Liga prvakov

Rdeči vragi še niso vrgli puške v koruzo: Klub je zmožen veliko preobratov

Manchester, 04. 03. 2019 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Čeprav so se nogometaši Manchester Uniteda po porazu na domačem Old Traffordu znašli v nezavidljivem položaju, so varovanci Oleja Gunnarja Solskjaera pred povratno tekmo v Parizu polni upanja. Trdno so prepričani, da bodo v mestu ljubezni poskrbeli za preobrat, kakršnih v klubski zgodovini ne primanjkuje.

Nogometaši francoskega velikana PSG so v 27. krogu francoskega prvenstva poskrbeli za preobrat na gostovanju pri Caenu, saj je po minimalnem zaostanku Parižane do novih treh točk popeljal izjemni Kylian Mbappe. Nič drugače ni bilo niti na Old Traffordu, kjer je United po prvem polčasu izgubljal proti Southamptonu, v drugem pa so vragi na krilih Romela Lukakuja in po dramatičnem zaključku vknjižili novo zmago. S tem so se zavihteli tudi na četrto mesto v angleškem prvenstvu.

Na tekmi s Southamptonom je zablestel Lukaku, ki je vknjižil dva zadetka in skočil na mesto prvega klubskega strelca v tej prvenstveni sezoni.
Na tekmi s Southamptonom je zablestel Lukaku, ki je vknjižil dva zadetka in skočil na mesto prvega klubskega strelca v tej prvenstveni sezoni. FOTO: AP

Tekmo med PSG in Manchester Unitedom lahko 6. marca spremljate tudi na Kanal A in VOYO. S prenosom začnemo ob 20.40.

"Pokazali smo velik karakter. Slačilnica poka od navdušenja, upanja. Veselimo se sredine tekme v Parizu," je po zmagi nad Southamptonom povedal Ole Gunnar Solskjaer, ki po prvi tekmi osmine finala na Old Traffordu upravičeno ni bil navdušen. Rdeči vragi so namreč prejeli kar dva zadetka, mreže Gianluigija Buffona pa jim ni uspelo zatresti.

Zato jih v mestu ljubezni čaka vse prej kot lahka naloga, a United še ni vrgel puške v koruzo. "Ekipa, klub, navijači, vsi gojimo veliko upanja za sredo. V vsako tekmo se podamo z veliko samozavesti in upanja, nič drugače ne bo proti PSG v sredo. Zavedamo se, da nas čaka zahtevna naloga, a smo tega zmožni. To je United dokazal že velikokrat. Klub je zmožen veliko preobratov. Vknjižili smo osem zaporednih zmag, samozavest je na vrhuncu. Šele na polovici smo, kdo ve, kaj nas čaka preostalih 90 minut," je samozavestno zatrdil Norvežan.

"Veselimo se sredine tekme v Parizu," je novinarjem zaupal Norvežan.
"Veselimo se sredine tekme v Parizu," je novinarjem zaupal Norvežan. FOTO: Uefa

Kljub zmagi je bilo mogoče na obrazu Solskjaerja zaslediti tudi nekaj grenkobe, v 52. minuti tekme se je namreč poškodoval Alexis Sanchez, ki morda ne bo mogel pomagati ekipi v borbi za četrtfinalno vstopnico. Čilenec sicer ni povsem opravičil pričakovanj navijačev, ki so si obetali več od nekdanjega zvezdnika topničarjev.

  • 9
  • 8
  • 7
  • 6
  • 5
  • 4
  • 3
  • 2
  • 1

KOMENTARJI (4)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

SAF1
04. 03. 2019 11.56
+6
Nimam upanja za napredovanje, drugo sezono, če bo Ole še trener in bo okrepil obrambo, kot jo tudi hoče, potem že, ampak to sezono žal ne.
mpk2
04. 03. 2019 17.43
+2
Žal je res tako, sploh sedaj brez Matiča, Mate, Herrere, Lingarda in Martiala!
Houdor
04. 03. 2019 08.17
+4
to bo prava preizkušnja za Ola Gumo Solskjerja….
mojcd
04. 03. 2019 10.04
+6
sam kaj ko je vlak ujel na zadnjem vagonu, ne vem če bo prišel do prvega razreda...........hočem reči škoda je bila narejena.....točkovno in moljonsko s ta posebnim. Največjim prevarantom v zgodovini nogometa. Z bunkerji je prišel srečno do par naslovov. Ko pa je treba igrati nogomet gre lahko v 4. armensko ligo.