Liga prvakov

Real v Manchester brez Bala, kaznovani Ramos na letalu z ekipo

Madrid, 05. 08. 2020 17.47 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

Trener madridskega Reala Zinedine Zidane se je pred četrtkovim odhodom v Manchester odločil, da na povratnem obračunu osmine finala Lige prvakov proti Manchester Cityju ne bo računal na valižanskega napadalca Garetha Bala in kolumbijskega napadalnega vezista Jamesa Rodrigueza.

Obračun Manchester Cityja in Real Madrida si boste lahko v petek, 7. avgusta, ogledali na Kanalu A in VOYO (začetek prenosa ob 20.30). V soboto, 8. avgusta, se bo ob isti uri začel prenos dvoboja med Barcelono in Napolijem.

Kljub temu, da nanju Zinedine Zidane v minuli ligaški sezoni ni resno računal, odsotnost Garetha Bala in Jamesa Rodrigueza s seznama 23 nogometašev za povratno tekmo osmine finala Lige prvakov proti Manchester Cityju vsaj deloma preseneča. Sploh v primeru Valižana, ki mu povratek na domači Otok, kjer je uspešno branil barve Southamptona in Tottenhama, vedno predstavlja dodaten motiv, a je njegova odsotnost nov dokaz tega, da ga je Zidane po več mesecih govoric dokončno prekrižal.

Bale bi lahko priložnost (vsaj na klopi) dobil tudi zaradi odsotnosti napadalca Mariana Diaza, ki je zaradi potrjene okužbe z novim koronavirusom po povratku s počitnic še vedno v samoizolaciji. Zidane bo namesto Bala in Rodrigueza v Manchester popeljal člana B-ekipe vratarja Diega Altubeja in srednjega branilca Javija Hernandeza, poleg pa bo tudi kaznovani kapetan Sergio Ramos, ki zaradi rdečega kartona s prve tekme v Madridu (City je zmagal z 2:1) nima pravice nastopa. Po poročanju spletne strani madridskega dnevnika AS bo Ramos soigralce poskušal še dodatno povezati v lovu na preobrat.

Zidane (desno) ob Garethu Balu med ligaško tekmo v zaključku sezone.
Zidane (desno) ob Garethu Balu med ligaško tekmo v zaključku sezone. FOTO: AP

Casemiro: Zdaj ni trenutek, da bi govoril o podaljšanju pogodbe
Z nekaj zanimivimi izjavami pa je pred četrtkovim poletom v javnosti presenetil vezist Casemiro. Brazilec, ki velja za enega ključnih mož na sredini igrišča pri Realu, je v tej sezoni odigral največ minut v ekipi, v pogovoru za domači Esporte Interativo pa je spregovoril tudi o svoji novi pogodbi (trenutna se mu izteče leta 2023) in dejal, da gre za "zapleteno vprašanje".

"Bale? Vsi gremo na trenutke skozi težka obdobja. Bale dela in ve, da to ni najboljši trenutek njegove kariere, a dela, ima našo podporo, podporo kluba, trenerja ... Je izjemen nogometaš, za nas je tudi izjemno pomemben, saj lahko vsak trenutek preseneti, to pa je tudi že dokazal," je o junaku velikih Realovih zmag, tudi ene zadnjih leta 2018 v Ligi prvakov proti Liverpoolu, ko je dosegel dva gola, povedal Casemiro.

"Računamo nanj. Ko je na svoji najboljši ravni, je med najboljšimi tremi na svetu, a zdaj moramo biti realni in priznati, da osebno ni v najboljšem trenutku," je še dodal Casemiro in se obrnil proti Cityju in svoji lastni prihodnosti: "Pred premorom smo bili v težkem trenutku, a zdaj je to 'nova običajnost'. Oni ne morejo računati na podporo občinstva, to bo manjša prednost za nas, a igralci in ekipa bodo isti. Proti Cityju nas čaka izjemna tekma, ki bo težka za oboje. Zaradi rezultata s prve tekme imamo mi nekaj težjo nalogo, a smo Real Madrid in tu igrajo najboljši. Imamo možnosti za napredovanje. Podaljšanje pogodbe? To je zapleteno vprašanje ... Menim, da zdaj ni trenutek, da bi govoril o tem. Zdaj je potrebno razmišljati o Cityju in nič več kot le o Cityju. Klub se nahaja v delikatnem trenutku in ko bo to primerno, bo na ta vprašanja odgovoril moj agent."

