Liga prvakov

Real ostaja strup za Liverpool: Vinicius junak z dvema zadetkoma

Madrid, 06. 04. 2021 21.50 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min
Avtor
Marko Gašparin, Marko Juvan
Komentarji
228

Nogometaši madridskega Reala so na prvi četrtfinalni tekmi Lige prvakov v evropski klasiki premagali zasedbo Liverpoola s 3:1. Junak obračuna na stadionu Alfreda di Stefana je bil brazilski napadalec Vinicius Junior, ki se je podpisal pod dva Realova zadetka, enega pa je dodal Marco Asensio. Edini zadetek za goste iz mesta Beatlov je zabil Mohamed Salah. To je bila še četrta zaporedna zmaga Reala nad Liverpoolom.

"Pomembno je bilo zmagati. To je Liga prvakov in 3:1 je dober rezultat. Močno smo delali letos, da smo prišli do tega trenutka sezone, najpomembnejšega, zmagovati na vseh tekmah. In to počnemo. Ničesar jim nismo pustili ustvariti, udarili so enkrat in uspelo jim je zabiti. Moramo tako nadaljevati. Trener nam daje mirnost in vse, kar nas je Zidane prosil, smo naredili zelo dobro. Ljudje 'z zunaj' govorijo, toda jaz vedno treniram, moji soigralci mi dajejo moč, ki jo potrebujem, da pridem do pomembnih trenutkov in zabijam gole, ki zadoščajo," je po tekmi prizemljeno razlagal vsega 20-letni nogometaš iz Saa Paula Vinicius Junior, po statistični oceni Sofascore najboljši posameznik tekme v Madridu.  

Najbolje ocenjeni posameznik tekme Real - Liverpool, tj. Vinicius Junior
Najbolje ocenjeni posameznik tekme Real - Liverpool, tj. Vinicius Junior FOTO: Sofascore.com

Trener madridskega Reala je imel pri sestavi začetne enajsterice precej težav, a je naposled po pozitivnem testu Raphaëla Varana le našel dovolj kadra, da je v osrčje obrambe lahko postavi štiri branilce (Nacho, Eder Militao kot osrednja branilca, levi bočni bo Ferland Mendy, desni pa Lucas Vazquez). Tekme tako ni začel s tremi, kot se je uvodoma ugibalo in kot je Real odigral zadnjo ligaško tekmo z Eibarjem. Sredino so tudi tokrat tvorili Toni Kroos, Casemiro in Luka Modrić, ki so bili v tej sezoni Lige prvakov naravnost izjemni in so gonilo Realove igre. V napadu je se je Zidane odločil za Viniciusa Juniorja, Karima Benzemaja in Marca Asensia. Zidane tokrat ni mogel računati na Sergia Ramosa, Danija Carvala, Varana in Edena Hazarda. 

Na drugi strani pri Liverpoolu ni bilo večjih presenečenj. Diogo Jota se je po poškodbi vrnil v odlično formo, kar je potrdil z dvema zadetkoma Topničarjem v vsega 30 minutah, s čimer si je prislužil tudi mesto v začetni enajsterici. Na klopi je ostal Roberto Firmino, ki se je med strelce kljub rednemu igranju nazadnje vpisal 28. januarja na tekmi s Tottenhamom. Joti sta od začetka v napadu družbo delala Sadio Mane in Mohamed Salah.

Po zaspanem začetku, v katerem je močno prevladoval Real, je terensko premoč v 27. minuti kronal brazilski napadalec v vrstah Reala Vinicius. Ta je krasno sprejel dolgo podajo nemškega vezista Tonija Kroosa in nato z rutiniranim strelom z desnico na oddaljeno vratnico matiral še tokrat nemočnega Alissona Beckerja.

