Liga prvakov

Ronaldo in Pirlo na udaru po izpadu Juveta: Za to napako ni opravičila

Torino, 10. 03. 2021 08.28 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 5 min

Trener Juventusa Andrea Pirlo je kljub velikemu razočaranju in slovesu od izločilnih bojev Lige prvakov na prvi stopnički proti Portu dejal, da ostaja osredotočen na "večji projekt", ki presega samo aktualno sezono. Porto je več kot eno uro igral brez izključenega Mehdija Taremija in v četrtfinale napredoval kljub porazu z 2:3. Posebej ostri so italijanski in svetovni mediji do nove blede predstave Cristiana Ronalda.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: Sanj Juventusa o naslovu v Ligi prvakov je konec
    02:17
    Iz 24UR: Sanj Juventusa o naslovu v Ligi prvakov je konec
  • Vrhunci tekme Juventus - Porto
    06:22
    Vrhunci tekme Juventus - Porto
Izločilni boji Lige prvakov se nadaljujejo z obračunom Paris Saint-Germaina in Barcelone. Studijski del prenosa se v sredo, 10. marca, na Kanalu A in VOYO začne ob 20.30. Bodite z nami.

Kljub zmagi v podaljšku s 3:2 in pritisku do zadnjih sekund Juventusu ni uspelo še enkrat zatresti mreže Porta, ki je v nepozabnem povratnem obračunu osmine  finala zdržal za neverjeten podvig. Portugalci, ki so prvo tekmo na domačem stadionu Dragao dobili z 2:1, so tudi tokrat prikazali zelo dobro predstavo, a v drugem polčasu ostali brez izključenega napadalca Mehdija Taremija. Kljub temu so zdržali za podaljšek, ko so z golom Sergia Oliveire s prostega strela dosegli nov zlata vreden zadetek za 2:2.

Toda Juventus je pritiskal do konca in že v enem naslednjih napadov vnovič povedel po zaslugi Adriena Rabiota, "stari dami" pa v napetih zadnjih minutah podaljška ni uspelo doseči gola za napredovanje v četrtfinale. Razplet dvoboja je bil zelo podoben lanskemu obračunu z Lyonom, prav tako je šlo za osmino finala, Cristiano Ronaldo pa je takrat pod taktirko Maurizia Sarrija zelenico zapuščal s sklonjeno glavo.

Sarrija je Juventus na koncu odpustil kljub osvojitvi novega državnega naslova, a letošnja naloga v boju za rekordni deseti zaporedni scudetto bo še neprimerno težja, saj Torinčani za kar deset točk zaostajajo za vodilnim Interjem, ki ga vodi njihov nekdanji strateg Antonio Conte. Z novim neuspehom v Ligi prvakov so se odprle tudi stare rane, saj je Juventus v vsej svoji zgodovini v njej slavil le dvakrat, najelitnejši italijanski klub AC Milan pa denimo kar sedemkrat.

Prenosi povratnih tekem osmine finala Lige prvakov.

Pirlo: Še vedno je le marec
"Ne vem, ali so Sarrija odpustili zaradi izpada iz Lige prvakov," je za Sky Sport Italia po tekmi dejal Pirlo. "V tem trenutku sem trener Juventusa in delal bom za večji projekt, ki presega to sezono. Ta sezona je le začetek tega projekta. Imamo mlade igralce, ki rastejo tekmo za tekmo. Mladi igralci so igrali z željo in nepopustljivostjo. Ničesar jim ne moremo reči, dali so vse od sebe. Nisem zadovoljen, da bomo morali ves teden trenirati in ne bomo imeli evropskih tekem, raje bi videl, da bi napredovali v Ligi prvakov. Nekaj dni bo trajalo, da bomo pozabili na ta izpad, a nato bomo morali pogled usmeriti naprej in se poskusiti dvigniti po lestvici Serie A. Še vedno je le marec."

Po tem, ko je v prvem polčasu za vodstvo Porta z enajstih metrov zadel Oliveira, je za preobrat poskrbel razigrani Federico Chiesa, ki je tik pred izključitvijo Taremija (54. minuta) izenačil s fantastičnim strelom pod stičišče vratnice in prečke po podaji Ronalda, nato pa poskrbel za popoln preobrat. Vsega bi bilo konec, če bi (statistično) najkoristnejši igralec tekme Juan Cuadrado v enem zadnjih napadov drugega polčasa zadel kaj več kot le prečko, a je šla tekma nato v dramatičen podaljšek.

