Liga prvakov

Klopp: Že na Anfieldu pričakujem odprto tekmo, brez špekuliranja

Madrid, 20. 02. 2023 09.43 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Juvan
Komentarji
7

Nogometna klasika (že) v osmini finala nogometne Lige prvakov. Tudi, če bi se Liverpool in Real Madrid udarila v finalu Lige prvakov, ne bi bilo nič presenetljivega, glede na zgodovino njunih dvobojev med evropsko nogometno elito v zadnjih letih. In vedno znova je srečnejši konec izvlekel madridski Real. Bo tako tudi tokrat? Dvoboj osmine finala med Liverpoolom in Realom v torek zvečer od 20.30 na Kanalu A in VOYO.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Osmina finala nogometne Lige prvakov
    02:08
    Iz 24UR: Osmina finala nogometne Lige prvakov
  • Vsi zadetki na tekmi Barcelona - Manchester United
    02:45
    Vsi zadetki na tekmi Barcelona - Manchester United
  • Iz 24UR: Otvoritev osmine Lige prvakov
    02:08
    Iz 24UR: Otvoritev osmine Lige prvakov
  • Vrhunci tekme Club Brugge - Benfica
    19:37
    Vrhunci tekme Club Brugge - Benfica
  • Gol Karima Adeyemija za 1:0
    01:39
    Gol Karima Adeyemija za 1:0
Jürgen Klopp
Jürgen Klopp FOTO: AP

Tako Real, predvsem pa Liverpool imata v domačem prvenstvu le malo možnosti, da se zavihtita na sam vrh. Galaktiki za večnim tekmecem iz Barcelone zaostajajo za osem točk, redsi v Premier League s tekmo manj za vodilnim Arsenalom "capljajo" za neulovljivih osemnajst točk. Prav zato, oziroma predvsem zato, bosta Real in Liverpool odmeven rezultat, to je lovoriko, lovila v evropskem klubskem tekmovanju, ki prihaja v odločilni del. 

Torkov nogometni večer je rezerviran za klasični nogometni spektakel. Dvoboj Liverpool - Real od 20.30 na Kanalu A in VOYO. Začenjamo z bogatim studijskim delom. V sredo pa nova poslastica. Tekma Leipzig - Manchester City.

Prvi dvoboj galaktikov in redsov bržkone še ne bo odločilen, a tekmeca se ga bosta lotila z miselnostjo, da že lahko dobita določeno prednost pred odločilnim srečanjem v Madridu. Na sobotni tekmi angleškega prvenstva je Liverpool v gosteh premagal Newcastle z 2:0, kar je bil šele drugi poraz srak na domačem terenu, Otočani pa so potrdili dvig forme. "Ta zmaga je prišla kot naročena. Premagati Newcastle na njegovem dvorišču uspeva redkim v tej sezoni. To je bil odličen test za vse nas pred spopadom z Realom," je otoškim novinarjem sporočil strateg Liverpoola Jurgen Klopp in na vsa usta hvalil svoje varovance za predstavo proti srakam. 

Dvoboji Liverpoola in Reala v Ligi prvakov v zadnjih letih so zelo pogosti. Več uspeha imajo galaktiki ...
Dvoboji Liverpoola in Reala v Ligi prvakov v zadnjih letih so zelo pogosti. Več uspeha imajo galaktiki ... FOTO: AP

"Tako je treba igrati na gostovanju. Bili smo disciplinirani, maksimalno koncentrirani in domačim smo pustili malo upanja za dober rezultat. Mislim, da smo odigrali eno boljših tekem v sezoni sploh in to je odlična napoved za Real. Seveda pa nas proti galaktikom čaka povsem drugačna tekma, kot je bila ta v Newcastlu," je prepričan Nemec na klopi Liverpoola, ki ima veliko izkušenj z igranjem proti Realu. Večinoma so izkušnje bridke z neprijetnimi porazi, tudi v finalu Lige prvakov ...

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Enkrat se mora ta serija slabših medsebojnih izidov končati. Naj bo to v osmini finala," se je hecal Klopp, ki večjih težav s poškodbami ekipe nima. Kakšno tekmo pričakuje na Anfield Roadu? 

Real bo tudi na prvi tekmi igral brez poškodovanih Tonija Kroosa in Aurliena Tchouamenija. Medtem pa se v ekipo Carla Ancelottija vrača lanski dobitnik zlate žoge Karim Benzema.

