Liga prvakov

Slovo Messijeve Barce, PSG napredoval v četrtfinale

Pariz, 10. 03. 2021 17.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
T.Š., J.B.
Komentarji
253

Na stadionu Park Princev sta se na povratni tekmi osmine finala Lige prvakov pomerila Paris Saint-Germain in Barcelona. Parižani so imeli visoko prednost iz prve tekme na stadionu Camp Nou, kjer so zmagali kar s 4:1. Tokrat sta tekmeca remizirala (1:1), gola sta dosegla Kylan Mbappe in Leo Messi, PSG pa se je s skupnim izidom 5:2 uvrstil v četrtfinale LP.

Več videovsebin
  • Iz SVETA: Ronaldo in Messi dobila naslednika?
    02:48
    Iz SVETA: Ronaldo in Messi dobila naslednika?
  • Vrhunci povratnega obračuna PSG – Barcelona
    10:02
    Vrhunci povratnega obračuna PSG – Barcelona
  • Zapravljena enajstmetrovka Lionela Messija pri izidu 1:1
    00:38
    Zapravljena enajstmetrovka Lionela Messija pri izidu 1:1
  • Gol Lea Messija za izenačenje na 1:1 na tekmi PSG - Barcelona
    00:36
    Gol Lea Messija za izenačenje na 1:1 na tekmi PSG - Barcelona
  • Gol Kyliana Mbappeja za vodstvo z 1:0 na tekmi PSG - Barcelona
    00:57
    Gol Kyliana Mbappeja za vodstvo z 1:0 na tekmi PSG - Barcelona

Francoski prvak je glavnino naloge v osmini finala Lige prvakov opravil že v Barceloni, s "hat-trickom" Kyliana Mbappeja je na Camp Nouu slavil visoko zmago (4:1) in si na stežaj odprl vrata v nadaljevanje tega elitnega klubskega nogometnega tekmovanja. Barcelona je v preteklosti že pripravila kakšen veličasten preobrat, a tokrat je bilo težko verjeti, da bi lahko pripravili čudež. V taboru Barce so bili sicer optimisti in se niso predali in nekaj upanje je zasijalo v prvem polčasu, sploh po zapravljeni enajstmetrovki, a je nato upanje hitro ugasnilo v drugem polčasu, ko je PSG zanesljivo branil rezultat.

Kar se tiče začetne postave PSG-ja, trener Mauricio Pochettino ni na igrišče poslal Angela Di Mario, prednost je dobil Julian Draxler, odločil se je takole: Keylor Navas, Alessandro Florenzi, Marquinhos, Presnel Kimpembe, Layvin Kurzawa, Idrissa Gueye, Leandro Paredes, Marco Verratti, Julian Draxler, Mauro Icardi, Kylian Mbappe.

Trener Ronald Koeman pa se je odločil za naslednjo enajsterico: Marc-Andre ter Stegen, Sergino Dest, Oscar Mingueza, Clement Lenglet, Jordi Alba, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Pedri, Antoine Griezmann, Lionel Messi, Ousmane Dembele.

PSG je tudi na povratni tekmi Lige prvakov igral brez poškodovanega brazilskega zvezdnika Neymarja, manjkala sta tudi Juan Bernat in strelec zadetka na prvi tekmi Moise Kean, pri Barceloni pa so poleg Piqueja in Arauja manjkali še Sergi Roberto, Philippe Coutinho in Ansu Fati

Uvodni pritisk domačih je hitro izzvenel, v osmi minuti pa prvi rumeni karton na tekmi, dobil ga je Layvin Kurzawa, žoga po prostem strelu Lea Messija z roba kazenskega prostora je zletela čez gol. Prvi resen poizkus na tekmi je bil strel Ousmana Dembeleja v 11. minuti, a je bil Keylor Navas zanesljiv z obrambo, nato je Francoz po podaji Messija poizkusil še enkrat v 18. minuti, tudi tokrat se je izkazal vratar PSG-ja. Na drugi strani je s strelom po tleh v 16. minuti zapretil Mbappe, a je bil strel preslab, da bi lahko naredil škodo. Barcelona je bila gospodar na igrišču, igra pa je potekala pred kazenskim prostorom Parižanov, ki so se povsem povlekli v obrambo. Sergino Dest je v 23. minuti po strelu iz strani zadel prečko, nekaj minut zatem pa je Messi zgrešil žogo po podaji, ko je bil sam pred golom.