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (32)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

cripstoned
06. 08. 2020 10.15
+4
in s tem je dal jasno vedeti na koga ne bo racunal naslednjo sezono... tako bejl kot james sta v glavi zidana in mnogih ze bivsa in tako je tudi prav...
Roglič šampion
06. 08. 2020 15.09
+2
no jamesu bi kaksno sanso morda se dal...bale se pa pac dela norca iz vseh. Glede bala se strinjam z zidanom
ehjaehja
06. 08. 2020 08.07
+3
Real Madrid je več kot klub in noben igralec pri Realu ne bo nikdar večji od kluba to bi moglo biti jasno zdaj že vsem. Glede tekme pa upam samo da se Benzemaju "strga" in odigra tekmo sezone z hat trickom ker drugače ne vidim da bi lahko se uvrstili naprej saj nimamo konstantnih napadalcev. HALA MADRID!!!
265004
06. 08. 2020 08.54
-10
ehjaehja
06. 08. 2020 08.59
+12
samomojemnenje
06. 08. 2020 09.05
-9
Kaj pa je pri Realu tisto VEČ? Pri Barci se ve, da je to Katalonija. Pri Realu bi to nekoč bila fašistična falanga, vendar je zdaj ni več. Ali so mogoče še kje kakšni zametki. Ali pa mogoče 90% španskih sodnikov ali kaj si mislil?
ehjaehja
06. 08. 2020 09.12
+13
mislil sem to da pri Realu nemore oziroma nesme kapetan izsiljevati ter se igrati trenerja.
samomojemnenje
06. 08. 2020 09.19
-10
Kje pa kapetan izsiljuje in se igra trenerja?
ehjaehja
06. 08. 2020 09.32
+11
pa sem mislil da navijaš za barco toda očitno ne spremljaš dogajanja v klubu..
samomojemnenje
06. 08. 2020 09.44
-9
Aha, Barco si imel v mislih in kapetana Messija. In koga v Barci kapetan izsiljuje? In če bi Messi igral trenerja, bi Messi sestavljal ekipo in ne bi bili priča nerazumljivim začetnim postavam Barce in potem še nerazumljive menjave.
ehjaehja
06. 08. 2020 09.52
+11
Messi prve mesece ni želel sprejeti Griezmana celo tako daleč je šel da je to prenesel na zelenice in ga ignoriral med tekmami,Ko mu je Ter Stegen povedal da dela narobe se je še z njim spoprijel in začel groziti v smislu:Tu več nisem zadovoljen par ljudi mora oditi...Sem mislil da to veš saj še Obrez to ve.
cripstoned
06. 08. 2020 10.16
+6
ehjaehja
06. 08. 2020 10.25
+6
Cripstoned pa saj to on vse ve toda se rad naredi francoza nemore iz svoje kože toda sam sebe kaznuje z tem ker se očitno ne zaveda nam daje na pladenj odgovore:))
cripstoned
06. 08. 2020 10.39
+6
najbolje da hejterjem tipa kollerik, lazosvobaja, mnenje in se komu sploh ne odpisujemo....nogometa tako ali tako ne znajo komentirati, nonstop pisejo samo o sodnikih in jokajo pod temami prvakov kot so real madrid, ronaldo po novem juve in tudi liverpool...barca je pri njih samo krinka da lahko pljuvajo po boljsih...mi to vemo in vec ne potrebujemo...oni pa kar naj mislijo da imajo prav....na ignor in cao saj je sta real in ronaldo tukaj da jih vedno znova demantirajo...aja pa karma pravtako...
Kollerik
06. 08. 2020 11.24
-5
Res je, pacient cripsi...prav imaš.... ne odpisovat, bomo prihranjeni vajinih nebuloz....
samomojemnenje
06. 08. 2020 11.33
-5
Cripstoned, ko že omenjaš tudi Ronalda, ta je šel tako daleč, da je moral Mandžukić oditi iz Juveta, medtem, ko Griezmannu ni bilo potrebno zapustiti Barce. Glede ignora, ti kar, ker tudi jaz odgovarjam na tvoje komentarje samo takrat, ko lažeš in potvarjaš dejstva.
cripstoned
05. 08. 2020 21.26
+10
bejl je pred kratkim govoril o tem kako se cudi ker izvizga 80.000ljudi...medtem ko je zidanu in ostalim glavna prioriteta liga prvakov in tekma z cityem...bejl sebicno real z zidanom pa ekipno...kaj je tu potrebnega sploh se dodati...realu je bolj pomemben zidane kot pa bejl...
Zdene Iskra
05. 08. 2020 21.48
+12
Bodi dosleden. Če je "bejl" pa naj bo še "siti". Piši kao što govoriš ...
samomojemnenje
05. 08. 2020 20.47
+13
Tole je pa še mene malo presenetilo. Mora biti Zidane močno jezen Na Bale-a, da je rajši zraven vzel člana B ekipe. Sem pričakoval, da bo Bale joker na tej tekmi.
