Liga prvakov

PSG v drugem polčasu upravičil vlogo favorita, Baski bodo potrebovali čudež

Pariz, 14. 02. 2024 20.17 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič, Anže Mlakar
Komentarji
3

PSG je na prvi tekmi osmine finala pred domačimi navijači z 2:0 ugnal Real Sociedad. Oba gola sta padla v drugem polčasu, najprej je zadel Kylian Mbappe, potem pa je svoje pristavil še Bradley Barcola. Vmes je Mbappe z razdalje stresel prečko. Gostje so bili v prvem polčasu boljši nasprotnik, a so v nadaljevanju povsem popustili.

Več videovsebin
  • Vrhunci obračuna PSG - Real Sociedad
    05:56
    Vrhunci obračuna PSG - Real Sociedad
  • Bradley Barcola za 2:0 na tekmi PSG - Real Sociedad
    01:16
    Bradley Barcola za 2:0 na tekmi PSG - Real Sociedad
  • Kylian Mbappe za 1:0 na tekmi PSG - Real Sociedad
    00:48
    Kylian Mbappe za 1:0 na tekmi PSG - Real Sociedad

V skladu z napovedmi, da se nikogar ne bojijo in se ne bodo nikomur prilagajali, so gostje pogumno začeli srečanje. Že v prvi minuti je Andre Silva zapretil po izgubljeni žogi Parižanov, vendar je njegov strel švignil mimo desne vratnice. Visoko pokrivanje je na drugi strani odpiralo veliko prostora za protinapade, kar je v šesti minuti izkoristil Kylian Mbappe, ki se je kar naenkrat znašel sam pred Alejandrom Remirom, a je vratar Baskov odlično posredoval.

Po silovitem uvodu se je ritem nekoliko umiril, Real Sociedad pa je bil tisti, ki je imel več priložnosti. V 22. minuti je po dolgi akciji z desne strani predložek poslal razpoloženi Takefusa Kubo, visoko je skočil Andre Silva, a je znova meril za malenkost mimo desne vratnice.  

Zadnjo priložnost za Parižane je v prvem delu zapravil Bradley Barcola. Po odbiti žogi je skušal reagirati z glavo, a je bilo časa za pravi zaključek premalo. Žoga je šla visoko preko vrat. Zadnjo so v prvem delu imeli gostje. Kapetan Mikel Merino je sprožil s približno 20 metrov, veselje po silovitem strelu pa mu je preprečila vratnica. 

Real Sociedad brez kapetana in najboljšega strelca 

 

Glavna novica iz tabora Parižanov pred tekmo je bila, da se je v prvo postavo vrnil Kylian Mbappe, ki je konec prejšnjega tedna dobil počitek zaradi težav z gležnjem. Na sredini je začel 17-letni dragulj Warren Zaire-Emery, v napadu pa poleg Mbappeja še Ousmane Dembele in Bradley Barcola. Na drugi strani so bili gostje brez svojega kapetana in prvega strelca dosedanjega dela sezone Mikela Oyarzabala, ki ima težave s kolenom. 

Baski so podobno ambiciozno začeli drugi polčas, a jim je po uvodnem pritisku – za razliko od prvega dela – hitro zmanjkalo goriva. V katero smer bo šlo nadaljevanje, je nakazala že priložnost Mbappeja v 50. minuti, ki je v kazenskem prostoru dočakal podajo Achrafa Hakimija, a je meril mimo vrat. Je pa bil bolj natančen osem minut kasneje. Ousmane Dembele je izvedel kot z desne strani, Marquinhos je žogo z glavo preusmeril na drugo vratnico, kjer je bil prvi zvezdnik Parižanov v pravem trenutku na pravem mestu. 

Real Sociedad je bil po prejetem golu povsem v šoku. Le pet minut kasneje je pravi projektil sprožil Mbappe, a je Remiru s pomočjo prečke uspelo ubraniti. V 71. minuti je neodločnost gostov s solo prodorom izkoristil Bradley Barcola. Poletni prišlek iz Lyona je na levi strani brez večjih težav opravil z bočnim branilcem Hamarijem Traorejem in potem natančno zaključil mimo Remira. 

Kljub ugodni prednosti se Parižani vse do konca niso ustavili. Za visoko pokrivanje so bili nagrajeni še z dvema priložnostnima, ki pa ju niso izkoristili. Strel Marca Asensia je ubranil Remiro, Randal Kolo Mouani pa je meril mimo njegovih vrat. 

Na drugi strani je Real Sociedad vse svoje moči očitno porabil že v prvem polčasu, v katerem je zares presenetil in bil boljši nasprotnik. V nadaljevanju varovanci Imanola Alguacila niso bili več na isti ravni, a če bodo na povratni tekmi pred svojimi navijači vseh 90 minut zdržali v ritmu iz prvega polčasa, potem potnik v četrtfinale še ni odločen. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

14. februar, Liga prvakov, izid: 

PSG – Real Sociedad 2:0 (0:0)
Mbappe 58., Barcola 71.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23:00

Hvala za vašo pozornost!

Lep pozdrav in ne pozabite, jutrišnji večer boste lahko znova preživeli v naši družbi. Na Kanalu A in VOYO bomo prenašali obračun Milana in Rennesa.

Konec tekme

Nogometaši PSG-ja so slavili z 2:0

87'

Nevaren strel Kolo Muanija

Po hitrem protinapadu je do strela prišel Randal Kolo Muani, a meril mimo vrat.

85'

Nova priložnost za PSG

Do strela je prišel Marco Asensio, njegov strel pa je Alejandro Remiro obranil.

70'

GOOOOOL!!! Barcola za 2:0

21-letni Bradley Barcola je po hitri ter spretni akciji žogo poslal med nogama gostujočega vratarja in povišal prednost Parižanov,

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fronza
15. 02. 2024 08.32
+1
Real si je zaslužil vsaj neodločen rezultat.
Hellsrael
14. 02. 2024 21.57
Morgoth
14. 02. 2024 21.00
+2