Liga prvakov

Gradčan hitro pokopal upe Londončanov: podprvaki končujejo evropsko sezono

Leipzig, 10. 03. 2020 21.24 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Nemški Lepizig je tudi na drugi tekmi osmine finala Lige prvakov premagal londonski Tottenham in se z odliko uvrstil med osem najboljših ekip v Evropi. Gostitelji, ki so imeli ves čas bučno podporo s tribun, saj Nemci še niso uveljavili nobenih "omejitev" na športnih prireditvah, so z Londončani "opravili" že v uvodu dvoboja, ko so zadeli dvakrat. Prva gola za domače je zabil Avstrijec Marcel Sabitzer, v izdihljajih tekme pa je bil uspešen še Šved Emil Forsberg (3:0).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Marcel Sabitzer je že po dvajsetih minutah pokopal vse upa Londončanov.
Marcel Sabitzer je že po dvajsetih minutah pokopal vse upa Londončanov. FOTO: AP
Moštvo poškodovanega slovenskega nogometaša Kevina Kampla je vse dvome okoli potnike v četrtfinale elitnega klubskega nogometnega tekmovanja razrešilo že v prvih dvajsetih minutah povratne tekme osmine finala LP: Četo trenerja Joseja Mourinha je pokopal 25-letni Gradčan Marcel Sabitzer, ki je zabil dva gola in Otočane pahnil pred nemogočo misijo. Avstrijec je v prvo zadel s strelom z roba kazenskega prostora, v drugo pa z glavo. 
Aktualni prvaki iz Liverpoola v sredo zvečer na Anfield Roadu lovijo zaostanek zadetka proti madridskemu Atleticu našega Jana Oblak. Prenos na Kanalu A in VOYO od 20.40.
Nemci so proti lanskim finalistom že v Londonu zmagali z 1:0, tako da je bil preostanek tekme rezultatsko manj zanimiv, čeprav so se "vroči" gostitelji v prvem polčasu še trudili, da celo napolnijo mrežo bledih gostov iz angleške prestolnice. Tottenham je razen nekaj uvodnih minut, ko je poskušal na silo priti do zadetka, večji del prvega polčasa v podrejenem položaju, Londončani so po drugem prejetem golu z govorico telesa nazorno (po)kazali, da ne upajo več na čudež v Nemčiji. V Leipzigu sicer še ni bilo omejitve pri gledalcih, čeprav so tudi v Nemčiji že začeli razmišljati o tem, da bi športne dogodke za več kot 1000 gledalcev zaprli za javnost, tako da so imeli domači nogometaši ves čas veter v hrbet ob bučni podpori navijačev.

Londončani so se hitro vdali v usodo ...
Londončani so se hitro vdali v usodo ... FOTO: AP
Pričakovali bi kaj več v nadaljevanju s strani Tottenhama, ki ni imel prav veliko za izgubiti ob visokem zaostanku, toda Londončani so bili še naprej precej brezzobi v napadu in le tu in tam jim je uspel kakšen preblisk.Premalo za kaj več od zasluženega poraza in izpada. Čeprav so imeli po hitro doseženima zadetkoma domači ves čas udobno rezultatsko prednost v skupnem seštevku, pa so bili v nadaljevanju celo bližje golu kot angleški tekmeci in svojo namero so uspeli uresničiti v izdihljajih tekme, ko je žebelj v krst zabil Šved Emil Forsberg, ki je v igro vstopil nekaj sekund pred tem (3:0). Leipzig se je sploh prvič v zgodovini uvrstil med osem najboljših  Evropi.

V sredo bosta na sporedu še tekmi med lanskimi prvaki iz Liverpoola in madridskim Atleticom Jana Oblaka, prvo so z 1:0 dobili Madridčani, tekmo bomo od 20.40 prenašali na Kanalu A in VOYO, ter pariškim PSG in Borussio Dortmund, na tej tekmi bodo prednost 2:1 branili nogometaši iz Porurja.

Osmina finala se bo končala naslednji teden z zadnjimi povratnimi tekmami. Najprej bodo 17. februarja igrali Juventus in Lyon (0:1 na prvi tekmi) ter Manchester City in Real Madrid (2:1), 18. februarja pa še Bayern in Chelsea (3:0) ter Barcelona in Napoli (1:1).

Izid:
RB Leipzig
- Tottenham Hotspur 3:0 (2:0)  /1:0*
Sabitzer 10., 21., Forsberg 88.
*izid prve tekme

UEFA: Liverpool - Atletico Madrid
UEFA: Liverpool - Atletico Madrid FOTO:
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (1)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SlovenskiTrump
11. 03. 2020 08.48