Capello brez milosti do Ronalda: Za to napako ni opravičila
Oliveira je v 115. minuti, ko je Porto seveda že več kot eno uro igral z deseterico na zelenici, s prostim strelom z več kot 30 metrov presenetil Wojciecha Szczesnyja v vratih Juveta. Žoga je poljskemu vratarju ob strelu po tleh ušla prek črte vrat, nekdanji član Arsenala in Rome pa je nato jasno pokazal, da mu ni bila všeč poteza soigralcev v "živem zidu". Ronaldu, ki je z Rabiotom in Alvarom Morato obrnil hrbet, je Oliveira žogo poslal med nogama in tako pritisnil piko na i zelo klavrnim izločilnim bojem za svojega rojaka, ki ni upravičil visokih pričakovanj Juventusovega vodstva in navijačev. Po njegovi selitvi iz madridskega Reala se Torinčanom v treh poskusih ni uspelo prebiti dlje od četrtfinala, izpadli pa so proti "nižjerangiranim" Ajaxu, Lyonu in zdaj še Portu.

Ostro je Juventusov večer opisal legendarni trener Fabio Capello: "Prvi gol na prvi tekmi je darilo, pri drugem je prišlo do velike napake ... Določenih golov enostavno ne smeš prejeti. Nocojšnja enajstmetrovka je novo darilo. (Merih) Demiral je preveč naiven, to je velika napaka. A to se mi zdi še hujše: ko Cristiano Ronaldo skoči in se v živem zidu obrne. Če si v zidu, te ne sme biti strah, da te bo žoga zadela. Za to napako ni opravičila."

Oliveira je za drugi gol na tekmi izkoristil slabo postavljanje Ronalda v 'živem zidu':

Del Piero: Krivec ni samo en
Ronaldo je prvič po 15 letih v izločilnih bojih na dveh tekmah z istim nasprotnikom ostal brez gola. Capello se je spomnil tudi na kritike, ki jih je prejemal prejšnji trener Massimiliano Allegri, medtem ko je tudi legendarni napadalec Alessandro Del Piero izpostavil (pre)majhen izplen Portugalca.

"Tako kritizirani Allegri je prišel v dva finala Lige prvakov, osvajal je prvenstva ... Nikoli niso izpostavili njegovih dosežkov," je bentil Capello, sicer tako kot Allegri tudi nekdanji trener šampionskega Milana. "Govorili so, da Juve potrebuje drugačen nogomet. Treba je povedati te stvari. Ko poskušaš narediti nekaj drugačnega, stopiš na teren, ki ni vedno všečen in pozitiven," je še povedal Capello.

Del Piero pa je dodal: "Cristiano nosi svoj del odgovornosti, gotovo. Ni imel veliko priložnosti, toda zapravil je denimo tisti strel z glavo, kakršnega skoraj vedno izkoristi. Kljub temu krivda ne more biti zgolj njegova. Juve je več kot eno uro igral z enajstimi proti desetim."

Koronavirus pasica november
  • image 4
  • image 5
  • image 6
  • image 1
  • image 2
  • image 3

