Liga prvakov

Redsi se ne želijo maščevati, vendar Salah Ramosa ni pozabil

Pariz, 26. 05. 2022 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 3 min
Avtor
Jakob Batič
Komentarji
33

Po zadnjih dveh sezonah, ki jih je močno zaznamovala pandemija koronavirusa, se tudi Liga prvakov počasi vrača v ustaljene tirnice. V soboto se bosta za tako želeno lovoriko pred polnim Stade de Franceom pomerila Liverpool in Real Madrid. Redsi so pred začetkom pandemije igrali v dveh zaporednih finalih, v katerih so premagali Tottenham in izgubili prav proti galaktikom. Poraz z Madridčani je zaznamovala poškodba Mohameda Salaha, ki ima z Realom neporavnana račune. Njegov trener Jürgen Klopp pa izkušeno umirja strasti.

Mohamed Salah je bil s 23 zadetki najboljši strelec pravkar končane sezone angleškega prvenstva.
Mohamed Salah je bil s 23 zadetki najboljši strelec pravkar končane sezone angleškega prvenstva. FOTO: AP

Spomnimo se, kako je pred štirimi leti Sergio Ramos z umazano potezo v 30. minuti finala proti Liverpoolu na tla spravil Mohameda Salaha, ki si je spahnil ramo in tekme ni mogel nadaljevati. Ko je Egipčan v solzah odšel z igrišča, je bil izid še 0:0, na koncu pa je beli balet do tretje zaporedne zvezdice prišel po dveh zadetkih Garetha Balea in dveh neverjetnih napakah Liverpoolovega vratarja Lorisa Kariusa

Številni so bili mnenja, da bi lahko bilo drugače, če bi odlični Egipčan igral tudi v drugem polčasu. In več kot očitno je tega mnenja tudi Salah sam, ki je nedavno, potem ko je Real po velikem preobratu v polfinalu izločil Manchester City, dejal, da ima z Madridčani račune, ki jih bo treba poravnati. 

Čeprav Ramos ni več član Reala, Salah ni skrival, da bo zaradi neljubega dogodka izpred štirih let nedvomno še dodatno motiviran. Njegov trener Jürgen Klopp je na novinarski konferenci pred potjo v Pariz priznal, da poraz v kijevskemu finalu boli še danes, a maščevanje zaradi po mnenju mnogih namerne poteze Ramosa mu ne pride na misel. 

"Tisto je bila za vse nas zelo boleča noč, a ne verjamem v maščevanje, pa tudi ne, da bi bilo dobro, če bi o maščevanju sploh razmišljali. Razumem, kaj je Salah mislil s svojimi besedami. V Nemčiji pravimo, da vsakogar v življenju srečaš vsaj dvakrat. Če bomo zmagali, bo to izjemna zgodba, a zagotovo se to ne bo zgodilo, ker bi se želeli maščevati."

Salah, ki je pred medije stopil skupaj z nemškim strokovnjakom, je dejal, da je po zadnjem srečanju obeh ekip motiviran do neba. Nato je svoje navijače pomiril z besedami, da bo v prihodnji sezoni zagotovo ostal na Anfieldu, čeprav pogodbe, ki se mu izteče poleti 2023, še ni podaljšal.

Thiago Alcantara je eden najpomembnejših mož Kloppove čete. Ali bo v soboto lahko igral, še ni povsem znano.
Thiago Alcantara je eden najpomembnejših mož Kloppove čete. Ali bo v soboto lahko igral, še ni povsem znano. FOTO: AP

Thiago bo konkuriral za nastop

Liverpool je v tej sezoni osvojil oba domača pokala, a sezono na angleških tleh vseeno sklenil z nekoliko grenkim priokusom. V zadnjem krogu mu je namreč odlično kazalo, da bo uspel prehiteti Manchester City, a so se meščani po zaostanku z 0:2 proti Manchester Cityju uspeli izvleči za nov naslov v Premier ligi. Zmaga Liverpoola nad Wolverhamptonom (3:1) je tako šla v nič.

Poleg tega je poškodbo na tej tekmi staknil Thiago Alcantara, za katerega se je sprva zdelo, da za soboto še ne bo nared. A Klopp je v sredo dejal, da ima Španec dobre možnosti za nastop. "Njegovo stanje je presenetljivo dobro. Izgleda, kot da bi lahko v četrtek že normalno treniral. Po poškodbi nisem bil optimističen, a zadnje novice niso tako slabe. Bomo videli."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Če bo prišlo do enajstmetrovk, imajo Redsi asa v rokavu 

Zmagovalca Lige prvakov so enajstmetrovke nazadnje odločile v sezoni 2015/2016, ko je na koncu slavil prav Liverpoolov sobotni tekmec Real. A Redsi so v letošnji sezoni tako FA kot EFL pokal dobili prav po izvajanju najstrožjih kazni, obakrat so bili boljši od Chelseaja. 

