Liga prvakov

Rdeči vragi brez možnosti na Camp Nouu, Barca zanesljivo med štiri v Evropi

Barcelona, 16. 04. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

V povratni tekmi četrtfinala Lige prvakov je Barcelona potrdila zmago z Old Trafforda. Manchester United je bil na Camp Nouu povsem nemočen. Argentinski nogometni "čudodelec" Lionel Messi, ki je na gol v tem delu tekmovanja čakal šest let, se je v prvem polčasu kar dvakrat vpisal med strelce, za piko na i visoki zmagi domačih pa je z golom v nadaljevanju poskrbel Brazilec Philippe Coutinho (3:0).

Več videovsebin
  • Zadetek Lionela Messija za vodstvo Barcelone (1:0)
    01:34
    Zadetek Lionela Messija za vodstvo Barcelone (1:0)
  • Lionel Messi zabil tudi drugi gol za Barco
    01:34
    Lionel Messi zabil tudi drugi gol za Barco
  • Zadetek Coutinha za povišanje vodstva Barcelone (3:0)
    01:48
    Zadetek Coutinha za povišanje vodstva Barcelone (3:0)
  • Vrhunci tekme Barcelona - Manchester United
    06:05
    Vrhunci tekme Barcelona - Manchester United

Lionel Messi je zaradi poškodbe, ki jo je staknil na prvi tekmi četrtfinala Lige prvakov proti Manchester Unitedu, ko ga je v obraz udaril Chris Smalling, izpustil tekmo v domačem prvenstvu proti Huesci. Barca je na Old Traffordu slavila z 1:0, trener katalonskih velikanov Ernesto Valverde pa je po obračunu dejal, da Messi zaradi prej omenjenega udarca ni uspel igrati na svojem prepoznavnem nivoju.

Lionel Messi je v četrtfinalu Lige prvakov zadel prvič po letu 2013 in tekmi s francosko ekipo PSG. Vragom je na Camp Nouu že v prvem polčasu zabil dva gola.

Odlični Argentinec je z obrestmi vrnil na povratni tekmi, saj je zabil oba gola v prvem polčasu in Barcelono "lastnoročno" odpeljal med štiri v Evropi. Messi je bil še posebej motiviran, saj na tej ravni tekmovanja že dolgo ni zadel. Argentinec v četrtfinalu LP ni dosegel gola že od leta 2013, ko je zatresel mrežo Paris Saint-Germaina. Valverdeja so pred tekmo na Camp Nouu sicer novinarji spomnili tudi na to, da so rdeči vragi leta 1999 prav na Barcinem stadionu z zadetki v sodnikovem podaljšku prišli do preobrata v finalu proti Bayernu.

Ernesto Valverde
Ernesto Valverde FOTO: AP
Gostje so povratni dvoboj v katalonski prestolnici začeli silovito, Barca pa zaspano in že v prvi minuti je pred domača vrata stekel Marcus Rashford in iz dokaj ugodne situacije, podal je Paul Pogba, oplazil okvir vrat. Nato se je slabo minuto pozneje v lepem položaju znašel še Scott McTominay, a je v kazenskem prostoru slabo sprejemal žogo. Začetek je bil na sploh bolj v znaku vragov, ki se očitno niso ustrašili gostovanja na kultnem Camp Nouu, kjer le redki odnašajo pozitiven rezultat. Po začetnem naletu Otočanov je Barcelona kmalu vzpostavila pričakovano razmerje moči na igrišču. V 11. minuti je nemški sodnik Felix Brych po prekršku nad Ivanom Rakitićem dosodil najstrožjo kazen za domače, a se je po ogledu VAR-a premislil.

Že nekaj minut kasneje, je prvič na tekmi konkretneje udaril Lionel Messi. Odlično si je pripravil strel z roba kazenskega prostora in zadel v daljši kot Davida De Gee. Žogo je pred tem izgubil Ashley Young, do nje se je dokopal Argentinec, preigral Freda, nato pa z natančnim strelom ob desni vratnici premagal gostujočega vratarja. Španec na vratih Manchester Uniteda je bil glavni krivec, da se je Messi še drugič vpisal med strelce, tokrat je Argentinec zadel z desno nogo, De Gea pa je zelo slabo ocenil žogo (2:0). Barca je nadaljevala z napadi, gostje so bili po dveh hitro prejetih zadetkih v šoku, pobrali pa so se šele v zaključku prvega polčasa, ko so dvakrat konkretneje napadli domača vrata. Obakrat je poskušal Rashford. Kljub temu so bili v finišu tega dela bližje zadetku gostitelji. Vse je opravil Lionel Messi, nanizal nekaj gostujočih nogometašev, podal do Jordija Albe, ta je na drugi vratnici opazil "vtekajočega" Sergija Roberta, a se je tokrat De Gea zelo izkazal, saj je z odličnim posredovanjem preprečil zadetek.