Kollerik
05. 08. 2020 20.54
+13
Zidane ima tokrat prav. Bale je šel predaleč s svojimi nenehnimi provokacijami in tako naprej. Enkrat se mora napraviti red in Zizou ga bo. Definitivno dosti boljši trener, kot kak Setien.
igyyp
05. 08. 2020 21.38
+11
Kollerik: s tem si pa vse povedal. Pravilno, naj golf tepe, pol se ga naj še hitro znebijo, vse se plača vse se vrača. Zizu se ne pusti srat, in dejstvo, jaz o vašem Setienu ne bom govoril, ker ni v pristojnosti, to kar si pa napisal je v piko.+++
igyyp
05. 08. 2020 21.42
+9
Samomoje: Zizu ima avtoriteto, in nebo dovolil, da se ga izigra, res imamo male možnosti, da premagamo MC, ampak Real je Real. Bolje, da izgubimoy kot da da tega luzerja vlečejo na tekmo, večja pomoč bo Ramos pa magar iz tribune, ker igrat itak ne sme, bo pa vlival upanje ekipi.
samomojemnenje
05. 08. 2020 21.59
+4
V bistvu je meni čisto vseeno za Bale-a. Sem pa mislil, da ga bo tokrat uporabil, ker je bil vedno za velike tekme, ampak izgleda, da ga ima Zidane res dovolj. Mislim, da je to tista končna odločitev in da Bale ne bo več zaigral za Real.
borut30
06. 08. 2020 08.07
+12
Ni mi jasno, kako lahko takšen izjemen nogometaš, kot je Bale pride do točke, kjer mu dol visi za igranje. Ima prepotentno razmišljanje in v Realu je samo zaradi denarja. Zgleda da se je odločil, da zadevo spelje do konca, četudi ne igra več. Ko bo potekla pogodba, bo star 33+ let in vprašanje, če ga bomo še sploh kdaj videli igrati na tako visoki ravni. Zadnje dve-tri leta izpustimo, ker praktično ne igra. Torej je igral le do 28. leta. Pa še tukaj je potrebno vzeti v zakup, da je bil po več mesecev poškodovan. In verjamem, da nekomu, kot je Zidane to niti najbolj ne diši. Imeti takšnega igralca v ekipi, kjer mu je pripadnost do Reala zadnja možnost....pač ne gre. Real ima mnogo več mladih, željnih dokazovanja in prav je tako. Samo potem naj se Bale ne sprašuje, zakaj hudi.ča ga tisti na tribunah ne spoštujejo.
samomojemnenje
06. 08. 2020 08.53
-5
Očitno je takšen tip človeka, ki mu je vseeno, da ne igra. Tudi osvojil je že vse lovorike, ki jih je možno osvojiti s klubom in to večkrat. Prikrajšani pa smo tudi mi gledalci in navijači, ker ko je igral na nivoju, je bil strah in trepet in njegova hitrost je bila neverjetna. Prodati ga bo pa verjetno težko, saj je tudi njegova velika plača poleg poškodb velika ovira. Verjetno bi ga kdo kupil, če bi pristal na 20% dosedanje plače. Tako pa dečko prejema milijone, trenira za svojo kondicijo in igra golf.
265004
06. 08. 2020 08.56
-8
Zidane je dobil prigoljufano prvenstvo in je brez možnosti v Manchestru zato ni vzel Balea...In zdaj je glavni heroj z avtoriteto...Smešno...
cripstoned
06. 08. 2020 10.44
+6
samo 4je hejteri tukaj omenjajo sodnike medtem ko so pravi navijaci barce sportno priznali da je real pac bil premocen...smesni ste ze...in tako je vsako sezono ko real nekaj osvoji...samo 4je piskajo o sodnikih javnost pa ve da real madrid pac ni imel konkurence pa naj gre za laligo ali ligo prvakov.....tako pac je...vi ste tu da sovrazite medtem ko se mi veselimo..
samomojemnenje
06. 08. 2020 11.37
-4
Cripstoned, samo štirje pišete, da je bilo vse čisto od "stalnih" komentatorjev. Potem so tukaj še ljudje, ki tu in tam kaj napišejo in je tudi veliko le teh pisalo, da špansko sojenje smrdi. Pa priznanje o 90% sodnikov za Real in javno razkritje, da je Perez klical sodnike. Ampak za vas je vse čisto.
Anticripstoned
05. 08. 2020 19.22
-2
Gen Franco, Petezovi sodniki. Kar njim ni uspelo je polomil mesar Ramos...
Anticripstoned
05. 08. 2020 19.21
-3
Real Madriid največja šala v zgodovini nogometa
265004
06. 08. 2020 08.56
-6
Anticripstoned
05. 08. 2020 18.46
-7
Kdo rabi Ramosa Balea če imalo Gil M, H Hernandeza in M Lahoza