"Ljudje 'z zunaj' govorijo, toda jaz vedno treniram, moji soigralci mi dajejo moč, ki jo potrebujem, da pridem do pomembnih trenutkov in zabijam gole, ki zadoščajo." Vinicius

Na 2:0 je po manj kot desetih minutah nadaljevanja tekme povišal španski nogometaš nizozemskih korenin Marco Asensio. Ta je izkoristil 'podajo' gostujočega branilca Trenta Alexandra-Arnolda, ki je želel žogo izbiti, nato pa z lobom ukanil Alissona. Ta se je žoge še uspel dotakniti, a je znova prišla do Asensia, ki jo je potisnil v nebranjeno mrežo za vodstvo Reala z 2:0. Asensio bi se med strelci znova lahko znašel le nekaj minut pozneje, ko si je napako v obrambi privoščil še turški branilec Ozan Kabak, a je nato Španec  vendarle meril kar precej mimo Liverpoolovih vrat. Polčas, malo pred iztekom le tega je Jüren Klopp že zamenjal Nabyja Keitaja s Thiagom Alcantaro, se je tako zaključil z nadvse zasluženim vodstvom galaktikov z 2:0. Asensio, ki je v zadnjem času v odlični formi, je tako zadel še na četrti zaporedni Realovi tekmi. 

Statistika tekme Real - Liverpool
Statistika tekme Real - Liverpool FOTO: AP

Na začetku drugega polčasa je Liverpool, ki se je po uvodnih 45 minutah znašel v sila neugodnem položaju, prevzel pobudo in za to hitro dobil nagrado – zadetek Mohameda Salaha za znižanje zaostanka na 1:2 v 51. minuti tekme. Egipčan je po akciji, ki sta jo zaznamovala prodora Georginia Wijnalduma in preigravanje Dioga Jota, tudi s pomočjo prečke ukanil Courtoisa.

Liverpool je hitro zajadral na krilih zadetka in v 63. minuti je bilo znova nevarno v Realovem kazenskem prostoru, toda obramba Reala je žogo po podaji Salaha uspela odbiti v kot. Hitro je angleško ofenzivo umiril nocoj izjemno razpoloženi Vinicius, ki je v 65. minuti zadel za 3:1. Ta je izkoristil podajo zimzelenega Modrića in znotraj kazenskega prostora z natančnim strelom s prve premagal tudi tokrat nemočnega Alissona. Real je tako znova udobno povedel in prednost rutinirano zadržal do konca tekme. Pred povratno tekmo si je tako beli balet 'nagrabil' zajeten kapital, a Liverpoolu ostane pomemben zadetek Salaha v gosteh. 

Liga prvakov, četrtfinale, prva tekma, Madrid (prenos na Kanalu A in VOYO):
Real Madrid - Liverpool 3:1 (2:0)
Vinicius 27., 65., Asensio 36.; Salah 51.

Postavi:
Real Madrid: Courtois; Lucas Vazquez, Nacho, Militao, Mendy; Casemiro, Kroos, Modrić; Asensio (Valverde/70.), Vinicius (Rodrygo/85.) in Benzema.

Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Phillips, Kabak (Firmino/81.), Robertson; Fabinho, Wijnaldum, Keita (Alcantara/42.); Salah, Jota (Shaquiri/81.) in Mane.

/povratne tekme bodo 13. in 14. aprila/

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

 

SPREMLJAJ DOGAJANJE V ŽIVO

23.05

Toliko za nocoj ...

... bodite znova z nami jutri, ko je na sporedu še ena četrtfinalna poslastica Bayern - PSG.

22.56

To je statistika tekme Real - Liverpool

22.55

Real z lepim kapitalom na povratno tekmo

Real bo na povratno tekmo odpotoval z lepo prednostjo, prednostjo dveh zadetkov ... A vseeno, Liverpoola ne gre odpisati, pomemben gol v gosteh je za Redse zabil Salah.

22.53

Ostanite z nami!

Sledi še statistika tekme in najboljši posameznik tekme, na Kanalu A in VOYO pa bosta Sanja Modrić in Miran Pavlin predebatirala dogajanje na nocojšnji tekmi ...

90+4'

KONEC TEKME!

Real je zmagal s 3:1 in si priigral zajeten kapital pred povratno tekmo!

