Liga prvakov

Real kljub porazu na 'Benzinske' hlape v polfinale Lige prvakov

Madrid, 12. 04. 2022 21.02 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
Marko Gašparin, Nina Mihalič, J.B.
Komentarji
123

Nogometaši madridskega Reala so polfinalisti aktualne sezone Lige prvakov, potem ko so povratni obračun s Chelseajem na Santiagu Bernabeuu izgubili z 2:3. Skupno so se v polfinale uvrstili z izidom s 5:4. Real je trpel, toda na koncu je znova odločil gol Karima Benzemaja, ki je dokazal, da je trenutno razred zase med napadalci v Evropi.

Trener galaktikov Carlo Ancelotti v primerjavi s prvo tekmo iz Londona ni prav pretirano posegal v prvo enajsterico, edina sprememba je le ta, da je namesto poškodovanega brazilskega branilca Ederja Militaa tekmo začel Nacho Fernadnez. Na drugi strani je Thomas Tuchel začel tekmo bistveno bolj ofenzivno, in sicer s triom v napadu, ki so ga sestavljali Timo Werner, Kai Havertz in Mason Mount

Real Madrid je kljub visoki prednosti, ki jo je iz Londona prinesel v povratni dvoboj, tekmo pred domačimi navijači začel bolj konkretno. Vinicius Junior je galaktikom v 10. minuti tekme priigral prosti strel z ugodnega položaja, a je strel francoskega napadalca Karima Benzemaja romal prek vrat. Na drugi strani je v 13. minuti odgovoril s kota Antonio Rüdiger, a meril prek vrat. Precej bolj natančen je bil v 15. minuti Mason Mount, do katerega se je žoga nekoliko srečno odbila, toda angleški ofenzivni vezist je pokazal svoje mojstrstvo in z natančnim strelom matiral enega najboljših vratarjev na svetu ta hip Thibauta Courtoisa.

V 23. minuti je do strela z ugodnega položaja prišel Benzema, a se je žoga odbila od Thiaga Silve, toda na srečo vratarja Edouarda Mendyja romala v kot. V 28. minuti je Mateo Kovačić, nekdanji baletnik – za katerega so pri Realu v preteklosti ocenili, da ne zna dovolj dobro plesati baleta – imel priložnost, s kakšnih 27 metrov meril kar visoko prek vrat, ostalo je pri vodstvu modrih z 1:0. V 34. minuti je osrednji branilec Chelsea Antonio Rüdiger želel presenetiti belgijskega vratarja z velike razdalje, a njegov silovit poskus je romal malce mimo Courtoisove leve vratnice.

Drugi polčas se je za gostujočo zasedbo iz Londona začel sanjsko. V 50. minuti je najprej z ugodnega položaja zgrešil Reece James, a so sodniki ocenili, da se je žoga od Luke Modrića odbila v kot. Prav iz tega kota je do strela z glavo – podajal je strelec prvega zadetka Mount – prišel  branilec Rüdiger in premagal (pokritega) Courtoisa. Chelsea je tako po natančnem strelu Nemca povedel z 2:0 in se vrnil med žive, kar se tiče napredovanja v polfinale.

Real je ob neugodnem rezultatu zaigral bolj ofenzivno, Toni Kroos je v 56. minuti lepo izvedel prosti strel, toda s krasno obrambo se je izkazal Mendy. V 63. minuti je krasno zadel Marcos Alonso, a je glavni sodnik tekme Simon Marciniak po posredovanju VAR-a zadetek gostov razveljavil, potem ko je bilo jasno, da si je pred strelom Španec pomagal z roko. Real je skušal hitro izkoristiti hektiko v taboru Chelseaja, a je poskus Benzemaja v 66. minuti letel le v prečko modrih vrat.  Kdor ne da, dobi, bi lahko zapisali: Timo Werner je izkoristil podajo že omenjenega plesalca Kovačića v 75. minuti, osmešil obrambo Reala, natančneje Casemira in Davida Alabo, in matiral še nemočnega Courtoisa za ekstazo navijačev Chelseaja v Madridu. Vodstvo s 3:0 je pomenilo, da je potnik v polfinale Chelsea ... A do konca je bilo še kar nekaj minut, jasno je bilo, da se Real ne bo predal. In se ni: Luka Modrić je znova pokazal svoje mojstrstvo in prekrasno podal z zunanjim delom stopala in zaposlil rezervista Rodryga, ki je zadel le dve minuti po vstopu v igro. 