Nato pa preobrat, ob pariškem napadu je v kazenskem prostoru padel Mauro Icardi. Počasni posnetek in VAR, ki ga je uporabil glavni sodnik Anthony Taylor, sta pokazala, da je Clement Langlet pohodil Icardija in ga celo sezul in sledila je enajstmetrovka, ki jo je zanesljivo izkoristil Mbappe v 31. minuti. Le malce kasneje, v 37. minuti, pa malce upanja za goste, sledil je gol Messija za izenačenje v 37. minuti, to je bil izvrsten strel Argentinca iz precejšnje razdalje. 

Keylor Navar: igralec tekme PSG – Barca
Keylor Navar: igralec tekme PSG – Barca FOTO: Sofascore.com

V podaljšku prvega polčasa pa nova enajstmetrovka, tokrat za Barcelono po prekršku Kurzawe nad Antoinom Griezmannom. Izvedel jo je Messi v tretji minuti podaljška prvega polčasa, a je Navas strel ubranil, žoga se je od njegove noge odbila v prečko in nato nazaj na igrišče. Velika zapravljena priložnost za Katalonce, tako se je prvi polčas končal z remijem.

V drugem polčasu scenarij podoben tistemu iz prvih 45 minut, PSG je stavil na protinapade, Barcelona pa je napadala, a večinoma brez učinkovitega zaključka. V 61. minuti je kapetan domačih Marquinhos zaustavil žogo po strelu Messija iz neposredne bližine, ko je verjetno prepričil gol.  V 69. minuti se je znova izkazal Navas po strelu Busquetsa z glavo, kostariški vratar je bil brez dvoma prvi junak gostiteljev. 

Do konca tekme ni bilo več golov, tudi menjave na obeh straneh niso prinesle velikih sprememb na igrišču. PSG se je na koncu precej zanesljivo, pa čeprav se je večino tekme branil, uvrstil v četrtfinale s skupnim izidom 5:2. O prevladi Barcelone priča tudi statistika, 10:3 v strelih v okvir vrat, v posesti žoge (v odstotkih) pa kar 73:27.

Izid:
PSG - Barcelona 1:1 (1:1) - prvo tekmo je dobil PSG s 4:1
Mbappe 31. (11-m); Messi 37.
postavi:
PSG: Navas, Florenzi (76./Dagba), Marquinhos, Kimpembe, Kurzawa (46./Diallo), Paredes, Gueye (60./Danilo), Verratti (86./Rafinha), Draxler (59./di Maria), Icardi, Mbappe;
Barcelona: ter Stegen, Dest (66./Trincao), Mingueza (35./Firpo), Lenglet, Jordi Alba, Busquets (79./Moriba), de Jong, Pedri (79./Pjanić), Griezmann, Messi, Dembele (79./Braithwaite);
sodnik: Anthony Taylor (Anglija)

Statistika tekme PSG – Barcelona
Statistika tekme PSG – Barcelona FOTO: Sofascore.com
Prenosi povratnih tekem osmine finala Lige prvakov.
Koronavirus pasica november

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.17

To je za nocoj vse z naše strani

Hvala, da ste bili z nami, zopet se bomo družili prihodnji teden, ko bodo na sporedu še zadnje štiri tekme osmine finala Lige prvakov. Lahko noč.

23.14

Dvoma ni bilo ... Keylor Navas je najboljši posameznik srečanja!

Fantastična predstava Kostaričana, ki je ob živce spravljala nogometaše Barcelone in poskrbela, da je zaključek tekme minil mirno.

23.01

Na Kanalu A lahko že spremljate vrhunce druga današnje tekme med Liverpoolom in RB Leipzigom

Mi pa vam bomo za konec postregli še s statistiko najbolje ocenjenega posameznika ... Uganete, komu je pripadel ta naziv?

22.55

Statistika tekme, ki jo zagotavlja Sofascore.com

Posest žoge na koncu kar 27:73, kar pa ni pomagalo Barceloni. PSG je bil tokrat enostavno boljši.

22.54

Mbappe potopil Barco!

