Liga prvakov

Real po porazu v Ukrajini celo pred izpadom? Inter še 'živ', spodrsljaj Atalante

Kijev, 01. 12. 2020 22.58 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min

V predzadnjem krogu skupinskega dela Lige prvakov je madridski Real, rekorder po številu naslovov, gostoval pri Šahtarju iz Donecka. Galaktiki, ki v tej sezoni ne blestijo na nobeni "fronti", so tudi tokrat morali priznati premoč Ukrajincem in po novem bolečem porazu (0:2) so celo tik pred izpadom. V isti skupini nastopa Inter Samirja Handanovića, ki po zmagi v Mönchengladbachu (3:2), še upa na osmino finala. Atletico Jana Oblaka je na domačem terenu remiziral proti Bayernu (1:1) in bo še trepetal v boju za napredovanje, podobno zahtevna naloga pa čaka Atalanto, ki doma ni uspela streti Midtjyllanda (1:1). Josip Iličić je igral v drugem polčasu.

Več videovsebin
  • Vrhunci torkovih tekem petega kroga skupinskega dela Lige prvakov (2. del)
    13:07
    Vrhunci torkovih tekem petega kroga skupinskega dela Lige prvakov (2. del)
  • Vrhunci torkovih tekem petega kroga skupinskega dela Lige prvakov (1. del)
    13:52
    Vrhunci torkovih tekem petega kroga skupinskega dela Lige prvakov (1. del)

 

V skupini A je bil derbi skupine med Atleticom in branilcem naslova Bayernom, ki pa je igral s precej spremenjeno postavo, saj si je že pred tem zagotovil prvo mesto v skupini in preboj v osmino finala. 

V sredo zvečer nov spektakel v Ligi prvakov. Na Otoku se bosta udarila Manchester United in PSG. Prenos na Kanalu A in VOYO. Začnemo ob 20.40.

Španci, pri katerih je Jan Oblak branil celo tekmo, so zadeli v 26. minuti prek Joaa Felixa, Nemci, ki sicer niso ogrožali Oblaka, pa so izenačili v 86. minuti, ko je Thomas Müller unovčil najstrožjo kazen. Špance tako v zadnjem krogu čaka obračun za napredovanje v Salzburgu. Avstrijski klub je pred tem v Moskvi premagal Lokomotivo s 3:1. Že v prvem polčasu je dvakrat zadel prek Mergima Berishe. V 79. je Anton Mirančuk zmanjšal zaostanek z bele pike, toda Avstrijci so le dve minuti pozneje spet pobegnili po golu Karima Adeyemija. Salzburg je tako vpisal prvo zmago v tekmovanju, s katero je zadržal možnosti za vsaj tretje mesto in nadaljevanje evropske poti. Kljub porazu in dejstvu, da je še brez zmage, pa je še vedno v igri za to tudi Lokomotiva.

Samir Handanović vs Borussia (M)
Samir Handanović vs Borussia (M) FOTO: Sofascore.com

Real je v Ukrajini v skupini B doživel drugi poraz, še drugega proti Šahtarju, tokrat je klonil z 0:2. Ta je povedel v 57. minuti z golom Dentinha, prednost pa podvojil v 83., ko se je med strelce vpisal Manor Solomon. Obe ekipi imata zdaj po sedem točk, Šahtar pa je boljši v medsebojnih tekmah. Inter pa je v Nemčiji iskal nujno zmago za ohranitev možnosti za napredovanje. Matteo Darmian v prvem ter Romelu Lukaku dvakrat v drugem polčasu sta bila strelca za Italijane, ki so vodili že s 3:1. Toda Alassane Plea je dvakrat zadel za Nemce, v 83. minuti je zadel še tretjič, a izenačenja ni bilo zaradi prepovedanega položaja. Tako je Inter zdaj pri petih točkah, Borussia pa pri osmih.

Josip Iličić vs Midtjylland
Josip Iličić vs Midtjylland FOTO: Sofascore.com

V skupini D je Atalanta Josipa Iličića gostila Midtjylland in dolgo so Danci vodili po golu Alexandra Scholza v 13. minuti. Italijanom, pri katerih je Iličić igral od 46. minute, je uspelo izenačiti v 79., ko je bil uspešen Cristian Romero. Na drugi tekmi skupine je Liverpool ugnal Ajax z 1:0. Zadel je Curtis Jones v 58. minuti. Liverpool je s tem tudi napredoval v osmino finala, Ajax in Atalanta pa se bosta borila za drugo mesto. V skupini C je Manchester City, že pred tem uvrščen med najboljših 16, gostoval v Portu in igral 0:0, kar je pomenilo, da se je v izločilne boje prebil tudi Porto. Olympique Marseille, Dimitri Payet je dvakrat zadel z bele pike, je ugnal Olympiakos z 2:1, slednja imata tako pred zadnjim krogom po tri točke.