Lionel Messi je že v prvem delu zabil dvakrat.
Lionel Messi je že v prvem delu zabil dvakrat. FOTO: AP
United v polfinalu najelitnejšega evropskega tekmovanja ni igral že skoraj osem let. Leta 2011 je v četrtfinalu s skupnim izidom 3:1 izločil angleškega tekmeca Chelsea, nato pa v polfinalu še Schalke (6:1), a bil nato povsem nemočen na Wembleyju, kjer je moštvo legendarnega sira Alexa Fergusona premagala šampionska Barca Josepa Guardiole. Tudi letos ga ne bo v polfinalu.

Nadaljevanje je bilo pričakovano bolj mirno. Nogometaši blaugrane niso na vsak način napadali, bolj so prežali na kakšno napako tekmecev, ki bi jim omogočila protinapad. Barca je imela še naprej prepoznavno terensko iniciativo, a manj izrazito, kot v prvem polčasu. Otočani so se sicer pričakovano vse bolj odpirali, za čudežni preboj med štiri so potrebovali kar tri gole, to pa se je glede na razmerje moči na travniku Camp Noua, zdela bolj kot ne nemogoča misija. Gostje so bili v izgubljenem položaju že po uri igre, ko je v polno zadel še Philippe Coutinho (3:0), Brazilec je, podobno kot Messi, izkazal s strelom z roba kazenskega prostora in Barca je bila z obema nogama v polfinalu Lige prvakov. Preostanek dvoboja je bil tako povsem miren, Barcelona se ni več naprezala, Manchester United pa je le še čakal na zaključni žvižg. Zanj je evropske zgodbe za to sezono nepreklicno konec, Barca pa čaka na boljšega iz četrtfinalnega dvoboja med Liverpoolom in Manchester Cityjem.

TEKMA

Liga prvakov, četrtfinale, povratna tekma:
Barcelona ‒ Manchester United 3:0 (2:0) *1:0
Messi 16., 20., Coutinho 61.

POSTAVI

* - izid prve tekme

Barcelona vs. Man United in Porto vs. Liverpool

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

22.48

Konec tekme na Camp Nou

Usodo Uniteda je z dvema zadetkoma odločil Lionel Messi, za piko na i je mrežo zatresel še Philippe Coutinho.

90'

Ogrel se je ter Stegen

Izvrstna obramba domačega vratarja po strelu Alexisa Sancheza.

22.43

Aplavz za Brazilca

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
81'

Še zadnji dve menjavi

Namesto Coutinha je vstopil Dembele, na drugi strani je Lingarda zamenjal Alexis Sanchez.

79'

Prvi poskus Uniteda v drugem polčasu

Victor Lindelof je z razdalje sprožil strel proti vratom ter Stegna in le za las zgrešil vratnico.

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (256)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