Real je zavohal kri in se nemudoma pomaknil više, do strela je v 82. minuti prišel Modrić, a je mreža londonskega gola tokrat obmirovala, saj se je z obrambo izkazal Mendy. Chelsea si je do konca drugega polčasa pripravil še nekaj zrelih priložnosti za zadetek, a so bili modri v zaključkih napadov premalo zbrani, tako da je ostalo pri 3:1. Ta izid – identičen tistemu iz Londona – pa je pomenil, da bo potnik v polfinale odločen po podaljšku ali celo enajstmetrovkah. 

V prvem delu podaljška je v 96. minuti Real izpeljal lepo akcijo po levi strani, Junior Vinicius pa je lepo videl osamljenega Benzemaja v kazenskem prostoru Chelseaja, temu pa z neposredne bližine ni bilo težko zadeti z glavo, potem ko je pred njim spodrsnilo še Rüdigerju. Do konca prvega podaljška velja omeniti še strel Eduarda Camavinge, a je njegov poskus šel za slab meter prek modrih vrat. 

V drugem delu podaljška smo sprva spremljali malo uspavanke, nato pa je v 114. minuti z leve strani silovito sprožil rezervist Hakim Ziyech, a se je z lepo obrambo tokrat izkazal Courtois, ki je žogo uspel odbiti nazaj v polje. Tri minute pozneje je po podaji Jamesa z glavo sprožil Kai Havertz, a za kakšnih 30 centimetrov zgrešil okvir Realovih vrat. Nova priložnost za modre oz. tokrat rumene se je pojavila v 118. minuti, ko je Jorginho z levico zgrešil strel z ugodnega položaja znotraj kazenskega prostora. Do konca drugega dela podaljška se izid ni več spremenil, poraz Reala oz. Pirova zmaga Chelseaja je pomenila, da se je v polfinale s skupnim izidom 5:4 uvrstil Real Madrid. 

Liga prvakov, četrtfinale, povratna tekma: 
Real Madrid* - Chelsea 2:3 (0:1, 1:3) /3:1/
Rodrygo 80., Benzema 96.; Mount 15., Rüdiger 51., Werner 75.

*potnik v polfinale

/izid prve tekme/

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

konec tekme

Hvala za vašo pozornost!

Znova bomo z vami jutri, ko se bo madridski Atletico udaril z Manchester Cityjem!

konec tekme

STATISTIKA DANAŠNJE TEKME:

konec tekme

Karim Benzema je še enkrat dokazal kako pomemben je za svojo ekipo!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
konec tekme

Gostje so zagotovo razočarani, kljub današnji zmagi 2:3 so izpadli iz elitnega tekmovanja!

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
konec tekme
Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9

