Liga prvakov

Real nepričakovano na kolenih, podaja Iličića, remi Handanovića

Milano, Madrid, Herning, 21. 10. 2020 23.11 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min
Avtor
M.G., J.K.
Komentarji
65

Nogometaši madridskega Reala so v prvem krogu nove sezone Lige prvakov v skupini B na domačem Alfredu di Stefanu senzacionalno izgubili z ukrajinskem Šahtarjem (2:3). Real je ob polčasu zaostajal že z 0:3, nato uspel doseči dva zadetka, izenačenje pa mu je v sodnikovem dodatku zaradi prepovedanega položaja pri golu Valverdeja odvzel VAR. Visoka zmaga Atalante na Danskem, remi Samirja Handanovića z Interjem v Milanu.

Več videovsebin
  • Vrhunci sredinih tekem prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (2. del)
    16:50
    Vrhunci sredinih tekem prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (2. del)
  • Vrhunci sredinih tekem prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (1. del)
    14:24
    Vrhunci sredinih tekem prvega kroga skupinskega dela Lige prvakov (1. del)

 

Šahtar je v prvem polčasu povsem šokiral galaktično zasedbo Madrida, ki je v prvih 45 minutah delovala vse prej kot galaktično. V 29. minuti je mrežo belega baleta načel Brazilec Tete, a večino dela je opravil 21-letni Viktor Kornijenko, ki je osmešil štiri Realove branilce, nato pa v padcu žogo spravil do Brazilca, ki je z natančnim strelom povedel Ukrajince v vodstvo. Za dodatno dozo slabe volje v zadnji vrsti Reala je čez slabih pet minut poskrbel kar Realov branilec Raphaël Varane, ki je po strelu 20-letnega Teteja žogo z nespretnim izbijanjem spravil za hrbet belgijskega vratarja Thibauta Courtoisa. Na 3:0 je po hitro in domiselno izpeljani akciji povišal izraelski  napadalec Manor Solomon, ki ga je s krasno podajo s peto zaposlil v prvem polčasu razigrani Tete, sicer najbolje ocenjeni igralec Šahtarja po kriterijih spletne strani Sofascore.com. Real je v prvem polčasu bil povsem neprepoznaven, prevladoval ni niti pri posesti žoge. Šahtarju je uspelo proti okvirju gola sprožiti štirikrat, Realu le dvakrat.

Statistika tekme Real - Šahtar Doneck.
Statistika tekme Real - Šahtar Doneck. FOTO: Sofascore.com

A nagovor francoskega stratega na klopi madridskega Reala Zinedina Zidana, ki je "galaktike" popeljal do zgodovinskih treh zaporednih naslovov v Ligi prvakov, ob polčasu je očitno (vsaj delno) zalegel. Najprej je v 54. minuti na 1:3 zaostanek s pravcatim evrogolom s kakšnih 25 metrov znižal veteran v vrstah "galaktikov" Luka Modrić, nato pa je za neverjetno zgodbo poskrbel še talentirani Brazilec Junior Vinicius. Ta je vstopil v igro v 59. minuti, nato pa po le 14 sekundah igre (rekord Lige prvakov) zadel za 2:3. Brazilec je spretno ukradel žogo obrambi Šahtarja in nato s samostojno akcijo matiral nemočnega vratarja Anatolija Trubina.

Realova obramba v prvem polčasu je spominjala na znameniti švicarski sir.
Realova obramba v prvem polčasu je spominjala na znameniti švicarski sir. FOTO: AP

Real je še naprej pritiskal in iskal izenačujoči zadetek, a se mu ni izšlo. "Galaktiki" so bili vselej premalo natančni v zaključku akcij oz. nekajkrat se je izkazala obramba gostov. A vse do sodnikovega dodatka, ko je v 92. minuti po akciji s kota zadel Federico Valverde. Beli so že slavili gol, ko je glavni sodnik tekme, Srb Srđan Jovanović, pokazal, da bo potreben pregled z VAR-om. Ta je pokazal, da je bil pri zadetku strelec drugega Realovega zadetka Vinicius v pasivnem prepovedanem položaju, a naj bi pri tem zakrival pogled vratarju Šahtarja. Tako je ostalo pri končnem rezultatu 2:3 in senzacionalni zmagi Ukrajincev sredi Madrida. Velja sicer dodati, da za Real ni igral poveljnik obrambe in kapetan Sergio Ramos. Manjkali so tudi prav tako poškodovani Daniel Carvajal, Martin Oedegaard in Eden Hazard.