FAUSTOS1
17. 04. 2019 20.50
+5
dejstvo z takim izven serijskim igralcem kot je messi je vse le čarovnija in lepota nogometa
idiu3krasne
17. 04. 2019 17.57
+11
Zlata žoga...zlata kopačka...pičiči ...mah ...kr vse kaj je na voljo v škatlo pa na naslov Leo Messi ,Barcelona...
idiu3krasne
17. 04. 2019 17.08
+7
hej CRIPSEL kje si...aja predčasno na urgenci.😂😂😂😂😂
idiu3krasne
17. 04. 2019 17.07
+6
Messi...potem dolgo nič...in nato peščica žogobrcarjev ki je dvakrat videla žogo...
ledr
17. 04. 2019 14.10
+6
Barcelona, Ajax, Ronaldo, Real Madrid - NEPRECENLJIVO!!!
dajno
17. 04. 2019 13.31
+8
Trening za Barco 😁
Kollerik
17. 04. 2019 11.23
+26
Kar se tiče Barcinih hejterjev....Ajax je poleg zmage nad Juvetom včeraj pridobil na svojo stran tudi peščico nogometnih forumskih "migrantov" ala zapirač, Trollar & co. ki so samo to sezono zamenjali "svoj" Milano, Real in po njem še Juve ... sedaj za Ajax..... (ko stare gate press...)
grozjak
17. 04. 2019 11.54
+13
sem jih opazil, to so burkeži....... :)))))
ays1979
17. 04. 2019 12.17
-31
Kaj ste pa barcelonarji delali vsa ta leta?
grozjak
17. 04. 2019 13.10
+20
Johnny_J
17. 04. 2019 13.22
+11
Ajax je mali Barcin brat, zato za njih ne bodo. Zdej bo pridobil liverpool in, ce pride do finala Barca:Ajax, bo veliko vec otrok, kot po navadi, spalo ze ob 8:30.
sportko47
17. 04. 2019 14.48
+22
V glavnem gledali vesoljske predstave Messija na igrišču ! Za radliko od vas ki ste gledali mučke Pereza, štel Ronaldove tap inne ponavad iz offsidov in gledal sam priguljufano kanto LP ! Zdej ste pa na suhem, mi bomo pa še Messija gledal in užival še vrsto let
disorderliness
17. 04. 2019 20.06
+4
Ajax je le presenečenje. Sicer pa zmaguje nogomet. Barca. Nocoj pričakujem še Liverpool in City. Razbijači so out.
diebaumeister
17. 04. 2019 10.06
+43
No na kratko povzetek, Messi niti ni razprave, najbolši že eno desetletje, Coutinho OK, zadel igral kar uredu, Suarez se še lovi ampak OK, Juventus, pač lahko zmaguje samo v Italiji, kjer se ve da imajo serio A zakupljeno že 30 let, Ronaldo zelo športno na koncu podrl igralca Ajaxa in "športno" čestital na koncu tekme usakemu igralcu Ajaxa, še en dokaz da on je "športnik" samo ko zmaga.
ledr
17. 04. 2019 14.11
+11
ledr
17. 04. 2019 14.14
+15
Treba pa je priznat, da je Ajax letos fantastičen. Kakšna igra? A ni to glavni čar in užitek nogometa??? Tako, da četudi sem navijač Barce, ne bom razočaran, če bi bil Ajax prvak. Razočaran sem, ko so prvaki ekipe, ki igrajo bunker kot naprimer Inter, Chelsea (občasno predvsem pod Mourinhom tudi Real) itd... Trenerji pa si naj vzamejo za zgled, kaj je igra in kaj je nogomet!!!
diebaumeister
17. 04. 2019 15.06
+7
Ajax si zasluži finale, upam samo, da ne pride v polfinale z Barco, rad bi videl Barco in Ajax v finalu, seveda bom navijal kot vedno za Barco, vendar me poraz proti takim mladeničem, ki pustijo srce na igrišču niti ne bi toliko prizadel, sicer pa Barca pametno kupuje igralce Ajaxa, ne nekih brezveznikov ala Neymar, Pogba, torej Barca želi imeti tak stil igre kot Ajax, kar je fantastično.
bala sena
17. 04. 2019 15.12
+2
ne morta se srečat v polfinalu ker je že določeno kdo s kom
Carrasco
17. 04. 2019 09.07
+34
Admin bi reku. Ni Mandžukica ni zmage! Čestitke Ajaxu da je izločil PenaIda . Kupovati veterane za 130 milijonov ni prihodnost! To vam je pokazal Ajax včeraj. Za united pa ste dobili to kar ste želeli. Admin Messi je zabil 2 gola sedaj ga pa ni naslovnici in ne v naslovu. Le kaj bi bilo da bi Juventus izločil Ajax. To vemo vsi o čem bi en teden pisali
Kollerik
17. 04. 2019 11.16
+15
Hmmm.... Ronaldo je svoje naredil na najboljši možen način, dokaz so njegovi zadetki. Toda proti odličnem Ajaxu včeraj ni imel dovolj ustreznega suporta. Messi pa je itak najboljši od najboljših...to nam je (vsaj večini) že dolgo jasno....