KOMENTARJI (123)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

HALAcR7
13. 04. 2022 18.07
-1
Prvo je bilo messi im psg ucl.je njihov,zmleli jih bodo,messi sam jih premeaga,,potem chelsi jih bo zmelel,,kaj jim bodo naredili,sej so dve tekmi .....danes čakamo novi klub za kater bodo slamnati bedaki navijali
HALAcR7
13. 04. 2022 18.03
+0
Spodja nekdo napisal Perez podpukil,kriminal....halo že drugu predsednik je v zaporu,kako si sploh upate kaj takega napisat,vi ki vam je klub najbolj goljufijski,prevarantski,podpupljiv in zadolžen,,pa še vedno kupujete,,,no sallery cap za vas
Od Halerja ati
13. 04. 2022 15.30
-1
Kot da bi gledal Barco na BernaLeu... Ponizali so jih kljub napredovanju. Barca se je vsaj blamirala v gosteh, Real se pred svojimi navijaci. Ampak svaka jim cast da so prilezli do sem kljub pomoci sodnikom in srece moras znat
Paštašutar
13. 04. 2022 17.42
+0
Barcelona se je blamirala doma,ne vem mogoče si pozabil lani na Pariz v osmini finala,pa tudi na nevtralnih igrišščih Lizbona,Bayern,8-2 in to,je pa res da jo je Benfica razbila letos,ja to pa drži!
Kollerik
14. 04. 2022 13.38
+1
Pašta in podobni pacienti... Vedno mora nekdo drug opraviti posel, ki ga sami niste sposobni...
drimtim
13. 04. 2022 13.42
-8
Ob takšnem sojenju ni težko napredovati.
giovanni2
13. 04. 2022 14.04
+5
Drugi gol Chelsea-ja po neobstoječem kotu, toda Real je kljub takšnem sojenju napredoval.
samomojemnenje
13. 04. 2022 12.31
+13
Čestitke Realu in Villarealu za napredovanje. Sicer sem gledal Bayern, saj sem mislil, da bo bolj napeto kot v Madridu, saj nisem pričakoval, da bo Chelsea tako dobro pariral Realu. Tudi danes zna biti zanimivo v Madridu. City še zdaleč ni samoumnevno v 1/2 finalu. Mislim pa, da bo Liverpool napredoval brez problema. Tidi Realovci bodo navijali za ATM, saj bi s tem imeli lažjega nasprotnika v 1/2 finalu, sploh če vemo, da je zadnja leta Real ponavadi uspešen proti ATM. Bomo videli danes zvečer.
HALAcR7
13. 04. 2022 10.12
-2
Smešni so slamnati bedaki,pravijo Psg jih bo izločil,nato chelsea 100%,,,zdaj nas bo že City a še naprej ni šel,,,bomo videli kaj kako,,mi nismo barca da podcenjijemo druge a igramo v drugorazrednem tekmovanju
zabuko
13. 04. 2022 10.43
+5
City nas ne bo mogel, ker ga v polfinalu ne bo 😉
HALAcR7
13. 04. 2022 12.12
-1
Če kollerik reče da bo,potem sigurno nebo
Jevgenij Suhov
13. 04. 2022 13.10
-2
Pa kje si ti, halar SLO veleum? Še vedno mi nisi odgovoril na vprašanje o tem, če si ti zmagal pri plavanju do jajčeca, kakšni so potem šele bili drugi? Ali te je morda res odplaknilo tja noter po neumnosti? Daj mi prosim odgovori na vprašanja o tem s katerega koli profila!! 💩💩💩💩💩
HALAcR7
13. 04. 2022 14.02
+3
Jevgenij ti nisi meni toliko pomemben v mojem življenju,kot sem jaz tebi,,se preveč z mano obremenjuješ.bogi si,sej je razumno navijaš za barco,vsi ste isti
giovanni2
13. 04. 2022 14.09
+3
Na koncu, ko bo Real zmagal v Ligi prvakov, bo problem, ker ni bilo Barcelone.
Jevgenij Suhov
13. 04. 2022 14.48
+0
Halar, ta čas ko si skupaj pacal ta post, bi mi lahko odgovoril na vprašanje... 💩💩💩
madridista07
14. 04. 2022 16.14
Jevgenij Halar je provokator, tu nimamo kaj reči.... Ampak, ga je treba žalit?? Ne vem no. Tu gor berem samo žaljenje.... Pa kaj nam tega res treba??
Jevgenij Suhov
14. 04. 2022 18.11
Anticripstoned
13. 04. 2022 10.11
-1
Čestitke Perezovim sodnikom...Vinci bi mogu bit izključen že v 1 polcajtu
HALAcR7
13. 04. 2022 10.59
-1
Ti si genij,po tvoje bi bili potrebno vse izključit da lahko lagano zmagaju,,,so kdaj na fer zmagali po tvoje
HALAcR7
13. 04. 2022 10.10
-8
In kot vedno vse tiho je bilo,moram priznati da mi je bilo kr frka,chelsiju vsa čast borili so se kot levi,roka alonsa čista,edin slep je ni mogel videt,je pa največj napaka gol iz kota,ki ga ni bilo...Hala Madrid do konca,
edenhazard
13. 04. 2022 10.04
-6
Chelsea bo nasledno sezono udaril nazaj! Upamo da spet dobimo Real in jim pokazemo kdo bi moral zares biti polfinalist!!
HALAcR7
13. 04. 2022 10.13
-3
User416781