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (228)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Roglič šampion
07. 04. 2021 21.32
+1
no komentar vcerajsnjih tekem z moje strani. Real Madrid res odlicno. Nadigrali so Liverpool, ki je bil sploh v prvem polcasu res nemocen. Vinicus igralec tekme, odlicno tudi Modric in Kroos. Edini minus je prejeti gol na domacem terenu, ki bi lahko bil kljucen. Na drugi tekmi je City tezje od pricakovanj ugnal Borussio. Borussia je bila oskodovana ob koncu 1. polcasa za zadetek sicer. A na koncu zasluzena zmaga Pepove cete, ki je bila boljsi nasprotnik. Navdusila sta predvsem najboljsi vezist na svetu po kvaliteti, Kevin de Bruyne, in igralec, ki bo po mojem krojil svetovni vrh v prihodnosti, Phil Foden. Obetajo pa se nam zanimive povratne tekme
cripstoned
07. 04. 2021 20.22
real madrid je spet pokazal in dokazal da se tudi brez ronalda da delati cudeze..tako to delajo najvecji... pred tekmo si nihce ni mislil da bo real madrid tako nadigral liverpool...kaksna igra...vini je supertalent in ima komaj 20let...kot sem vedno govoril glede vinija...manjkajo mu zakljucki ampak je prepomemben clan ekipe in to pri teh letih...kapa dol...prostora za napredek pri njemu je zelo veliko in ne bi se cudil ce bo v nogometu povsem zasencil svojega rojaka neymarja...fant ima vse...pohvale tudi za ostale...tako se igra za barve najvecjega kluba...seveda niso se napredovali ker vsi vemo da se bo igrala 2.tekma..so pa naredili lep rezultat ki ga bodo morali braniti na naslednji tekmi...pravtako sam osebno ne odpisujem liverpoola...gostovanje na anfieldu je pa razlog zakaj je temu tako...v nogometu je zares mozno vse ...
265004
07. 04. 2021 12.14
-3
igyyp poštenjakar,včeraj si pa pokazal svoj pravi obraz...A veš kaj je hujše kot to da si recimo zmoten kot halar crisp in podobni?Da si hinavec prve vrste....Takim pravimo tako kot ženski spodnji organ...samo v pomanjševalnici
ehjaehja
07. 04. 2021 12.31
-4
iggyp je za tebe gospod:)) Ti pa verjamemo da nisi nič spal to noč:D
Vladimir.Krutov
07. 04. 2021 13.26
-1
igyyp
07. 04. 2021 13.37
+0
265004: Beri še druge komentarje od tvojega ljubljenca Anticripsa, razlog zato je da sem mu napisal kontra nazaj. Preden lajaš se prepričaj. Dubre te je pa naredilo, si zapomni posranec.
265004
07. 04. 2021 13.56
+1
sam res je to smešno...po mojem se zmerjanja,žalitve,grožnje kar vsedejo v dnk vsem ki so povezani z Realom...zate sem bil pa res prepričan da te ne more to vreč iz tira...je žalil tebe osebno?Pokaži mi en post navijača Barce ,kjer žali človeka na osebni ravni,pa ti jih prilimam 10 od navijačev Reala...volk dlako menja,kože nikoli....
Anticripstoned
07. 04. 2021 14.16
+0
igyyp
07. 04. 2021 14.29
+0
265004: mi2 sva že imela enkrat razgovor, pa sva vse rešila. Včeraj so se vtaknu v razgovor, ki nima popolnoma nobene veze s tabo. Sploh ne vem zakaj si se vplel zraven. To kar imava jaz in Anti sploh ni tvoj problem. Pa nimam nič proti tebi. Dubre si pa ti meni napisal in ti vračam nazaj.
265004
07. 04. 2021 17.05
+1
Igyyp pa saj nima veze kaj kdo napiše, razen če te žali na osebni ravni..mene čudi da te lahko sprovocira glede na to kako realne komentarje daješ na splošno...tud jaz rad koga prcnem in sem včasih mal nesramen...ampak nikol pa ne žalim...to recimo resnica ful dobr napiše...zato sem danes tudi čestital Realu za zasluženo zmago..dubre pa jaz tebi nisem napisal , ampak sem napisal, da če kdo hinavi je za mene navadna rit...pa brez zamere..