22-letni Francoz je v 180 minutah dosegel kar štiri zadetke in s tem poskrbel, da Barcelona ni imela pravih možnosti. Skupno je bil izid 5:2.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (253)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

KOdOvce
11. 03. 2021 13.46
-3
Matr je bil Messi včeraj slab....Ronaldo zelo boljša predstava!
User416781
11. 03. 2021 14.35
+1
mitschke00
11. 03. 2021 12.46
-7
Messi džesiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii!! Nimaš pojma!!!!! Barza barzaaaaaa🤮🤮🤮🤮
KOdOvce
11. 03. 2021 13.42
-6
zavetnik baleta
11. 03. 2021 12.01
-1
Predstava Mbappeja je bil včeraj , kot bi najhitrejši atlet na 100 m nastopil na vseh disciplinah deseteroboja. Ena zmaga z naskokom in živa žalost na ostalih devetih, vsaj glede na slavospeve
Kollerik
11. 03. 2021 11.55
+5
Dosojen "penal" PSG-ju zaradi "prekrška" Lengleta nad PSG-jevim igralcem.... in kljub predčasnemu utekanju Verattija v kazenskega PSG-ja v času streljanjem penala Messija... ni bilo ponovitve penala. Bravo sodnik :)
User416781
11. 03. 2021 14.36
+6
dark horse
11. 03. 2021 14.40
+1
zavetnik baleta
11. 03. 2021 11.29
+6
Igralci Barcelone bi se morali držati nekaj napotkov kot so: podaja s peto se izvede, le če bo 100%, pri strelu na gol je treba streljati po tleh, da bi žoga šla vsaj pod prečko, za zračni dvoboj je treba skočiti četudi žoge ne bo odbil, podvajanje na nasprotniku z žogo, kar jim je včeraj lepo uspevalo,...kar se pa tiče uprave... vsak novi obrambni igralec Barcelone morajo nujno obvladati skok, ker toliko jih ne morejo zabiti, kolikor jih lahko dobijo...Upam, da bo Garcia kaj prinesel z otoka
T.i.G.r
11. 03. 2021 11.05
+8
halar vsak vecer cilja cilja pa nezadane, edino kar zadane je kako bit nesramni otrocaj
zavetnik baleta
11. 03. 2021 10.44
+4
Edina stvar, ki je ne razumem pri Messiju je ta, da je sposoben zadeti z največjo močjo košarkaško žogo kamorkoli jo postaviš v gol vsaj 9 krat od 10 strelov , potem pa strelja na tak način proti majhnemu Navasu. ...če odmislimo enajstmetrovki pa je Mbappe videl, kaj vse mu manjka in se je videlo da mu ni vseeno
User416781
11. 03. 2021 10.35
+11
Barca je včeraj odigrala zelo dobro tekmo, škoda le, da ni bila bolj učinkovita. Škoda tudi zgrešene enajstmetrovke - vprašanje kako bi se tekma odvijala, če bi jo Messi zadel. V vsakem primeru pa bi bila težka, saj se je videlo, da je PSG ubral taktiko obrambe prednosti iz prve tekme in ob taki igri je zelo težko doseči štiri gole. Škoda, da so na prvi tekmi igrali tako slabo. Če bi igra tekla tako kot včeraj, bi verjetno lahko bile stvari drugačne.
zavetnik baleta
11. 03. 2021 10.30
+9
Mbappe me je včeraj karakterno razočaral. Včeraj je bil več na tleh kot Ronaldo in Neymar skupaj. Zelo si je želel odigrati kot Messi, ampak vse kar je več kot preigravanje ena na ena na 30 metrski čistini je zanj isto kot za Griezmanna... je pa izredno hiter in prodoren. Mislim da ni igralec za Barcelono, pa ne zaradi nogometnih veščin...
User416781
11. 03. 2021 10.37
+14
Mbappe mi karakterno ni bil itak nikoli všeč. Preveč prepotenten na igrišču.
zavetnik baleta
11. 03. 2021 10.39
+5
Mislim, da je trenutno med Neymarjem in Balotellijem
zavetnik baleta
11. 03. 2021 10.21
+8