grozjak
17. 04. 2019 11.55
+12
jap, vsaj desetletje...vse ostalo je samo instant približek....
Frel
17. 04. 2019 08.47
+18
Čestitke Barceloni za polfilnale, prvi po letu 2015. če se malo poigramo še z zgodovino. Barcelona je od leta 2014 dalje vedno izpadla v četrtfinalu (razen 2015), letos ponovno v polfinalu, tako da kdotive, morda jim pa uspe =). je pa res, da jo po vsej verjetnosti (Porta ni za odpisati) v tem trenutku čaka ena izmed najboljših ekip na čelu z enim izmed najboljših strategov na svetu. bomo videli, kako bo. v vsakem primeru bo zanimivo.
flamengo
17. 04. 2019 08.46
-7
Mi je všeč, kako Messi proslavlja gole. Zahvali se Bogu. Priden je.
disorderliness
17. 04. 2019 08.50
+27
diebaumeister
17. 04. 2019 10.07
+20
Normalno, zahvali se za božji talent, oziroma vemo usi da je božji poslanec na zemlji, to dokazuje že 13 let.
krnekilojz
17. 04. 2019 14.54
+3
flamengo vernik Messi se ne zahvaljuje bogu, ker ve da ga ni, ampak pokojni babici, ki je najbolj zaslužna za njegovo nogometno pot. Ti pa hitro eno za polizanega zmoli, za Messija se pa ne brigaj.
bala sena
17. 04. 2019 08.46
+23
in če danes zmaga city so v polfinalu 3 tika taka ekipe se vidi kdo igra nogomet kdo pa nabija žogo.
Fuzbaler
17. 04. 2019 12.02
+10
Pa se Liverpool igra hiter ucinkovit nogomet,tako da bi lahko govorili o 4ih izjemnih ekipah.
KavčStrokovnjak
17. 04. 2019 14.35
-4
Barni3
17. 04. 2019 08.44
+19
Komi cakam naslednjo sezono artur de jong pa upam d se puig dobi priloznost...ce se bojo fantje u tej smeri razvijali gotovo najboljsa vezna linija naslednjih 10 let
TomažNovak
17. 04. 2019 09.11
+2
De Jong, de Ligt morda, samo še zamenjavo za Busquetsa morajo najti. Škoda Mirande...
Barni3
17. 04. 2019 10.03
+5
De jong igra bol pozivijo dmc ja se pravi on je namest busqeta puig pa namest raketica...je pa dejong absolutno bol napadalen od busqeta
Johnny_J
17. 04. 2019 08.41
+30
To bo ze dovolj za 6 zlato zogo.
ivan.z Doba
17. 04. 2019 08.39
+39
Messi je zagotovo najboljši nogometaš na svetu. Preigravanja, pregled nad igro, podaje, prosti streli.... Ima nekaj, za kar je Ronaldo prikrajšan-talent. Zato je Ronaldo drugi igralec na svetu. Potrditev sta včerajšnji tekmi.
KavčStrokovnjak
17. 04. 2019 08.35
+18
Čestitke Leu za vrhunske 4 minute. Več mu ni bilo potrebno igrat. Nisem navijač Barce (očitno), samo všeč mi je če MUFC izgubi. :D
resnicaosvobaja
17. 04. 2019 08.34
+20
Cruyff je tisti, ki je Barcelonini igri dodal levji delež DNK Ayaxove igre
resnicaosvobaja
17. 04. 2019 08.25
+33
Še zmeraj najdeš v letu 2019 poznavalce nogometa, ki še dvomijo, da bi Messi lahko bil uspešen v Angliji.
resnicaosvobaja
17. 04. 2019 08.26
+28
Pravo vprašanje je, če lahko Manchester United igra v La ligi
grozjak
17. 04. 2019 08.28
+28
diebaumeister
17. 04. 2019 09.57
+9
Prvo sezono, ko bi jih sistem uvrstil brez igranja, naslednjo sezono bi se že borili za vstop v la ligo 1
grozjak
17. 04. 2019 08.14
+34
če so razni Hazardi, Pogbaji inKane-i vredni 100+mil, potem Messi nima cene. Kaj Messi, tu so še Alba, Suarez,Coutinho, Rakitič, Pique..........Igranje pepčka z eno najmočnejših angleških ekip na taki tekmi............Vso srečo Realu pri iskanju igralcev, ki lahko tako Barco sname s prestola lalige........
MKII
17. 04. 2019 08.24
-9
Ammmm Junajted je trenutno ena slabših EPL ekip
DaDo77
17. 04. 2019 08.28
-9
Od kje teb podatek da je ManUtd ena najmočnejših ekip?
grozjak
17. 04. 2019 09.16
+12
je v prvi peterici in z tekmo manj od neposrednega konkurenta se bori za četrto mesto, ki vodi v LP. A bo dovolj dobro za vaju poznavalca!?
prava resni.ca
17. 04. 2019 13.44
+7
a boj za tretje mesto pomen da je povprecna ekipa?
Janezcesnik
17. 04. 2019 08.14
+22
Rupa od de gee pa kao najbolsi😂na drugi strani ter stegen hobotnica