Za zdaj se je v osmino finala LP tako uspelo prebiti že nogometašem Seville, Chelseaja, Juventusa, Barcelone, Manchester Cityja, Bayerna, Liverpoola in Porta.

Jan Oblak vs Bayern
Jan Oblak vs Bayern FOTO: Sofascore.com

Izidi, Liga prvakov, 5. krog:
skupina A:
Lokomotiva Moskva - Salzburg 1:3 (0:2)
Mirančuk 79./11-m; Berisha 28., 41., Adeyemi 81.

Atletico Madrid - Bayern München 1:1 (1:0)
Joao Felix 26.; Müller 86./11-m
Jan Oblak (Atletico) je branil vso tekmo.

skupina B:
Šahtar Doneck - Real Madrid 2:0 (0:0)
Dentinho 57., Solomon 82.

Borussia Mönchengladbach - Inter 2:3 (1:1)
Plea 45., 76.; Darmian 17., Lukaku 64., 73.
Samir Handanović (Inter) je branil vso tekmo.

skupina C:
Porto - Manchester City 0:0

Olympique Marseille - Olympiakos 2:1 (0:1)
Payet 55., 75./oba 11-m; Camara 33.

skupina D:
Atalanta - Midtjylland 1:1 (0:1)
Romero 79.; Scholz 13.
Josip Iličić (Atalanta) je igral od 46. minute.

Liverpool - Ajax 1:0 (0:0)
Jones 58.