Lepa solidna igra. Zagnano, solidni v skoku, tako da nisem razočaran. Messi zgodba zase... Ob izpadu obeh poskušajo ponovno na silo primerjati Messija pri 33 in Ronalda pri 33 , ko je nazadnje osvojil ligo prvakov...Messi je pri 33 letih proglašen za igralca desetletja in ne od njegovih sledilcev. Je še potrebno kaj povedati ?
User792410
11. 03. 2021 10.19
+11
V bistvu je bila sinočnja tekma kar precej podobna prvi, v Barceloni je prevladoval PSG, v Parizu Barca. Vendar pa se je sinočnja razlikovala v pomembnem nogometnem elementu in sicer realizaciji! Sinoči Barceloni obilico ustvarjenih priložnosti ni uspelo pretvoriti v zadetke, realizacija PSG na prvi tekmi pa je bila več kot odlična. Glavni krivec za tak razplet pa zagotovo Keylor Navas, ki se je že na prvi tekmi izkazal z zanesljivostjo, sinoči pa je bil tako rekoč nerešljiva uganka za Messija in druščino in zagotovo najboljši mož na igrišču! Z malce sarkazma bi lahko rekel, da je v Parizu Navas obranil vse kar ter Stegen ni v Barceloni! Da Barci velik preobrat ne bo uspel je bilo jasno v momentu ob koncu prvega polčasa, ko Messi ne realizira najstrožje kazni!
HALAcR7
11. 03. 2021 09.58
-14
Eno vprašanje ali se je Dest zbudil,ker mislim da je zaspal v kazenskem
11. 03. 2021 10.15
+7
Sisli288
11. 03. 2021 10.15
+10
Eno vprasanje kako je lahko messi imel boljso statistiko v prvem polcasu kot veliki CR v 120minutah? Hvala za iskren odgovor
User792410
11. 03. 2021 10.23
+10
Dest je zagotovo eden najšibkejših členov Barcine obrabne linije, pa vendar mu je potrebno priznati, da je sinoči odigral najboljšo partijo v njenem dresu.
T.i.G.r
11. 03. 2021 11.01
+6
halar ti se vedno v sanjah, ocitno te moti ker umetni klubi kot real itd padajo, moti te tudi da se v spaniji cisti korupcija, aja zato si raje tiho o perezu kako ga preiskujejo od utaje davkov do jemanja podkupnin dajanja podkupnin, sploh v smeri super liga,ves ti kavcar bolje bo zate da se spravis delat, ker ocitno te je kle folk skapiral, zato rabis 100 drugih profilov da serjes po portalih, res si pomilovanja vreden
KOdOvce
11. 03. 2021 13.43
-1
Čakaj, katerega predsednika se preiskuje zaradi podkupnin? A ni Bartomeu? :O
HALAcR7
11. 03. 2021 16.11
+1
HALAcR7
11. 03. 2021 09.54
-13
Vesel sem ker je barca ispadla,presvsem zaradi navijačev,,,messi je dal kar lep gol v stilu Ronalda,,mislm da je to njegov tretji izven kazenskega.. barca je še enkrat dokazala da ne spada med elito,,,6 krat zapored ispadla na podoben način,,,če nebi imel messi 100milijonov plače bi jo že zdavnaj napustil,,to vemo vsi,,,edini igralec,da je še dober v barci je pe-dri,,,mogoče od njega nekaj bo,ampak mora prvo zamenjat klub,,,...tako da slamnati sem vam rekel,za vse pokradenen zmage,pokradene pokale vas KARMA kaznuje,,,
Od Halerja ati
11. 03. 2021 10.08
+6
Sinkoooo si videl kaj dela Messi? Nooro. Kljub letom še kar najboljši na igrišču. Priden bodi v šoli pa se potem kaj vidiva. Rad te imam
rolica
11. 03. 2021 11.02
+3
T.i.G.r
11. 03. 2021 11.02
+4
halar se vecje veselje bo k bo real izpadel, pa k se bo daokazala kraja spanskega naroda, tvoj real nebi vec obstajal ce nebi bilo korupcije, tko da pojdi spat otrocaj
rolica
11. 03. 2021 11.03
+5
dark horse
11. 03. 2021 09.43
+6
Da je bil verati v polkrogu in da bi se moral penal ponavljati je pa kaj
HALAcR7
