6
Ja isto kot ste dobili zlato od nacih doncicev ker ste navijal nasi zlati fantki 🤭👎🇸🇮
dark horse
11. 10. 2022 21.44
+2
Kollerik
12. 10. 2022 11.14
+1
banancu.... drži se ti raje svojih ovčk in kravic... :)
janezdollar
11. 10. 2022 20.33
-7
Messi če je ali ne…
265004
11. 10. 2022 09.27
+12
priznani Angleški časnik FourFourTwo je izbral 100 najboljših nogometašev vseh časov...vrstni red od 10 navzdol je:10.mesto Brazilski Ronaldo,9.Puskas,8.Beckenbauer,7.Best,6.Cruyff,5.Zidane,4.Pele,3.CR7,2.Maradona in številka ena ,one,uno,1.LIONEL MESSI!!
Kollerik
11. 10. 2022 15.50
+4
++, MESSi brez dvoma. Čestitke 442 za več kot konkretno oceno....
Ni nam vseeno
11. 10. 2022 18.08
+5
Fourfourtwo samo je potrdil tisto, kar smo ves čas trdili in bili zato od ostalih ljubiteljev nogometa nerazumljeni ... 👍🏻
Lucky
11. 10. 2022 18.42
+2
So zato porinl Besta na 7.mesto? Sej je bil dobr, sam tud Ronaldinho bi zihr pasu tja.