Liga prvakov

Ronaldo v čakanju na prvi gol v LP, United zanj prava motivacija

Torino, 06. 11. 2018 14.04 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Portugalec v vrstah Juventusa bo znova dobil priložnost igrati proti klubu, katerega dres je nekoč nosil. Italijanski prvak je zmagal že v Manchestru, zato si tudi pred domačimi gledalci obeta poln izkupiček, Ronaldo pa še čaka na prvi gol v tej sezoni Lige prvakov (prenos 7.novembra na Kanalu A in VOYO ob 20.45).

Več videovsebin
  • Gol Dybale na Old Traffordu za vodstvo Juventusa z 1:0
    00:45
    Gol Dybale na Old Traffordu za vodstvo Juventusa z 1:0
  • Iz 24UR: Bo Manchester United sezono reševal v Ligi prvakov?
    02:22
    Iz 24UR: Bo Manchester United sezono reševal v Ligi prvakov?
  • Trening Manchester Uniteda pred tekmo Lige prvakov z Juventusom
    02:05
    Trening Manchester Uniteda pred tekmo Lige prvakov z Juventusom
  • Iz 24UR: Ronaldo kot nekoč Ibrahimović, Tevez, Van der Sar, Evra ...
    01:58
    Iz 24UR: Ronaldo kot nekoč Ibrahimović, Tevez, Van der Sar, Evra ...

Cristiano Ronaldo je še vedno "stroj" za gole, v Serie A jih je v tej sezoni dosegel že sedem, obenem pa je že tudi presegel tudi mejo 400 doseženih golov v klubski karieri. Juventus v državnem prvenstvu igra fantastično in ima šest točk prednosti pred milanskim Interjem. Ronaldo je bil udeležen pri polovici od vseh golov Juventusa (24), saj je poleg omenjenih sedmih golov zbral še pet podaj.

Prenos tekme Lige prvakov med Juventusom in Manchester Unitedom bo na sporedu v sredo ob 20.45 na Kanalu A in VOYO.

Zanimivo pa je, da v tej sezoni Lige prvakov še ni bil uspešen, eno tekmo je zaradi kazni (rdečega kartona) moral spremljati s tribune, na dveh pa se ni vpisal med strelce. Dovoljšnja motivacija za napadalca, še posebej na taki tekmi, ko v Torinu gostujejo rdeči vragi.

Ronaldo je sicer najboljši strelec Lige prvakov, na 159 tekmah je dosegel 121 golov v dresih Uniteda in madridskega Reala, drugi je na tej lestvici Leo Messi (105 golov, 127 nastopov), tretji pa Raul (71 golov, 144 tekem). Real je bil tudi po Ronaldovi zaslugi trikrat zapored v zadnjih treh sezonah zmagovalec Lige prvakov, ko je za galaktike skupaj dosegel kar 43 golov (15, 12 in 16 golov na sezono).

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Italijanski prvak je zanesljivo eden od favoritov za končno zmago v LP, v kar je prepričan tudi nekdanji vrhunski nogometaš Luis Figo. Ronaldov rojak pravi, da imajo dobre možnosti: "V prejšnjih letih so se belo-črni uvrščali v finale Lige prvakov brez Ronalda in letos imajo veliko večje možnosti na papirju, da jim uspe, čeprav je nogomet zelo nepredvidljiv, kot vemo."

Inter vs Barcelona in Juventus vs Manchester United

Na Old Traffordu je na prvi medsebojni tekmi v skupini H zmagoviti gol dosegel Paulo Dybala (0:1), stara dama pa je odnesla vse tri točke. Juventus je v skupini brez poraza z devetimi točkami in bi si z osvojeno točko zagotovil napredovanje med najboljših 16 moštev, z zmago pa tudi prvo mesto v skupini. Težava za trenerja Massimilliana Allegrija so poškodbe, vprašljivi za nastop so Blaise Matuidi, Douglas Costa in Mario Mandžukić, trije pomembni členi moštva.

Ronaldo

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (3)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

bobrock46
06. 11. 2018 21.46
-4
Bi rekel da je malo čudno,da so vedno pod novicami Juventusa,prvi v komentiranju navijači Barce :))
RUBEŽ
06. 11. 2018 19.05
+1
Ronči JE BIL. A ga NI VEČ.
Kollerik
06. 11. 2018 15.51
+8
aahhh, končno spet Rončy...dan je rešen... :)