11. 03. 2021 09.56
-3
Normalno,treba ponavljati dokler ne zadane,
Od Halerja ati
11. 03. 2021 10.09
+2
In prav on je nato izbil žogo v kot. Nič hudega smo že navajeni. Sedaj je na vrsti laliga in pokal.
T.i.G.r
11. 03. 2021 11.03
+2
halar a ti tud ponavljas vsak dan z zensko pa ti ocitno nikoli nerata zadeti
dark horse
11. 03. 2021 11.53
+1
HALAcR7
11. 03. 2021 12.13
+5
drimtim
11. 03. 2021 09.36
+4
Bunkeraški Psg brez igre.
zavetnik baleta
11. 03. 2021 11.55
-4
Morali so le zadržati rezultat 1. tekme...to je logični pristop
apodgra
11. 03. 2021 09.34
-1
Tako opevani igralec Mbappe je bil dokaj neopazen . PSG je imel srečo, da je bil v vratih Navas.
apodgra
11. 03. 2021 09.31
+3
Malo kdo je verjel v čudeže. Prvi polčas je Barca igrala zelo dobro ,samo precej priložnosti ni bilo realiziranih. Dembele ,hiter ,dober v preigravanje , zelo slab pa pri realizaciji priložnosti. V drugem polčasu , se je napadalna igra spremenila v tisto znano počasno kombiniranje v širino. Longlet pa iz tekme v tekmo dela kardinalne napake . Na prvi tekmi so zakockali svoje možnosti - Ni ne vem kakšna tragedija , če se niso uvrstili v četrt ninale lige prvakov . Tudi Real , se bo moral še kako potruditi ,da bo premagal Atalanto in nadaljeval .
samomojemnenje
11. 03. 2021 09.29
+7
Čestitke PSG za zasluženo napredovanje. Kot sem e rekel, Barca je izpadla že na prvi tekmi. Včeraj so se vsaj dostojno poslovili. Škoda vseh zapravljenih priložnosti. Premalo so streljali od daleč. Še vedno hočejo z žogo vred v gol. Edino kar mi ni bilo jasno je to, zakaj dvojni kriterij pri kaznovanju igralca, ki je zakrivil 11-m. Lenglet je dobil karton, Kurzawa pa ne. V čem je štos, pa mi ni jasno. Če bo Dembele kdaj začel zadevati tudi gole, bo odličen igralec. Ima hitrost, preigrava dobro, le golov ne daje. Griezmanna pa barca ne potrebuje. Boljše da ga prodajo in potegnejo v prvo ekipo še kakšnega 18letnika iz mladinske ekipe. Manj sigurno ne bo pokazal od Griezmanna.
DaDo77
11. 03. 2021 09.28
-9
Hahhahaha kake zgube so te barcelonarji... Niti blizu uvrstitve naprej... PSG je igral ravno toliko da so držali rezultat in z lahko remizirali l, sploh v 2 polčasu so iz svojo igro čisto uničili Barco... Še dobro da je Messi po 5 letih spet po nesreči dobro zadel žogo da so imeli vsaj kanček upanja..
denis pohoric
11. 03. 2021 09.09
+7
to je bila cisto druga barca...rekel sem pred tekmo, ce ne izgubijo bom zadovoljen...tudi igra zelo spodbudna, toda zakljucki so problem ze celo sezono...borili so se kot ekipa, tudi messi kdaj zgresi penal, je pa njegov gol kandidat za gol sezone v lp...edino dembele res ne razumem, kako lahko zapravis toliko stoodstotnih priloznosti, ce bi zadel eno v prvem polcasu, pa bi bila druga zgodba...vseeno mislim, da barca lahko iz te tekme potegne veliko pozitivnih stvari, ker igra sploh v prvem polcasu je bila res dobra....zdaj pa na juris v laligi, caka jih se finale cope...imajo moznosti v obeh tekmovanjih, le zbrani bodo mirali biti...forza barca!
Kollerik
11. 03. 2021 10.49
+2
Barca si je včeraj rešila obraz, za kar sem zelo vesel. Dembeleja pa je očitno sama trema in nervoza. Največje razočaranje včeraj poleg Dembeleja spet Griezmann in pa Langlet. Oba, Grieza in lengleta čimprej spraviti v kšeft za koga drugega.