Koronavirus pasica november
Koronavirus pasica november FOTO:
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (89)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
02. 12. 2020 15.01
Kjer je danes real se lahko samo zahvali zidanu....upam da ostane do konca pogodbe....tako jaz vidim trenutno situacijo....
le?o
02. 12. 2020 12.00
+1
Pričakovano, že po tekmi z alavesom sm zapisal da realu sledi še ena slaba tekma. Sodnik je oškodoval real, s tem ko ni v prvem polcajtu izključil varana. Če bi igrali brez njega, sm zihr da bi odigrali bolj zbrano. Od kje je mendy zalutal v real pa res nevem. Z žogo kot bi bil skregan, desna noga samo za vezalke vezat, ko je prišel je vsaj šprintat znal. Ostali pa komentarja niso vredni, mogoče rodrygo da je pokazal malo več kot ostali. Lukakuju naj pošljejo ornk božičnico, ker jim je pustil vrata odprta. Po vzorcu bi upal na dobro tekmo reala v sevilli, sam kaj ko sledita dve slabi.
265004
02. 12. 2020 12.25
+1
a od kje je Mendy zalutal???Ti jaz povem.Real se vtakne v vsakega igralca za katerega se zanima Barca in ga skuša speljat....Tako so v zadnjem času naleteli na Joviča,Mendyja,Kuba,Rodriga in tudi Vinkota....včasih se obnese hinavščina ,včasih ne....
samomojemnenje
02. 12. 2020 12.39
+0
265004...Zakaj hinavščina? Igralci so na tržišču in se sami odločijo, kam bodo šli. Real se je zanimal za Neymarja, pa ga je zvabila Barca. Fatija je najprej snubil Real, pa so ga potem Barcini skavti zvabili v Barcelono. Trenutno najbolj vroča Haaland in Mbappe, naj bi bila najbližje Realu, ampak ima Barca tudi možnost, da jih kupi. Ampak, ali želita v Barco? Haalanda bi lahko dobili, ko je štel 17 pomladi, pa Bartomeu v njemu ni videl neke perspektive. Enako je bilo z Davidsom. Ni bil dovolj dober za Bartomea, pa je končal v Bayernu. Kubo je obljubil barci, da se vrne. Bil je prost, Real ga je poklical in se je odločil za Real.
le?o
02. 12. 2020 14.36
-1
@semprebarca...ti je samo odgovoril. Po tvoje so imeli vsi našteti možnost izbire kluba, predvsem kubo. Zakaj so izbrali njim ljubši klub? Povprašaj na campnou. A isto porečeš za pe* drija, samo v kontra smeri? Po tvojih besedah, sem zdaj prepričan da je mendy sabotaža barcelone. Veš kaj se meni zdi hinavsko, da na portalu kjer si itak anonimen spremeniš nick in to potem zanikaš.
265004
02. 12. 2020 18.40
Ledo ti res preveč pameten za tu gor....a ni čudn da si anonimen,ti pa ugotavljaš kdo je pod različnimi nicki...kaj ima veze kdo je kdo?Še enkrat in zadnjič,jaz sem številkar in ne semprebarca,sicer pa kdo si ti da se ti bom jaz zagovarjal...glede prestopov pa naj povem da jaz s tem nimam težav.jaz samo odgovarjam vašim Realovim veleumnim komentatorjem,ki obtožujejo Barco podobnih dejanj že nekaj časa...
le?o
02. 12. 2020 19.05
@semprebarca vem da si zdej številkar. Iskreno me zanima kakšna psiha ti dogaja, da si aninimno ime spremeniš? Pa da končno potrdiva to, kar ti pišem. Je zelo enostavno...vpiši v brskalnik semprebarca24ur. Včasih sm iz dolgcajta malo brskal po starih člankih pa naletim na stare face z novimi profili. Drugače pa nikjer nisem zasledil, da se kdo od realovcev pritožuje nad nakupi griezmanna, coutinha, dembeleja, arthurja,de jonga...celo veseli smo da jih je barca vzela, dokler tako igrajo.
Maxx365
02. 12. 2020 11.07
+2
V tej skupini je taka gneča, da imajo vse ekipe možnost napredovanja pa tudi izpada, dejstvo je, da nobena ni varna, niti prva Borusija. In vsaka ekipa si piše usodo sama. Real recimo je lahko prvi ali pa celo izpade. Ta skupina bo še zanimiva.
Campeones34
02. 12. 2020 10.46
+2
S takšno igro boljše da ne napredujejo
Trend01
02. 12. 2020 10.23
-2
Morda se zdi že vse skupaj "Mission: Impossible", a ni še konec. 'Gladbach ni tako močan kot je Real trenutno slab. Neprepoznaven. Zanič. Poleg tega jih v tej formi čaka še "grozljiv" razpored. 5.12. v gosteh pri Sevilji. Potem pa doma: 9.12. - 'Gladbach, 12.12. - Atleti, 15.12. - Bilbao in v gosteh potem sledi Eibar itd. Bo na polno. Čas bo, da Jović kaj pokaže. 11.12. naj bi se vrnila Ramos in Fede. Bo možno, da bosta že prej? Za Nemce? Zadnja linija bo trpela. Casemiro ne bo dobil do Silvestra nič počitka. Carvajal - nekateri pravijo, da bo morda že do Nemcev nazaj. Ne verjamem. Hja, če se vsaj Ramos vrne, bo ogromna pridobitev. Vsaj Varane ne bo imel polnih hlač. Tudi Courtois se bo bolje počutil. Tale hud "strike", ki sledi bo seveda odločal kako bo z Realom letos. Vražje 4 tekme!
