Liga prvakov

PSV v boju za LP na Stadionu luči čaka težka preizkušnja

Lizbona, 17. 08. 2021 12.51 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

V odločilnem krogu za uvrstitev v Uefino Ligo prvakov se bosta pomerila portugalska Benfica in nizozemski PSV. Prva tekma bo na lizbonskem Stadionu luči (prenos na Kanalu A in VOYO v sredo ob 20.45), nogometaši iz Eindhovna pa so v Lizbono dopotovali že dan prej, kot je sicer običaj.

Roger Schmidt
Roger Schmidt FOTO: AP

Portugalska Benfica in nizozemski PSV sta ugledna evropska kluba, a le eden se bo letos prebil med nogometno elito Lige prvakov. Prva tekma bo v sredo na lizbonskem Stadionu luči (prenos na Kanalu A in VOYO ob 20.45), trener gostov Roger Schmidt pa se dobro zaveda težke naloge, ki jih čaka. 

Trener PSV-ja pred tekmo pravi: "Vemo, da se bo težko uvrstiti v skupinski del Lige prvakov. Benfica je klub, ki je navajen igrati v Ligi prvakov. Tam niso bili lani, pred tem pa, celo deset let zapored. To je klub z veliko izkušnjami in izvrstnimi igralci in individualno kvaliteto. Za nas bo to ogromen izziv." 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Prva tekma bo v Lizboni, povratna v Eindhovnu, je določil Uefin žreb, v skupinski del bo napredoval le zmagovalec, poraženca čaka nadaljevanje evropske sezone v Ligi Evropa. Obe moštvi imata bogato nogometno zgodovino in veliko uspehov, toda sedaj bo to dvoboj za biti ali ne biti. Nazadnje je Benfica izločila zasedbo moskovskega Spartaka s skupnim izidom 4:0. 

PSV je na Portugalsko odpotoval že dan prej kot običajno, da bi se privadil na okolje in razmere, in tako so od ponedeljka že v Lizboni. Zgodnejši prihod se jim je izplačal že na tekmi proti turškemu Galatasarayju pred nekaj tedni, ki so ga izločili, v 3. krogu pa so nato premagali še danski Midtjylland. Moštvo PSV-ja je v dobri formi, saj je do sedaj dobilo vseh šest tekem v tej sezoni, dosegli so 17 golov, toda tekma v Lizboni bo zanesljivo najbolj zahtevna. Schmidt ne bo mogel računati na štiri poškodovane igralce, na tekmi bodo manjkali: Maxime Delanghe, Mees Kreekels, Richard Ledezma in Shurandy Sambo. Glavni sodnik na tekmi bo Nemec Felix Brych.

Prenosa parov "play-offa"
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (0)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.