KOMENTARJI (222)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

Vladimir.Krutov
10. 03. 2021 17.22
+0
Ronaldo bo odšel v psg....
Brgolino
10. 03. 2021 16.55
+0
Smesno...juve izgubi in spet sta prva tema messi in ronaldo in jokanje na portalu...prej razpucate sami s seboj da se lamborginija in ferarija med seboj nikoli ne primerja,ker imata oba pospesek do 100km/h 3 pa se mal sekunde,prej vam bo odleglo...lp
Homer.Simpson
10. 03. 2021 17.33
-6
Točno tako, lamborghini in ferrari 3,5 sekunde do 100 km/h, potem pa mimo pripelje tesla model s 2,9 sekunde do 100 km/h in jima pokaže, da sta oba za staro šaro, enako velja za Ronalda in Messija, stara in okorna, radius gibanja oba imata kot golman pri hokeju, leta so naredila svoje, poleg tega pa se sedaj vidi, da je Messi čista lažna veličina, vse sta mu naredila Xavi in Iniesta, brez njiju popolnoma izgubljen, v reprezentanci zato nikoli ni osvojil ničesar, včeraj se ga sploh ni videlo čeprav naj bi bil glavni igralec, sramota kar je pokazal, enako ali bolje bi odigral vsak amater iz tretje SNL, njegove ere je nepreklicno konec in sedaj se lepo vidi, da je bilo vse skupaj zlagano in da so ga naredili samo in edino mediji, primeren je samo še za kitajsko ligo, enako velja za Ronalda, zlagana veličina, ki odvzema prostor mlajšim in sposobnejšim, upam, da danes zvečer ponovno dobijo porcijo, da bo ene 5:0 za PSG in da se ga dokončno znebimo, edini pravi Ronaldo je bil Brazilec, to je bil res super igralec kot tudi Cruyff, Beckenbauer, Gullit, Van Basten, Džajić in Cimerotič.
Od Halerja ati
10. 03. 2021 17.35
+5
Kdo mu bo povedal da včeraj Messi ni igral? 🤦‍♂️🤣 Sinko mislim da imaš konkurencoo
dark horse
10. 03. 2021 18.45
+2
Kake ti sekaš se ti vidi da si sovražnik messija
Brgolino
10. 03. 2021 18.53
+1
HALAcR7
10. 03. 2021 16.34
-11
Sem že pred tekmo napisal da psg ni eibar,huesca,alaves,elche,,,,messi je takrat neviden,preteče isto kot terstegen,,,vedno dokazuje da nu človek za velike tekme,,,,seveda zadane tu pa tam iz penala,,,,ču mu nasproti ne stoji kamerman iz islandije
Od Halerja ati
10. 03. 2021 16.54
+6
Sinkoooo PSG tudi ni Porto. nikar se ne razburjaj. zopet si jezen. ves da te taksnega z mamco res nerada gledava. pridi čokolino se že greje.
Konan
10. 03. 2021 17.24
+3
Ojla, a depilirani je igral včeraj kaj, nekaj sn slišal da je bil spet najslabsi
Brgolino
10. 03. 2021 16.26
+5
Juventus je na videz dobival dobre okrepitve,prakticno vsi brez pogodbe so hodili k njemu,,vendar ocitno jih je vecina prisla le zaradi poteka pogodbe in astronomske place,ki jo je ponudil juve...kje so ramsey,kedira,sandro,rabiot,de light,dybala,arthur? Nic od nic na najpomembnejsi tekmi...ferarija ne bom omenjal de se ne bo kdo za brezveze vzigal...lp😀
Lukas92
10. 03. 2021 16.07
-4
Messi gre dons po njegovih stopinjah pa bo se vedno Ronaldo tisti k bo zanimiv za vse 🤣🤣
MesOjediPinGvin
10. 03. 2021 16.24
+0
Lukas92
10. 03. 2021 16.34
-7
Bom se nic bat... bom zalovov stabo🤣🤣
zavetnik baleta
10. 03. 2021 15.28
+4
Ko na "superbovlu " izpišejo GOAT : Brady, Gretzky, Jordan, Messi pomeni, da tu zraven ni Kičanovića , niti Ronalda...ne 9 ne7 ...
HALAcR7
10. 03. 2021 16.30
-6
Zato je Jordan izjavil da je cr7 v nogometu to kar je on v košarki
zavetnik baleta
10. 03. 2021 15.22
+4
Juventus ne more imeti takšno število enajstmetrovk, ki bi opravičile nakup Ronalda
Homer.Simpson
10. 03. 2021 15.16
-10
Dokončno se je potrdilo, da je era Messija definitivno & nepreklicno končana, sicer pa to nikoli niti ni bila njegova era, sej ja samo žel sadove, za kar sta bila najbolj zaslužna prava mojstra, Xavi in Iniesta, Messi je bil samo orodje za doseganje ciljev, brez njiju je bil VEDNO izgubljen, zato z reprezentanco NIKOLI ni osvojil ničesar, najbolje bi bilo, da TAKOJ gre v kakšen kitajski ali severnoameriški klub in se poslovi od vrhunskega nogometa v EU. Skratka, lažni kralj, včeraj in na prvi tekmi se ga sploh ni videlo, leta pač terjajo svoj davek, sploh naj ne več obleče dresa Juventusa ker bo samo še sramotil sebe in klub.
dark horse
10. 03. 2021 15.40
+6
S katerega planeta si pa ti padel?? Messi juve 🙈🙈🙈
MesOjediPinGvin
10. 03. 2021 16.26
+1
A Messi igra za Juve?? VAU, nisem vedel. Potem Ronaldo igra za Barco. LOL