13. 04. 2022 10.03
+19
Real je imel včeraj veliko sreče, ampak pravijo, da sreča je na strani hrabrih. Ko je bilo 3-0, sem mislil, da je konec za Real, vendar je Real še enkrat več dokazal, da je ekipa s karakterjem. Glede na včerajšnji zame izjemno presenetljivi razplet druge tekme obstaja dobra možnost, da bomo Real gledali tudi v finalu. Benzema v življenjski formi hiti zlati žogi naproti. Chelsea - včeraj prikazali odlično igro, vendar so v prvi tekmi zapravili napredovanje. Čestitke navijačem Reala.
Anticripstoned
13. 04. 2022 10.12
-2
putanesca
13. 04. 2022 10.14
+8
User416781
13. 04. 2022 10.16
+13
Mah, te debate so brezvezne Včeraj je sicer Chelsea dal gol zaradi sodniške napake, ko je bil dosojen kot, ki to sploh ni bil. Dejstvo je, da je Real naprej in da je Chelsea izgubil ta dvoboj na prvi tekmi.
Kollerik
13. 04. 2022 10.01
+10
Včeraj nekoliko slabši par (Real, Villareal) naprej, toda tak je nogomet. Chelsea se je premagal predvsem sam sebe že na prvi tekmi...., odlični Benz, Modrič in Cortua pa so dodali piko na i. Nagelsmann in njegov Bayern so dobili tipično lekcijo iz podcenjevanja. Čestitke torej španskemu nogometu, Modrič dokazuje, da je trenutno najboljši vezni na svetu, Benz pa je definitivno nov mr. zlata žoga in absolutno glavno ime lige prvakov.....
HALAcR7
13. 04. 2022 10.15
-2
Slabši par????a si v redu,Real ni nikoli slabši proti nobenemu tekmecu,Modrič dokazuje da je nakboljši vezni vseh časov je dobil že dokaz za to,,,Benz pa vedno top 9ka
dark horse
13. 04. 2022 11.41
+2
Aja krele real je bil včeraj boljši po tvoje 🙈🤣
Lima33
13. 04. 2022 09.53
+17
Temu Carlu pa ne pride iz guzice v glavo, da Casemiro in še posebi Kroos nemoreta skupaj igrati še posebi proti taki Tekaški oz.hitri ekipi... Zraven dodaš jokico Vinko, ki se sicer trudi in je hiter (vsaj to) ampak smotan k zajla imaš pač veliiik problem v igri... Če bi Kroos ostal na terenu bi Real gladko izpadel... Taktika, da se braniš celo tekmo proti taki ekipi je kriminalna in to ni prvič... Glede sojenja nimam nekih pripomb edino Vinki bi lahko pokazal za jokanje rumenega enostavno... Je bil pa Chelsi včeraj konkretno bolši... Bravo Modrić in Benz za prikazano igro... Posebi bi pohvalil še Valverdeja in Camavingo in ostale fante razen Casemira in Kroosa... Pri Chelsiju pa vsi ok razen golmana... Bravo Real... 💪💪
HALAcR7
13. 04. 2022 10.17
-1
Svoje so nekako odsližila,vredu sta samo zelo zelo počasna,,chelsi pa kot rakete
marlboro01
13. 04. 2022 11.08
+3
Se strinjam se tabo. Pa vesel sem da je Marcelo pršu v igro. Casemiro in Kros. Takrat se Kidrič ne pride do izraza. Pa Valverdeja desno. Preveč obrambna igra.
marlboro01
13. 04. 2022 11.08
+4
FCL
13. 04. 2022 09.53
-3
Škoda za Chelsea...v 2 tekmah so pokazali veliko več kot BenzeReal.
Sisli288
13. 04. 2022 09.49
-8
Chelsea popolno nadigral Real, ampak jim je zamnjaklo malo srece pri zakljucku akcij. Glede sojenja pa škoda besed, lahko povzamem samo naslov tujih portalov * Sreča in Marciniak popelajla real v polfinale *
kd29
13. 04. 2022 09.51
+9
A ta tuj portal, ki ga omenjaš, ja slučajno angleški, po možnosti še iz Londona? Me prav zanima.
giovanni2
13. 04. 2022 14.07
+3
CizLouise
13. 04. 2022 09.37
-6
Cestitke Realu. Popolnoma nezasluzeno napredovanje ampak tud to je treba znat
HALAcR7
13. 04. 2022 10.18
-1
265004
13. 04. 2022 09.24
-11
in potem neki pacienti tu gor omenjajo leto 2012.....samo vlečenje Wernerja je bilo še bolj očitno,kot to da crisp in halar potrebujeta strokovno pomoč...sramotno branjenje Reala sredi BernaLea v kombinaciji s sodnikom jih je popeljalo v naslednji krog...Včeraj smo gledali nogomet z veliko začetnico s strani Chelsea in anti nogomet s strani Reala...Izgleda,da v Madridu ustvarjajo novo postavitev 6-4-0....Simeone jim je nakazal kako se to dela...Nogomet ki ga igrajo Barca ,City,Liverpool,Chelsea-temu se reče užitek ob gledanju nogometa...
cripstoned
13. 04. 2022 09.26
+5
