Liga prvakov

Ramos brani Zidana: Slačilnica mu do smrti stoji ob strani

Istanbul, 21. 10. 2019 20.13 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Real Madrid je v španskem nogometnem prvenstvu s porazom proti Real Mallorci predal vodilni položaj veliki tekmici Barceloni (0:1). Neuspeh v Palmi je še povišal pritisk nad trenerjem Zinedinom Zidanom, ki mu z varovanci v Ligi prvakov voda že pošteno teče v grlo. "Kraljevi klub" na gostovanju pri Galatasarayu preprosto mora zmagati, potem ko je na uvodnih tekmah proti Paris Saint-Germainu in Clubu Bruggeju zbral vsega točko.

Zidane (na fotografiji) ima od povratka na klop Reala slabši izkupiček od predhodnikov Santiaga Solarija in Rafaela Beniteza.
Zidane (na fotografiji) ima od povratka na klop Reala slabši izkupiček od predhodnikov Santiaga Solarija in Rafaela Beniteza. FOTO: AP

Navijači Galatasaraya so na starem stadionu Ali Sami Yen, na katerem so igrali do leta 2010, gostujoče nogometaše in navijače pričakali z napisom: "Dobrodošli v peklu!"

Pekel ima zdaj novo domovanje, stadion Türk Telekom, a enako "delovno temperaturo", ki jo bo moral Real Madrid v torek prebroditi na poti do krvavo potrebne zmage v Ligi prvakov. Ekipa trenerja Zinedina Zidana, ki je po porazu z Real Mallorco (0:1) minuli konec tedna pod še večjim pritiskom, namreč v tej evropski sezoni še ni slavila niti ene zmage in bila najprej nadigrana s strani Paris Saint-Germaina v Parizu (3:0), nato pa se je reševala doma proti Clubu Bruggeju (2:2).

VERJETNOST

Pritisk je pri Realu nekaj običajnega
"Da Real vedno odgovori v težkih trenutkih? Da, moram reči, da je temu res tako, tega si res želimo. Vsi vemo, kakšna je situacija, slabo smo začeli z Ligo prvakov, toda jutri nas čaka tekma, na kateri se lahko dokažemo. In to bomo tudi storili," je bil na novinarski konferenci v Istanbulu odločen Zidane.

"Če je tekma kot finale? Da, a vedno je tako. 18 let sem že tu, kot igralec sem šel skozi enake reči. Vem, kje smo. Pritisk bo vedno tu. Lahko se le pripraviš na tekmo, situacijo poznamo, a to nič ne spremeni. Jutrišnji dogodki ne spremenijo ničesar, še veliko tekem je ostalo. Do konca bomo poskušali, začenši z jutri, ko bo potrebno osvojiti tri točke. Pritisk in to, da se vedno govori, da je potrebno zamenjati trenerja ... Tega pač ne moremo spremeniti."

'Želim ostati za vedno'
Zidane je na vprašanje, če meni, da se njegovih dosežkov ne ceni dovolj, odgovoril, da je to v nogometu nekaj običajnega. Je pa priznal, da ga tovrstne izjave motijo. Manj gostobeseden je bil ob direktnem vprašanju, če je od razpleta gostovanja v Turčiji odvisna njegova prihodnost na klopi Reala.

"V nogometu se dosežki pozabijo, takšno je življenje. Zame je enako, to je moja sedanjost. Preteklost pa je preteklost. Zdaj je sedanjost. Ne bom ti (novinarju, op. a.) rekel, da me ne moti to, kar govorijo, ker me moti, a ljudem ne morem preprečiti podajanja mnenj. Kot trener pa moram dati maksimum in razmišljati pozitivno. Kot vedno. Čaka nas zelo lepa tekma, na zelo dobrem stadionu. Vemo, kakšna je situacija," je nadaljeval Zidane.

