Liga prvakov

Salah zaradi navijačev in novinarjev 'talec v lastni hiši': 'To ni ljubezen'

Liverpool, 05. 06. 2019 09.07 |

PREDVIDEN ČAS BRANJA: 2 min

Mohamed Salah se je po osvojitvi laskave lovorike v Ligi prvakov z Liverpoolom vrnil v domovino. V Egiptu so ga pričakali kot božanstvo. Status, ki ga 26-letni nogometaš uživa že nekaj časa, sploh ko je Egipčane lani odpeljal na SP v Rusijo. Salah se sedaj z reprezentanco pripravlja na Afriški pokal, ki se začne v drugi polovici meseca prav v njegovi domovini.

Za ogled potrebujemo tvojo privolitev za vstavljanje vsebin družbenih omrežij in tretjih ponudnikov.

Mohamed Salah na treningu reprezentance Egipta.
Mohamed Salah na treningu reprezentance Egipta. FOTO: AP

A Mohamed Salah nima miru. Daleč od tega. Ljubezen, ki jo uživa med navijači in tudi novinarji gre večkrat čez mejo dobrega okusa in postaja obsesija. "Salah se skoraj vsak dan znajde v kakšni neprijetni situaciji. Čeprav navijači ne želijo nič slabega, pa je učinek ravno nasproten," pišejo otoški mediji in poudarjajo, da Salah na dnevni bazi srečuje z "bizarnimi" situacijami. "Skoraj ne mine dan, da navijači z vdorom na igrišče ne bi prekinili trening egiptovske reprezentance in se želeli slikati z zvezdnikom ali ga želijo objeti. Nogometaš ima status božanstva vse od trenutka, ko je Egipt odpeljal na SP v Rusiji. Sedaj, ko je z Liverpoolom osvojil še Ligo prvakov pa je vse skupaj prešlo mero zdravega okusa," pišejo nekateri angleški mediji. "Ponoči se derejo pred njegovo rezidenco, nekateri so v preteklosti celo uspelo priti znotraj hotela, kjer je bivala reprezentanca in so trkali na igralčeva hotelska vrata." 

Virgil Van Dijk in Mohamed Salah
Virgil Van Dijk in Mohamed Salah FOTO: AP

Da nogometašu pretirana pozornost ni po godu, je razkril tudi v zapisu na tviterju. "To kar počno določeni novinarji in navijači ni prijetno. Milo rečeno. To nima nobene veze z ljubeznijo. Nisem mogel iti tudi na torkov Ramazanski bajram. Vrag je odnesel šalo v trenutku, ko so začeli posegati v moje privatno življenje. Če morda na nek način še razumem navijače, pa novinarje nikakor ne. To je čisti novinarski amaterizem," se je iz rodnega Nagriga javil 26-letni zvezdnik Liverpoola, ki je zabil gol v finalu Lige prvakov Proti Tottenhamu (2:0) v prvi minuti tekme. "Že v preteklosti sem vodilne može naše nogometne zveze opozoril, da je varovanje reprezentance prešibko, da nekateri lahko delajo kar želijo. Ne želim groziti, toda če se bodo te stvari ponavljale, bom razmislil, če bom še naprej igral za reprezentanco."

Salaha moti tudi nedovoljena uporaba in promocija njegovih fotografij in medijskih vsebin, ki jih Zveza koristi, da bi promovirala egiptovsko reprezentanco. "Že lani je bilo tako in Salah je izgubil velik del denarja," trdi otoški Mirror.
 

  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja
  • Telefon meseca maja

KOMENTARJI (8)

Opozorilo: 297. členu Kazenskega zakonika je posameznik kazensko odgovoren za javno spodbujanje sovraštva, nasilja ali nestrpnosti.

mmickica
05. 06. 2019 15.02
+2
Pa kaj bi rad, to je pac cena slave! Lahko je vesel in ponosen sam nase, ne pa da nerga zaradi navijacev. Saj jih ne bo vecno drzalo, to je pac ta evforija po zmagi v LP.
451253
05. 06. 2019 14.02
-12
zakaj se ne bi klanjal v Evropi. lahko bi se tud ti pocas zacel, se dve kolena po tebi se bojo sigurno tudi tvoji...lp
Brcavrit
05. 06. 2019 12.37
+4
In spet tapametni, nerazgledani, skaratka nič od nič novinarji 24ur. Zadnjič pisali, da je Salah s svojim golom odločil LP, danes, pa, da je dosegel gol v prvi minuti!? Ste vi resni!?
bohinj je zakon
05. 06. 2019 11.39
+18
Vrnil sem se pred enim tednom iz Egipta.......... Egip.vodiču rečem: Salah je bodoči predsednik Egipta. On odgovori: Salah je to že. Vse povedano.
NE-JANŠIZMU
05. 06. 2019 11.39
+9
Naj se klanja kje drugje..... ne v evropi!!!!!
Mich Diam
05. 06. 2019 11.23
-11
ubogi fuzbaler, naj gre raje nazaj v Afriko! Kar zna, zna samo dobro laufati, to pa je dobro za Saharo!
Intimnanega3
05. 06. 2019 11.11
+21
Le kdo bi za njem laufal....
fairplayy
05. 06. 2019 10.53
-7
ubogi revež navadni smrtniki pa nimamo svojih težav samo razmišljamo kako se bomo slikali z njim