ahhahaha spet samo jokanje...omenjanje sodnikov je priznanje vase nemoci...nihce od igralcev, kluba, trenerjev, storkovnjakov ne omenja sojenja...omenjajo ga samo tisti ki sovrazijo real a hkrati ne bodo priznali da gol do katerega je prisel chelsea (kot ki ga ni bilo= ne bi smel obstajati...toliko o tem...real je zasluzeno in posteno izlocil psg in vasega messija, zdaj jim je na posten in zasluzen nacin uspelo izlociti se chelsea in prislo se med top 4ekipe v najtezjem tekmovanju...in to te boli.-..se na mnoga leta hejter..
265004
13. 04. 2022 09.33
-9
jaz o tekmi,pacient pa o Messiju in meni...o sojenju pa mal preber na tujih omrežjih,kjer se slikovno pojavlja Perez z vrečo denarja in darilom...aja,ne poznaš tujih jezikov..razumem,saj ti še Slovenščina dela preglavice...
cripstoned
13. 04. 2022 09.34
+9
Kollerik
13. 04. 2022 09.49
-6
265, brez veze je kakršna koli debata s pacientom, oziroma čim manj ..
cripstoned
13. 04. 2022 09.58
-6
tako ja ignorirajte mene in real pa bo vse v najlepsem redu na tem portalu...seveda se to ne bo zgodilo ker vas moje ve3selje in komentiranje unicujeta enako kto vas unicujejo postene zmage reala v svojem tekmovnaju....
Kollerik
13. 04. 2022 10.09
+1
Res je.... Rezultat 4:0 nas je dobesedno uničil.... Ker moron ...
madridista07
14. 04. 2022 16.20
Kollerik Barca je dobila zadnji El clasico. Pa kaj? Še več jih bo. Pa kaj?? Včasih je fajn da dobiš konkreten focn. 😜
cripstoned
13. 04. 2022 09.11
+7
rudiger? ce je imel perez dvome glede rudigerja mislim da je vceraj dokazal zakaj je prepotreben v realu...ima vse, je zival in zabija gole ter somotivira igralce...mislim da je ravno rudiger bil vceraj tisti jezicek na tehtnici zaradi katerega je bil chelsea boljsi od reala...alaba, militao, rudiger to bi bil super trio..
Fuzbaler
13. 04. 2022 10.09
+8
Ne govorit v teh časih, da je žival, ker te bo hitro kdo označil za rasista.
dark horse
13. 04. 2022 11.44
+0
Alaba 😂😂😂 zdaj bi že rudigerja 🙈 pa po možnosti še P. Gonzaleza itditd pacient
cripstoned
13. 04. 2022 09.09
+8
210minut epskega nogometa..skupni rezultat 5:4...skoraj odpisani anglezi pred 2.tekmo so uspeli obrniti rezultat in poskrbeti da je bil ze skoraj odpisan real madrid...potem tista asistenca najboljsega veznega igralca v zgodovini nogometa in zadetek rodryga ki ni bil niti priblizno lahek...no tukaj se je vse obrnilo v prid reala...fizicno so bili boljse pripravljeni za podaljsek in verjeli so da lahko zabijejo se enega ko dodas zraven se izkusnje je potem vse jasno....potem je udaril benzema vse ostalo je zgodovina...real je bil boljsi na 1.tekmi in v podaljskih (120minut), chelsea je bil boljsi celotnih 90 minut vcerajsnje tekme...moje spostovanje do chelseaja in tuchela je po tej tekmi samo se zrastlo...niso se predali in prisli so povsem pripravljeni in tako skupaj z realom poskbreli da je na koncu zmagal nogomet...taksne tekme v tem tekmovanju ni bilo ze dolgo in je tudi ne bo nekaj casa...finale pred polfinalom bi clovek rekel...najlepse je biti navijac reala...to kar dozivljamo mi ne dozivlja nihce...vamooooos campeeeoneeeees.
HALAcR7
13. 04. 2022 10.21
-3
Crip je bilo kar napeto,nisem mogel še spati do 3eh zjutri
Rikša
13. 04. 2022 08.57
-11
Nezasluženo Real, vsaj po priložnostih in igri. Četrti gol Chelsea neupravičeno razveljavljen po mojem mnenju, je pa res da pri drugem ni bilo kota... Individualna kvaliteta Modrića in Benzemaja jih je peljala naprej.
DEEP
13. 04. 2022 09.07
-2
Ti si kot reporter, gdo te pita za mnenje, egzotiki za nogobrc!
Rikša
13. 04. 2022 09.14
-7
Povem samo moje mnenje. Razumem da ti ni všeč ampak kaj čem. Že sama statistika ti pove da je bil Real nadigran
deckoSprecko
13. 04. 2022 08.56
+16
Ampak kako igra veterana Modrića.. Človek je v 37 letu pa igra, teče po igrišču kot 20 letni mulc, v obrambi isto vrhunsko včeraj pa te njegove velemojstrske podaje.. Mozaik vele Modrić.
cripstoned
13. 04. 2022 09.19
+5
na zemlji ni veznega igralca ki bi mu lahko pariral...taksen vezist oz igralec ter borec kot je modric se rodi 1x na 100let...neverjetno kaj dela pri teh letih..
HALAcR7
13. 04. 2022 10.22
-2