Liga prvakov

Hummels: Nič ne bi imeli proti, če Parižani izpadejo

Dortmund, 13. 12. 2023 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Visokoleteči pariški PSG se bo za preboj v izločilne boje Lige prvakov še zelo potil. V primeru zmage na gostovanju v Dortmundu pri Borussii bi se serijski francoski prvaki – ne glede na rezultat druge tekme Newcastle – Milan – uvrstili v osmino finala. V slučaju, da Parižanom ne uspe zmagati, pa ne bodo odvisni zgolj sami od sebe in lahko se celo zgodi, da ostanejo brez nastopa v spomladanskem delu najbolj eminentnega evropskega klubskega nogometnega tekmovanja. Prenos spektakla iz Dortmunda od 20.40 na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Kingsley Coman povedel Bayern v vodstvo (1:0)
    01:18
    Kingsley Coman povedel Bayern v vodstvo (1:0)
  • Iz 24UR: Borussie ponovno med 16 najboljših
    02:24
    Iz 24UR: Borussie ponovno med 16 najboljših
  • Iz 24UR: Bavarci obljubljajo, da ne bo popuščanja
    02:42
    Iz 24UR: Bavarci obljubljajo, da ne bo popuščanja
  • Iz 24UR: Komentar pred tekmo
    01:02
    Iz 24UR: Komentar pred tekmo
  • Tuchel o Unitedu: V DNK-ju kluba je, da zna prebroditi težavna obdobja
    01:07
    Tuchel o Unitedu: V DNK-ju kluba je, da zna prebroditi težavna obdobja
  • Napoved obračuna Manchester United - Bayern München
    02:21
    Napoved obračuna Manchester United - Bayern München
  • Iz 24UR: Sredin derbi v Ligi prvakov: Borussia za prvo mesto, PSG na vse ali nič
    02:16
    Iz 24UR: Sredin derbi v Ligi prvakov: Borussia za prvo mesto, PSG na vse ali nič
UEFA LP: Borussia Dortmund - PSG
UEFA LP: Borussia Dortmund - PSG FOTO:
Luis Enrique
Luis Enrique FOTO: AP

Dortmundčani so se že uvrstili v izločilne boje, za osvojitev prvega mesta pa jim bo v obračunu s Parižani dovolj že remi. 

Spektakel Borussia Dortmund – PSG od 20.40 v prenosu na Kanalu A in VOYO.

Točka na drugi strani aktualnim francoskim prvakom lahko ne bo zadosti v boju za osmino finala, zato bo četa trenerja Luisa Enriqueja na stadionu Signal Iduna Park diktirala tempo igre in iskala vse tri točke. "Ekipa je v dobrem stanju. Večjih težav s poškodbami nimamo, zato pričakujemo pravo reakcijo ekipe na vročem gostovanju v Dortmundu," je za pariški L'Equipe spektakel v Dortmundu napovedal strateg PSG-ja, ki se zaveda, da ima ekipa še vse v svojih rokah. Seveda, če ji uspe zmagati. V nasprotnem ne bodo odvisni sami od sebe ... 

"Vemo, kaj nam tekma prinaša, in zavedamo se tudi, kaj nam lahko odnese," je bil slikovit Španec na francoski klopi, ki na vso moč hvali tekmeca ... "Borussia je na svojem stadionu še posebej nevarna. Tu lahko užene prav vsakogar. Če bomo le kanček pod nivojem, se nam ne obeta nič dobrega. Glede na to, da so že uvrščeni v izločilne boje, bodo še bolj nevarni, saj bodo sproščeni. Na drugi strani pa bodo prav gotovo lovili prvo mesto v skupini, ki prinaša povratno tekmo doma v izločilnih bojih," je bil izčrpen Enrique. 

Mats Hummels
Mats Hummels FOTO: AP

'Poraz proti Leipzigu 'oprati' z zmago proti Parižanom'
Le nekaj dni pred spopadom s Parižani, ki lahko Dortmundčanom prinese prvo mesto v skupini, uvrstitev v izločilne boje pa si je Borussia že priigrala, so črno-rumeni pretrpeli boleč domač poraz v Bundesligi proti Leipzigu našega Benjamina Šeška (2:3). Z nepričakovanim porazom se je Borussia precej oddaljila od boja za naslov nemškega prvaka. Pred vodilnim Bayerjem ima že enajst točk zaostanka, zato je bolj realen boj za preboj v Ligo prvakov v naslednji sezoni. Tudi zaradi zaostanka v Bundesligi bo bržkone prav Liga prvakov glavni cilj Borussie v preostanku sezone. 

"Škoda za izgubljene točke v derbiju. Posul sem se s pepelom že po tekmi, saj sem krivec za poraz. Rdečega kartona si pač ne bi smel privoščiti," je za Bild povedal branilec Mats Hummels, ki je tekmo z Leipzigom predčasno končal in soigralce pustil na cedilu. "Tudi zato bom v obračunu Lige prvakov še bolj motiviran. Vemo, kdo prihaja v goste, in zavedamo se tudi, da Parižani lovijo zmago za preboj v izločilne boje. Mislim, da ne bomo nič manj motivirani od njih, četudi smo že uvrščeni v osmino finala. Čaka nas zahteven dvoboj proti ekipi, ki ima zares fantastične posameznike," se zaveda izkušeni nemški reprezentant. "Čisto za konec vam še zaupam, da se v garderobi že nekaj dni pogovarjamo, kako bomo Parižanom otežili delo v boju za osmino finala. Nič ne bi imeli proti, če izpadejo," je bil za konec v pogovoru za Bild brez dlake na jeziku 34-letni branilec. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

sencina
13. 12. 2023 15.06
+1