Liga prvakov

Orli v Eindhoven po zadetek, pripravljeni so na trpljenje brez žoge

Eindhoven, 23. 08. 2021 18.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V torek bodo na sporedu prve povratne tekme zadnjega kroga kvalifikacij za uvrstitev v Ligo prvakov. Največ pozornosti bo usmerjene v Eindhoven, kjer bo domači PSV proti Benfici skušal nadoknaditi zaostanek s prve tekme (1:2). Trener portugalskih orlov Jorge Jesus se zaveda, kako zahteven izziv čaka njegove varovance. Dejal je, da je pripravljen na trpljenje in daljša obdobja brez posesti žoge. Prenos tekme bo od 20.40 dalje na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Elitni klubski nogomet v polnem teku
    02:08
    Iz 24UR: Elitni klubski nogomet v polnem teku
  • Vrhunci tekme Benfica - PSV
    05:27
    Vrhunci tekme Benfica - PSV

"Vsi se zavedamo pomembnosti te tekme. Vanjo bomo vstopili z željo, da dosežemo zadetek. To je pomembno, saj je pred nami zahteven obračun," je na novinarski konferenci pred povratno tekmo s PSV-jem razlagal izkušeni portugalski strateg Jorge Jesus

Njegova Benfica si je na prvi tekmi priigrala dobro izhodišče, a se 67-letnik zaveda, da je prednost 2:1 minimalna: "Prva tekma je končana. Videli smo, proti kako zahtevnemu tekmecu bomo igrali. Premorejo veliko talenta, zavedamo se, da nas čakajo daljša obdobja trpljenja, ko ne bomo imeli žoge v svojih nogah. A na vse to smo pripravljeni." 

Če bi lani slavili z 2:1, bi bila prednost manjša
Če bo PSV, ki je na prvi tekmi v Lizboni bil vsaj enakovreden, če ne celo boljši tekmec, zmagal z enim golom razlike, bomo v Eindhovnu spremljali podaljške. Uefa je namreč pred začetkom sezone odpravila pravilo gola v gosteh. Jesus pa se na novinarsko vprašanje o spremembi tega pravila ni želel opredeliti. 

"Trenutno morajo vsi trenerji razmišljati le o zmagi. Na prvi tekmi me zaradi tega ni bilo strah, da bi prejeli zadetek. Bolj me je skrbelo to, da bomo morali na povratni tekmi zaradi prejetega gola še kako garati," se je velike spremembe v evropskem nogometu dotaknil Jesus.

Veselje navijačev Benfice po zmagi na prvi tekmi v Lizboni.
Veselje navijačev Benfice po zmagi na prvi tekmi v Lizboni. FOTO: AP

V taboru Benfice sta se pred tekmo zgodili dve kadrovski spremembi. Za 12 milijonov evrov je klub zapustil Luca Walschmidt, ki bo kariero nadaljeval v nemškem Wolfsburgu. Napadalec je v Lizboni odigral eno sezono in na 41 tekmah prispeval deset zadetkov. Na prvi tekmi je bil v kadru, a priložnosti za igro ni dobil. V drugo smer pa je iz Marseilla na enoletno posojo prišel Nemanja Radonjić. 25-letni Srb se najbolje znajde na položaju levega krilnega nogometaša, proti PSV-ju pa ga še ne bo v kadru. 

Obračun na stadionu Philips bo tudi slovensko obarvan, pravico bo namreč delil Slavko Vinčić. S strani mu bosta pomagala Tomaž Klančnik in Andraž Kovačič, četrti sodnik bo Rade Obrenovič. Glavni v sobi za VAR bo Nemec Bastian Dankert, pomagal pa mu bo še en Slovenec, in sicer Jure Praprotnik.

Play-off za Ligo prvakov, povratni tekmi
Play-off za Ligo prvakov, povratni tekmi FOTO: 24ur.com
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.