Zmagi pa nikakor nista bili naključni, saj na Anfieldu že dlje časa sodelujejo z nevroznanstvenim podjetjem, ki jim še posebej pomaga pri preučevanju miselnih procesov med izvajanjem najstrožjih kazni. Klopp je po nedavnem slavju v pokalu angleške nogometne zveze (FA) razkril, da s podjetjem sodelujejo že dve leti, napredek pa je po njegovi oceni več kot očiten. 

"Oni so bili tisti, ki so vzpostavili prvi kontakt. Povedali so, da nam lahko pomagajo pri enajstmetrovkah. Zdelo se mi je zanimivo, zato smo začeli sodelovati. Ta lovorika je zanje, pa tudi tista v pokalu EFL," je pred slabima dvema tednoma pojasnil 54-letnik. 

  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (33)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

fcliverpool1
27. 05. 2022 14.30
+1
Tukaj na 24 ur pišete o nekem maščevanju. Daaaaleč od tega prosim da preberete kaj je jurgen napisal glede tega .zmaga naj nogomet ne pa maščevanje ,ki ga 100% v taboru liverpoola nihče niti ne omenja .YNWA.....
cripstoned
26. 05. 2022 15.38
-5
hejteri glede na letosnjo sezono pa verjamem da boste v naslednji sezoni imeli veliko dela...biti navijac psgja, chelseaja, citya in liverpoola ni kar tako...kar se pa barce tice...to pa vsi vemo da je samo krinka da se lahko pljuva po realu...vi ste hejteri...mi smo navijaci najvecjega kluba v zgodovini nogometa...se na mnoga leta dragi moji hejtercki..
cripstoned
26. 05. 2022 15.34
-2
salah je bil prekrhek za taksen duel ...zgodila se je poskodba ampak kaj cmo...to je nogomet, finale...visje v nogometu ne gre...borbena igra mora biti....sicer pa je takrat bil glavni krivec za poraz liverpoola nesposoben golman (karius) ki je od takrat naprej samo se nazadoval in danes igra za drobiz v turciji ali kje ze...dejstvo je da bo vse odvisno od reala..v kolikor bodo imeli svoj dan ne verjamem da lahko liverpool osvoji...ampak seveda kloppa in njegove ekipe ne gre odpisovati..z razlogom so tu kjer so...sezono za sezono...naj zmaga nogomet, naj zmaga boljsi....vamooooos campeeeeeoneeeeees...
Od Halerja ati
26. 05. 2022 16.24
+0
Ahh seveda gre vedno visje. Tudi naprimer klasiko ki je bil 4:0 je lahko visji. Je bil tudi ze 5:0 hihihi Pa tudi naprimer visje od Pašmana lahko greš na morje. Ti jezni moj mali Borček hihihi
NisteResni
26. 05. 2022 21.01
+1
Prekrhek za mojstra juda, ki je izvedel prepovedan prijem... Najlazje se je slepiti
MacekMuri75B
26. 05. 2022 14.02
+3
Menim, da bo finale dobil Real - izkušnje + popolna dominacija v izločilnih bojih. Pravzaprav je Liverpool 2. najlažji nasprotnik (po Chelsea) v letošnjih izločilnih bojih. Kako so premagovali boljše od sebe vemo, ko se bodo soočili z enakim sebi je pričakovati 14* ...
zapiramvamusta
26. 05. 2022 13.51
+2
A POR LA 14 🤍☝👑
Matrax
26. 05. 2022 12.25
+0
Hejterji znova na delo. Če barca ne bi bila tako zanič bi se o njej tud več pisalo
Kollerik
26. 05. 2022 12.04
+1
Hm, tolikšen naboj maščevanja pri Redsih je razumljiv. Da se tekma le ne bo izrodila v pretirane incidente, saj Redsom s to utekne še kako maščevati. Iz dolge zgodovine izkušenj vemo, da so sodniki še popustljivi do svojih buržujskih belih ljubljenčkov.
zapiramvamusta
26. 05. 2022 12.06
+1
Saj bo...dihaj globoko morda panse ti v četrto posreči in Real vendarle izgubi:))
Kollerik
26. 05. 2022 12.09
-1
Zapiralko ima vedno probleme z resnico....
zapiramvamusta