Trend01
02. 12. 2020 10.29
-2
Pa kondicijske trenerje, zdravniški "staff" prevetriti. Toliko poškodb je že "teoretično skoraj nemogoče" doseči.
samomojemnenje
02. 12. 2020 10.36
+2
Ko je za biti ali ne biti, se mi zdi, da je Real takrat, kot ranjeni lev, najmočnejši. Ne vem zakaj, ampak imam občutek, da bo Real dobil vse te štiri "vražje" tekme. S poškodbami pa nima samo Real probleme. Pač to čudno leto, brez priprav, vsak teden dve tekmi, potem vsi najboljši še v reprezentančnih akcijah že trikrat to jesen. Pa še kakšna okužba vmes. Kriza.
Trend01
02. 12. 2020 10.57
-3
Mene poškodbe, kot sp npr. močnejši udarci, zvini, izpahi, poškodbe zaradi drugih (zlomi, počene kosti...) ne motijo. Je del kontaktnega športa. Motijo me pa non-stop nategi mišic. Samopoškodbe. Meča, stegenske mišice... to moti. Preveč je tega. In žal, več ali manj, isti športniki.
samomojemnenje
02. 12. 2020 11.31
Ampak tudi teh poškodb, ki te motijo, je pri dosti klubih kar pogosto. Klopp recimo, nori ravno zaradi tega. Pa ne samo zaradi njegovega Liverpoola. Gledam zdaj dosti tekem, in skorajda ni tekme, da se ne bi kdo kar tako, brez dotika nasprotnika prijel za mišico in pokazal na klop menjavo. Robertu se je to pripetilo celo takrat, ko je močno sprožil po golu od daleč.
le?o
02. 12. 2020 12.19
@samomnenje...predolga prejšnja sezona, med sezono pavza z individualnimi treningi ki so verjetno bli tko tko, prekratka pavza med sezonama in nekvalitetne priprave, to so posledice ki se kažejo zdaj pri večini klubov. Nemci nimajo toliko težav, ker so pravočasno zaključili korona sezono, do lige prvakov torej skoraj 2 meseca so samo vzdrževali formo in motivacijo stopnjevali.
samomojemnenje
02. 12. 2020 12.29
leđo, se strinjam. Saj to tudi sam govorim. Po drugi strani pa je bolj napeto, da ni vse že vnaprej določeno, kdo bo kje prvak. Kiksajo pa vsi "veliki" v vseh ligah, razen Bayerna. Tudi PSG je kiksal, ampak tam itak nimajo konkurence za naslov. Je pa letos vse odprto v Španiji, Angliji in Italiji. In vse te poškodbe in okužbe prav pridejo mladim igralcem, ki tako dobivajo večjo minutažo in možnost za dokazovanje.
265004
02. 12. 2020 12.33
+1
mnenje jaz res ne razumem tvoje pisanje.....kot bi nekomu skoz v r... lezel...Real bo vse 4 tekme dobil...je kot ranjeni lev....pa daj ne s...i... kaj bo Real dobil?Sodnike ki ga bodo v Španiji ven potegnil...Realno je pa tako.Proti Borusii bodo s pritiski na vse mogoče strani izsilili osmino finala,v Španiji jim bodo pa pomagali sodniki.Ima pa Real mnogo globji problem kot te 4 tekme...Brez trenerja,igralskega kadra,poškodbe....Vsi so pametovali za Barco ki se počasi dviguje in bo skoz boljša,Real ima pa velike probleme...
samomojemnenje
02. 12. 2020 12.50
+1
265004...Komu bi lezel v r... In zakaj bi lezel v r... Ker napišem kaj mislim? Pač imam takšen občutel. Če pa izgubijo, pa še toliko boljše. A so proti Valenciji sodili v korist Teala ali proti Alavesu? Penal nad Hazardom, vlečenje za lase Marcela v kazenskem prostoru? Treba je biti objektiven. Sem naspisal po klasiku, da je bil penal nad Ramosem za lase privlečen? Sem. Torej, napišem, kar mislim. Je pa to samo moje mnenje in dopiščam možnost, da se motim. In kar naprej to hejtanje nekaterih iz obeh strani, je brez veze.
le?o
02. 12. 2020 14.48
@samo, tudi jaz poudarjam da korona sezona šele zdaj kaže posledice. Čudi me pa da pri tolkih študijah v velikih klubih niso predvideli, kaj lahko prinese takšen tempo. Pa lepo, da se da še s kom podebatirat o fuzbalu tukaj. Sam si takoj po kepi dobil. Taoštevilčeni je imel včasih nick svojega ljubega kluba "za vedno". Očitno je hejt močnejši od ljubezni.
Lima33
02. 12. 2020 10.18
+3
A mogoče kdo ve, če je Zizu že bivši🤔🤪...?!
Petarda10
02. 12. 2020 10.01
+5