Statistika Josipa Iličića na temi Midtjylland - Atalanta.
Statistika Josipa Iličića na temi Midtjylland - Atalanta. FOTO: Sofascore.com

Visoka zmaga Atalante, podaja povratnika Iličića
Nogometaši Atalante so skupinske del Lige prvakov očitno pričakali bolje pripravljeni kot lani. Če jih je lani uvodoma osmešil zagrebški Dinamo (4:0), pa so tokrat brez težav slavili na gostovanju v Herningu pri Midtjyllandu, in sicer z identičnim rezultatom. Že v prvem polčasu so Dancem Italijani nasuli tri zadetke. V drugem polčasu je priložnost za igro dobil tudi slovenski reprezentant Josip Iličić, ki se je nedavno vrnil na nogometne zelenice po osebnih težavah. In očitno se je vrnil dobro pripravljen, saj je poskrbel za podajo pri četrtem zadetku, pod katerega se je podpisal Aleksej Mirančuk

Samir Handanović (na fotografiji) je novo sezono LP začel s točko.
Samir Handanović (na fotografiji) je novo sezono LP začel s točko. FOTO: AP

Samir Handanović je z Interjem na domačem stadionu Giuseppe Meazza sezono Lige prvakov začel z remijem (2:2), a s tem bodo Italijani na koncu zadovoljni, saj je kazalo celo na poraz z Borussio Mönchengladbach. Domačine je na začetku drugega polčasa v vodstvo popeljal Romelu Lukaku, a je Samir Handanović moral nato po žogo v svojo mrežo kar dvakrat. Prvič ga je z bele točke premagal Ažirec Ramy Bensebaini, drugič pa Jonas Hofmann, ki je slovenskega vratarja matiral v 85. minuti tekme. Za delitev točk v Milanu je poskrbel igralec tekme, belgijski napadalec Lukaku, ki je v zadnji minuti rednega dela z neposredne bližine zadel za izenačenje na 2:2.

Liverpool z minimalno zmago v Amsterdamu, City potreboval preobrat
Na zanimivem obračun v Amsterdamu je Liverpool prišel do zmage proti Ajaxu (1:0). Gol so si Nizozemci zabili kar sami, potem ko je v 35. minuti žogo v lastno mrežo nesrečno poslal Nicolas Tagliafico. Žoga ob strelu senegalskega napadalca Sadia Maneja namreč ne bi letela v okvir vrat. 

Liverpool je slavil v Amsterdamu, odločil je avtogol Tagliafica.
Liverpool je slavil v Amsterdamu, odločil je avtogol Tagliafica. FOTO: AP

Manchester City obračuna s Portom ni začel najbolje, saj so Portugalci na stadionu Etihad povedli že v 14. minuti tekme, ko se je med strelce vpisal kolumbijski vezist Luis Diaz. A varovanci Josepa Guardiole so se hitro uspeli dokopati do izenačenja – argentinski napadalec Sergio Agüero je izenačil v 21. minuti z enajstmetrovko –, v drugem polčasu pa so sinje modri prišli do popolnega preobrata in končne zmage s 3:1. Pod drugi zadetek se je vpisal turški zvezdnik Ilkay Gündogan, pod tretjega pa poletna okrepitev iz Valencie Ferran Torres

Liga prvakov, skupinski del, 1. krog: 

Real Madrid - Šahtar Doneck 2:3 (0:3)
Modrić 54., Vinicius 59.; Tete 29., Varane 33./ag, Solomon 42.

Salzburg - Lokomotiva Moskva 2:2 (1:1)
Szoboszlai 45., Junuzović 50.; Eder 19., Lisakovič 75.

Ajax - Liverpool 0:1 (0:1)
Tagliafico 35./ag.

Inter - Borussia Mönchengladbach 2:2 (0:0)
Lukaku 49., 90.; Bensebaini 63./11-m, Hofmann 84.
Samir Handanović (Inter) je igral vso tekmo.

Manchester City - Porto 3:1 (1:1)
Agüero 21./11-m, Gundogan 65., Torres 73.; Luis Diaz 14.

Midtjylland - Atalanta 0:4 (0:3)
Zapata 26., Gomez 36., Muriel 42., Mirančuk 89. 
Iličić je vstopil v 68. minuti tekme in podal za zadnji zadetek

Olympiakos - Marseille 1:0 (0:0)
Koka 90+1.  

