Liga prvakov

VIDEO: Robustni branilec krhkega srca: Tolikokrat sem jokal, odkar ga ni več

London, 08. 03. 2018 09.42 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Branilec italijanskega prvaka Juventusa Giorgio Chiellini velja za enega najbolj ostrih na evropski nogometni sceni, a po drugi strani nogometaš mehkega srca. To je še posebej vidno v teh dneh, ko ga je, kot nogometno Italijo, pretresla smrt Davidea Astorija.

Nogometaši torinskega Juvenstusa so se stežka osredotočili le na povratni obračun osmine finala Lige prvakov. V srcu so nosili bolečino, ki jo je prinesla smrt njihovega velikega nogometnega prijatelja, nazadnje člana Fiorentine Davidea Astorija. Dvoboj na Wembleyju se je, kot preostali povratni obračuni osmine finala tekmovanja, začel z minuto molka v spomin na Astorija, to je dalo dodatnega elana Torinčanom.

Giorgio Chiellini
Giorgio Chiellini FOTO: AP

Legendam italijanskega nogometa, ki so ga dobro poznali, zaradi katerega so že nekaj dni povsem na tleh. "Tolikokrat sem jokal, odkar ga ni več. Zadnje dni vseskozi mislim nanj. Ampak, na tekmi je bilo zelo težko. Imel sem ga v mislih, a moral sem se osredotočiti na dvoboj, na tekmeca," je po 90 minutah tekme na Wembleyju, na robu solz razlagal Chiellini in dodal, da mu bo že danes, znova zelo hudo. S soigralci bodo še zadnjič pomahali v slovo Astoriju.

"Težko je, a moramo živeti naprej, brez njega. A vedno bo z nami. Vsi mi in njegovi soigralci iz reprezentance, bomo molili zanj in ga ohranjali v lepem spominu, z nasmehom v srcu," je zaključil robustni branilec, ki je bil tudi na Wembleyju, eden najboljših posameznikov Torinčanov. Zasedbe, ki je z zrelostjo in izkušnjami uprizorila 169 sekundni puč in pometla s Tottenhamom.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

totinori
08. 03. 2018 15.21
-14
Me zanima, če se je kdaj vprašal, koliko nogometašev, ki jim je s svojimi komolci prebil arkado, nos, ličnico...ima njega v mislih. Za večino teh grobih prekrškov ni bil nikoli kaznovan, ker sodniki to tolerirajo čez vsako razumno mejo. Če bi Chiellini za vsako od teh poškodb dobil en dan zapora, bi sedel najmanj tri leta! Po tej plati je največji mesar v evropskem nogometu in takšnim bi treba prepovedati igrati.
grevid
09. 03. 2018 15.30
korenjak3
08. 03. 2018 13.53
-13