Liga prvakov

Rummenigge o Wernerjevi 'košarici': Še nikoli v karieri ...

Berlin, 15. 05. 2020 16.31 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Timo Werner, nemški nogometni reprezentant in soigralec nekdanjega slovenskega reprezentanta Kevina Kampla pri Leipzigu, je v pogovoru za časnik Bild dejal, da ga prestop v Bayern iz Münchna ne zanima. Produkt nogometne šole iz Stuttgarta je z Leipzigom v tej sezoni še povsem v igri za nemški naslov. Za vodilnim Bayernom zaostaja za pet točk, "Rdeči biki" pa so napredovali tudi v četrtfinale Lige prvakov po zmagah nad londonskim Tottenhamom.

Timo Werner
Timo Werner FOTO: AP

Čeprav je Timo Werner nedavno podaljšal pogodbo z RB Leipzigom do leta 2023, mu posebna klavzula že ob plačilu 60 milijonov evrov omogoča poletno slovo. 

Tima Wernerja naj bi poleti lovili številni evropski velikani, nemški reprezentant pa je v zadnjem intervjuju zaprl vrata državnemu prvaku Bayernu, saj naj bi ga bolj vleklo v tujino.

Omenjala sta se predvsem Liverpool in münchenski Bayern, ki pa očitno ni prva izbira za 24-letnika iz Stuttgarta."Bayern je velik klub, o tem ni nobenega dvoma, a raje bom zapustil Nemčijo, kot odšel na Bavarsko," je za časnik dejal nemški nogometni reprezentant. Besede izvrstnega napadalca, tako piše STA, niso bile po godu niti najvidnejšim predstavnikom bavarskega nogometnega velikana, prvi mož Bayerna Karl-Heinz Rummenigge je v zvezi s tem dejal: "V nogometu me ne more nič presenetiti, a nisem še naletel na igralca, ki bi se na tovrsten način odzival na govorice o prestopu."

Karl-Heinz Rummenigge - 2
Karl-Heinz Rummenigge - 2 FOTO: AP

Werner je bil lani poleti zelo blizu prestopa v Bayern, a je posel propadel, ker je Leipzigu ponudil prenizko odškodnino v višini 30 milijonov evrov. V tej sezoni je naravnost blestel v dresu nogometne ekipe iz Saške, na 36 odigranih tekmah v domačem državnem in pokalnem tekmovanju ter v ligi prvakov je skupno dosegel 27 golov.

Leipzig je v osmini finala Lige prvakov izločil Tottenham s skupnim izidom 4:0, v domačem prvenstvu je na tretjem mestu. Za vodilnim Bayernom zaostaja pet, za drugouvrščeno Borussio iz Dortmunda pa točko. Wernerja bi v svojih vrstah radi videli številni klubi, najbolj angleški Liverpool, Manchester United in Chelsea, po govoricah pa je najbližji prav zasedbi iz mesta Beatlov.

Z Leipzigom ima pogodbo do konca sezone 2022/23, odkupnina zanj pa je težka 60 milijonov evrov.

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (5)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

baynybluff
16. 05. 2020 09.30
+3
Napako je naredil Brazzo (ne prvič odkar je športni direktor v fcb) ker je lani ponudil premajhno odškodnino kar je Werner močno zameril.
KeepTheBlueFlagFlyHigh
16. 05. 2020 09.10
+2
Mi že vemo kam pa hoče
Debely
15. 05. 2020 20.50
-2
Dobrodošel v Liverpool.
resnicaosvobaja
15. 05. 2020 17.15
+4
Bayern se bo moral sprijazniti, da niti za Nemce ni več top destinacija in se bo moral navaditi, da ne bo mogel za majhen denar kupovati vse, kar je bilo vredno v Nemčiji...
bububu123
15. 05. 2020 17.20
-2
Mislim, da je tu drug problem.... Igranje proti ekipi, kjer sedaj igra. Kako bi sprejeli navijači...Če bi igral npr. FRA,ŠPA,ITA, ANG bi po moje šel v Bayern