"Če je v igri moj stolček? Ne vem. Ne sprašujte mene. Jaz želim tu ostati za vedno. Situacijo poznamo. Vprašajte koga drugega (...) Skupno je za mano 25 let, všeč so mi tudi težki trenutki. Vse ne more biti lepo. Moraš zdržati in pokazati karakter."

Ramos: Madrid se vedno vrne
Ob Zidanu se je na novinarski konferenci pojavil tudi kapetan Sergio Ramos, ki je "nastavil hrbet" ob kritikah, ki že zadnjih nekaj tednov letijo v smeri francoskega trenerja in legende kluba. Spet se sicer pojavlja ime bivšega Realovega trenerja Joseja Mourinha, ki mu Ramos praviloma brez dlake na jeziku odgovarja prek medijev. Tako je bilo tudi tokrat, saj je Sevillčan zatrdil, da nekatere trenerje javnost oziroma mediji neupravičeno ocenjujejo drugače od ostalih.

"Moramo gledati nase. Ne moremo upravljati z mnenji ljudi. 'Zizou' je na to že odporen. Ne verjamem, da bi to (da se Mourinho pojavlja v kombinacijah za njegovega naslednika, op. a.) v trenutku sprejemanja odločitev nanj vplivalo. Zaveda se, kakšen je ta klub in kako zahteven je ta klub. Ve, da živimo od rezultatov. Moramo živeti ločeno od pohval in kritik. Sicer bi v tekme vstopali načeti. Moramo poskusiti biti srečni in izvleči rezultate, potem se bomo počutili udobneje," je na to temo povedal Ramos.

Dodal je še: "Vsi vedo, da slačilnica do smrti stoji ob strani Zidanu, ne glede na to, kaj bo. Moramo prikazati podobo poenotene ekipe, ki še naprej zaupa svojemu trenerju. Madrid se vedno vrne in to je potrebno storiti z enotnostjo. Jutri razmišljam le o zmagi. Ne razmišljamo o čem drugem. Niti o tem, o čemer bi želele špekulirati določene osebe. Je pa res, da je od enega do drugega način ocenjevanja drugačen, to si razlagajte vsak po svoje. Kaj sem mislil s temi besedami? Ironijo vsak razume po svoje ... Za določene igralce in trenerje je ocenjevanje malce drugačno, ne bom o imenih. Lahko bi bilo reči, da bo Zidane ostal do konca sezone in tako debat ne bi bilo. Vem, da je za medije to, da prihaja do novic, zanimivo. A govoriti o možnih trenerjih je za nas utrujajoče."

TEKMA

PARI

LESTVICA

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (18)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