igyyp
07. 04. 2021 19.39
265004: kar se mene tiče pozabljeno. Mene težko vržeš iu tira, mi pa včasih dekl odpre, ob hejterskih pol mam pa jaz tudi svoj element. 🤪
samomojemnenje
07. 04. 2021 10.09
+9
Čestitke Realu za zasluženo zmago. Liverpool pa igral v slogu, ki ga igra že vse od začetka leta. Realova obramba je delovala odlično. Kot sem že pisal pred tekmo, je Nacho odlično zamenjal Ramosa in se sploh ne pozna, da ga ni. Nacho dela manj napak kot Ramos. Če bo Real igral tako na povratni tekmi, dvomim, da lahko Liverpool to obrne. In seveda čestitke Viniju. To je bila verjetno njegova najboljša tekma v dresu Reala do sedaj. Če bo Real ponovil takšno igro v soboto, verjamem, da Barci ne bo lahko.
Konan
07. 04. 2021 11.39
+1
Barca nima sans v soboto,messi bo spet sam razigraval,pri realu je pa to druga pesem,ceprav jih mrzim,ampak so premocni,sredina bo pojedla barcine za malico zal,tu se pa seveda zacne organizacija napada in obratno,tudi obramba ne trpi toliko ne
messibog
07. 04. 2021 14.37
+1
čestitam realu za več kod zasluženo zmago . Če bo real tudi na el clasiku tako igral se barci ne piše kaj dobrega predvsem zaradi nepreprečljive igre proti valadolidu zadnjo tekmo.
Iniesta
07. 04. 2021 10.02
+0
Nic se ni odlocenega ... Redsi lahko na Anfieldu potopijo Real ...
Minx17
07. 04. 2021 10.30
+2
Niti teoretičnih možnosti s tako igro nimajo :)
alien8potnik
07. 04. 2021 11.27
+0
265004
07. 04. 2021 09.59
+4
Real včeraj zasluženo zmagal,je bilo pa kar dosti sodniških napak v škodo obeh....
alien8potnik
07. 04. 2021 11.27
+0
usodna za rm. penal je kar velika razlika.
265004
07. 04. 2021 11.36
+1
si prepričan da Liverpool ne bi dal še kakšen gol z igralcem več?
dark horse
07. 04. 2021 13.26
-1
In potem vse tiho je bilo 🙈🙈 kot ponavadi
Lima33
07. 04. 2021 09.57
+8
Bravo Real in vse to ampak še zmeraj nemorem verjet, da je Vinka izkoristil šanse... Prvič v teh treh sezonah ga lahko pohvalim... Pomoje še sam neverjame in gleda posnetke... Drugače pa pohvale za vse... 💪💪💪💪
denis pohoric
07. 04. 2021 09.46
+6
cestitke realu za zasluzeno zmago, liverpool ze dolgo ne tako slab, dveh podaj ne sestavijo skupaj. Real je ujel dobro formo, obramba vceraj ni imela veliko dela, edino protinapade pa vse zapravijo, z lahkoto bi bilo kaksnih 6:1...real gladko dalje.
Anticripstoned
07. 04. 2021 09.40
-1
Realčki veselite se kajti tega veselja bo kmalu konec
unionjezakon
07. 04. 2021 16.19
Anticripstoned
07. 04. 2021 09.37
-3
Realčki Vinci pa zlata žoga leto, a ne
Anticripstoned
07. 04. 2021 09.35
+0
Ni bil včeraj Real tako dober kot liverpool slab...Vaskez bi mogu dobit rdečega...penal bi mogu dobit Benz...Moč Reala se bo videla v soboto ko jih barca nabriše
Met4llic4
07. 04. 2021 09.39
+2
Stalno enaki komentatji, morda je Real tako dobro onemogočil Liverpool da so bili tako slabi
Lektor Jure T.
07. 04. 2021 09.53
+1
Anticripstoned
07. 04. 2021 09.56
+1
demokracija brigi se zase...če bi sodnik sodil tako kot je treba in pokazal rdečega bi se tekma drugače končala...ne pametuj pa si še enkrat poglej prekršek nad Manejem
Kollerik
07. 04. 2021 14.54
+2
Korl "Highlanders", spet stresaš svoje pomije po portalu? Ubogi vsi tisti, ki te poznajo...
dark horse
07. 04. 2021 09.24
+3
