Liga prvakov

Rose: Se ne bojimo, veselimo se nasprotnika in naloge

Leipzig, 13. 02. 2024 06.00 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 4 min

Izločilni boji elitne Lige prvakov se začenjajo z obračunom mlade ekipe Leipziga in najtrofejnejšega moštva v tekmovanju Real Madrida. Čeprav za velike favorite za napredovanje v četrtfinale veljajo slednji, se Rdeči biki ne predajajo in izziv, ki jih čaka, pozdravljajo z odprtimi rokami. S studijskim delom pred tekmo na Kanalu A in VOYO pričnemo ob 20.30.

Več videovsebin
  • Iz 24UR: 'Se ne bojimo, veselimo se nasprotnika in naloge'
    02:25
    Iz 24UR: 'Se ne bojimo, veselimo se nasprotnika in naloge'
  • Iz 24UR: Šeško in Kampl v pričakovanju obračuna z Realom
    02:28
    Iz 24UR: Šeško in Kampl v pričakovanju obračuna z Realom

 

"Real Madrid je vsekakor težak nasprotnik, a to je Liga prvakov, ki nas vedno navdaja z velikim navdušenjem. Uporabili bomo vse svoje najboljše sposobnosti, da bi zmagali pred domačimi navijači," je pred tekmo prepričan trener Leipziga Marco Rose, ki se bo zanašal tudi na mladi napadalni dvojec Lois OpendaBenjamin Šeško, ki sta v tej sezoni za Leipzig skupaj prispevala 29 golov, od tega jih je Openda dosegel 19, Šeško pa 10. Njuna hitrost in spretnost bo ključna taktika pri doseganju zadetkov po hitrih protinapadih Leipziga.

"Zelo smo osredotočeni na tekmo proti madridskemu Realu. So zelo močna ekipa, vendar jih ni nemogoče premagati. Prihajajoča tekma je največja tekma v moji karieri," je za klubsko spletno stran povedal vroči slovenski napadalec, ki je na zadnjih treh prvenstvenih tekmah dosegel prav toliko zadetkov. Minuli konec tedna je bil slovenski reprezentant, ki je v Ligi prvakov letos dosegel dva zadetka, z glavo natančen proti Augsburgu. Za razliko od Šeška Leipzig ni v dobri formi, saj so Rdeči biki na zadnjih šestih tekmah v Bundesligi zmagali zgolj enkrat, izgubili pa kar trikrat.

Benjamin Šeško je v soboto zadel Augsburgu
Benjamin Šeško je v soboto zadel Augsburgu FOTO: AP

"Se ne bojimo, veselimo se nasprotnika in naloge. Igramo Ligo prvakov na našem stadionu. To je tisto, kar si želimo. To je to, za kar smo trdo delali v prejšnji sezoni in v skupinskem delu," pred tekmo poudarja Rose, ki se mu je počasi začel tresti trenerski stolček. 47-letnik iz Leipziga se zaveda, kako težko delo čaka njegovo ekipo že na prvi stopnički izločilnih bojev Lige prvakov: "Real Madrid se je v tej sezoni izjemno razvil in postal ena najmočnejših ekip v Evropi. So v izjemno dobri formi in v torek ne bodo igrali stopničko nižje. Vedo, kaj pomeni igrati v Ligi prvakov in jo tudi osvojiti. Mi vemo za njihove kakovosti, toda tudi mi nismo slabi in imamo v svojih vrstah odlične nogometaše. Dali bomo vse od sebe in iskali svoje priložnosti, da si zagotovimo dobro izhodišče pred povratno tekmo."

Marco Rose
Marco Rose FOTO: AP

Real je, kot kaže, sicer za obračun z Leipzigom ostal brez svojega prvega zvezdnika letos Juda Bellinghama, ki si je na sobotni tekmi proti Gironi, na kateri se je dvakrat v pisal med strelce, poškodoval gleženj.

"Dokler v torek ne bom videl, da ga ni na stadionu, ne bom verjel, da ne bo zaigral na tekmi. Poznam ga in vem, da bo naredil vse, kar je v njegovi moči, da bi odigral tekmo Lige prvakov," je o svojem nekdanjem varovancu v šali povedal Rose, nato pa dodal: "Mislim, da je v pravem klubu in da je naredil pravo potezo. Ne preseneča me, da se je izteklo tako, kot se je. Dejstvo, da je dosegel toliko golov, me je nekoliko presenetilo. Imel sem ga eno leto. Je odličen fant in odličen nogometaš z neverjetno miselnostjo."

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

"Jude Bellingham je za nas zelo pomemben. Toda v tej sezoni smo brez Bellinghama zmagali na vseh štirih tekmah, ki jih je izpustil. To pomeni, da je bil vsak, ki je igral namesto njega, odličen," pa je o svojemu poškodovanemu talismanu pred tekmo z Leipzigom povedal trener Reala Carlo Ancelotti in o kadrovskih težavah v isti sapi dodal: "Bolj me skrbijo težave z osrednjimi branilci. Prvič se mi je zgodilo, da sem moral igrati povsem brez le-teh. Upam, da bo Jude čim prej lahko spet igral, prepričan pa sem, da bodo tudi drugi igralci, ki ga bodo nadomestili, veliko prispevali."