Bayern München - Atletico Madrid 4:0 (2:0)

  • krovni2
  • PRALNI STROJ
  • SESALNIK
  • ČISTILEC
  • klima
  • tv
  • ura
  • skiro
  • kosilnica
  • krovni

KOMENTARJI (65)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Paštašutar
22. 10. 2020 09.58
+7
Povsem mogoče je,da Reala ne bo v osmini finala. S tako igro in takim razmišljanjem Zidana bi znala biti vprašljiva tudi uvrstitev v evropsko ligo.To se vleče že od zagona po prvem valu. Predolgo!!
265004
22. 10. 2020 09.57
+1
Ni penala,ni Reala...to je že več kot očitno...
tekač
22. 10. 2020 09.41
+5
No pa poglejmo. Ukrajina je površinsko večja kot Španija ima pa malo manj prebivalcev. Španija cc 46 milj. Ukrajina 41 milj. Šahtar igra na stadionu,ki sprejme 50 tisoč obiskovalcev. Verjamem da bo v Donbas areni Realu še pošteno vroče s takim pristopom in igro ....
Lima33
22. 10. 2020 09.38
+4
Nič nepričakovano ampak pričakovano in še srečo so imeli, da niso še večjo porcijo blamaže dobil... Igra porazna, brez ideje še posebi, ko je Krosko vstopil v igro... CR je imel prav, ko je enkrat izjavil o njihovi pripravljenosti itd... Brez Ramosa in CR je Real s to ekipo neka povprečna ekipa razlog pa vidim v Zidanu... Sreča, da ni Bayern v isti skupini, ker bi stopili na bremzo, ko bi nafilali 15-ko... Obup res in v soboto bo po videnem zloraba Reala...
HALAcR7
22. 10. 2020 09.14
-4
boli me glava že od tega zidana in njegovo postavo,preveč starih kolegov forsira,čas je za osvežitev
Johnny_J
22. 10. 2020 11.10
+2
Kaj te moti, saj si le hejter barce in navijač Cristiana.
Carmencula
22. 10. 2020 08.39
+3
Ne igrajo Milijoni, Nogomet se ne igra zaradi Neymarja, Mbappea, Modriča nč od nč.....in ostalih, po igrišču ne teka Miliarda ampak kolektivni duh, moštvena igra, ki je te kvazi zvezdnike, ki kot štori stojijo povozilana polno..PSG kaj so ti Milijoni dosegli absolutno NČ.
gogi_
22. 10. 2020 08.29
+0
Neprecenljivo :) vinicisus pa kot vedno ,njegovi goli ne prinasajo preobratov in zmag,je pa krivec za poraze,nekako tako kot un tavares pri mariboru.
Trend01
22. 10. 2020 08.27
-6
Neverjetno število "navijaštva" je na tem portalu. Upam, da se bo v prihodnosti kdaj kdo nad sabo zamislil. Morda po adolescenci?
Konan
22. 10. 2020 19.09
Hinavec,seveda se bomo naslajali ob porazu belega baleta,zakaj pa ne,tako kot se vi isto
Nikolajev
22. 10. 2020 08.23
+5
Real bi zmagal, če sodnik ne bi razveljavil gola in č bi se tekma podaljšala za 7 minut in če bi 98 minuti bil piskan penal za Real.
modelx
22. 10. 2020 08.56
+2
in če bi igrali potem še 20 minut in če bi sodnik bil španec in če bi …..
RUBEŽ
22. 10. 2020 08.21
+2
Res me veseli, da se je vrnil Iličič. Res mu privoščim. Srečno naprej. Sicer pa REAL? Verjetno so se šparali za EL CLASICO. HAHAHAHAHAHA
Slava Rodu
22. 10. 2020 08.08
+3
Super, nit miljarde in sodniki ne morejo pomagat.
cripstoned
21. 10. 2020 21.52
-9
hejteri karma ne pociva...prehitro ste zlezli iz lukenj...lahko noc..
Kollerik
21. 10. 2020 21.57
+6
modelx
22. 10. 2020 08.56
+1
res je, karma ne počiva in je nabila sprdajčkarje. to bi morala delat stalno.
HALAcR7
22. 10. 2020 09.15
-2
huješe kot slamantih ni nobenmu 8:2 se ne pozablja zlahka
Od Halerja ati
22. 10. 2020 11.10