Tekma življenja viniciusa. Kdaj bo naslednjič tako igral? Verjetno nikoli več. Sodnik slab, preveč napak v škodo obeh. Penal nad benzom je bil tako kot prekršek vazqueza in s tem rdeč karton za njega, potem pa se ve kaj se lahko zgodi. Lpool slab, poražen, predvsem obramba luknjasta.
mptour
07. 04. 2021 09.07
+0
Tako, kot sem napovedal zadnjič, RM si je kupil najlažje nasprotnike do finala.
HALAcR7
07. 04. 2021 09.11
-2
Kupil,aahahah ker bedak,,pa liverpool povozi varco,,,kadar koli
RUBEŽ
07. 04. 2021 09.22
-1
HALAcR7
07. 04. 2021 09.01
-3
Pogreša se anti,kollerik,resnica,conan,265,horsič,,,,,prosim za informacije,predvsem anti ki je napovedal izid tekme,,,prosim še rezultat za danes in za soboto za Elclassico
Od Halerja ati
07. 04. 2021 09.11
+3
Sinko vidva mata z njim cudne napovedi. ti tudi vedno kaj napoves pa cisto mimo. js vedno stavim kontra vaju zato si pa s tvojo mamco lahko privosciva uzivanje in potovanja. ce bos priden te mogoce kdaj uzameva s sabo. Poljubcek ti posiljam
Anticripstoned
07. 04. 2021 09.39
-1
halar namesto da bi slavil zmago se ukvarjaš z mano...vidim da te resnica boli...v soboto pride streznitev
mptour
07. 04. 2021 08.40
-2
Realovi navijači tolk prlimani, da se še ob zmagi RM kar naprej z Barco ukvarjajo.
alien8potnik
07. 04. 2021 08.31
+3
bleščeča zmaga, kljub temu, da je bil rm oškodovan za penal. toliko o sodnikih, a ne (nekateri)?
MesOjediPinGvin
07. 04. 2021 08.54
+2
Prekršek Vazqueza nad Manejem je pa pravljica? Pa zadnji obrambni je bil. Dobro veš, kaj potem sledi. Prekršek nad Benzemajem je sigurno bil, kaj je pa sodnik videl, pa ne vem.
AZ09.J
07. 04. 2021 09.13
+4
Jaz bi rekel tako, penal da, vendar potem ob takem kriteriju tudi rdeči karton ob prekršku nad Salahom, ko je ta sam tekel proti golu, pa ga je grdo zrušil eden od branilcev (komolec v hrbet), pa sodnik ni piskal niti prekrška.
alien8potnik
07. 04. 2021 08.28
+5
fantastično. rm očitno dviga formo. še bo zanimivo.
dark horse
07. 04. 2021 08.21
-7
Realovci v nebesih kot da so že naprej ali celo prvaki 🙈😂 proti lpoolvi obrambi še barcina izgleda granitna
alien8potnik
07. 04. 2021 08.29
+9
in kaj ima barsa tu zraven? a vse skozi ena in ista očala gledaš? tu govorimo o tekmi rm vs l'pool.
Lektor Jure T.
07. 04. 2021 08.31
+9
Boli ga da njegovih ni nikjer :) In to zelo. Podobno kot kollerika
dark horse
07. 04. 2021 09.09
+0
A ne smem dati primerjave o obrambi lpoola ali kaj??? Tekmo sm že komentiral
Kollerik
07. 04. 2021 14.56
-1
Borči, daj ne bluzi brez veze. Barcini smo srečni, da bo ekipa igrala za pokal Copa in da je še vedno še kako v igri za pokal La Lige. Ostalo še pride!
Paštašutar
07. 04. 2021 08.21
+7
Tako igro je treba ponoviti v soboto in težav ne bo.Ni bil Pool,tolk slab kot nekateri pišete,enostavno je Real odigral najboljšo tekmo v tej sezoni.
Kollerik
07. 04. 2021 14.57
-1
Jp +++++. Anfield zna biti zelo zanimiv.... :))
RUBEŽ
07. 04. 2021 08.18
-4
L Pool bi včeraj izgubil verjetno še z Bravom, tako slabi so bili. Da igraš tako slabo na tej lestvici CL je pa res slabo. Pričakoval sem da bo še višji rezultat. Ker Perez še ima denar, brez skrbi.
JanezBos.
07. 04. 2021 08.23
+2
No tu je primer nekoga,ki nima pojma o nogometu in seveda mora omenjati denar,ker kao ga drugi nimajo?? Si kdaj pomislil,da ena ekipa igra slabo,ker druga igra dobro??Ja tudi to je nogomet...ni vse v golih in napadih saj je precej drugih dejavnikov.Ampak nekomu,ki Pereza omenja ob taki zmagi Reala je nesmiselno razlagati.
alien8potnik
07. 04. 2021 08.30
+9