Carlo Ancelotti
Carlo Ancelotti FOTO: AP

 "Zdi se mi, da smo v tej sezoni bolj enotni kot prej, in trudili se bomo nadaljevati ta pozitivni trend. Leipzig je ekipa, ki vedno zagotavlja hudo konkurenco, zato ne smemo biti prehitro zadovoljni in moramo biti pripravljeni na borbo proti njim. Imajo dobre individualne igralce," je prepričan izkušeni italijanski strateg, ki se dobro zaveda, kje je Leipzig najbolj nevaren: "Leipzig je v tej sezoni kar 26 golov dosegel s protinapadi. Njihovi štirje napadalno usmerjeni igralci so zelo dobri, zato moramo paziti, da jih bomo dobro pokrivali."

Liga prvakov: Leipzig - Real Madrid
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (17)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

tomaz.hren@siol.net
13. 02. 2024 18.58
-2
Danes se lahko brez problema stavi na obe tekmi na zmago gostov. Če pa bi že kalkulera, pa bi rekle, da bo prej kakšnih MC, kot pa RM.
tomaz.hren@siol.net
13. 02. 2024 18.59
-1
tomaz.hren@siol.net
13. 02. 2024 19.00
-2
... prej kiksnil MC, ... pa mi je uspelo pravilno stipkati
Bujar
13. 02. 2024 19.02
+0
Tebi se pa ni najbolje posrečil zadnji skok.
Bujar
13. 02. 2024 19.19
+0
Jevgenij Suhov
13. 02. 2024 15.19
-4
pa sem mislil, da bo en dan minil brez članka o belem sekretu…
cripstoned
13. 02. 2024 15.33
+5
Slabo misliš...kdaj bo minil en dan da nemočni hejtercki ne pljuvate po največjem klubu vseh časov se raje vprašaj...
Bujar
13. 02. 2024 14.08
-9
Za hlapce rojeni, za hlapce vzgojeni.
cripstoned
13. 02. 2024 13.38
+5
pa se ena zanimivost...ronaldo je dvignil CL v lisboni...bale v cardiffu in benzema v parisu....si predstavljate da ga letos dvigne bellingham v londonu!? To bi bilo epsko...
cripstoned
13. 02. 2024 13.29
+6
Šeško?? Fant bo danes motiviran kot še nikoli do zdaj...ob vseh oglednikih ki bodo danes danes v nemciji bo fant glavna tarča...jasno da mu privoščim zadetek proti njegovemu realu kot sam pravi ampak dejstvo je da mu poleg zadetka jasno privoščim poraz...
cripstoned
13. 02. 2024 13.06
+7
Prva tekma proti leipzigu je zelo pomembna! Zmaga za real bi pomenila veliko...upam da bodo Carlo in ekipa vzeli to tekmo resno enako kot zadnjo z girono...kot da gre za finale, na nož in na polno...pričakujem da bo danes rodrygo zablestel v svojem slogu v tekmovanju za katerega pravi da je njegovo najljubše (jasno)...mislim in verjame da se v obrambo danes vrača tudi Nacho in to je do neke mere tudi dobra novica za real madrid saj bomo imeli vsaj enega poklicnega Cbja...vasquez, carva, nacho, mendy obramba... pravtako upam da tekmo po dolgem času skupaj začneta tudi modrič in kroos na sredini ki imata izkušnje v ligi prvakov kot jih nima celotna bundesliga...skratka verjamem in upam v zmago reala ...zmaga na 1.tekmi v gosteh bi že pomenila 80% napredovanje...ampak ker je.to najtežje klubsko tekmovanje je možno prav vse....naj zmaga boljši, naj zmaga real madrid ...vamooooos campeeeenoes..
zapiramvamustaaa
13. 02. 2024 10.30
+3
Tudi Girona in Barca se nista kao bala pa so na konu bli prestrašeni in nebogljeni z pokrom golov.Eno je teorija druga je praksa.Nemci imajo samo srečo da Real igra brez celotne poškodovane obrambe ter brez najboljšega nogometaša na svetu Bellinghama.Upam da se Šeško izkaže da ga Real poleti kupi za drobiž saj bo čez 5 let vreden 100+milijonov.
drimtim
13. 02. 2024 09.50
-4
Gremo Šeško danes pokazat iz kakšnega testa si.Premagajte jih.
zapiramvamustaaa
13. 02. 2024 10.32
+6
Drimtim čakam da se uresniči tvoja napoved kako nas bo Barca zgazla...Dvakrat ni šlo bo šlo v tretje?😆🤣
13. 02. 2024 11.37
+3
Šeško je dober vsekakor ampak mislim,da tukaj je Real ogromen favorit neglede na poškodbe... Me pa veseli,da navijaš za rezervni klub kadar npr.. ne igra Barcelona😂😂
cripstoned
13. 02. 2024 13.26
+6
Gremo sesko in vsi ostali ki se boste srečali z realom do konca te sezone...hejterju reala ne preostane drugega kot pa da navija za vsak klub s katerim se sreča....ahahahahaha...to je ta moč madridist..
blazter
13. 02. 2024 08.37
+8
Pa naj zabijeta mladca na vsaki tekmi po en gol, pa Perez pozabi na francozeka in kupi enega teh dveh, raje seveda našega malega...