"Komaj smo končali z gostovanjem v Newcastlu vi pa me že sprašujete o torku. Daleč je še. Pravzaprav ni daleč," se je še naprej zabaval Klopp in nato le ponudil resen odgovor. "Čaka nas spektakel. Verjetno bo tekma bolj odprta, kot so bile nekatere prejšnje v osmini finala letošnje Lige prvakov. Real se ne bo branil, mi pa tudi ne bomo predčasno slekli hlač. Dobro se poznamo, mislim, da so celo dvignili formo in bodo še bolj nevarni kot pred kakšnim mesecem. O rezultatu ne razmišljamo. Sploh sedaj, ko gol v gosteh ne šteje dvojno. Veseli bi bili dobre predstave in da naši navijači uživajo. Če bo tako, verjamem, da bo tudi rezultat nam v veselje," je bil iskren 52-letni strokovnjak. 

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti FOTO: AP

Ancelotti: Liverpool? Močno dviguje formo
Real je z osvojitvijo svetovnega klubskega prvenstva in z zadnjimi zmagami v La Ligi vrnil mir v slačilnico. 

Žreb četrtfinalnih in polfinalnih parov bo 17. marca, četrtfinalni obračuni pa bodo na sporedu 11. in 12. s prvimi ter 18. in 19. aprila s povratnimi tekmami. Prvi polfinalni tekmi bosta 9. in 10. maja, povratni pa teden dni pozneje. Finale bo 10. junija v Istanbulu.

Čeprav je točkovni zaostanek za vodilno Barcelono v španskem prvenstvu morda celo neulovljiv, galaktiki za blaugrano zaostajajo debelih osem točk, pa v taboru Reala še niso opustili želje po ubranitvi naslova, se pa zavedajo, da je pot do kakšne odmevne lovorike v tej sezoni "krajša" skozi pokalna tekmovanja. V Ligi prvakov se tako ali tako kot rekorderji počutijo kot doma. "Veseli me, da smo v Pamploni pokazali pravi značaj. Real je imel od nekdaj velike težave na gostovanjih pri Osasuni in tudi tokrat je bilo tako. A verjeli smo, da bomo nagrajeni in v končnici sta prišla gola za zmago. Vesel sem zaradi fantov, ki marljivo delajo," je za AS razpredal Carlo Ancelotti, ki skuša čim bolj rotirati ekipo. 

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Imamo, kar imamo. Upam, da ne bo novih poškodb. Fantje so v dobrem stanju, s svetovnega prvenstva smo se vrnili utrujeni, a zelo zadovoljni. Dobro je, da smo se v španskem prvenstvu hitro prilagodili na nove razmere in tudi prišli do zmag. To je pomembno pred evropskimi izzivi," je Italijan na klopi belega baleta pogledoval proti Liverpoolu. "Zelo jih spoštujemo. Trenerja Kloppa sploh. Mislim, da bodo še bolj nevarni v Ligi prvakov, saj v prvenstvu nimajo možnosti za naslov. Ne glede na formo v zadnjem času pa pričakujem povsem drugačen dvoboj v Ligi prvakov. Ne želimo prevzeti vloge favorita za vsako ceno, je pa jasno, da je naš cilj napredovanje."

  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou
  • Kou Kou

KOMENTARJI (7)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Kollerik
21. 02. 2023 14.22
265004
20. 02. 2023 18.36
+4
a se že ve koga je Perez določil za sodnika?
Jevgenij Suhov
20. 02. 2023 14.52
+1
Beli bodo zopet igrali bunker, kot po navadi, sreča je samo, da je realovo obrambo lahko prebiti... 3:0 za Liverpool, gladko...
XAVI NIMA BLAGE VEZE
20. 02. 2023 17.14
-2
Četrtkovci pa bodo igrali v četrtek uspavanko z žogo..3:0 za United gladko haha..
Jevgenij Suhov
21. 02. 2023 10.25
+3
Gl.upi halar, spet novi nick.... Vedno te izda slog pisanja in neznanje slovenščine... 🤣🤣🤣🤣
tomaz.hren@siol.net
20. 02. 2023 11.55
+3
Za lepo in atraktivno tekmo sta potrebni dve ekipi, ki gojiti isti stil igre. Se bojim, da bo to zopet ena tistih tekem, ki je preveč obetala.
zapiramvamusta
20. 02. 2023 10.12
+2
To bo prava poslastica komaj čakam🤍😎💪👍