+2
hahaha ko ti pa omenim blamaze reala proti barci 5:0, 6:2, 4:0, kazanje dresa sredi bernabeva pa zgines v svojo luknjico haha no pa sej lepo da tut tega še nisi pozabu. uzivaj v prelepem dnevu hahahahahah
Carmencula
21. 10. 2020 21.24
+9
Sodniki, denar (( pjenali..so v 90 % zagotavljali zmage za kraljevi klub, drgač pa nč od njega..
Carmencula
21. 10. 2020 21.26
+11
g-star
21. 10. 2020 21.39
-5
Al si obseden z realom ampak prej bi reku s hrvati poleti si pa verjetno prvi k gor k njimi rineš
Mario Kneževi?
21. 10. 2020 21.53
+1
Hvataj se kuhinje Carmencita, clovek je zabil evrogol ampak verjetno samo beres.
User416781
21. 10. 2020 21.22
+2
😳😳😳 Real izgubil? W.TF?
manucao
21. 10. 2020 21.16
+10
V prvem polčasu Real ni pokazal popolnoma nič le da je pokasiral 3 komade. V drugem malce boljše a je še vedno to daleč od kakšne igre. V soboto prihaja trenutek resnice in bi poraz proti Barceloni bil skoraj tragičan.
Met4llic4
21. 10. 2020 21.14
+12
Pravite Real letos na vse hehe, na Copa del ray naj raje ciljajo 😂 ce nas nebo spet kaksen tretje ligaš vn zabrisal, mislim me niti nebi čudilo. Stako igro pa proti barceloni nimajo kaj iskati.
dark horse
21. 10. 2020 21.13
+10
Me zanima kdaj boste realovci spoznali in priznali da je plod realovih lovorik sodniška pomoč, sreča itd ne pa trenersko znanje Zidana
Konan
21. 10. 2020 21.54
+4
In pa seveda goljufij in vara ki ga še ni bilo, smrdljiv klub ki mu ni para v zgodovini glede tega
Carmencula
21. 10. 2020 21.06
+1
Vsakemu je jasno da razni Neymarji, Mbappei..in ostali za 100 milijonov ne prinašajo uspeha..povozili so jih ko valjar asfalt...čisto nepomembni na CENIKU Angleški nogometaši..Neymar in ostali nikol ne bodo razumeli, da je nogomet kolektivni šport on misli da se igra zaradi njega..
Anticripstoned
21. 10. 2020 21.06
+10
Realčki vem vem...spet bo 6:2...ko pa cska 3:0 pa ajax 4:1 sred madrida...pa vsi amaterji od Cadiza do Šahtarjeve B ekipe....največja sramota v zgodovini nogometa
Od Halerja ati
21. 10. 2020 21.12
+8
pa dej no če oni majo 13 osvojenih lig prvakov a se ne spomnis leta 622 pred našim štetjem kok so bli dobri ko so vse osvojili haha še kr se bodo na zgodovino zgovarjal sej vešda druge nimajo
Anticripstoned
21. 10. 2020 21.14
+5
cripstoned
21. 10. 2020 21.16
-13
13 naslovov reala nikoli ne boli...boli tiste ki se bolj ukvarjajo z nami kot pa za tiste za katerega navijace se imajo...priznaj da si bolj vesel kiksev reala kot pa zmage ''svoje'' barcelone? hahahahaha
Od Halerja ati
21. 10. 2020 21.20
+9
si se pa zlo zmotu. nevem kdo je biu tok vesel poraza barce 8:2... kr se drugih stvari niste mogli veselit. je pa normalno da si mal vesel ce tvoj najvecji konkurent zgubi a ti nisi? a si slucajno vesel ce barca zmaga? men je to logicno.
HALAcR7
21. 10. 2020 21.23
-14
Od Halerja ati
21. 10. 2020 21.25
+12
hahahah evo krips o tem ti govorim. poglej tega se nick si spremeni. pravi navijac hahah razmislam da bi si se js spremenil v messikazedres sredibernabeva... al pa hala barca 5:0, 6:2, 4:0... hahaha
dark horse
21. 10. 2020 21.36
+8
Krele poraz z bayernom je primerljiv s porazom doma z b ekipo šahtarja
Anticripstoned
21. 10. 2020 21.04
+11
Dobro da ni igrala A ekipa