idiu3krasne
01. 11. 2019 13.08
ono od junaka do...
Malo_sutra
31. 10. 2019 10.55
Take ramos bi se tud lahk pocasi umaknil. Pejd mal se na japonsko, za real nisi vec. Ali pa kak ac milan, da bos tam poziral.
DR.Fejsbuk
26. 10. 2019 08.42
+1
To bo bridka smrt!
Adolf1
25. 10. 2019 18.29
+0
zdej nej se iskaže kok dobr trener je daso da te vidmo.
beauceron
24. 10. 2019 08.13
+6
Zidan največja neumnost tvojega življenja je bila vrnitev v Madrid, nimaš več Ronalda in pojavil se je var, kdor sam malo pozna nogomet in ima malo spomina bo že vedel o čem govorim. V zgodovino boš šel kot od junaka do bedaka
kebbab
22. 10. 2019 16.30
+7
Ah Zizu zakaj bi se sekiral saj si na drugem mestu samo točko za Barcelono...United je 14.
le?o
22. 10. 2019 15.00
+11
Problem v modernem nogometu je čas( denar). Trenerju in igralcem se daje premalo časa. Ko je ferguson sedel na klop manchestra, prvih 5 sezon ni osvojil omembe vrednega pokala, da arsenala in wengerja ne omenjam. Danes si igralec ne more dovoliti, da odigra 4 tekme pod pričakovanji, pa jih klubi na najvišjem nivoju igrajo 50+ na sezono. Čas je denar, ki ga je preveč(denar) in hkrati premalo(čas).
265004
22. 10. 2019 14.30
+0
narobe se je Ramos izrazil...za njim stoji do novembra,ne do sm.t.i
09ZarMan10
22. 10. 2019 12.53
+3
In to je res. Klub, ki ima takšno ime, ki ima tako močne lobije med evropskimi klubskimi funkcionarji , španskimi in evropskimi sodniki in ki je pripravljen zapraviti toliko denarja za igralce se pač more vedno vrniti. Čudno je, da poleg "tako polne riti" se sploh kdaj izgubi. Danes je Real, podobno kot Maribor v Sloveniji (seveda v neki drugi dimenziji) klub, ki nima prepoznavne igre, ki je slabo voden in neposrečeno kadrovan in ki, na kratko, ni za gledati... . Drugače pa se ve, Maribor, šampion...
igyyp
22. 10. 2019 13.23
+5
Marča: kaj si pa ti vse nabluzil. Prvič MB ne moreš primerjat z RM, pod nobenim pogojem. Real res igra slabo, samo MB razkanta na prafaktorje. Maribor šampion,v kateri ligi, možno samo v slovenski, kolko vem jih ni nikjern v EU ligah. Med vsem tem kar si pa napisal, vsi največji klubi imajo veliko financ, in lahko telovadijo, kakor se jim zazdi. Pa če so odločitve prave ali napačne.
09ZarMan10
22. 10. 2019 14.47
-1
kaj naj ti pripomnim. Če bi znal brati in si razlagati, bi razumel. Tako pa bluziš svoje. ...
265004
22. 10. 2019 14.48
+5
igyyp ti je napisal da Maribor v neki drugi dimenziji....Ima pa po mojem kar prav.In ti kot realen komentator boš verjetno to priznal...točno to je narobe ,da Real nima nobenega sistema igre,da je slabo voden in tudi slabo kadrovan....Povej mi kdo od okrepitev je na Realovem nivoju?Bomo pa danes zvečer videli sojenje in bomo lahko razpravljali koliko se bo Realu pomagalo priti v drugi krog....Naj zmaga boljši...
09ZarMan10
22. 10. 2019 14.48
+2
...pa da si boš lažje razlagal. Sem goreč pristaš Barcelone...
stoj?kov
22. 10. 2019 15.22
+3
igyyp
22. 10. 2019 16.28
+2
264005: Saj itak to sem mu povedal, 2 različna nivoja, in to je to. Real vreden milijardo, MB cca, ne vem koliko ampak sigurno 10x manj mogoče še manj. Očitno smo vsi glupi za njega, je pa res da proti Turkom nocoj lahko RM pušne. Seveda bom navijal za RM ampak nič ni nemogoče.
apodgra
22. 10. 2019 07.57
-5
Tipično je , ko ekipa zmaguje ima velike zasluge trener in ko ekipi ne gre , da ga kritizirajo. Če imaš dobro ekipo je delo trenerja lahko in njegov ugled raste sorazmerno z rezultati. Še vedno igrajo igralci in ne trener in zato samo oni odločajo o svojem uspehu . Od drugo razrednega igralca ,klub dobremu trenerju , ne moreš, kar tako napraviti vrhunskega igralca. Lahko pa iz slabega trenerja z vrhunsko ekipo napraviš" vrhunskega " trenerja .
Barni3
22. 10. 2019 10.03
+10
To pa ni res sam poglej slo reprezentanco...vecinoma isti igralci u prejsnih kvalifikacijah niso tok strelov skup spravl kokr pod kekom golov...in glavno nogomet je gledljiv....
resnicaosvobaja
22. 10. 2019 14.17
+3
Kadar dajo fantje na igrišču vse od sebe, si nimajo kaj očitati... cilje pa si logično postavljamo na meji mogočega, saj nismo javni sektor