26. 05. 2022 12.11
+0
Zapiralko ti zapre domišljijo in te sooči z resnico da Real igra v finalu:))
Matrax
26. 05. 2022 12.23
-1
Kollerik
26. 05. 2022 13.10
-3
Schoeters, Oliver, Clattenburg, Kassai (vs. Bayern), Artur Soares Dias, T. Stelar, Taylor.... LOPOVI
cripstoned
26. 05. 2022 15.35
+0
kollerik pozabil si se franca, kraljico in strica pereza...hahahahaah kako te boli ....karma je tista ki ne dovoli pepcku, messiju in barceloni da se kdaj osvojijo ligo prvakov....taksne kraje kot so jih uprizorili ovreebo, ayetkin in busacca v korist barcelone ni v tem tekmovanju do danes uprizoril nihce...to je resnica in to so gola dejstva..ti pa hejtaj se naprej..sezona reala je posteno uspesna tudi ce ne osvojijo lige prvkaov...ne bo razlogov za zalost..samo veseljee...
Mihacito
26. 05. 2022 11.57
-1
Ramos, Materazzi...in se nekaj drugih, ki bi jim morali dozivljensko v prvi profesionalni sezoni odvzeti licenco do nogometa. Kot je Nole sramota za sport v tenisu so ti igralci za nogomet in vso sportnost, ki bi se morala prenasati na mlade igralce.
zapiramvamusta
26. 05. 2022 11.59
+0
Kot prvo Nole ni nobena sramota kot drugo ne mešaj tenisa in nogometa.
zapiramvamusta
26. 05. 2022 11.11
-3
Lani so se tudi želeli maščevati. Pa je bil rezultat 3:1 za Real z istimi ekipami kot jih imasta letos😎🤙😛 Morda pa je boljše za njih da pozabijo tisti dogodek...
Lucky
26. 05. 2022 12.03
+3
Pa si ti siguren, da navijaš za Real? Z istimi ekipami?
zapiramvamusta
26. 05. 2022 12.05
-2
Lucky letos pa res nimaš sreče a? Psg,Chelsea,City
Lucky
26. 05. 2022 12.12
+5
Čak mal. Kakšne sreče? Govora je o finalu. Ti trdiš, da sta ekipi isti. Jaz trdim, da nista. Sedaj pa ti povej, od kje ti ideja, da sta isti? Potem ti pa jaz, kot laik razložim, zakaj nista.
zapiramvamusta
26. 05. 2022 12.32
-5
Nič ne čakam mudi se mi:P Psi lajajo karavana gre naprej😎💪
Lucky
26. 05. 2022 12.38
+3
Lej, sej ni problem. Sam razloži svojo izjavo, kot velik navijač Reala, kako sta ekipi isti? Lahko imaš pomoč trenda recimo. Recimo da si za L'pool kiksu in ti upoštevam polovičko. Saj vem, da se ti mudi. Predvsem se ti mudi z butastimi izjavami.
zapiramvamusta
26. 05. 2022 13.44
-2
Predvsem se čuti tvoja jeza in nezadovoljstvo:)) Vsaj prekriti poskušaj ne pa da tako javno kažeš da ti je Real trn v peti zaradi finala. Drugače pa navijaj za koga drugega če je klub za katerega navijaš vzrok za tako arogantnost in jezo. Kot si boš postlal tako boš spal:D
Lucky
26. 05. 2022 14.26
+2
O vsem drugem pišeš, samo o tem ne, da sta ekipi isti. Meni je vse super, nobenega trna ne čutim v peti. Še vedno lahko 2x tedensko špilam. Verjetno je še kdo dobil občutek, da bi ti lažje naštel postavo ManU, kot Reala?
zapiramvamusta
26. 05. 2022 11.08
-1
Smešnice. So pozabili pomembno stvar. Ramos ni več član Reala😂👌
bizgecc
26. 05. 2022 11.51
+1
madona..... jaz sem ze pozabu na njega....v psg je ane? sam kaj tam dela...bolniska pa evre vlece... pametno
zapiramvamusta
26. 05. 2022 11.58
+2
Kr naj tam ostane in gleda finale iz kavča😎👌😂
Kollerik
26. 05. 2022 12.05
-1
NLKP
26. 05. 2022 09.42
+0
Liverpul bo sezul Real 3:1 bo🥳🥳🥳🥳🥳
Kollerik
26. 05. 2022 12.06
+2
To bomo videli šele v zadnjim minutah in sekundah tekme.
Debely
26. 05. 2022 08.47
+5
Tokrat imajo Redsi pravega golmana in bolj izkušene posameznike kot v Kijevu.
Matrax
26. 05. 2022 08.17
-3
Hasta el final, VAMOS REAL! 😁