HALAcR7
10. 03. 2021 16.31
-5
Bravo homer,prvi pravi dober komentar danes
oježeš
10. 03. 2021 16.39
+5
dark, saj s svojim zapisom je pokazal, kako močno sovraži Ronalda, da ga ne omenja, ampak začne raje pisati o Messiju. Pač če o nekom ne maraš pisati, poveš marsikaj o sebi.
Brgolino
10. 03. 2021 16.44
+4
zavetnik baleta
10. 03. 2021 15.14
+4
Zio Legend je med drugim na YT jasno obrazložil, zakaj Ronaldova uspešna igra peša z leti z izgubo hitrosti za razliko od Messija in to se sedaj potrjuje že 3-4 leta. ....veliko prispevkov o tem , kar ste sami vseskozi vedeli, pa mogoče niste znali obrazložiti ali našli vzroka...
medzimurac
10. 03. 2021 15.00
+1
Ni vse v evri naj gre v penzijo ne da si fila ego precenjen do neba ,pa udarite po minusima
Lucky
10. 03. 2021 14.49
+4
Vedno je super, ko izpade Juve ali RM. Verjetno dva najbolj korumpirana kluba, zato njunih tekem v osnovi ne gledam. Lahko pa takšni zgodnji izpadi postanejo problem v smislu ustanavljanja lige elitnih klubov. Zaenkrat je Agnelli še vedno na strani UEFE. Ni vseeno, če izpadeš v osmini ali polfinalu. Razlika v zaslužku je ogromna in prinese vsaj enega dobrega igralca na sezono. Zato se ni čuditi izključitvam igralcev teh manjših klubov v relativno zgodnjih fazah igre. Ali pa podaljšek drugega podaljška 5 min.
zavetnik baleta
10. 03. 2021 15.32
+4
Če bodo takšni elitni klubi v superligi bo tekmovanje na ravni lige Europa ?
šumar
10. 03. 2021 14.14
+9
ja crips to je igralec za velike tekme haha sam nenaredi poplnoma nic samo caka igralca ni preigral ze 10 let haha ce ni 11 metrovke no ronalda dober je samo za padanje in kriljenje zrokami haha
bizgecc
10. 03. 2021 14.07
+6
Tudi najboljsim se lahko zgodi
Firbec28
10. 03. 2021 13.47
+6
Ma kakšna igra juveta...to ni niti za ligo evropa kaj šele ligo prvakov...katastrofalno ..že nekaj tekem brez idej ..en drugmu podajajo brez idej..nobenih priložnosti..nobene želje ...katastrofalna igra juveta
Konan
10. 03. 2021 13.39
+6
Kaj je zdaj gospod liga prvakov, nuuulaa 🤣🤣
igyyp
10. 03. 2021 13.16
+9
Ne vem zakaj vsi udrihate sedaj po CR. Za gol sploh ni bil nič kriv. Če je kdo kriv za gol je to vratar juveta. Iz kolko je bil prosti strel cca 30m, in še po tleh. To Ter stegen, Courtva, Oblak branijo brez problema. Dejstvo je pa da je CR včeraj odigral zelo slabo, Porto je pa živel za to zmago, in zasluženo napreduje.
Popeye
10. 03. 2021 14.33
+5
Seveda je kriv Ronaldo. Je skočil v zrak kot kenguru, pa še obrnil se je, da mu žoga slučajno ne pokvari frizure...
zavetnik baleta
10. 03. 2021 14.59
+3
Igyyp ...veš da je površina živega zidu , ki zakriva gol za vratarja sveta dokončna in po definiciji neprebojna. Če v to vratar ne verjame in mu živi zid tega ne omogoča mu je takšen živ zid bolj v breme kot v pomoč in to je storil Ronaldo. Nekaj kar je tako logično za živi zid, kot to, da zadnji ne preigrava...Kaj in kdo pa bi ubranil tak strel so pa sekundarna vprašanja ...in minusa ti še nisem stisnil nikdar, še najmanj tokrat...
igyyp
10. 03. 2021 16.51
+1
Zavetnik: se strinjam popolnoma, sam tam so vsi trije v zrak skočli, zdaj pa kao CR kriv, sicer pa cel juve bil včeraj zanič.
igyyp
10. 03. 2021 16.52
+1
Glede minusev je pa meni vseeno, nikoli nobenega ne žalim, ali karkoli, včasih znam pa kakšno napisat, nisem pa hejter nobenega.
LojzekBojzek
10. 03. 2021 13.11
+12
če druzga ne je messi sam napravil otroke
fihner
10. 03. 2021 13.25
-1
HALAcR7
10. 03. 2021 13.09
-18
Cr7 Najjači vseh časov,,pa lahko eksplodirate
LojzekBojzek
10. 03. 2021 13.13
+13
Inred
10. 03. 2021 14.06
+11
Tebe sem iskal. Haha, zdaj je pokazal svojo kakovost, na Realu se je šlepal vsa leta. Ja, lahko je, ko vsi igralci delajo le za enega 😉
Konan
10. 03. 2021 15.52
+3
Papa ronci, pa saj se ve da je prestar že, ne more on več presežka delat, penzija ga caka
mr_cat
10. 03. 2021 13.08
+12
model k briše je očitno slabe volje........še 1x ...ne morš postavit narcisoida v živi zid
Bigbadjohn
10. 03. 2021 13.19
+3
KOdOvce
10. 03. 2021 13.07
+9
Messi je boljši od Ronalda!
Bigbadjohn
10. 03. 2021 13.20
+7
KOdOvce
10. 03. 2021 13.54
+6
Zahović Jr. pa je boljši od Pezdirca iz NK Markovci!
zavetnik baleta
10. 03. 2021 15.01
+2