Barni3
02. 12. 2020 10.00
+3
Ce borusia premaga real in inter premaga sahtar ostane real tut brez uefe...a se slucajnu komu sanja kdaj se je to nazadnje zgodilo?
-9
messi je zal mali igralec in nikoli ne more biti med top 50 vseh casov nokoli
dajno
02. 12. 2020 11.10
+6
Si zgubil dudo? Na napačnem mestu jo iščeš 😂
cripstoned
02. 12. 2020 09.43
-6
real madrid nima kvalitete za ligo prvakov...meni je povsem jasno da v ligi prvakov nimamo kaj iskati...prej ko izpadejo prej se lahko osredotocijo samo na laligo....pa ceprav bodo tudi za laligo morali marsikaj storiti da bodo na lanskem nivoju......ko nekdo pove da je zidane povprecen trener nima pojmma o nogometu...kljub vsemu je zidane edini pravi trener za real madrid...kdorkoli drug bo prisel bo zacel noro nakupovati in bo unicil real madrid na dolgi rok...pac imajo probleme z poskodbami nosilcev igre, odhod glavnega igralca moderne ere se pravtako pozna...se vedno sem mnenja da real madrid samo potrebuje top napadalca in vse bo izgledalo drugace...
Od Halerja ati
02. 12. 2020 09.49
+4
kje pa je zej tist še kr smo daleč pred vsemi pa to hahahah men je tut všeč Zidan kr naj ostane hahaha noben ne more proti Krispiju in Realu. Karma je na vaši strani. Sam Šahtar ni biu lih na vaši strani... upsss
Roglič šampion
02. 12. 2020 09.54
+1
kripsi, zidane je odlicen trener. A ti po drugi strani za pepa vedno govoris, da je povprecen trener. Kar pa kaze na to da tudi ti nimas pojma. Glede zidana pa ja, morda letos ne gre, a clovek je osvojil z realom 3 lige prvakov. Pa ceprav mislim da je za to najbolj zasluzen ronaldo, je imel zagotovo tudi zizou pomemben delez. Le 2 trenerja sta poleg njega osvojila 3 lige prvakov: Paisley z liverpoolom in ancelotti 2x z milanom in 1x z realom. Tako da vsekakor spada med trenerske legende
Barni3
02. 12. 2020 10.04
+3
Brez zamere ampak na kaksen nacin so ble osvojene tiste lige prvakov...sej ne recem ugral so dobro ampak en meter ofsajda ni bil piskan...prekrsek v napadu je bil piskan kot prekrsek za penal...in to za zrlo pomembne gole....tko da ja...sej ne recem vsem velikim klubom sodijo v korist vcasih ampak ker se je na tistih tekmah reala dogajalo je blo pa neokusno
Wolfman
02. 12. 2020 09.33
Trener Atletika iz Madrida pa se je včerej proti Bayernu B postavi grdo opekel z strategijo kot z menjavami!!! Nezadostno delo Diego Simoneja.
7zigolino7
02. 12. 2020 09.23
+0
Zidan je en povprecen trener,žal.Igralec eden največjih ampak trener sorry no go.Vse se mu je pokloplo imel je dosti sreče pa še vara ni bilo.Čas je,da pride nekdo drug.Se pa grozno pozna Cr in sedaj Ramos.Resl trenutno niti nima neke kvalitete za naprej.
dark horse
02. 12. 2020 09.33
+0
gogi_
02. 12. 2020 08.53
+0
Zidan je alzirec kar pove vse !
RUBEŽ
02. 12. 2020 08.46
+8
Zizu je dober trener samo takrat, ko ima ekipo polno dobrih igralcev. Ko je ekipa malo slabša, je popolnoma povprečen trener.
RUBEŽ
02. 12. 2020 08.37
+2
No, zgodilo se je to, kar sem včeraj napovedal. Sicer ta ekipa ni zmagala, je pa igrala dobro in nekateri iglalci, ki sicer igrajo manj, so dobili zasluženo minutažo. Zdaj pa v soboto Kampl&CO. Bravo Bayern.
uporabnica1
02. 12. 2020 08.25
+2
Bravo Bayern, z B ekipo ostal neporažen
Lock Down
02. 12. 2020 08.18
+2
Šahtar : Real 5:2, halo Šahtar!? Ki jih je Borusija nabila 10:0, bože mili.
Johnny_J
02. 12. 2020 08.13
+9
Kako močno skupino ima real se vidi po tem, da bo kljub dvem porazom in enim remijem prvi v skupini. Razen, če jih spet preseneti borusia in bodo plapolali beli robčki pred tv ekrani.
mptour
01. 12. 2020 21.56
Messi je kriv, ker nikoli ne bo med 50 najboljših..... Bla, bla, bla..
HALAcR7
01. 12. 2020 21.55
-11
Če je Real zmagal barco,kaj bi ji šele naredili v skipini
resnicaosvobaja
01. 12. 2020 21.59
+8
Knapi so vas sesuli 5:2 z mladinci iz principa ...
Lock Down
02. 12. 2020 08.13
+9
Halar, po tvoji čudni logiki bi glede na to, da je Monchengladbach premagal šahtarja z 10:0, Šahtar pa vas 5:2, bi morala Borusija zdaj vas nabiti s 15:2, al kako?
Od Halerja ati
02. 12. 2020 08.19
+10
hahaha pusti ti Halarja pa logiko to ne gre skupi